Tom Bor 08.09.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 no to też macie super załogę, nie ma co.Ciekawe czy dużo osób ma takie problemy?http://emotikona.pl/emotikony/pic/witaj.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 08.09.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 http://emotikona.pl/emotikony/pic/witaj.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/witaj.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/witaj.gifcoś mi emotikony wariują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 08.09.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 a u mnie jutro montują okna. Brama garażowa już jest. Może jutro wrzucę jakieś zdjęcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 08.09.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 prosimy o foty,niech się oczy nacieszą.ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 09.09.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 W wyniku zmian "na lepsze" piszę ten post, żeby zaznaczyć, że grupa jeszcze nie zginęła. Przecież mamy wrzesień, a posty są 2 miesiące do tyłu. Oby tylko tymczasowo/ technicznie. Ps. Jak ja nie lubię zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.09.2010 04:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Ja też Zafirska po co te zmiany było dobrze.A my z meże sprzątamy na budowie i koło już się robi przejrzyście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 10.09.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Renata, widzę, że jesteście o krok przed nami. Na naszym podwórku jeszcze przez kilka dni będzie tłoczno i księżycowo. Ale materiału ubywa, jego nadmiar zostanie odebrany we wtorek i znów będzie "przestrzeń życiowa". Ps. Chyba napiszę do administracji, cały sierpień pisania wcięło na amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 10.09.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Witam Jak ja kocham zmiany..... oczywiście podpisy nasze ze stopki tez wyparowały a często tak zaglądałem do innych którzy są na podobnym etapie jak ja. No ale przecież ma być bardziej przejrzyście....ciekawe dla kogo? co do wieści budowlanych zaczęli u mnie przy drodze i na działce robić melioracje no i mam zapewnienie ze za dwa tygodnie zaczynają robić nam podłączenie wodociągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markii 10.09.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Tak wpadłem się przywitać tylko na chwilę , chociaż ta grupa miała być w założeniach moją docelową. Teraz bardziej pasuje do grupy jesiennej. Tom Bor nie wiem czy to będzie jakieś pocieszenie ale u mnie na mapie do celów projektowych był błąd o ...15 metrów ( fakt, że działka ma ponad 20000 m2) i nie wiem czyja to wina , czy tego geodety z gminy co załączał mapkę do WZ, czy tego co mi robił mapkę do c.p. , czy też po części tego co wytyczał budynek i nie znalazł błędu a może tego co kiedyś rysował te linie gdzieś na kartach historii. A więc gdy ekipa była zamówina kazałem geodecie wytyczać tam gdzie ja chcę !!! a nie tam gdzie mu z map wychodzi ( wytyczył ale oczywiście odmówił wpisu do Dz. B.) - dodatkowo dołozyłem do tych 15 m. swoje 7 m. ! ( jak szaleć ...) i dopiero po wykopaniu dołka zalaniu ław ( smowola) zacząłem szukac z bratem i narzeczoną błędu z taśmą mierniczą w ręku ; porównując dokumenty źródłowe i całe szczęście znalazłem ( bo jak nie to miałbym np. przekroczoną linię zabudowy i inne takie) ale ile nerwów !!!! . W konsekwencji - wstrzymanie budowy od. 30.04.b.r., wznowienie granic, nowe mapki do celów projektowych, nowe pozwolenie na budowę ( zmiana) i jest wrzesień - zalana posadzka pod piwnicą ale nie ma tego złego.... , bloczki potaniały, beton potaniał a majster okazał się wyrozumiały i.... pojawił się nowy zasób gotówki na budowę- konto żony . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.09.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Smithko Kochana .... dzieki ( wiesz za co ..... ) Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.09.2010 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 A u mnie dziś dalsze porządki na budowie i koło .Dziś właściciel firmy wkońcu wpadł na nas bo byliśmy na budowie od 9.00 i się pyta jak tam ,że u nas właśnie koniec i chce się rozliczyć a ja mu to jest problem on -jaki ,ja -ma pan metr on -tak na dole to trosze go wziąść i pomierzyć okna 0n -a co się stało ja- podpowiem panu niech pan pomierzy okna na górze .Zmierzy i oczy jak 5 zł ,Kują od rana dobrze ,że mamy nadproża gotowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 10.09.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Renatamama to u Orła taki błąd? Aż trudno uwierzyć? Edyta nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.09.2010 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 PaniSmith nie u p.Orła on robił tylko dach z p .Orłem umówiliśmy się wstępnie na tynki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 10.09.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 "no to też macie super załogę, nie ma co.Ciekawe czy dużo osób ma takie problemy?" Nie wiem czy to pocieszające, ale my tez mieliśmy załogę G (od wiadomo czego). Ktoś mądry powiedział mi, że większość prawdziwych murarzy dawno z Polski wyjechała. Nasi spece spieprzyli kilka rzeczy, które teraz trzeba poprawiać. Owszem potrąciliśmy im z wypłaty, ale problem pozostał. Kolejna ekipa, ta co miała murować kominy zrobiła sobie strajk, bo im się nie opłaca. No cóż, zdziwione gęby "fachowców", kiedy zaproponowałem im żeby w takim razie zobaczyli czy nie ma ich po drugiej stronie furtki, rzecz bezcenna. Razem ze szwagrem wymurowaliśmy kominy w 6 dni.Nasze doświadczenie jest takie, że z "terrorystami" się nie negocjuje. Są pierwsi po zaliczki jak do bankomatu, a ostatni do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.09.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Zefirispka dobrze ,że ja płace etapami jutro chcą się rozliczać z ostatniego mąż jest miękki ja po tych ich wpadkach już nie, zrobili mi otwór na drzwi do sypialni na 80 cm miał być na 90 powiększyli bosche ale materiał mój zniszczony już od jakiegoś czasu nerwy się we mnie kotłują i jeszcze opóźnienia miało być skończone 15 sierpnia (pierwszy termin 15 lipca ) ale deszcze przesunięte o mc później przesuneliśmy na 21 sierpień stan SSO jakbym nie poszukała ekipy do dachu na własną ręke to miałabym dopiero więźbe jak sąsiad .Mam z nimi umowe ,że każdy dzień opóźnień od 21 sierpnia odliczam im 30% od tego etapu co nie wykonali mam im dać jeszcze 3 tys i mam zagwozdke ile dać ile odliczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 10.09.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 mnie też p. Orzeł tynki ma robić, tylko jak w końcu znajdzie między tymi budowami czas na to, zęby się wstępnie sotkać Bo jak na razie to albo mnie nie pasuje albo jemu i jak żuraw i czapla chodzimy .. ALe zima ma być długa i zimna, czasu sporo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.09.2010 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 U mnie skończył we wtorek ,mieli gdzieś robote zmiana dachu w Wadowicach ,u kogoś w Kryspinowie mają być .My musimy jeszcze rozprowadzić prąd ,rozprowadzić centralny odkurzacz ,wstawić okna ,wtępnie umówieni na październik .Teraz będziemy rozprowadzać rury wkoło domu i zakładać rynny ,z których deszcz będzie szedł do studni .I zasypywać fundamenty .Mąż chce sam robić podłogówke i rozprowadzić wode .Oj kupa roboty jeszcze przed zima ,chcemy wyrównać teren mamy kupe ziemi z wykopu i humus .A najważniejsze wieś ciągnie się prąd prawie 200 m od słupa .Jeszcze chwilke i będą już wszystkie media mam wode i kanalize .,tylko ten prąd i będe szczęśliwa . Myśli ktoś z Was o solarach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 10.09.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 ja myślę.. ale w obecnej sytuacji nie wiem czy mis tarczy pieniędzy.. choć gmina kraków daje 40% dofinansowania.. kusi.. nie ma stopek, ale wrzuciłam zdjęcia z okien i bramę, jak chcecie zobaczyć to link jest tu:http://forum.muratordom.pl/blog.php?bt=111057 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 11.09.2010 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Kurde syffffffffff z tymi udogodnieniami , krew mnie zalewa ......... czy nie moze zostac po staremu ?????? Jakbysmy malo mieli problemow z budowaniem domow to jeszcze musimy sie na Forum gimnastykowac ... jak trafic do odpowiedniej grupy budujacej ..... nie wspomne juz o dziennikach i komentarzach ktore byly w stopkach ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.09.2010 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Smitka super ,fajnie się prezentują białe okna antrcytowym dachem .Jeszcze drzi i SSZ Gratulki Wielkie .U mnie będzie tak za mc ,okna dopiero zamówiliśmy wczoraj czekaliśmy na Nowość w Oknoplusie ,Okna termo szyba współcznik 0,6 a całe okno 0,8 .To ile kobietek będzie mieszkało w tym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts