GabrysiaBP 15.09.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 To gratulacje Lidia,tylko pozazdrościć takiej ekipy.Naszych chyba mąż wczoraj wkurzył,bo dzisiaj jak przyjechałam to ścianki działowe się kończyły i dachówkę też kończyli kłaść.Mój mąż mówi,że u nas to ewenement,bo okna już mamy,stan zamknięty wogóle,elektrycy są a nasi "fachmani"dalej robią,już tak z pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 15.09.2010 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Gabi, myślę, że oni zabrali się do roboty, żeby Ci cyc... nie opadły - może Twój mąż rozmawiał z nimi mając właśnie TO na względzie... ??? A tak na poważnie, to wkurzać musi świadomość, że goście biorą ciężkie pieniądze i jeszcze robią łaskę, że ręką czy nogą ruszą... Trzymam kciuki, żeby wena do pracy utrzymała się u Twoich fachmanów jak najdłużej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 16.09.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Lidia ja też uważam że jak się człowiek na czymś nie zna (rozliczanie vatu) to lepiej niech się do tego nie bierze bo nieszczęście gotowe. Zazdroszczę Ci takiej ekipy i już. U mnie dzisiaj nic nie robią bo pojechali na inną budowę na 1 dzień. no niby parter częściowo stoi ale i tak mnie rzuca że nie pracują w sytsemie ciągłym tyko szarpanym. A jeszcze muszą te poprawki z wykuszem wyprostować.Boję się że z dachem nie zdążę bo pogłoski chodzą że śnieg ma padać w październiku, paranoja jakaś. no rok do budowy trafiłyśmy że szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 16.09.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Widze ze nie tylko ja mam problem z terminowością ekipy, na początku chwaliłem bo szybko szło i dobrze robili a od jakiegoś miesiąca ciągle coś pada jak nie deszcz to agregat jak nie agregat to betoniara i znowu nie robią no qqqqrwa mac człowiek chce zamknąć dom przed zima następne ekipy umówione ale trzeba czekać..... i jak tu się cieszyć ze w poniedziałek idziemy podpisać umowę kredytowa na dokończenie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.09.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 U nas na razie ekipy jako tako się sprawują, jedynie nic a nic nie mogę zarzucić braciom od stanu surowego, potem to już różnie Ale wam dobrze, że macie księgowych niestety w domu od pitów i vatów jestem ja. Niby skończyłam liceum ekonomiczne, ale studia już humanistyczne więc łatwo mi to nie idzie zefirispka a beton z gruchy, okna PCV można odliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 16.09.2010 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Martaibartek beton można okna zobacz czy masz 7% wat czy 22% ja mam mieć z usługą wstawiania i policzą mi 7% więc bez odliczania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 16.09.2010 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Lidzia do ogrodu daleka droga ale pokaże co zrobiłam jak skończe ,wczoraj byłam tylko 15 minut na działce ,kupiliśmy kore i zawieźliżmy na działke miałam tylko czas żeby zasypać funkie bo szłam na zebranie do szkoły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 16.09.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Hej, kochani u nas dziś tak lało, że szkoda gadać, a Bobki zasuwali równo - chowali się tylko wtedy, gdy świata widać nie było - byłam i widziałam. Dzięki za miłe słowa, lubię chwalić kogoś, kto jest dobry, ale ponieważ tyle się nasłuchałam o różnych ekipach, to mimo, że naszych murarzy chwalę, jednak jestem ostrożna. Wiem, że czasem wychodzi tak jak pisze makawel, że najpierw wszystko jest piękniusio, a potem gołą d... w pysk, bo okazuje się, że to co tak świeciło, to wcale nie było złoto, lecz sreberko od czekolady.... Jak moje Bobki skończą budowę i przez pierwszy rok nie wylezie żadna niespodzianka, to wtedy już pełną piersią odetchnę i głośno krzyknę na forum, że są wspaniali! Póki co, wspaniałe mają podejście do pracy, do oszczędności i do naszych fanaberii Co do podatków, to mam pomysł: sefirispka , kochaniutka, otwórz tu na forum punkcik porad podatkowych, a jako zapłatę kasuj robotę w godzinach na Twojej budowie - np. przy zakładaniu ogrodu. Wyglądałoby to mniej wiecej tak: za 3 porady godzinka pracy przy plantowaniu ziemi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 17.09.2010 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 hejbudowlańcy policzyli, że na wykończenie potrzeba mi jeszcze ok 150 000zł. Zaczynam pytać o kredyt w bankach.Na koniec października chcą wchodzić z tynkami. Wcześniej wod - kan.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 17.09.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Lidia, pomysł przedni, ale raczej nie skorzystam. Mam już swój punkcik w innym wątku forum: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48402-Zwrot-VAT&p=4305617#post4305617 . Wystarczy , choć jeśli trzeba służę swoim doświadczeniem. W sumie bycie w grupie zobowiązuje Gwoli scisłości, wiem że Kopernik tez była kobieta, ale ja ... nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.09.2010 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Hej wam BOBY i Bobki .Panismith to już do wejscia z ociepleniem domku itp .Sporo ale u mnie to dużo zrobimy sami ocieplenie styro domu zrobi mąż ma wprawe ,będziemy brać do tynku ,mąż rozprowadził już kanalize ,rozprowadzi też wode ,tata z kuzynem prąd w domku odpale coś kuzynowi ,do tynków w środku i wylewek musimy kogoś wziąść rozprowadzimy sami styro na podłodze i na dole podłogówke .Malować też pewnie sami i u dzieciaków panele ,my chcemy brać jak najmniejszy kredyt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 17.09.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Hej laseczki! U mnie wielka cisza i oczekiwanie. Czekamy na dekarza aż obrobi się na innych budowach bo ma tyły że hej.Ale my też jesteśmy mocno w tyle. Jeszcze nie zamówiliśmy blachy, rynien a możemy ruszac w każdej chwili z robotą. A na dodatek ciągle się wachamy czy blachodachówka czy blacha trapezowa lub wrąbek. Im dalej posunięci jesteśmy w pracach tym więcej nowych pomysłów na nasz dom.My też liczymy na zwroty z podatków ale u nas chyba nie będzie tego dużo bo nakupiliśmy też dużo bez faktury. Ale może na jakiś mebelek sie uzbiera.Pozdrawiam wszystkich budujących. Nie łamać się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 17.09.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Renatamama3 zazdroszczę że jesteście prawie samowystarczalni i również wszystkich słonecznie pozdrawiam, bo wiadomo "pogoda jest to robota jest " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.09.2010 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Tom e tam zobaczymy co z tego wyjdzie mąż chce robić sam ale wraca z pracy o 16 obiad i jest prawie 17 ale cała zima przed nami ,żeby tylko chodź tynki zrobić przed .U nas właśnie dostaliśmy super prezent skrzyneczki prądowe ,Boże Enion z głowy jeszcze tylko podłacz do domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 17.09.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Cześć zefirispka, już obcinam Ci piersi i długie włosy - sorki, że wzięłam Cię za dziewczynę, ale to przez literkę "a" na końcu Smithka, ten domek to Ty skończysz jednym pociągnięciem - trzymam kciuki, żebyś trafiłą na normalny bank i korzystne warunki kredytu! Renata, fajnie miec takiego Adama Słodowego w domciu i jemu podobnych w rodzinie - mnóstwo kasy zostaje w kieszeni. Mmmm.... też bym tak chciała, a póki co, to mój mąż może programik napisać, ale z młoteczkiem to mu jakoś nie po drodze - nawet nie o to chodzi, że nie umie, bo owszem - potrafi, tylko wychodzi z podobnego założenia jak ja - niech każdy robi, co umie najlepiej. Wyrzeka się tej zasady tylko wtedy, gdy musi. Pamiętam taką sytuację, że kilka lat temu chciałam zrobić sobie na ścianie w przedpokoju galerię zdjęć - kurrczę, nawet młotka w domu nie było (ale 5 komputerów? - czemu nie? ;D)!!! Efekt był taki, że wbijałam gwoździe sama tłuczkiem do mięsa przez deskę do krojenia żeby ściany nie pokaleczyć. Od tamtej pory postęp jest taki, że przynajmniej mamy komplet narzędzi, jakiego nie powstydziłby się profesjonalista. Za tynki jednak, panele i inne takie, przyjdzie nam słono zapłacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.09.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Lidzia oj tynki jak policzyłam to wydatek u nas 550-600 m 2 to ok 5.000-7.000 tys robocizna po rozmowach z fachowcami materiał obliczyli na ok 3.000 tys .Mój mąż lubi dłubanie ,nie raz się wkurzam bo dłubie w garażu po kilka godzin po pracy ,to chybba dla wyładowania stresów akie ma w pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 18.09.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Witajcie!!! Czy tylko mnie to forum zawodzi czy też tak macie? Dodałam ten temat do subskrybcji i tak sobie myślę, że już dawno nikt tutaj nie pisał, czy już wszyscy przestali na budowach działać? W końcu myślę, że to niemożliwe no i znalazłam ten wątek a tutaj dziennie ktoś coś pisze - tylko że mi znowu nic nie przychodziło na maila:evil: no i okazało się, że więcej subskrybowanych tematów zawiodło, no ale może teraz już wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam budujących!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 18.09.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Beato, niestety, subskrybcja oraz mailing nie działają. PORAŻKA. Natomiast budowniczy działają, tworzą i realizują swoje plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.09.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Okropny bajzel w tych nowych grupach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 19.09.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Lidia dziękuję za trzymanie kciuków,ale niestety wena do pracy moim "fachmanom"bardzo szybko minęła.Już w piątek prawie nic nie zrobili.My już prąd prawie kończymy,a dach nie dokończony,bez okien dachowych.Normalnie szok jak im to idzie,a jeszcze w sobotę mąż się z nimi przez telefon pokłócił i się nie zdziwię jak jutro wogóle nie przyjadą.Nikomu nie życzę takiej nieudanej ekipy.Trzymam kciuki za Wasze kredyty,roboty i za pogodę oby jak najdłużej nam słonko świeciło w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts