Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, hej :D

dawno mnie tu nie było, bo miałam komputerowe, firmowe i zdrowotne przygody. Wszystko jednak już załatwione i "będę bywać" :)

Piękne macie domki - super postępy na Waszych budowach. Gratuluję!

U nas Bobaski dziś skończyli ocieplać dom!!! :D Hurra! Mamy już dach i ocieplenie zewnętrzne. Jutro albo jeszcze w tym tygodniu panowie ruszają ze ściankami działowymi! :)

Wstawiacie zdjęcia swoich chałupek, to i ja się pochwalę :D :

http://foto1.m.onet.pl/_m/f3084fb63a98b4db6fa5e3a71d9f8c6d,10,19,0.jpg

To stan z wczoraj, stan z dziś jest taki, że właśnie skończyli nam ocieplać chatkę. Więcej fotek wstawiłam w dzienniku, żeby wątku nie zaśmiecać.

Makawel tempo masz zabójcze! Fajnie to brzmi: u nas dzisiaj robią 3 ekipy - od razu człowiek sobie wyobraża tabuny ludzi i dom zmieniający się z godziny na godzinę - Ty burżuju! :D

Ilonka, dzięki... Co prawda na tej fotce domek wygląda jakby go ktoś odarł ze skóry, ale dzisiaj już jest cały szarutki i śliczny :) Bardzo się cieszę, że w piątek zaczynamy robić ścianki działowe (tak, oczywiście MY cha cha). Gdyby to ode mnie zależało, to z robotą lecielibyśmy przez całą zimę, ale bez okien sienieda :D

Renatka, na dachu będzie ceramika, jaka? - jeszcze nie wiem dokładnie, ale MPZP narzuca nam coś z gamy czerwieni. Podobają mi się dachówki w kolorach, jakie były na starych poniemieckich domach i chyba tego będziemy się trzymać, aczkolwiek kobieta zmienną jest, więc nigdy nie wiadomo, co przyniesie wiosna.. :D

Doeben, ja też niedawno tak tu pisałam do dziewczyn i chłopaków i już mam ten upragniony dach, co prawda jeszcze czarny, ale jest... Ani się obejrzysz, a Twój dom będzie miał berat jak się patrzy. :D

Gratulacje dla inwestorek i inwestorów. My skończyliśmy przyłącze wodno- kanalizacyjne. Ludziska, mamy w domu wodę! :D

Teraz możemy kończyć ścianki działowe i ocieplanie: fundamentów i poddasza. Jedyna kiła to bank. Czekamy już miesiąc na transzę i ciągle nic. Poszła już skarga.

Gdyby nie oszczędności byłoby krucho. No, ale w górę kielnie! :D

U mnie dziś przerwa była z prądem kuzyn musiał na innej budowie coś pokończyć jutro wznawiają z moi tatą prace na całym dole mam już puszki i kabelki w salonie i w kuchni ,uziemienie i skrzynke .Mąż dziś rozprowadził kanalizacje w łazience kibelek ,prysznic i umywalke ,jutro kuchnia ale to już pikuś bo tylko się przebić przez ściane ,zamówiliśmy części do odkurzacza centralnego będziemy rozkładać ,zamawiamy właśnie części do hydrauliki i chyba musimy to komuś zlecić bo mało czasu po 1 listopada panie i panowie tynki .

Hejka :D

Zefirispka, gratuluję tej wody! Teraz możecie sobie na środku salonu fontannę wybudować. :D

Ilonka, popiskiwałaś, że budowa tak kuleje, a tu nagle nie wiadomo skąd strop gotowy! Gratuluję!

Ważne

Kochani, mam pytanie - może to wyda Wam się śmieszne, ale pomóżcie, proszę. Za tydzień u nas wiecha. Jak Wy to robiliście? Czy imprezowaliście razem z murarzami, czy dawaliście im jakiś alkohol i niech się sami rządzą? Nie mam pojęcia jak to zrobić. Zimno teraz - w naszej chacie też, bo to przecież gołe mury. Ponieważ będziemy palić Hiltona (TAK, TAK :D), bo nie będzie już potrzebny, to myślałam, żeby przy okazji urządzić ognisko z kiełbaskami, do tego coś na rozgrzewkę - 2 godz. i po krzyku. Czy to nie jest głupi pomysł?

Ile w ogóle tego alkoholu się daje murarzom?

Nie śmiejcie się, proszę, ja tam w tej kwestii całkiem lewa jestem. :) Będę wdzięczna za każde słówko na ten temat.

Pozdrawiam

Lidzia my też mieliśmy takie plany,żeby z murarzami zrobić ognisko,pić nie pili,ale w sumie tak nas wkurzyli tym,że tak dłuuuuuugo robili,że nawet się nie pożegnaliśmy w sumie.Pojechali jak co piątek normalnie po robocie do domu i tyle.Myślę,że przy Waszym Hiltonie to będzie okazja,żeby upiec kiełbaski z murarzami.