Renatamama3 11.08.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Teraz nie wiem po ile jest porotherm bo kupowałam pod koniec kwietnia .Ale Attik też miał dość dobrą cene.Właśnie zamówiłam ubranko na nasz domek 25 m3 waty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 11.08.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam wszystkich inwestorów tynki zakończone teraz krótka przerwa budowlana, bo pan od co, wody i kanalizy może wejść dopiero na początku września... my w tym czasie popracujemy wokół domku. Renata po ile kupiłaś wełnę? u nas na miejscu mąż wyrwał po niecałe 13zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 11.08.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 A ja mam pierwszą wycenę materiałów do ocieplenia poddasza: wełna toprock 180 - 22,00 zł/m2; wełna superrock 50 - 6,00 zł/m2. Marta a jaką wełnę kupił mąż i czy płacił za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.08.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witajcie Powiedzcie proszę jakimi parametrami musi charakteryzować się wełna do ocieplenia poddasza. ? czas się za nią rozejrzeć, a gatunków milionpięćset stodziewięćset i nie wiem jakiej szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.08.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Atijka, chyba najważniejszy parametr to współczynnik przewodzenia ciepła czyli lambda, im niższy tym lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.08.2010 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Martuś my kupiliśmy na razie zamówiła na ocieplenie na zewnątrz będzie wełna zrezygnowaliśmy ze styropianu .Dotałam cene hurtową znajomy jest przestawicielem wełny fasadowej .Wczoraj kupiliśmy płytki do wiatrołapu i holu 10m2.Wate na poddasze kupimy jek wrócimy z nad morza ale się rozglądam Panowie podciagneli ścianki w sobote lub poniedziałek lejemy wieńce i wkońcu więźba zmieniłam cieśli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.08.2010 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Marta a jaką dajecie grubość ocieplenia ? My 25 cm na poddasze i 15 cm na zewnątrz .Obliczyłam ,że potrzebujemy 200 m 2 na poddasze metr ok 22-23 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 12.08.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 My kupiliśmy wełnę knauf-a, na poddasze 15+5, a na zewnątrz styropian 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.08.2010 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Mąż u mnie zajmuje się dociepleniami on ma jakieś wskaźniki i tego się trzyma ma być poddasze 15 cm plus 10 cm a na domek wata 15 cm ( wate na domek ) mam po super cenie mąż koleżanki jest przedstawicielem i dał mi cene hurtową w cenie styropianu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 15.08.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Hej, Dziewczyny, u Was ocieplanie, a u mnie we wtorek pierwszy strop - ten nad garażem w piwnicy. Strasznie się cieszę. Póki co, mamy już pierwszą posadzkę na fragmencie niepodpiwniczonym - w sobotę murarz śmiał się, że możemy już robić imprezę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 15.08.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Witajcie... Zaczelismy budowe 15 kwietnia. Dzis czekamy na dach.. Zaczyna sie kolo 2 wrzesnia od nowa zabawa w budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 15.08.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Lidia gratulujemy postępów! Monoceros witamy! U nas po dwóch dniach walki brama garażowa osadzona mechanizm podłączony, a więc mamy 100% stan surowy zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 15.08.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Hej, Dziewczyny, u Was ocieplanie, a u mnie we wtorek pierwszy strop - ten nad garażem w piwnicy. Strasznie się cieszę. Póki co, mamy już pierwszą posadzkę na fragmencie niepodpiwniczonym - w sobotę murarz śmiał się, że możemy już robić imprezę Witaj Lidio Gratuluję pierwszego stropu - to bardzo cieszy zresztą jak każdy inny moment w rosnącym domku. Pozdrawiam Witajcie... Zaczelismy budowe 15 kwietnia. Dzis czekamy na dach.. Zaczyna sie kolo 2 wrzesnia od nowa zabawa w budowe Hejka Monoceros - gratuluję dobrego postępu prac Pozdrawiam U nas po dwóch dniach walki brama garażowa osadzona mechanizm podłączony, a więc mamy 100% stan surowy zamknięty No Marteczko brawo Ja już też tak chcę Pa, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 16.08.2010 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Dziś zalaliśmy wieniec a myśleliśmy wczoraj ,że się nieuda bo zewrała się burza i deszcz pół dnia padało, we środe lub czwatrek wchodzą cieśle ponoć 2-3 dni i będzie więźba ,zostawią prace na kilka dni czas dla murarzy na dokończenie szczytów i kominów i układay dachówkę (smutno mi bo nas nie będzie jedziemy na urlop na 2 tygodnie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 16.08.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 (smutno mi bo nas nie będzie jedziemy na urlop na 2 tygodnie ). Mamy to samo ale przelozylismy dachowca na czas wakacji.. Chcemy widziec co beda i jak roboc i w razie czego na bierzaco korygowac ( jak sie da wszytsko)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.08.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Ranata korzystaj z urlopu! nie smuć się-jeszcze się nabudujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 16.08.2010 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Mamy to samo ale przelozylismy dachowca na czas wakacji.. Chcemy widziec co beda i jak roboc i w razie czego na bierzaco korygowac ( jak sie da wszytsko)... My właśnie zmieniliśmy panów od dachu na takich którym ufam widziałam ich dachy rozmawiałam z zadowolonymi właścicielami chodzi raczej o to ,że chciałaby widzieć dachóweczki jak się układają ,a odkładać nie chce bo chce widzieć i się cieszyć daszkiem bo to już wtedy dom . Martuś oj tak jak wrócimy ,układać będziemy płytki w garażu i kotłowni wstawiać ,brame i drzwi do kotłowni .Nadsypywać ziemie szczególnie na taras będzie drewniany lub z kostki i w koło niego skalniak chce posadzić tam skalniaki już w tym roku , w sobote kupiłam trosze tulipanów i krokusów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 16.08.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Z pewnym opóźnieniem nasza więźba. Wyżej już nie budujemy http://a.imageshack.us/img97/1920/p8100002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.08.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 zefirispka pięknie! wysoki ten wasz dom Ranata no to masa pracy przed wami mój mąż dziś testował bramę na każdą stronę-chodzi idealnie i co ważne w miarę cichutko a wy sami będziecie ją montować? Ja też mam wiele planów odnośnie rabat/ skalniaków (bo ja taka z zamiłowania ogrodniczka jestem) mam nadzieję, że będą jakieś wolne fundusze na moje ogrodowe/ tarasowe marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.08.2010 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 zefirispka gratulki fajne wysokie pieterko my mamy 4 pustaki i wieniec 20 cm .Martuś tak sami ale dopiero po wylewkach i tynkach ,płyteczki i można mieszkać w garażu hi hi.My tarasik musimy zrobić bo zrezygnowaliśmy z wylewanego ( też koszt ) zrobimy z kostki lub z drzewa bardziej nam się marzy z tym ,że cena 2 razy tyle za metr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts