GabrysiaBP 03.10.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Lidzia mamy plan na koniec czerwca,lipiec może.Mamy już zamówionego kafelkarza i cały towar na łazienki,dlatego chciałabym te wylewki w tym roku,bo najpóźniej do końca grudnia muszę ten towar odebrać.U nas woda jutro będzie skończona,tynki w następny poniedziałek.Słonka na najbliższy tydzień wszystkim życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 03.10.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Hej Gabi, trzymam kciuki, za Wasze tempo - jestem pewna, że ze wszystkim zdążycie na czas. Dziś widziałam pierwsze krokwie na naszym dachu! - super wrażenie. Jak już będzie ten dach, to będzie prawdziwy dom. Zeby jeszcze ta żółta piłeczka chciała pobyć cały tydzień na niebie i poogrzewać nam budowy, to byłoby świetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.10.2010 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Hej bobiki .Zapowiada się ładny dzień.Czymam za was kobietki kciukki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.10.2010 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 My z mężem 3 godziny zasypywaliśmy fundamenty przy garażu jak skończymy wstawie zdjęcia bo mąż dalej walczy ja przyjechałam do domu młodzież moją przyprowadzić ze szkoły i zrobić obiadek .Pogoda jest śliczna u nas cieplutko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 05.10.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 I u nas wielkie słońce na niebie, tylko ten wiatr taki ostry... Czytam i widzę (renata brawo!), że praca u was wre! śpieszcie się śpieszcie, bo zima idzie!!!! U nas wylewki schną! piękne są- równiutkie!!!! mąż zaczyna ocieplać poddasze, a ja zaczyna kupować glazurę i terakotę, bo za około miesiąc wchodzą panowie od kafelkowania. Zaczynamy WYKOŃCZENIÓWKĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 05.10.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 a ja wstawiłam drzwi i jest już wszystko ZAMKNIĘTE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.10.2010 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Smitka Gratulki.A my dalej zasypujemy mamy dużo do zasypania .Pogoda ładna swieci słonko ale mogło by mniej wiać ale cicho wystarczy jak jest ,byle nie lało tfu tfu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.10.2010 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Do nas w czwartek mają przyjechać drzwi z Myślenic metalowe będziemy je wstawiać między domem a garażem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 05.10.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 O kurteczka, forum odzyskało dawne walory techniczne! Nie wiem czy zaspałem z tymi zmianami, ale i tak fajnie. U mnie do południa padało, wrrr Natomiast odezwał się instalator wod-kan, w przyszłym tygodniu podpinamy naszą otwartą, lecz zadaszoną bryłę do sieci wodociągowej i kanalizacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.10.2010 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 zefirispka my mamy kanalize pod dom podciągniętą ale nie odebrane jeszcze przez wodociągi bo musielibyśmy płacić za wode plus kanalizacja ,za wode przyszło nam 35 zł a jakbyśmy się podpieli to 100 % więcej bo tak liczą u na wodociągi za kanalizację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.10.2010 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Dziś dalszy ciąg prac mąż był na noc w pracy więc będziemy robić od 10 do 17 z przerwą na obiadek .pokaże wam co zrobiłam ręce i palce mi odpadją ale będe mieć ładną wiosne koło domu jupi jupi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 06.10.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 zefirispka my mamy kanalize pod dom podciągniętą ale nie odebrane jeszcze przez wodociągi bo musielibyśmy płacić za wode plus kanalizacja Renata, u nas liczą nieco mniej, ale nie mamy wyjścia. Robimy podpięcie, bo mamy zamiar ogrzewać dom już tej zimy. A wszystko po to, żeby nie czekać z robotą, tylko jechać dalej nawet kiedy będzie mróz. Taka determinacja, to skutek.... bankowego kredytu. Im szybciej zrobimy, tym szybciej będziemy spłacać kredyt, a nie tylko odsetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 06.10.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Renata, u nas liczą nieco mniej, ale nie mamy wyjścia. Robimy podpięcie, bo mamy zamiar ogrzewać dom już tej zimy. A wszystko po to, żeby nie czekać z robotą, tylko jechać dalej nawet kiedy będzie mróz. Taka determinacja, to skutek.... bankowego kredytu. Im szybciej zrobimy, tym szybciej będziemy spłacać kredyt, a nie tylko odsetki. My jesteśmy w identycznej sytuacji, dlatego tak "gnamy". Choć i tak ostatnia transza jest przesunięta do wiosny 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.10.2010 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 zefirispka my mamy podłącz do domu ale bez odbioru odebrali nam tylko wode po co za kanalizacje płacić jak kibelka niet woda idzie w ziemie i w mury .Jeszcze chwilke i będe mieć prąd w domu skrzyneczka jest już na działce ,z nas wszyscy się śmiali ,że pozwolenia na budowe nie posiadamy a załatwiamy media , w domku się nie da mieszkać a media są od złej biedy moglibyśmy mieszkać hi hi .Wsumie jeden pan budowlaniec mieszkał smiał się ,że prąd jest ,woda jest to już luksus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 06.10.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Hmm, no właściwie nie pomyślałem o takim sposobie. Zapytam w naszej spółce wodociągowej czy da się tak zrobić. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 06.10.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Hej, "domkowe Skrzaty" Wystarczy, że człowieka nie ma przez 4 dni, to już na następną stronę przelecą... Alleluja! - Są odnośniki do dzienników budowy - chyba coś wielkiego w lesie zdechło - jak mówi moja znajoma Ależ się u Was nawyrabiało przez tych kilka dni - robota aż furczy! Super! Gratulacje! Lećcie dalej i dalej tylko zdjęcia wstawiajcie, żeby można było pooglądać. Ja jutro po kilkudniowym wyjeździe gnam pooglądać konstrukcję naszego dachu, bo podobno w piątek ma być już skończona - ciekawa jestem strasznie jak to wygląda. Miałam ochotę obejrzeć sobie dzisiaj dach, ale wracaliśmy po 23.00, więc niewiele byśmy zobaczyli w ciemnościach. Oby do jutra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.10.2010 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Hej z ranka wczoraj udało nam się wstawić drzwi od ogrodu do kotłowni kupiliśmy metalowe .Dziś może zaczniemy pracować nad bramą garażową znaczy się nad profilami do bramy Martaibartek jak długo zakładaliście brame . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 07.10.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 A u mnie znów cisza, boby pojechały na inną budowę.koszmar! mam nadzieję że to jedyna taka ekipa podczas budowy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.10.2010 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 A u mnie znów cisza, boby pojechały na inną budowę.koszmar! mam nadzieję że to jedyna taka ekipa podczas budowy domu. Współczuje masz nerwy ,u mnie już by wylecieli ,jak im szła robota jak krew z nosa przeszłam rozmowe z właścicielem ,że jak ekipie pracować się nie chce to niech da mi znać jutro co robią czy biorą się za prace czy siedzą nonstop w garażu to był piątek jak im się nie chce to od środy wchodzi kto inny a oni jutro mają się już to nie pojawiać stwierdzili ,że zostają i pracują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 07.10.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Martaibartek jak długo zakładaliście brame . Mój mąż montował bramę po raz pierwszy i to jeszcze bez instrukcji, więc trochę mu zeszło- z 2 czy 3 dni :/ ja mu trochę pomagałam jak trzeba było coś przytrzymać, ale głównie sam wszystko robił. Brama działa bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts