Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki, Dziewczyny :)

Gabrysia, spróbuj powalczyć z wklejaniem zdjęć, fajnie byłoby, gdybyś pokazała nam swoje cudo.

Marta, dawno mnie u Ciebie nie było - wpadnę po środzie, bo jutro znikam na 2 dni - jadę do stolycy. Jak już wrócę taka ważna i warszawska, to zajrzę na plotki do Twojego dziennika - poszpieguję troszkę :D

Dziś papki już całkiem sporo na naszym daszku :)

Hej wszystkim, jestem nowa, tzn. nie dla wszystkich, bo widzę tu sporo znajomych z letniego wątku

Co prawda u nas prace ruszyły z początkiem lata, ale biorąc pod uwagę bieganinę wstępną z papierologią chyba i tu się załapię, hehe. pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, ze dowiem sie kilku mądrych rezczy od tych z Was, którzy są już do przodu o te kilka miesięcy (jak ja bym już chciała wybierać drzwi!!!):p

Cześć, Dziewczyny i Chłopaki ;)

Renatka, co prawda, Ty jesteś już daleko przede mną, ale u nas też dziś przyjechały materiały na ocieplenie chaty. Chłopaki robią dach jak szaleni - zaraz wkleję zdjęcia do dziennika, to zobaczycie... Zaraz jak tylko skończą dach, biorą się za ocieplenie. Potem już powolutku będą dłubać sobie ścianki działowe., bo pod dachem jesienne deszcze nie będą im straszne. :)

Hej, Dorbenka - fajnie, że tu wpadłaś :) Wpadaj regularnie. :)

Ilonka, a Ty to niby kto, ten w aureolce czy ten z płonącą czachą, bo nie podejrzewam, że ten pod dechą...? :D

Coś się tu ostatnio pusto zrobiło w tej grupie - jesień przyszła, ludzie teoretycznie powinni więcej czasu spędzać na forum, a tu tylko dyżurnych kilka osób stale pisze... Renia, wiesz coś o tym? :)

Zdaje się, że słonko maczało w tym palce...

Tak tak Lidzia jesień przyszła,ale słonko dziś ładne ja siedze i porównuje ceny styropianu na podłoge i na instalacje.2 co robie i pewnie spora część z nas szperam w necie i sprawdzam co mogę odliczyć z faktur Vat .Czekam na okna koze już mamy i zaczniemy instalacje elektryczne .

Zaraz spadam na różaniec z synkiem bo to 2 klasista i czeka mnie komunia .

Cześć dziewczyny i chłopaki:D

Wieki się nie odzywałam, ale czytam.... i podziwiam "dyżurne" że zawsze na posterunku. Co do materiałów do odliczenia, to może to pomoże: http://www.mi.gov.pl/2-482be1a920074-1793194-p_1.htm i sam wykaz http://www.mi.gov.pl/files/0/1793194/zal.pdf Co prawda od 1 stycznia ma obowiązywać, ale może warto sprawdzić:)

I ja się zbieram za te odliczenia i zebrać się nie mogę... wrrr... nie lubię księgowości...

W piątek jedziemy po drzwi wewnętrzne, wkład do kominka, kafle na podłogę do garażu i setki innych pierdułek...

Czy ktoś z was widział fajne połączenie kafli z panelami?

Pozdrawiam i ładnej pogody życzę!!!!

Witam Wszystkich po dluzszej nieobecnosci nareszcie i umnie cos sie dzieje na budowie,dekarze zaczeli deskowanie dachu maja zrobic do jutra a od poniedzialku membrana dachowa plus laty i kontrlaty i dachoweczka juz nie moge sie doczekac.Wszystkim gratuluje postepow na budowach i dalszej pogody zycze .

http://emotikona.pl/emotikony/pic/0slonce.gif

yuka znam te stronki ale teraz wertuje faktury i sprawdzam co odpisze br br straszna robota ,ale kaska się przyda .Chce złożyć jeden wniosek teraz ,żeby 2 zaraz po nowym roku .

Renatka :yes: sprawdz priv.....

dzieki ;)