martaibartek 28.10.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 zefirispka dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 29.10.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 makawel ale super dach! widzę, ze też z silki domek - to podobnie jak u nas:) Kochani czy ktoś z Was ma juz założone okna połaciowe i moze polecić któregos producenta (farko/roto?) oraz oświecić mnie w kwestii ilości uszczelek (czy ma to duże znaczenie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 29.10.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 zefirispka u mnie też pieca brak ale tynki robie ,ma być podobno ładny listopad więc będziemy grzać kozą i wietrzyć a w ostateczności wypożyczymy dmuchawy . Też myslelismy o kozie, którą zresztą mamy już od dawna. Tyle, że u nas tynki najwczesniej będą mogły byc zrobione w grudniu (nieszczęsne terminy wykonawców), a poza tym dach będzie nieocieplony. Boimy się, że tynki i wylewki na pddaszu w razie mrozów po prostu popękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 29.10.2010 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 zefirispka ale dachu przed wylewkami i tynkami się nie ociepla bo wełna by ci wszystko wchłoneła i było by już po niej .No my przesuneliśmy tynki od 8,11 miały być od 2.11 ale musieliśmy zmienić hudraulika bo nas zbywał (znajomy ) a stawki normalne 150 za punkt ciągle było jutro jutro nawet budowy nie widział umawiał się i nie przychodził najlepsze ,że polecany na białej liście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 29.10.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Hej Renata. Pewnie masz rację, o tym nie pomyslałem. No to, pewnie jednak zdecydujemy się na grudniowe tynkowanie.Co do hydraulika, to u nas była podobna historia. Pierwszy hydraulik zwodził nas 3 tygodnie, nie chciał nawet przyjechac na budowę zobaczyć. Z drugim dogadaliśmy się w ciagu 2 dni. Obaj byli z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 30.10.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 heju mnie ciągle hydraulika. Wyszło że odpływ jest źle zrobiony w chudziaku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.10.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 PaniSmith czy to pewne z tym odpływem? co teraz -trzeba będzie pruć chudziaka? Co do tynkowania a wełny to są różne teorie na ten temat. Choć my też (choć mieliśmy w planach i wszystko przygotowane) nie ociepliliśmy góry, bo baliśmy, że wełna wchłonie wilgoć. Ba nawet poczekaliśmy jak wyschną wylewki i dopiero ociepliliśmy.A mam do was pytanie odnośnie ocieplenia. Jak ocieplacie: wełna aż po szczyt, czy stryszek nie ocieplany? Mąż dał wełnę aż po szczyt, a oprócz tego między podłogą stryszku, a sufitem poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.10.2010 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 SMita dużo prucia ?Marta my wszystko będziemy ocieplać razem ze stryszkiem mąż na punkcje ocieplania ma bzika .Stryszek jedynie będzie miał gorsze parametry po wełna kupiona 39 a na sufity chcemy 33 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.10.2010 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Mąż wczoraj i dziś rozprowadza rury do odkurzacza centralnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 02.11.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Hejka, Smithka, współczuję takiej przyjemności - już wszystko prawie gotowe i trzeba się cofnąć, nie wspomnę już o rozgardiaszu i kosztach - wrrrr! Renatka, to już możesz zaraz dywany rozkładać, skoro będziesz już miała zainstalowany odkurzacz U nas dziś mąż ze swoim bratem i tatą walczą z prądem - robią podejście, a to równa się temu, że od rana z łopatami posznurowali na budowę kopać "jamę" - oby tylko w niej nie zostali... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2dziura.gif Ścianki już prawie skończone - jeszcze tylko jakaś kosmetyka - muszę polecieć dziś na budowę, bo parę dni "szefowa" nie doglądała tego bajzlu swoim okiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.11.2010 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Lidzia tak tak będe latać na rurach a jak .Jutro wkracza hydraulik robić wode już się ciesze bo miałam czarne mysli ,że po nocach będziemy z M rozkładac te rury ,co by zdążyć przed tynkami .Pan wycenił nam punkt po 90 zł mamy 12 punktów wodnych + materiał albo on kupi albo my ale max to 1800 bo rozdzielacze już mamy .Pan powiedział ,że pracuje teraz nad projektem co jak się zdecydujemy też nam zrobi .Miło mnie zaszkoczył bo 0 60 zł tańszy od tego niby znajomego który robił nas w bambuko a zostaje w kieszenie 720 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 02.11.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 nie ma to jak po znajomości, głupio opitolić i ceny wyższe niz u obcych. gratulacje postępów.pozdrawiam.ilona byle tylko taka pogoda się utrzymała jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 02.11.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.11.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 a instalacja skrzynek z rozdzielaczmi 100 zł sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.11.2010 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 ilonko dzinks ja czymam kciuki za pogode dla nas wszystkich ,przez tego znajomego mamy opóźnienia o tydzień przesuneliśmy tynki a tu taka śliczna pogoda wsam raz na tynki nic może się uda i przyszły tydzień bedzie też ładny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 02.11.2010 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Hej, hej, wróciłam Niestety liścik do administratora nic nie dał (chyba go nawet nie przeczytał ), więc musiałam sobie radzić sama. Zaczęłam od tego, że zainstalowałam nowszą wersję mojej przeglądarki. I.......udało się! Nareszcie widzę "po ludzku" posty i wiem kto je pisze. Zatem melduję: instalacja elektryczna zakończona, I etap wodn.-kan.-C.O. wykonany; teraz to już zostało oczekiwanie na tynkarza (ponoć od czwratku wchodzi). Hydraulicy spóźnili nam się o miesiąc więc tynki już by były. Widzę, że wy posuwacie z robotą do przodu. Życzę więc wszystkim (i sobie też) jeszcze pogody w tym roku Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.11.2010 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Hej Joluś fajnie ,że wróciłaś .Jesteśmy na podobnym etapie bo u mnie kończą prąd ,hydraulik wchodzi dziś i tynki od poniedziałku ,materiał już czeka jeszcze piach musimy kupić .Jakie robicie tynki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 03.11.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Hej, Dziewczyny (i chłopaki ) Renatko, super, że napisałaś jakie są teraz ceny za hydraulikę - fajnie potem będzie porównać. - dzięki Ilonka, masz rację - najgorzej to liczyć na znajomych - ja też wolę czyste układy: jeśli wiem, że mam do czynienia z obcą osobą, to mam komfort psychiczny, że w razie komplikacji, możemy się rozmówić, rozliczyć i rozstać, a z rodziną czy znajomymi zawsze jest ten problem, że powstają kwasy po jednej bądź po drugiej stronie. Też mam taką sytuację, że nie mogę ochrzanić, bo rodzina, a jednocześnie należałoby to zrobić - efekt jest taki, że jestem sfrustrowana, ilekroć mam prosić o pomoc, a obcego poprosić nie mogę, bo z kolei ta osoba będzie urażona, że nie do niej się zwróciłam... takie błędne koło... - życie się to nazywa... Jola, fajnie, że jesteś i jeszcze fajniej, że Twój "forumowy" świat stał się piękniejszy Dziewczyny kochane, podpowiedzcie mi ile płaciłyście za punkt instalacji elektrycznej...? My dziś zamknęliśmy chatkę na cztery dechy, bo "spusty" to za dużo powiedziane i na ten rok finito! Teraz przez zimę mamy czas na dokonanie wyborów i podejmowanie decyzji... Z panami murarzami spotkamy się przed wiosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.11.2010 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Lidzia wiesz to taki znajomy mieszka blisko nas chcieliśmy tak po sąsiedzku ,że fajnie jest się wspierać a tu klops .Nie dość ,że ceny okazuje się kosmos to jeszcze olewka to ja też go olałam i jeszcze ktoś go umieścił na małopolskiej białej liście .Ja punkt elektryczny robocizna płacić będę 20 zł Kuzyn(płace tylko jemu) robi z moim tatą .Materiały kupowałam sama większość na allegro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.11.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 ja będę musiała płacić fachofcom za wszystko oprócz glazury, terakoty, karon-gipsu i oceplenia budynku.ma sie starszego bratahttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts