Lidia_G. 26.10.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Marta, jak ja bym w takie zimno chciała zrobić wiechę do 3.00 nad ranem to kolejna imprezą byłaby intensywna terapia w szpitalu i zapalenie płuc Glazura, terakota - super! To chyba oznacza rychłą parapetówkę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 26.10.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Jolapp, ma nadzieję, ze nie odebrałaś serio tego, co napisałam... Co do widoków, to u mnie wszystko jest ok. Widzę wszystkich tak, jak trzeba i "odbiór" mam taki, jak w innych grupach. Może przyczyna jest to, że dawno tu nie wchodziłaś i coś się "rozregulowało"...? Na początku, zaraz po zmianach dokonanych na forum, wszyscy mieli totalny misz-masz, potem stopniowo wszystko wracało do normy. Żarty żartami, ale może faktycznie skontaktuj się z adminem... Za ok. 2 m-ce dostaniesz odpowiedź, a w trzecim coś tam Ci poprawią Hejka Lidia_G Jasne, że odebrałam ze zrozumieniem Ale ja przecież wchodziłam do naszej grupy całe lato a ostatni raz 30.08.2010r., czyli dawno po "rewolucji" forumowej i wszystko było O.K. Na przełomie września/października zaglądałam tu chcąc poczytać najświeższe wieści a tu widok nie taki. Zniechęciłam się i odpuściłam na jakiś czas. Miałam nadzieję, że już się poprawiło ale niestety Na dodatek w moich postach nawet nie ma śladu, że wczoraj i kiedykolwiek tutaj coś napisałam. Więc muszę chyba poprosić o pomoc admina ot co. A tak w ogóle, to serdeczne gratulacje z okazji tego, że "Cię wydrukowali" Dzięki, chociaż na prawie ostatniej stronie i trochę trudno nas rozpoznać, ale wydrukowali Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 26.10.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Jola wydrukowali cię? kurcze muszę kupić muratora GRATULUJĘ Martuś, wydrukowali - dzięki Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 27.10.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 no chyba faktycznie musisz poprosić o pomoc - powodzenia u nas już "się robią" ścianki działowe - fajnie patrzeć jak rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.10.2010 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 A my kończymy już część materiału na tynki wapno ,cemeny jeszcze piach i narożniki jutro mąż jedzie po drzwi wejściowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.10.2010 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 A kończyny prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.10.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 A kończyny prąd popieścił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.10.2010 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 popieścił? jes jes jes . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.10.2010 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Wczoraj posprzątaliśmy gruz po wierceniu na kontakty ,uzbierało się 2 wiadra gruzu ,Dziś obudziłam się o 2 w nocy i spać i po spaniu myślałam o hydraulice ,tynkach i drzwiach które mąż dziś w Żorach odbiera mam nadzieje ,że zrobiłam dobry wybór bo wybrałam dla siebie i dla roziców . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 28.10.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 WitamA u mnie zmiana planów co do ocieplenia miało być 15 cm a będzie 20( jak dobrze pójdzie to jutro zaczynamy ocieplać na razie chyba 2 lub 3 ludków będzie robiło bo reszta ekipy u szwagra)Co do dachu to już na jednej stronie jest membrana oraz łaty a drugą mieli robić dzisiaja tak to wyglądahttp://img576.imageshack.us/img576/9695/96744158.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 28.10.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Mmmmm....Renia, zazdroszczę.... pieszczoty z prądem... Makawel, zaszalałeś - daszek jest super! Jak ocieplicie 20, to piec Wam niepotrzebny Lecę zaraz fotografować ścianki działowe, bo dziś już jest na co popatrzeć. Potem NAPRAWDĘ już coś wkleję do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 28.10.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 ja tez chce by wreszcie mogło mnie popieścić prądem u nas w domu Co do dachu to się ciesze ze wreszcie coś się robi by nie leciało do środka co do ocieplenia to mam nadzieje ze nasz kierbud sie zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.10.2010 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 makawel gratulki postępy super .My na zime tylko garaż ocieplamy kierownik mówi ,żeby zostawić na zime ,żeby domek przewiało ,przemroziło szczególnie ,że będziemy robić tynki i wylewki dość późno .A ja czekam na wycene hydraulika będzie robił c.o i wode . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 28.10.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Renata, to podobnie jak my. Ocieplenie będzie w przyszłym roku, nie wiem tylko jak nam wyjdzie z tynkowanie i wylewkami. Mamy poślizg czasowy (tu ukłony w strone banku), a nie będziemy mieli ogrzewania w domu, co grozi popękaniem wylewek i tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 28.10.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 my tynki zaczynamy 8.10 do tego czasu ma być już zrobiona wentylacja mechaniczna, ok 15 wchodzi facet od pieca podłogówki oraz całej reszty hydrauliki a po nim wraca pan od posadzki i wygrzewamy wentylujemy wiec nie powinno być problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.10.2010 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 My tynki też koło 8,11 wentylacje mechaniczną też robimy jaką wam polecił ydraulik ? nam hydraulik polecił nam simensa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 28.10.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 zefirispka dobrze pamiętam, że jesteś specem od vat-u ? czy mógłbyś pomóc i napisać od czego mam zacząć? rozumiem, że wypełniam VZM-1 i VZM-1A czy B.Jestem w tym temacie zupełnie zielona... są może jakieś programy aby to obliczyć? może ty masz jakieś czytelne wypełnione wzory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 28.10.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Wypełniasz VZM1a. Formularz B własciwie jest już martwy. Dotyczy starych przepisów i w zasadzie dzis się go nie stosuje.Wniosek interaktywny znajdziesz tutaj: http://www.mf.gov.pl/index.php?const=1&dzial=106&wysw=4&sub=sub10 na samym dole strony, Przeglądarkę PKWiU tu: http://www.klasyfikacje.pl/drzewo_pkwiu97.htmla spis rzeczy, od których mozna odliczac jest tutaj: http://www.mi.gov.pl/files/0/1793194/zal.pdf Reszta to przeglądarka internetowa, albo dobry opis rzeczy na fakturze. Z ciekawostek: jeśli kupujemy lampę na fakturze powinna figurować jako oprawa elektryczna, bo inaczej jako wyposażenie domu wypada z odliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 28.10.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 nam nasz wykonawca polecił nikola 450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.10.2010 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 zefirispka u mnie też pieca brak ale tynki robie ,ma być podobno ładny listopad więc będziemy grzać kozą i wietrzyć a w ostateczności wypożyczymy dmuchawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts