Renatamama3 29.08.2010 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 zefirispka powrotu do zdrowia dla córci ,też raz jako dziecko miałam zapalenie płuc latem . Joluś super masz już domek .A nad morzem brzydka podoga albo pada albo wieje chyba zamiast soboty wrócimy w środe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 29.08.2010 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Dzięki Renatamama3, pogodą się nie przejmuj tylko dla zdrowotności wypocznij i nawdychaj się "jadu" (jodu oczywiście) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 31.08.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ty się Jola o jad nie proś, bo jak sobie Renata to weźmie do serca, to po jej powrocie forum nie poznamy A my się właśnie wczoraj dowiedzieliśmy, że żeby naszych pięknych bloczków dziadek mróz nie porozsadzał, to koniecznie musimy przed zimą ocieplić dom. I masz babo placek - nie braliśmy pod uwagę tej "operacji" w tym sezonie, ale jak mus, to mus - na szczęście mój domowy minister finansów twierdzi, że powinno wystarczyć nam kasy, więc się nawet cieszę, że będziemy o krok dalej, niż początkowo planowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 31.08.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 jak to trzeba ocieplić? Mój domek zostaje golas na zimę, tylko z oknami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 31.08.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Lidia a kto Tobie powiedział, że należy ocieplić mury przed zimą aby mróz nie porozsadzał ?? Ważne aby tylko otwory zostały pozakrywane aby śnieg albo deszcz nie lał do środka. Poza tym nic sie murom nie stanie. U mnie właśnie kończy się deskować i papować dach. Teraz tylko na zime pozamykam otwory i tak do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 31.08.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Mury muszą sobie postać , pooddychać.Swoje popękać. Nie trzeba ich ocieplać na hura. U nas dziś zaczynają się robić tynki, potem jak wyschną ocieplimy poddasze. Wstawimy piec, żeby lekko grzał i będziemy dłubać zimą wykończeniówkę. Ocieplać będziemy w przyszłym roku sierpień- wrzesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 31.08.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam! parę dni nie zaglądałam, bo pracy tyle w pracy, że hohohohoho........... Atija u nas plan prawie identyczny- jak wyschną wylewki to ocieplimy poddasze a zimą wykończeniówka Juro wchodzi pan od c.o, wody i kanalizy, ale się cieszę :) wreszcie coś nowego na naszej budowie. Mam nadzieję, że w dwa tygodnie się uwinie, bo na połowę września mamy zaklepaną ekipę od wylewek pozdrawiam wszystkie baby!!! Renata a ty odpoczywaj, a nie na neta wchodzisz!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 31.08.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Dziewczyny, kupiliśmy bloczki ceramiczne - takie z dziurami , ale nie jest to oryginalny Porotherm. Na opisie napisane jest, że trzeba zabezpieczyć całkowicie przed działaniem wody. Murarz sugeruje nam, zeby ocieplić to ustrojstwo przed zimą i będzie po sprawie. I teraz mam klina, bo nie planowaliśmy ocieplenia na ten sezon, widuję "czerwone" domy stojące zimą bez ociepleń, ale z drugiej strony, jeśli tylko kasy nam wystarczy, to zawsze to krok do przodu. Ufam temu naszemu Maliniakowi, bo już niejednokrotnie od początku budowy udowodnił nam, że oprócz swojego zarobku dba też o nasze interesy - m. in. o to, żebyśmy nie przepłacali tam, gdzie nie trzeba. Każe sobie podawać wszystkie ceny i jak u niego w zaprzyjaźnionej hurt. są niższe niż w naszej, to sam zalatwia nam materiały itd. itp. Skoro więc mówi, że najlepiej ocieplić, to wierzymy, że pewnie tak byłoby najbezpieczniej.... Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 01.09.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Lidia, my mamy coś w rodzaju porotherma, właściwie pustaki Leiera pióro- wpust. Twój wpis nas zaniepokoił i upewniliśmy się i naszego kier-buda. Nie musimy tego ocieplać w tym sezonie, wręcz wskazane jest pozostawienie "na golasa" przez ten rok. Styropianowy frak dom dostanie za rok, na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 01.09.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Kurcze, już zgłupiałam, zaraz chyba zadzwonie do producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 01.09.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witka.Muszę się przypomnieć bo dawno nic tu nie skrobnęłam chociaż zaglądałam. U nas aktualnie utkneliśmy na murowaniu ścian na poddaszu - no sami wiecie pogoda.Ale mamy nadzieję, że jesienią też będziemy chwalić się TAKIM PRAWDZIWYM DOMKIEM. Świetnie Wam idzie to budowanie laseczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 01.09.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Lidia ja nie pomogę, bo się nie znam. My budujemy z suporexu i nasz domek przez zimę będzie bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 01.09.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Lidia jak się znam może tylko trochę,ale w życiu nie słyszałam czegoś takiego,żeby pustaki chronić przed działaniem wody.Nasz Leier przeżył już tyle deszczów,burz,a kierbud i budowlańcy mówią,że dom najlepiej,żeby przemarzł przez zimę.Nawet ostatnio usłyszałam,że jak skończymy dachówkę to powinno się okna wstawić i przezimować.Myślę,że najlepiej zapytać bezpośrdnio u źródła.Pozdrawiam.Aha i proszę o jakieś magiczne tańce,co by słonko wyszło,bo przypomina mi się zimny i mokry czerwiec.buuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 01.09.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dzięki, dziewczyny A'propos pogody, to nie znam magicznej recepty i nie wiem jak to się dzieje, że u mnie od 3 dni świeci piękne słonko - wczoraj wieczorem troszkę popadało, a dziś od rana co prawda wiało i nie było zbyt ciepło, ale znowu to okrągłe żółte było cały dzień na niebie. , co bardzo mnie cieszy, bo murarze mogą pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 01.09.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witajcie U mnie tez to żółte cały dzień było tam gdzie trzeba A teraz magiczny taniec, żeby było i u was wszystkich potrzebujących :wiggle::wave::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.09.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 A u nas lunęło właśnie wtedy kiedy m. miał strop podlewać:wave: Ale już starczy tego deszczu, teraz magiczny taniec:wiggle::wiggle::wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 01.09.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Wiedźmy - zaklinaczki haha http://emotikona.pl/emotikony/pic/0girl_witch.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.09.2010 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Joluś wdycham ten ''jad'' dzieciaki też .Przedwczoraj i wczoraj było słonko i dziś rano ale koło 12 .00 znowu deszcz przedłużyliśmy pobyt do jutra rezygnujemy z sobot w sobote zobaczymy nasz domek podobno buduje się chodź pada, tańce wskazane,tańczymy boby .Martai bartek na forum to z mudów jak padało już okolice zwiedziliśmy Międzyzdroje, Świnoujście ,Dziwnów ,Dziwnówek ,Trzęsacz ,Wolin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 02.09.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Kurczę , mój taniec zadziałał..... ale w druga stronę. Dziś pada:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 02.09.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Atija, podobno ma się poprawić i to już jutro - tańcuj dalej - tak z życiem i z przytupem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts