jolapp2 30.07.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Joluś fajne drzwi widze ,że drzewo cena dla mnie zaporowa ,muszę kupić drzwi klasyczne bez witraży i dużych szybek mąż nie lubi zgodził się na okna w środku złoty dąb i klamki srebrne i a chciał środek biały a jak go przekonałam na środek też złoty dąb to klamki chciał złote przekonałam go ,że klamki i uchwyty w meblach będą srebrne wieć wszystko razem się spasuje więc niech te drzwi będą klasyczne nawet mi się podobają kazał poszukać prostych które też mi się podobają i mu pokazać zakceptował te więc niech chłop ma . Masz rację Reniu, czasami trzeba negocjować. Ponieważ małż nie chciał, więc to ja zrezygnowałam z silniczków przy roletach, ale zawsze je można domontować jeżeli się doprowadzi prąd Ale za to mam kolor okien obustronny i szprosy w tym kolorze (a to podwyższa cenę). Co do drzwi to wspólnie ustaliliśmy, że te nam się podobają, ale cena tez ważna i będziemy jeszcze szukać. Na razie zamontujemy prowizoryczne, a te właściwe w przyszłym roku. Drzwi wewnętrzne będą proste, może z szybkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.07.2010 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 W środku jeszcz też nie wiem ,narazie zastanawiamy się nad grubszymi sprawami np.czym ocieplić dom na 90% będzie wata ,jaki piec ,szperam za styropianem na podłoge znalazłam po 140 m3 na dole dajemy 15 cm na górze 5 cm szukam waty do ocieplenia podasza ocieplamy 25 cm też dość tanio 15 cm 13,10 zł m2 .Szukam wylewek i tynków cementowych narazie 9 zł tynki i wylewki 10 zł jakie ceny wy macie ? Kasa się kurczy a chcemy jak najmnieszy kredyt brać może wystarczy na stan deweloperski chciałabym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 30.07.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Na razie murarz się pyta, czy chcemy go do tynków i wylewek. Wspomniał, że cena tynków to 16zł/m2 za robociznę. Jeszcze nie podjęliśmy decyzji, powiedziałam mu, że drugi raz nie będę się stresować z powodu jego absencji i braku pomocników. Jezeli się na niego zdecydujemy to tylko "na wyłączność", czyli jeżeli robi u nas to tylko u nas. Moze popytamy innych wykonawców. A ceny, które podałaś to za robociznę? Piec CO mamy upatrzony, będzie na pellet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.07.2010 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Tak robocizna sama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 30.07.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 To myślę, że cena dość dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 30.07.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Edyta M - pan z hurtowni budowlanej gdzie kupujemy materiały wypożyczył nam ciężarówkę z podnośnikiem i tym zwlekliśmy to dziadostwo na działkę Renatamama nie przejmuj się tym, że Twój mąż chce mieć na cokolwiek wpływ - u mnie jest tak samo - ja decyduję o wyglądzie domu i wystroju wnętrz, ale zawsze pytam męża o zdanie (co prawda on się śmieje, że zupełnie nie wie po co, skoro w większości spraw estetycznych, staje na moim). W zamian za zaufanie mojego męża i również po to żeby nie czuł się całkiem odsunięty, godzę się na drobiazgi na jego modłę. Na szczęście jednak upodobania mamy dość zbieżne, więc nie ma nieszczęścia, gdy czasami coś nie jest do końca po mojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.07.2010 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Wsumie ja wybrałam te drzwi miał 5 szuk te był najbardziej w jego stylu powiedział sąa ok ,też mamy podobne gusta ,większość ciuchów kupuje mu bez niego i mu się podobają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.07.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Ale mnie paluszki bolą posprzątałam cały dół pozamiatałam trocimy ,odpady z drzewa pozbierałam skończyli szalować więc można było, woda stoi gdzie niegdzie na chudym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.07.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Lidka hacjenda super Renatamama jesteśmy na tym samym etapie: ocieplenie, tynki, wylewki My za tynki płacimy 24zł z materiałem- można by było z 2zł taniej, ale materiał gorszy, a tak ściany są w miarę gładziutkie. Drzwi i bramę kupiliśmy na allegro. Drzwi drewniane (niestety nie takie co nam się najbardziej podobały -cena :/ ), brama od tego pana http://aukcjewp.wp.pl/item1166099899_brama_zloty_dab_2_6x2_2m_wyprzedaz_hato.html tylko, że w orzechu z napędem (całość z wysyłką 2240) Niestety ogranicza nas kredyt i z wielu rzeczy o których kiedyś marzyłam muszę zrezygnować :/ ale to nic, bo najważniejsze jest, że będziemy mieli nas własny mały biały domek i będziemy mieszkali SAMI, a że jeszcze młodzi jesteśmy to może pomału jakoś spełnimy nasze marzenia Renata podasz namiary na ten styropian i watę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 30.07.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Na razie murarz się pyta, czy chcemy go do tynków i wylewek. Wspomniał, że cena tynków to 16zł/m2 za robociznę. ) U nas za tynki wynegocjowałam 19 zł/m2 z ich materiałem. Dlatego czekam na nich chociaż trochę długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.07.2010 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Martuś tu http://aukcjewp.wp.pl/item1154228918_styropian_dach_podloga_038_super_okazja.html mają wate i styropian . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.07.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Martuś fajna ta brama może pojedziemy do nich zobaczyć fajniejszy wzór .A tynki jakie będziecie robić my wapienno -cementowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.07.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Tak, tynki robimy wapienno-cementowe. Mi ta brama także podoba się ze względu na te poziome przetłoczenia, bo wersja: kasetony jakoś mi wizualnie nie podchodzi Taką bramę z napędem (chyba nawet od tego sprzedawcy) ma Claudia z http://forum.muratordom.pl/showthread.php?t=123723 pisała, że działa bez zarzutu, w tegoroczną zimę też wszystko było OK, a więc mam nadzieję, że i u nas będzie dobrze, bo trochę obawiam się, że za tak stosunkowo małe pieniądze (jak za bramę segmentową z napędem) nie był to jakiś bubel Kurier z bramą ma być u nas jutro, albo w poniedziałek. atija cena z tynki super! szczerze zazdroszczę u nas stosunkowo wysoka, ponieważ w naszej okolicy mamy tylko dwóch speców od tynków, a więc się cenią :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 30.07.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Ale mnie paluszki bolą posprzątałam cały dół pozamiatałam trocimy ,odpady z drzewa pozbierałam skończyli szalować więc można było, woda stoi gdzie niegdzie na chudym . Renatko, przyzwyczajaj się - teraz piszesz, że Cię paluszki bolą, bo posprzątałaś, a pomyśl co Cię będzie bolało, jak na tych metrach będziesz zaginać ze szczotą każdego dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.07.2010 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Lidzia pewnie masz troszke racji .Ale zamiatałam trociny na mokrym betonie ciężko szło ,zbierałam drzewo 2 wiadra ,gwoździe .A później będzie łatwiej bo po płyteczkach czy panelach i odkurzaczem .Mój domek jest dość mały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.07.2010 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 taki domek buduje http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-morelach/m446ad0873f682,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 31.07.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Renatko, przyzwyczajaj się - teraz piszesz, że Cię paluszki bolą, bo posprzątałaś, a pomyśl co Cię będzie bolało, jak na tych metrach będziesz zaginać ze szczotą każdego dnia... Hejka Dziewczyny moj dom po zmianach bedzie 2X wiekszy metrazowo od Renatki domku , a le perspektywa sprzatania nie przeraza kiedy wiesz , ze robisz to u SIEBIE i dla SIEBIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.07.2010 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Eydyko domek powiększony troszke o 1 m garaż i pół metra salon ,jadalni i góra .Inaczej się sprząta domek wykończony a inaczej teren budowy jedziesz miotłą po betonie a on nie jest gładki jak podłogi .Edytko to duży dom budujesz a ile osób będzie w nim mieszkało ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.07.2010 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 martaibartek dzwonił mąż do Sosnowca umówił się na oglądanie bramy , mamy przyczepke jak nam się spodoba odrazu kupimy i przywieziemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 31.07.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Eydyko domek powiększony troszke o 1 m garaż i pół metra salon ,jadalni i góra .Inaczej się sprząta domek wykończony a inaczej teren budowy jedziesz miotłą po betonie a on nie jest gładki jak podłogi .Edytko to duży dom budujesz a ile osób będzie w nim mieszkało ?. Nie uwierzysz ...... 1 moze w przyszlosci 2 !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts