Renatamama3 19.10.2010 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 http://images45.fotosik.pl/356/cf7ee2800933143cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.10.2010 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Mamy okna i nawet drzwi super sosna sami zrobiliśmy ,dziś poszły pierwsze dymki w domu z kozy ,elektryka podciągnięta z głównej lini do pomu przygotowane pod skrzynke i uziemienie wykonane .A my z mężem zaczynamy ocieplenie garażu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 19.10.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Hej, hej dawno mnie tu nie było, bo miałam komputerowe, firmowe i zdrowotne przygody. Wszystko jednak już załatwione i "będę bywać" Piękne macie domki - super postępy na Waszych budowach. Gratuluję! U nas Bobaski dziś skończyli ocieplać dom!!! Hurra! Mamy już dach i ocieplenie zewnętrzne. Jutro albo jeszcze w tym tygodniu panowie ruszają ze ściankami działowymi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 19.10.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Wstawiacie zdjęcia swoich chałupek, to i ja się pochwalę : http://foto1.m.onet.pl/_m/f3084fb63a98b4db6fa5e3a71d9f8c6d,10,19,0.jpg To stan z wczoraj, stan z dziś jest taki, że właśnie skończyli nam ocieplać chatkę. Więcej fotek wstawiłam w dzienniku, żeby wątku nie zaśmiecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 20.10.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Ja dzisiaj fotek to nie mam ale od rana 3 ekipy robią. -murarze(kończą ścianki działowe)-elektryk(zaczyna od piwnicy)- monterzy wentylacji mechanicznej i gwc(zaczynają od gwc wiec działkę znowu rozkopią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 20.10.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Lidia domeczek suuuper i to tempo prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 20.10.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Makawel tempo masz zabójcze! Fajnie to brzmi: u nas dzisiaj robią 3 ekipy - od razu człowiek sobie wyobraża tabuny ludzi i dom zmieniający się z godziny na godzinę - Ty burżuju! Ilonka, dzięki... Co prawda na tej fotce domek wygląda jakby go ktoś odarł ze skóry, ale dzisiaj już jest cały szarutki i śliczny Bardzo się cieszę, że w piątek zaczynamy robić ścianki działowe (tak, oczywiście MY cha cha). Gdyby to ode mnie zależało, to z robotą lecielibyśmy przez całą zimę, ale bez okien sienieda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 20.10.2010 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Lidzia a co będzie na daszku ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 20.10.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 ależ ja Wam tych dachów zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 21.10.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Super te Wasze domki.Makawel jaką masz bramę tzn.jaka firma i kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 21.10.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Renatka, na dachu będzie ceramika, jaka? - jeszcze nie wiem dokładnie, ale MPZP narzuca nam coś z gamy czerwieni. Podobają mi się dachówki w kolorach, jakie były na starych poniemieckich domach i chyba tego będziemy się trzymać, aczkolwiek kobieta zmienną jest, więc nigdy nie wiadomo, co przyniesie wiosna.. Doeben, ja też niedawno tak tu pisałam do dziewczyn i chłopaków i już mam ten upragniony dach, co prawda jeszcze czarny, ale jest... Ani się obejrzysz, a Twój dom będzie miał berat jak się patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 21.10.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Gratulacje dla inwestorek i inwestorów. My skończyliśmy przyłącze wodno- kanalizacyjne. Ludziska, mamy w domu wodę! Teraz możemy kończyć ścianki działowe i ocieplanie: fundamentów i poddasza. Jedyna kiła to bank. Czekamy już miesiąc na transzę i ciągle nic. Poszła już skarga. Gdyby nie oszczędności byłoby krucho. No, ale w górę kielnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 21.10.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif ja również gratuluję i mam nadzieję że do końca okresu budowlanego będę szczęśliwą posiadaczką dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 21.10.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 u mnie przerwa technologiczna schnie strop i w poniedziałek będą murować poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 21.10.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Nie bój się, poddasze idzie szybko, powinniście zdążyć. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.10.2010 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 U mnie dziś przerwa była z prądem kuzyn musiał na innej budowie coś pokończyć jutro wznawiają z moi tatą prace na całym dole mam już puszki i kabelki w salonie i w kuchni ,uziemienie i skrzynke .Mąż dziś rozprowadził kanalizacje w łazience kibelek ,prysznic i umywalke ,jutro kuchnia ale to już pikuś bo tylko się przebić przez ściane ,zamówiliśmy części do odkurzacza centralnego będziemy rozkładać ,zamawiamy właśnie części do hydrauliki i chyba musimy to komuś zlecić bo mało czasu po 1 listopada panie i panowie tynki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 22.10.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 zefirispka dzięki za wsparcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.10.2010 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Tom Bor czymam kciuki za pogode musi się udać mocno dmucham w strone gór coby zima była daleko bo po 1 listopada bedziemy tynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 22.10.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Hejka Zefirispka, gratuluję tej wody! Teraz możecie sobie na środku salonu fontannę wybudować. Ilonka, popiskiwałaś, że budowa tak kuleje, a tu nagle nie wiadomo skąd strop gotowy! Gratuluję! Ważne Kochani, mam pytanie - może to wyda Wam się śmieszne, ale pomóżcie, proszę. Za tydzień u nas wiecha. Jak Wy to robiliście? Czy imprezowaliście razem z murarzami, czy dawaliście im jakiś alkohol i niech się sami rządzą? Nie mam pojęcia jak to zrobić. Zimno teraz - w naszej chacie też, bo to przecież gołe mury. Ponieważ będziemy palić Hiltona (TAK, TAK ), bo nie będzie już potrzebny, to myślałam, żeby przy okazji urządzić ognisko z kiełbaskami, do tego coś na rozgrzewkę - 2 godz. i po krzyku. Czy to nie jest głupi pomysł? Ile w ogóle tego alkoholu się daje murarzom? Nie śmiejcie się, proszę, ja tam w tej kwestii całkiem lewa jestem. Będę wdzięczna za każde słówko na ten temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.10.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Lidzia my też mieliśmy takie plany,żeby z murarzami zrobić ognisko,pić nie pili,ale w sumie tak nas wkurzyli tym,że tak dłuuuuuugo robili,że nawet się nie pożegnaliśmy w sumie.Pojechali jak co piątek normalnie po robocie do domu i tyle.Myślę,że przy Waszym Hiltonie to będzie okazja,żeby upiec kiełbaski z murarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts