PanPaniSmith 03.09.2010 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 hej dziewczyny i chłopakibyłam wczoraj na budowie i odzyskałam trochę serca do tego, żeby robić coś dalej.. choć jak weszłam w pierwszej chwili, ogrom tego co trzeba zrobić mnie przeraził.. ALe mam piłę i chętnego, który całe drewno które zostało potnie na kawałki, więc na zimę może nawet kominek założę, będzie czym palić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 03.09.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witajcie. Dzięki za tańce/łamańce. U mnie to działa, nie pada! Obecnie zaczynamy dachować Córka od wczoraj już w domu! Kolejny powód, żeby słońce świeciło. Pozdrowienia dla wszystkich. http://a.imageshack.us/img807/1126/090210162456.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.09.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witajcie. Dzięki za tańce/łamańce. U mnie to działa, nie pada! Obecnie zaczynamy dachować Córka od wczoraj już w domu! Kolejny powód, żeby słońce świeciło. Pozdrowienia dla wszystkich. http://a.imageshack.us/img807/1126/090210162456.jpg Uważaj na córeczkę bo pogoda raczej do niczego, życzę jej zdrówka. domeczek już widać stoi sobie a u mnie niestety kolejne podejscie do zalewania chudziaka przez tą cudną pogódkę. Ja to mogłabym nawet kankana zatańczyć byleby pomogło. życzę pogody ducha .ilona:wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.09.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Mam do Was wszystkich pytanie, które mie od niedawna nurtuje jakie drewno dajecie na więźbę impregnowane czy nie i dlaczego????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 03.09.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Tom Bor witaj! My daliśmy drewno impregnowanie + widoczne elementy zaimpregnowaliśmy raz jeszcze, a dlaczego...hmmm, bo tak chyba trzeba i już Ja mam od wczoraj budowlaną depresję pada i pada, sprzęt do rozplantowania ziemi nie ma jak wjechać, a ja chciała zasiać trawę, aby na wiosnę było już zieloniutko wokół domku; cały czas zastanawiam się gdzie podłogówka gdzie grzejniki (a fachowiec już pracuje, więc czas mnie goni), boję się, że kasy nie starczy na wszystko co jest potrzebne aby zamieszkać.... i tak tylko myślę i myślę i mam zły humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 03.09.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 to ja mam tak samo. I z trawą i z pieniędzmi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 03.09.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Dziewczyny kochane Tak Was dużo dziś napisało, że czepiać się Was będę po kolei : Smithka, bardzo się cieszę, że odzyskałaś chęć do dalszej budowy. Jesteś silną dziewczyną! Brawo! Bardzo dobrze, że teraz masz tyle do załatwienia na budowie, bo taki kołowrotek nie pozwoli Ci myśleć o pierdołach - po prostu nie będziesz miała na nie czasu i bardzo dobrze! Zefirispka, to wspaniale, że córeczka wróciła do domu! Życie wróci do normy, prawda? Życzę Twojej małej zdrówka, a Tobie chwili odpoczynku po tych wszystkich stresach. Dach super! Ilona, ja tu kiedys też pytałam o więźbę, bo miałam dylemat identyczny jak Ty i zdecydowaliśmy się jednak na więźbę impregnowaną. Podobno ważne jest, żeby impregnacja odbywała się przez zanurzanie i leżenie drzewa w specjalnych wannach, a nie poprzez spryskiwanie, bo jest wtedy bardziej solidna. Martaibartek, jeszcze zdążysz posiać trawę, bo podobno pogoda ma się poprawić - nie "depresjuj" się , bo szkoda ostatnich dni lata. Co do kasy, to ja też chciałabym mieć jej więcej i nie posiłkować się na wiosnę kredytem, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma Dziewczyny, a może zaplanujemy grupowy skok na bank? Podzieliłybyśmy się po równo, wpuściły na budowy po 3 ekipy jednocześnie i miałybyśmy domki i ogrody skończone migiem... Co Wy na to??? A u nas już mury wysokie, wreszcie widać, że to będzie dom Dziś wieczorem wkleję fotki do dziennika, to będzie można podejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 04.09.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 dzięki za odpowiedź w sprawie więźby, troszkę mi się rozjaśniło.a co do "skoku" to jestem za.a poza tym uszy do góry chałupki się nam budują !!!!pozdrawiam.ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.09.2010 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Cześć boby .Ja już w domku oględziny budowy zrobione ,pół daszku zrobione jest biutttttttttti ,musieliśmy dokupić troszke rzeczy ,troszke dokupił cieśla ukłony dla pana Janka ,Smitka napewno dostanie u mnie plus .A z tymi dołami finansowymi oj piszę się do was na napad na bank na okna satarczy na prąd i na tynki i może wylewki a dalej kredyt ,jeszcze troszke z odpisu będzie ,licze ,że na farbe i panele do dzieciaków he he he .Jeśli ktoś jest na kupnie okien to Okno plus od poniedziałku będzie miał promocje na okna 3 szybowe ocieplane pianką ,przenikalność 0,6 szyby a całego okna 1.0 .A i wk......m się dziś ukradli mi 10 thuji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 06.09.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 A żeby mu łapy uschły za te thuje. U mnie właśnie trwa wyładunek cegieł jak ja się boję, mam normalną fobię na duże transporty, normalnie szok. nie podejrzewałam siebie o takie słabostki.pozdrawiam Ilona:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 06.09.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Renatka, pociesz się, że kradzione nie tuczy - zdechna im Twoje iglaczki. A tak na poważnie, to szlag mnie trafia na takich....pi, pi, pi , co dorabiają się na cudzej krzywdzie! Gdy słyszę o takich przypadkach, to nie mogę się pogodzić z tym, że ktoś pracuje ciężko, żeby coś mieć, a taka kanalia przychodzi i po prostu sobie to bierze! wrrr! Na szczęscie w życiu jest tak, że co dajesz, to dostajesz i złodzieja pewnie też kiedyś okradną... albo WRESZCIE trafi we właściwe sobie miejsce - za kratki. Zastanawiam się tylko czy powinnaś teraz przed zimą dosadzać nowe drzewka - może poczekaj, aż na działce już codziennie będzie ktoś sie kręcił...? Z powodu ew. kradzieży chcę jak najszybciej ogrodzić naszą działkę, choćby prowizoryczną siatka leśną, bo jak na razie to wszystko stoi i "bierzta, co chceta!". Musimy jednak zaczekać do końca września, bo sąsiad będzie robił ogrodzenie i dogadaliśmy się, że za pół ceny opyli nam swoja siatkę leśną. Ilonka, zobaczysz, ze cegły całe i zdrowe wylądują co do jednej na Twojej ziemi Miłego budowania w poniedziałek - u nas niestety dziś brzydko - pochmurno, zimno i nawet deszcze pokropił, ale murarze to na szczęście twarde chłopaki, byle deszczu się nie boją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.09.2010 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Dziewczyny może niech tuje rosną kofane roślinki a ten złodziej niech wpadnie .A działke mam Lidzia ogrodzoną leśną ale mój domek przy lesie ostatni ,przed nami i za nami puste działki chcemy ogrodzić takim z prawdziwego zdażenia ogrodzeniem i kamerke .A tuje najlepiej sadzić na jesień bo jest więcej deszczu i lepiej się przyjmują mi tylko 2 z 50 padło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 06.09.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Piękny wynik, Renia z tą hodowlą. 48 strzałów w 10 na 50 to super! Ja wiem, że najlepiej iglaki sadzić jesienią, ale jak sobie pomyślę, że jakieś coś kwiczące i z zakręconym ogonem przyjdzie i je ukradnie, to mnie trzęsie. niestety u nas (mam na myśli kraj) kradzieże na budowach są częste. Taką chyba Polacy maja mentalność, ze jak nikt nie pilnuje, to można sobie wziąć. Co do kamery, to też mieliśmy taki zamiar, ale ponieważ mamy za siatką już sąsiadów i ci mają duże okna na nasza stronę, to na razie daliśmy sobie spokój, bo miał być alarm i kamera. Kto wie czy jak wejdziemy z wykończeniówką, to nie będzie trzeba się tak zabezpieczyć, bo spać na budowie nie mamy zamiaru. Nasz kolega ma działkę przy samym lesie i podczas budowy miał zamontowany alarm z sygnałem u mieszkającego blisko działki szwagra - 2 x się przydał - i alarm i szwagier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.09.2010 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Jupi jupi jutro koniec będzie SSO ,troszke kasy wyleci z kieszeni .Jutro dam zdjęcia dachu i mojego komina w płytkach klinkierowych.Lidzia ja wstawie kamerke lampe na ruch i plakietke firmy ochromiarskiej ,mam kumpla w ochronie już mi załatwia ,ochrone będą się pojawiać od czasu do czasu na działce .Szkoda mi tych thuji były picie dbałam ,plewiłam, podlewałam ,nawoziłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 07.09.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Gratulacje, Renatko - super, że już jesteście na półmetku - wiem, wiem, że wykończeniówka podobno potrafi wykończyć, ale SSO to już naprawdę ogromne osiągnięcie. Wstawiaj te kamerki, lamy i plakietki i niech nikomu już do głowy nie przyjdzie, żeby Ci choćby kamyczek z działki zginął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 07.09.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Dziewczyny i ja znowu jestem Renata gratuluję SSO!!! u nas woda kanaliza w całym domku położona i podłączona, piec na swoim miejscu, grzejniki wiszą- do końca tygodnia c.o wraz z podłogówka powinno być zakończone wieczorkiem lub jutro pochwalę się zdjęciami! praca idzie tak dobrze, że już zapraszam znajomych na Andrzejki u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 07.09.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 powiem krótko mój geodeta pomylił się w obliczeniach wykuszu o niecałe....50 cm, zwariuję na pewno, osoby z grupy letniej wiedzą o czym piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 07.09.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 martaibartek , gratulacje! trzymam kciuki za Andrzejki Długo Cię nie było, a Ty po prostu już imprezę przygotowujesz Ilonka, Tobie kondolencje już złożyłam na grupie letniej, a swoją drogą, dziewczyny, same powiedzcie, jakim kubusiem puchatkiem (pisane z małej litery!) trzeba być, żeby machnąć się na czymś, co się robi non-stop. Każdy ma prawo do pomyłek, sęk w tym, że za swoje błędy powinno się odpowiadać - Ilona, żądajcie odszkodowania. Jeśli facet nie ma na tyle klasy, żeby samemu to zaproponować, to trzeba to od niego wyegzekwować - samo "przepraszam" w takim przypadku nie wystarczy. ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 08.09.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 koszty błędu poniesie geodeta, sam zaproponował...chociaż tyle.Mnie mój brat uspokaja że nie będzie to miało żadnego wpływu na dalszą funkcjonalność i inne takie tam. dzięki za wsparcie.dobrze że chociaż świeci słońce.ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.09.2010 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Współczuje ale to początek ,musisz być czujny ,my z mężem sprawdzamy ich z metrem i jest kilka błędów drzwi między domem a garażem zamiast otwór 100 cm ma 90 cm a majwiększy babol szczelony przez murarz czego oni jeszcze nie wiedzą to okna na górze w projekcie wysokość 230 okno a oni zrobili otwór 230 cm właściciela firmy (narazie mnie unika) będę się właśnie pytała czy odkupi odemnie 3 okna wymiary 230 xna 140 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts