Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Smiha trzymaj się kobitko. My baby to silne jesteśmy- dasz radę :)

A u nas wczoraj była taka burza, taka nawałnica, że myślałam, że nam dom zdmuchnie. Dziś szacujemy straty... w domku nic się nie stało,ale drzew, krzewy, pergole połamane. Moje piękne kwiaty pogniecione :(

A na budowie cosik się dzieje. Oczyszczalnia zainstalowana, kupiliśmy grzejniki, jutro,abo pojutrze wylewamy posadzkę w kotłowni,aby przygotować ją do instalacji pieca.

dzięki dziewczyny..

no a fakt jest taki, ze muszę teraz sama tą budowę ogarnąć i dokończyć.. ciężko.. wiecie jak to z babą rozmawiają.. na razie usiłuję to wszystko zamknąć i wod - kan zorganizować.. co dalej to się zobaczy..

Kochana Smithko :hug::hug:

Ja tez sama BABA budujaca jestem i zaden CHLOP mi nie podskoczy !!!!! wiec jak z Toba zle beda rozmawiali to dawaj mi do nich numer .... poradze sobie ..... a raczej poradzimy :wiggle:. My Kobiety silne jestesmy .......

Buziaki i usciski przesylam .....:hug::hug::hug:, jak cos potrzebujesz to smialo pisz ....

Kochana Smithko :hug::hug:

Ja tez sama BABA budujaca jestem i zaden CHLOP mi nie podskoczy !!!!! wiec jak z Toba zle beda rozmawiali to dawaj mi do nich numer .... poradze sobie ..... a raczej poradzimy :wiggle:. My Kobiety silne jestesmy .......

Buziaki i usciski przesylam .....:hug::hug::hug:, jak cos potrzebujesz to smialo pisz ....

witaj

to bardzo miłe wszystko :)

a muszę wam powiedzieć co mi się wczoraj przydarzyło.. zaprosił mnie wujo na rozmowę.. ja cała w nerwach o co to chodzi.. A on mi na to, że ma piękne dębowe drzwi co je mój dziadek stolarz robił.. z framugą.. i że tyle lat je trzymał i czekały bo nie miał serca się ich pozbywać.. i że może bym je chciała jako wejściowe do domu. A ja właśnie drzwi szukam do domu.. rany bomba jak je zobaczyłam.. jakie śliczne i solidne i to jeszcze mój własny dziadek robił! Ale się wzruszyłam! Pięknie będą wyglądać do domu!

I zobacz, dziewczyno co się dzieje - sprawy same się układają! ;) Dasz radę, a my dzielnie będziemy Cię wspierać w tej budowie - jak będziesz chciała, to i w innych tematach także - duuużo nas tu jest i nie od parady...

Mówią, że 80% problemów rozwiązuje się sama i te drzwi po dziadku, są doskonałym tego przykładem! Reszta też pójdzie po Twojej myśli - zobaczysz.

Co do gadania z babami, to ja jak na razie mam dobre doświadczenie - ceny ok, podejście też - raz pan z hurtowni chciał być błyskotliwy i powiedział "na gwałt, to ja ha ha ha, co najwyżej gwałcić mogę, haha", więc go ostrym tonem przywołałam do porządku, aż się chłopina zaczął jąkać przy przeprosinach...;) - więcej nie spróbuje :)

Głowa do góry, Smithka! Buziole :*

Ha, a ja się właśnie też za "trafkie" zabieram, chociaż chałupa jeszcze w powijakach. Chcielibyśmy zrobić prowizoryczne ogrodzenie, bo do niedawna ze względu na zwały piachu nie było jak, potem rozplantować ziemię i skonsultować się z kimś mądrym od ogrodów, jak zagospodarować nasze "hektary" :)

Nie chciałabym nastrzelać sobie goli - wystarczy, że działkę kupowaliśmy na wariata - reszta, według moich ambitnych planów, haha, będzie przemyślana :D

to mnie ten tekst rozbawił, przyznać muszę :D

jeśli chodziło Ci o mój tekst, to ja cię mogę codziennie rozbawiać, bo wśród znajomych często robię za małpę ;D, a jeśli miałaś na myśli teks pana "bizMesmena" od 7 boleści, to trochę poczekasz na następny :)

chodziło o pana b"biznesmena", oni wszyscy tacy do kobiet z delikatnością cepa.. Taka branża że widzą kobietki raz na pół roku i nie potrafią się ni w ząb zachować :)

a moje "hektary" malutkie, to nie będę ogrodu planować, tylko wszędzie trawka będzie i może jakieś drzewko pierdyknę z boku i tyle ;)

Smithka, co do ogłady panów w budowlance to masz rację, ale to dotyczy też innych typowo męskich dziedzin. Ja w takich wypadkach po prostu zimno mówię co o tym myślę i NAPRAWDĘ przepraszają czerwoni jak buraki.

Jeśli chodzi o hektary, to my też mamy małą działkę - niecałe 10 arów, z czego sporą część zajmie chałupa i wjazd do podziemnego garażu - nie mam więc pola do popisu i własnie dlatego wolę, żeby ktoś mądrzejszy mi podpowiedział, jak tego nie spaprać ;) - też chcę jak najwięcej trawy, ale parę jakichś roślinek by się przydało...

Hejka boby .

Jestem w Międzyzdrojach właśnie wrócilismy ze Świnoujścia z wycieczki .Dziś typowo budowlanie bo od rana dostawa materiałów na dach ,folia ,okna dachówki więc myśle a wejde na net do was.

Smitka tak pan Janek jutro wchodzi dalej robić ,jutro foliowanie i dalej .Ja zadowolona mąż jeszcze bardziej ,że go namówiłam .Pozdrowionka z dość chłodnego morza.

Pani Smith, trzymaj się. U nas lekka zapaść- moja córa jest w szpitalu, a 3 dni temu ekipa , która miała murować kominy, po prostu olała sprawę. Kursuję między budową i układaniem klinkieru na Schiedlu, a dyżurami w szpitalu. Mimo to trwamy na posterunku. Kiedyś musi być lepiej!

o jej, mam nadzieję, że to nic poważnego :(

trzymam kciuki żeby było dobrze!

renatamama wypoczywaj spokojnie, dach wam zrobią w try miga ;)

ja mam rewelacyjnego koparkowego - jestem zachwycona tym człowiekiem, wzięłam go tu z białej listy wykonawców i jak skończy robić to mu wystawię dodatkowy tren pochwalny :)

Jola, piękny widok! Jeśli mnie wzrok nie myli to dachówka grafitowa, zamówiliśmy w tym samym kolorze. Ale prace nad jej położeniem zaczną się dopiero w poniedziałek. Niestety, kolejny tydzień ma być deszczowy.

Dziękuję za życzenia. Córa ma zapalenie płuc, ale na szczęście antybiotyki działają. Nie możemy doczekać się na jej powrót do domu.

Hej, dziewczyny ;)

Zefirispka, życzę Twojej córeczce szybkiego powrotu do zdrowia - niech wraca do domu! :)

Jola, wow! To już PRAWDZIWY dom :)

Renia, niech pan Janek okaże się supermanem i pracuje jak najlepiej, a Tobie nad morzem niech słonko świeci.

A u nas na szczęście ma się ku końcowi tygodniowy przestój. Tak cieszyłam się, że cegłę na ściany przywieźli 2 dni wcześniej, niż miała przyjechać, a tu okazało się, że będzie wykorzystana dopiero w nadchodzący poniedziałek, bo nasze bobki musiały skończyć taras u naszego kierbuda, aa tam, tydzień w tę czy we tę nie ma większego znaczenia...., no, chyba, że we wrześniu spadnie śnieg... :)

Jola śliczny domek,gratulacje! Zefibrska trzymam kciuku o szybki powrót do zdrowia córy.U nas dachówka się kładzie,idzie to wolno jak cho.....Pozdrawiam.

Witaj Gabrysiu :)

Gdyby nie nasze "historie dachowe" to muszę stwierdzić, że dekarze się w miarę sprawnie uwinęli. Gabrysiu trzymam kciuki za tempo pracy twojej ekipy :yes:

Jola, piękny widok! Jeśli mnie wzrok nie myli to dachówka grafitowa, zamówiliśmy w tym samym kolorze. Ale prace nad jej położeniem zaczną się dopiero w poniedziałek. Niestety, kolejny tydzień ma być deszczowy.

Dziękuję za życzenia. Córa ma zapalenie płuc, ale na szczęście antybiotyki działają. Nie możemy doczekać się na jej powrót do domu.

Hej, hej zefirispka :wiggle:

Dachówka to czarna glazura. Myślę, że wzrok masz dobry a to tylko złudzenie wynikające z gry światła podczas robienia zdjęcia. Grafitowa też mi się podoba, ale musiałam wybrać między moimi kilkoma typami. Zdrowia dla córuni życzę :hug:

Jola, wow! To już PRAWDZIWY dom :)

Witaj Lidziu :)

Masz rację. Kiedy został położony dach i pojawiły się okna naprawdę poczułam, że to prawdziwy DOM :yes:

Pozdrawiam was wszystkich i miej niedzieli życzę, a tymczasem dobranoc :)