Tom Bor 07.10.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ja również przeprowadziłam "rozmowę wychowawczą" mam nadzieję że poskutkowała.pozdrawiam wszystkich budujących i życzę słoneczka.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 07.10.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Tom Bor współczuję. To chyba standard na polskich budowach. Mieliśmy podobnie i ekipa wyleciała końcem sierpnia. A wczoraj telefon czy nie mamy dla nich zajęcia. Tak mnie to zaskoczyło, że zapomniałem języka w gębie. Rada jest chyba jedna. Jeśli nie chcą pracować, bo mają lepszą fuchę na boku to trzeba się pożegnać i szukać kolejnych wykonawców. Pieniądze same z nieba nie spadają. No, a u nas zaczęło się mazianie dysperbitem. Dzięki instrukcjom Renaty robota idzie do przodu, a mi przybyło kilka nadprogramowych piegów http://img227.imageshack.us/img227/8397/100710142727.jpg http://img837.imageshack.us/img837/9964/100710142749.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.10.2010 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 zefirispka super Ci idzie brawo trzeba coś od siebie dać w to budowanie .U mnie mąż własnie dziury na okna przygotowuje ,żeby wszystko grało w te mrozy (bo mają niby być po 15)nasze okna na 18 pan monażysta był i pokazał ile trzeba zamurować ,żeby było na cacy .Zamówiliśmy styropian chcemy pozakładac na szczyty ocieplić mury do więźby ,żeby nie wiało do domku jak będziemy przez zime coś robić ,chce właśnie koze kupić ,żeby grzać np.jak wylewki będziemy robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 07.10.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Dzięki Renata. Widzę, że i u Was budowlanka wre. A my kozę kupiliśmy już kilka lat temu, taka na węgiel i drewno. I co ciekawe, też ją chcemy wykorzystać przy instalacjach i wylewkach. A jest czym palić, mamy drewno z drzew owocowych, które ścinałem rok temu. Pozdrowienia dla męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 07.10.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Hejka Marta, masz w domu Adama Słodowego - sam i bez instrukcji... - gratulacje Zefirispka - super Ci poszły dysperbitowe roboty! Pracy dużo, ale satysfakcja jeszcze większa. Ilona, pognaj to towarzystwo, jeśli Twoja lekcja nic im nie da - nie warto sobie szargać nerwów. Tak, jak pisał zefirispka - kasa z nieba nie spada, więc nie warto jej dawać byle komu, a jeszcze potem może dopłacać innym, żeby poprawili po niesolidnych i niesłownych bobach. Dziś po kilku dniach nieobecności w domu, pojechaliśmy na budowę. Konstrukcja dachu już prawie gotowa! Pięknie wygląda - tak "domowo". Coraz bardziej mi się podoba ta nasza chałupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 07.10.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 No i wreszcie widać nasze dzienniki parę dni tu nie zaglądałem a tu taki news... U mnie od dzisiaj .....znaczy wczoraj robią boby bo materiał wreszcie dojechał podreperowana droga, a szczegóły w dzienniku No i mamy wreszcie wodę w wodociągu zycze pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.10.2010 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Lidzia gratulki niech się robi piękny daszek .makalel wody też gratuluje można się umyć i kawusie wypić to już coś.zefirispka męża pozdrowie .Jak ja się ciesze jeszcze 10 dni i będą okienka i zaraz prąd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.10.2010 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 W sobote będzie u nas geodeta będzie nam wyznaczał droge dojazdową ,a w poniedziałek pan koparkowy będzie te zwały gruzu co kupiliśmy równał w droge . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 08.10.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Lidia może swoich bobów mi pożyczysz to przynajmniej będę ich pewna i uda mi się daszek zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.10.2010 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 http://images45.fotosik.pl/351/f210b60a6efe7e17.jpg Co myśliceie o tych drzwiach stal pokryta PCV polskie chce jechać je zobaczyć do Żor .Mają też w atrakcyjnej cenie do kotłowni jak ktoś potrzebuje brąz za 299 zł a ocynk 249 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.10.2010 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Ilonka a na jakim jesteś etapie masz więźbe ? Zapowiadają w tym roku szybko zime więc ich opieprzaj ile wlezie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 08.10.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Hej, Kochani Renia, dzięki za miłe słówko Drzwi, które wybrałaś według mnie są OK - ciekawe jak będą wyglądały w realu - daj znać, jak już je pooglądasz. Makawel, widzę, że jedziemy na tym samym wózku - ja też wczoraj ciężko się zdziwiłam widząc odnośniki do dzienników - widocznie jednak ci na górze coś tam czytają z tych naszych gorzkich żali.... Ilonka, zawsze chętnie się dzielę, ale moje Bobaski jeszcze sporo maja u nas do zrobienia, po dachu lecimy z ociepleniem, a kto wie, może między dachem, a ocieplaniem decydujemy się jeszcze w tym roku na okna...? Bijemy się z myślami. Nie chciałabym na łapu-capu, ale oszklony domek kusi.... Tak więc Kochana, nie dy rydy - na wiosnę tysz nie, bo bedom kończyć u nas roboty , ale fakt faktem, że jak już skończymy romans z tą ekipą, to polecę ją każdemu z zamkniętymi oczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.10.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Lidzia miałam takie drzwi wybrane podobny wzór ale z drewna ale podobno najlepiej drewniane wstawiać 3-4 tygodnie po tynkach i wylewkach ,żeby woda odparowała i ,żeby drzwi nie chłoneły tej wody co paruje ,a my chcielibysmy wstawić drzwi już ,żeby tynkarze je ładnie obrobili .Jutro jade oglądać termin realizacji 7-14 dni kupie napewno ocynk brązowe do kotłowni bo mają po 299 zł a u nas 520 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.10.2010 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 http://images49.fotosik.pl/351/51c128e0aa7d9ef7.jpg albo te zobaczymy co są warte .cena między 1400-1600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.10.2010 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Byłam zamówiliśmy te pierwsze super będą pasować do okien plastykowych bo są one stalowe pokryte PCV . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 10.10.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Witam po długiej przerwie. Ale się tutaj pozmieniało. Niektórzy będą się już niedługo wprowadzać. Mi zostały jeszcze gładzie, podłoga,glazura i izolacja zewnętrzna. Ocieplanie elewacji miałem zacząć jutro, ale coś nie mogę dodzwonić się do człowieka od tej roboty. Widzę to ocieplanie w ciemnych kolorach, a taka ładna pogoda ma być w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 10.10.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Renatamama3 więźba czeka w tartaku gotowa od kilku dni, blachodachówka zamówiona. czekam aż zleją mi strop nad II częścią domu i wymurują szczyty. mam nadzieję że zdążę przed zimą. z tym śniegiem to mam nadzieję że to lipa. oglądałam dziś długoterminówkę i ma być nieźle.Lidia Ty kochana to masz szczęście, zazdroszczę.http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 10.10.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Hej Renia, fajnie, że będziecie mieć już drzwi. My niestety, do wiosny jeszcze będziemy się dechami zamykać - pocieszam się tym, że dechy będą w 100% drewniane Roby, nie stresuj się za wczasu - może jednak wszystko pójdzie zgodnie z planem...? Życze Ci tego Ilonka nie zazdrość, bo nigdzie nie jest idealnie, jak mi się ekipa świetna trafiła, to za to architekt do bani i w piątek kolejne kwiatki wyszły, które murarz za tego pajaca musi poprawiać... - diabli mnie czasem biorą na tego projektanta, bo skusiliśmy się na atrakcyjną cenę, a wychodzi na to, że cena adekwatna pod wieloma względami do jakości. Ta nasza ekipa to dar niebios - gdyby nie przytomny murarz i kierownik budowy, to inaczej byśmy mieli g..., a nie fajny dom. Nie lubię narzekać, więc nie będę się tu rozpisywać na ten temat. Ogólnie budowa idzie bardzo sprawnie, ale po drodze poprawiamy z marszu różne partactwa.... Nasz dach już jest częściowo pokryty papą! Jeszcze na razie nieduży kawałek, ale już zaczęli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 11.10.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 I tak trzymać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.10.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Gratlulucję Lidka! Naszych górali w piątek pożegnaliśmy na dobre .Od czwartku wchodzą tynkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts