Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Martuś my kupiliśmy na razie zamówiła na ocieplenie na zewnątrz będzie wełna zrezygnowaliśmy ze styropianu .Dotałam cene hurtową znajomy jest przestawicielem wełny fasadowej .

Wczoraj kupiliśmy płytki do wiatrołapu i holu 10m2.Wate na poddasze kupimy jek wrócimy z nad morza ale się rozglądam Panowie podciagneli ścianki w sobote lub poniedziałek lejemy wieńce i wkońcu więźba zmieniłam cieśli .

Hej, Dziewczyny,

u Was ocieplanie, a u mnie we wtorek pierwszy strop - ten nad garażem w piwnicy. Strasznie się cieszę. Póki co, mamy już pierwszą posadzkę na fragmencie niepodpiwniczonym - w sobotę murarz śmiał się, że możemy już robić imprezę ;)

Witaj Lidio :)

Gratuluję pierwszego stropu - to bardzo cieszy zresztą jak każdy inny moment w rosnącym domku.

Pozdrawiam :wiggle:

Witajcie...

Zaczelismy budowe 15 kwietnia. :)

Dzis czekamy na dach.. :)

Zaczyna sie kolo 2 wrzesnia od nowa zabawa w budowe :)

Hejka Monoceros - gratuluję dobrego postępu prac :)

Pozdrawiam :)

U nas po dwóch dniach walki brama garażowa osadzona :) mechanizm podłączony, a więc mamy 100% stan surowy zamknięty :)

No Marteczko brawo :) Ja już też tak chcę :yes:

Pa, pa :)

Dziś zalaliśmy wieniec a myśleliśmy wczoraj ,że się nieuda bo zewrała się burza i deszcz pół dnia padało, we środe lub czwatrek wchodzą cieśle ponoć 2-3 dni i będzie więźba ,zostawią prace na kilka dni czas dla murarzy na dokończenie szczytów i kominów i układay dachówkę (smutno mi bo nas nie będzie jedziemy na urlop na 2 tygodnie ).

Mamy to samo ale przelozylismy dachowca na czas wakacji..

Chcemy widziec co beda i jak roboc i w razie czego na bierzaco korygowac ( jak sie da wszytsko)...

My właśnie zmieniliśmy panów od dachu na takich którym ufam widziałam ich dachy rozmawiałam z zadowolonymi właścicielami chodzi raczej o to ,że chciałaby widzieć dachóweczki jak się układają ,a odkładać nie chce bo chce widzieć i się cieszyć daszkiem bo to już wtedy dom .

Martuś oj tak jak wrócimy ,układać będziemy płytki w garażu i kotłowni wstawiać ,brame i drzwi do kotłowni .Nadsypywać ziemie szczególnie na taras będzie drewniany lub z kostki i w koło niego skalniak chce posadzić tam skalniaki już w tym roku , w sobote kupiłam trosze tulipanów i krokusów .

zefirispka pięknie! wysoki ten wasz dom :)

Ranata no to masa pracy przed wami :) mój mąż dziś testował bramę na każdą stronę-chodzi idealnie :) i co ważne w miarę cichutko :) a wy sami będziecie ją montować?

Ja też mam wiele planów odnośnie rabat/ skalniaków (bo ja taka z zamiłowania ogrodniczka jestem) mam nadzieję, że będą jakieś wolne fundusze na moje ogrodowe/ tarasowe marzenia.

zefirispka gratulki fajne wysokie pieterko my mamy 4 pustaki i wieniec 20 cm .

Martuś tak sami ale dopiero po wylewkach i tynkach ,płyteczki i można mieszkać w garażu hi hi.

My tarasik musimy zrobić bo zrezygnowaliśmy z wylewanego ( też koszt ) zrobimy z kostki lub z drzewa bardziej nam się marzy z tym ,że cena 2 razy tyle za metr .