Lidia_G. 22.09.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 zefirispka, dach super! Teraz Twojej chałupce nawet deszcze i śniegi nie zagrożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 22.09.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Rónież ściskam rączki i klępie po ramieniu.Micha się śmieje gdy nasz trud i kasa przynosi takie rezultaty. Ja też ciągle oczekuję na ten mament, może do zimy sie doczekam.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.09.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Chciałam też swoim domkiem się pochwalić,ale nie umię fotek wkleić....buuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia83 23.09.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 ja też chciałabym się domkiem pochwalić, ale też nie umiem zdjęć wstawić Do końca tego tygodnia ma być chałupka po dach skończona. Teraz czekamy na dachowców-2, 3 tygodnie i na postawienie ścianek działowych- również jakieś dwa, trzy tygodnie. Mam nadzieję, że zima jeszcze nie przyjdzie do tego czasu:) Pozdrawiam wszystkich budujących.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 23.09.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 do mnie dzisiaj jedzie strop teriva ale majstrów ni ma bo znów wyjechali na inną budowę .będą jutro. ich harmonogram prac i organizacja mnie po prostu powalają. pozdrawiam.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.09.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Hej u mnie trwa zamawianie katli i skrzynek itp ,akcja prąd .Stwierdziliśmy ,że rozprowadzimy prąd i zrobimy tynki i prawie będą okna ,czekaliśmy na promocje 3 szybowych o współczyniku szyba 0,6 a całe okno 0,8 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 23.09.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Cześć, kochane Gabrysia i Sylwia, zaraz postaram się wysłać Wam na priva maila, w którym uczyłam kiedyś Olę wstawiać zdjęcia. Nie wiem na ile to Wam pomoże, ale wierzę, że się przyda, ok? Może dzięki temu uda Wam się wystawić chatki na widok publiczny...? Renia, jak juz będziesz miała te okna, to się pochwal... Ilonka, trzymam kciuki, żeby Bobki jutro były na posterunku i domek Ci "zastropowały". Powróżę Ci: niedługo wyrośnie u Ciebie las... My za namową murarzy i kierownika budowy, mimo, że w projekcie były terrivy (terravity - jak mówi nasz kierbud ), robiliśmy stropy żerańskie i strasznie jestem z tego zadowolona - robią na zamówienie, przyjeżdżają, układają i następnego dnia tylko wylewa się beton - stemple tylko w kilku miejscach i nie ma suszenia, podlewania i cudowania, bo już za "chwilę" po położeniu, można brykać po posadzkach. By zapobiec pękaniu sufitów daje się styropian i można jeszcze płyty karton-gips. Ceny też o niebo niższe niż terriva czy leyer. Zastanawialiśmy się parę dni temu z mężem czy przypadkiem z tymi stropami firmowymi to nie jest tak jak z lekami znanych koncernów, że przedstawiciele odwiedzają duże biura projektowe i "sugerują" używanie w projektach tychże stropów...? Może to i teoria spiskowa, ale skoro żerańskie są tańsze i wygodniejsze w montażu, to skąd tylu chętnych na bardziej skomplikowaną metodę...? Wiadomo, że ludzie robią wg projektu, jaki dostają... hmmm... ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 23.09.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Gabrysiu, Sylwia - nie wiem czemu wcięło mi moje maile ze skrzynki "wysłane". Poprosiłam koleżankę, do której wysyłałam taką instrukcję wklejania zdjęć, żeby mi ją pilnie odesłała, jeśli ją tylko ma. Zaraz jak tylko dostanę tego maila, to Wam go prześlę na priv, a jeśli w ciągu 2 dni Ola mi nie odpisze, to napiszę wszystko krok po kroku jeszcze raz i prześlę do Was. Pozdrawiam,L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 24.09.2010 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 a u nas boby jednak zaczeli pracowac i sa efekty http://img52.imageshack.us/img52/7718/pict0022kp.jpg http://img529.imageshack.us/img529/8825/pict0005hf.jpg http://img684.imageshack.us/img684/7654/pict0007za.jpg Domek M&A&I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 24.09.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Lidzia Ty to człowieka umiesz pocieszyć ja o stropie żerańskim nic nie wiedziałam bo pewnie też bym się na niego skusiła a tak terravity smak. pozdrawiam.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 24.09.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Ja o żerańskich wiedziałam i słyszałam jednak zdecydowaliśmy się na terravitę, bo podobno miej pęka, bardziej wygłusza i jest cieplejsza, ale to tylko podobno U nas podłoga zastyropianowa - w poniedziałek wreszcie wylewki Po wylewkach zakupy drzwi wewnętrznych (płyta, czy drewno???) glazury, terakoty, armatury... zefirispka piękny dach! makawel gratuluję bobkowych efektów Lidzia a dla ciebie wielki szacun- kobieto ty to optymizmem tryskasz i fajnie piszesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 24.09.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Wow, wow! makawel, ale dałeś czadu!!! Pięknie! Gratuluję i trzymam kciuki za piękną pogodę i szybki finał. Niedługo Ci się impreza wiechowa szykuje Ilonka, dzięki - to nie zawsze jest tak, ze się suszę jak głupi do sera, ale staram się nie zarażać ludzi swoimi smutkami - mój mąż się śmieje, że choćby nie wiem co, to jak idę między ludzi to "uśmiech nr 5" i do przodu. I chyba to trochę prawda... Co do stropów, to o jednych i o drugich słyszałam podobne opinie, więc dlatego skusiliśmy się na te tańsze, zwłaszcza, że murarz powiedział nam, że przed tym pękaniem i pogłosem można się świetnie zabezpieczyć. Posłuchaliśmy, bo "siem nie rozumimy na tym" Marta nie przejmuj się - odbijesz sobie na innych materiałach, mówię serio - np. kominy o tych samych parametrach - jedne Leiera, a drugie innej firmy (nie wiem jakiej, ale się dowiem) dzieli przepaść cenowa - polecał nam te tańsze znajomy murarz... Obiecuję, że się dowiem i rzucę Wam tu informację, bo po co przepłacać płacąc tylko za kilka liter w nazwie. Lubię dobrą jakość i bywam nieugięta, jeśli chodzi o dobre produkty - zapłacę ile każą, byle było dobre , ale czasami marki to przerost formy nad treścią, a w gruncie rzeczy płacimy za ich telewizyjne reklamy i inne takie tam... Wiem, Martuś, że Ty już dawno po kominach jesteś, ale są i inne rzeczy, które mają tańsze alternatywy, a podobne parametry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 24.09.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Super,gratulacje.Lidia a ja sprawdzam skrzynkę i już myślałam,że coś mi nie działa,bo nic nie mam.Czekam na instrukcję,bom blondynka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 24.09.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Sylwia, Marta, wysłałam Wam na priva instrukcję wklejania zdjęć. W razie czego, pytajcie, bo nie wiem czy czytelnie to wszystko opisałam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 24.09.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 ja też poproszę o instrukcje fot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.09.2010 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Lidzia my mamy kominy z Bolesławca polecił nam je pan na składzie miał wybór kilku firm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 25.09.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Cześć, dziewczyny Ilonka, już wysłałam Ci instrukcję jak utworzyć dziennik i zaraz wkleję też tę dot. zdjęć. Renatka, dzięki za info, a możesz jeszcze napisać ile płaciliście za kominy i jakie one są? Pozdrawiam i życzę Wam miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.09.2010 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Lidzia tu kupiliśmy 2 kominy i wentylacyjny .http://aukcjewp.wp.pl/komin-boleslawiec-fi-180-7-66-m-z-wentylacja-i1239729044.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 26.09.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Renatka, jesteś wielka! My początkowo zakładaliśmy, że kominy będą kosztowały z 10 000. Potem murarz nam otworzył oczy, a te Twoje ceny są naprawdę super Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.09.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 To fajnie dekarz i muratrze potwierdzili dobrą jakość one w środku ceramike mają w całości a Leier łączony a z tym różnie bywa pan na składzie powiedział ,że jakościa dorównują Schidlerowi a są tańsze .Stwierdził te są Polskie a te niemiecki tu się płaci ,że to niemieckie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts