Renatamama3 25.07.2010 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 My kupiliśmy impregnowaną ,już jest na terenie budowy mąż stwierdził ,że dobrze zrobiliśmy bo jak przyjechała to naprawde jest tego dużo .Kupiliśmy w polecamym tartaku przez co cena też wyższa niż wszędzie 670 za m3 więźba zanurzana kąpielowo w wannie i suszona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 25.07.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Podobnie u nas, choć nieco taniej- 650 za m3 z impregnacją. W naszych warunkach nie było innego wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 25.07.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Dzięki, dziewczyny - jesteście niezawodne Jolapp, podziwiam Ciebie i Twojego męża za wytrwałość! Tartak, w którym zamierzamy kupić więźbę impregnuje ją podobno dobrze - polecił nam go znajomy, który zamawiał tam drzewo na 2 domy i jest zadowolony - ceny mają dość wysokie, bo o ile dobrze w tej chwili pamiętam będziemy płacić 680 zł za m, ale podobno warto, bo docinają wszystko tak, że potem składa się jak klocki. Po tym, co napisałyście skłaniam się ku tej droższej opcji, bo z braku czasu nie jesteśmy w stanie wziąć się za impregnację sami, a jakoś nie wierzę, że w tartaku, gdzie nie impregnują, zrobią to na naszą prośbę solidnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.07.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Ja zamowilam na swoj daszek wiezbe u Pana ktory generalnie zaopatruje wszystkie budowy mojego wykonawcy ... wiezba z impregnacja 570zl.m3 , kupuje u Niego tez cala tarcice na dom ( troche tego bylo i jeszcze bedzie ) . Gosc ma sporo zamowien .... obawiam sie czy wyrobi sie w terminie !!! .Sprawdzalam innych ... to za m3 wiezby moczonej w impregnacie chcieli 800 zl. + VAT:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 25.07.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witajcie Byłam na tym naszym forum ostatnio wczesną wiosną - strasznie dużo się u Was już dzieje. Czytam z zazdrością jak zaawansowane macie już budowy. Nam tak dużo czasu zajęły formalności, ze dopiero niedawno dostaliśmy PnB. Z wiosny, gdy planowaliśmy zacząć budowę zrobiło się lato. Najważniejsze jednak, że w sobotę wjeżdża już koparka i będziemy wreszcie robić wykop pod naszą chatę. Mimo, że budowę zaczynam latem, to zostaję w wiosennej grupie, bo z przyjemnością będę podczytywać to, co Wy już macie za sobą, a co mnie dopiero czeka. No i poradzić się będę miała kogo... Witam, tez ruszamy latem, a myśleliśmy, że uda się wcześniej, mam nadzieję na częsty kontakt:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 25.07.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam wszystkich. My tez zaczynaliśmy wiosną. 5 marca był zrobiony wykop i zastopowała nas woda gruntowa. Ruszyliśmy pełna parą na początku kwietnia, a teraz będą się robiły tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 25.07.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 A my w piątek pożegnaliśmy się z cieślami. Domek już stoi i dach gotowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.07.2010 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam wszystkich. My tez zaczynaliśmy wiosną. 5 marca był zrobiony wykop i zastopowała nas woda gruntowa. Ruszyliśmy pełna parą na początku kwietnia, a teraz będą się robiły tynki. A my w piątek pożegnaliśmy się z cieślami. Domek już stoi i dach gotowy!!! Moje Kochane Kolezanki Wy to EXPRESIKI jestescie ...... i nie mam na mysli tych do kawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 26.07.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Okna wstawione- są śliczne (kolor orzech) u nas też tynkują my zaczęliśmy w połowie kwietnia wykopy, a więc też jesteśmy zadowoleni z czasu realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 26.07.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 my zajęliśmy się teraz działką i ogrodzeniem. Za ten czas dom schnie i osiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 27.07.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 A my jutro zwozimy więźbę na działkę i w czwartek wchodzą cieśle. A zatem zamawiam na czwartek pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 27.07.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witaj Jolu. Proszę jaka zbieżność. Jutro po południu elementy więźby zawitają na nasz plac budowy, a w czwartek zaczynamy z dachem! Zatem ja też przyłączam się do czwartkowej pogody. Satelity przewidziały w naszym rejonie strefę bez deszczu Na dziś mamy ukończoną ścianę kolankową http://img827.imageshack.us/img827/9241/p7270048.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 27.07.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Mogę tylko westchnąć tęsknie patrząc na te Wasze budowle Ja to bym chciała pogodę na weekend, bo morze mi się marzy - chociaż na 3 dni... A wracając do budowy, powiem Wam, że dziś przywieźli nam szopę na budowę - niby nic wielkiego, ale jak tylko założę dziennik budowy i nauczę się wklejać zdjęcia (bo jeszcze nie próbowałam), to wkleję mojego Hiltona, bo od dziś tak się toto nazywa, to wszyscy zrozumieją, dlaczego piszę na ten tamat. Geodeta, który robił nam pomiary chciał się pozbyć szopy i mój mąż po stwierdzeniu, że nie o urodę w baraku chodzi stwierdził, że bierzemy. Hilton ma kształt trapezu z każdej strony i jest poczerniały ze starości. Mam wrażenie, że jak to mocniej kopnę, to się rozleci, a jak przyjdą silniejsze wiatry (nie mylić z bąkami ;D), to 4 ściany polecą w 4 strony. NIKT nie ma takiego baraku na budowie i KAŻDY, kto go dziś widział (a było na działce sporo osób), śmiał sie do rozpuku. My z mężem śmiejemy się do łez - radość u mnie miesza się z rozpaczą (babcia powiedziałaby "taki wstyd!" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 27.07.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Lidka No to już, dawaj , dzienniczek, projekcik, rzuty i HILTON. Boś mnie kobieto zaciekawiła :) Będziemy kibicować i dopingować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.07.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 A my jutro zwozimy więźbę na działkę i w czwartek wchodzą cieśle. A zatem zamawiam na czwartek pogodę Witaj Jolu. Proszę jaka zbieżność. Jutro po południu elementy więźby zawitają na nasz plac budowy, a w czwartek zaczynamy z dachem! Zatem ja też przyłączam się do czwartkowej pogody. Satelity przewidziały w naszym rejonie strefę bez deszczu Na dziś mamy ukończoną ścianę kolankową Trzymam kciuki za Was i za pogode u mnie chlopaki wchodza za tydzien YUPI YUPI :wiggle:i rozpocznie sie "rozbieranie " domku z elementow drewnianych ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.07.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Mogę tylko westchnąć tęsknie patrząc na te Wasze budowle Ja to bym chciała pogodę na weekend, bo morze mi się marzy - chociaż na 3 dni... A wracając do budowy, powiem Wam, że dziś przywieźli nam szopę na budowę - niby nic wielkiego, ale jak tylko założę dziennik budowy i nauczę się wklejać zdjęcia (bo jeszcze nie próbowałam), to wkleję mojego Hiltona, bo od dziś tak się toto nazywa, to wszyscy zrozumieją, dlaczego piszę na ten tamat. Geodeta, który robił nam pomiary chciał się pozbyć szopy i mój mąż po stwierdzeniu, że nie o urodę w baraku chodzi stwierdził, że bierzemy. Hilton ma kształt trapezu z każdej strony i jest poczerniały ze starości. Mam wrażenie, że jak to mocniej kopnę, to się rozleci, a jak przyjdą silniejsze wiatry (nie mylić z bąkami ;D), to 4 ściany polecą w 4 strony. NIKT nie ma takiego baraku na budowie i KAŻDY, kto go dziś widział (a było na działce sporo osób), śmiał sie do rozpuku. My z mężem śmiejemy się do łez - radość u mnie miesza się z rozpaczą (babcia powiedziałaby "taki wstyd!" ) Lidka to jak masz HILTON to jeszcze tylko PARIS potrzebna ........... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 28.07.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Według prodnoz pogody u nas miało być tylko bez słońca. A tu leje i leje Ratunku pogoda potrzebna od zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 28.07.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Lidia dawaj zdjęcie My też obserwujemy prognozy pogody i czekamy na słońce,bo dziś znowu pada Wczoraj podłączyli nam wodę Poddasze prawie wytynkowane A ja już projektuję łazienkę i kuchnię)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.07.2010 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 U nas też leje ,a sąsiad na dziś miał zamówiony beton na strop bu bu bu ,my na poniedziałek i pewnie wszystko znowu się przeciągnie .Wczoraj przykryliśmy z mężem więźbe folią ,żeby tak na nią deszcz nie padał.W piątek awantura na budowie powiedziałam właścicielowi ,że jak jego budowlańcą pracować się nie chce to droga wolna we wtorek wchodzą inni ,ku mojemu zdziwieniu pojawili się w pracy w sobotę (czego bardzo nie lubią bo maja sprawy rodzinne ) to ich słowa i w 5 na czele z właścicielem firmy a w poniedziałek 6 plus szef,najczęściej przez 3 tygodnie byli w 3 bo podobno L4 króluje w firmie .Szef mnie przeprosił za opóźnienia i żebym się nie gniewała ,ze podpisze umowe jak chce ,ze skończy te 2 budynki do 21 .08 .Zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 28.07.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Renatamama3 uważajcie z tą folią i wietrzcie więźbę. Bo my też tak zakryliśmy i pod folią drzewo nie oddycha, zaczęło się lekko wyginać Już mnie też nerwy biorą bo więźba miała być zakładana 20 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts