Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

Cześć :)

Renatka, widziałam właśnie, że u mnie brykałaś :) Co do aut, to możesz dać ogłoszenie - na pewno znajdzie się kupiec, ciekawe tylko czy mąż zgodzi się sprzedać, zwłaszcza po tym jak od Ciebie oberwał cha cha cha! :D

Dzięki, Grabrysiu - cieszą mnie bardzo takie słowa, zwłaszcza, że weekend miałam dołujący i nerwowy - jesteś dziś dla mnie jak balsam :)

Jeśli chodzi o projekty, które Ci porobili to są naprawdę super!

A moja budowa ma się tak, że latam po internecie i oglądam dachy i wnętrza, bo m.in. od wnętrz uzależniam kolor okien, to z kolei musi mieć powiązanie z kolorem dachu - po prostu musi być tak, że z której strony by nie patrzeć ma być spójność, tylko jak ją uzyskac mając w tyle głowy jeszcze wytyczne z miejscowego planu zagosp. przestrzennego...? Na szczęście są sposoby, by to ostatnie trochę ominąć... - mam nadzieję, że się da, jeśli zajdzie taka potrzeba - wg wytycznych mam mieć dach z palety czerwieni, ale nie wiem czy nie zdecydujemy się na brąz....

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lidzia musi się dać ominąć jakoś ten plan dasz rade co się nie robi dla pięknego daszku my w planie mieliśmy od czerwieni po czarny miły współgrać z otoczeniem .Ja chciałam szary albo brąz ,szara odpadła bo były tylko angobowane a my chcieliśmy glazure dom przy lesie (mech ) .Kto by do nas na budowe nie przyjechał to się mu podoba wsumie jest tak ciemna bo to teek ,że mylą ją z czarną z daleka .

Hej, hej :)

Ilonka, to może ty budujesz taka chatkę jak była w "Jasiu i Małgosi"? Ściany z pierniczków i czekolady, daszek z ciasteczek i te czekoladowe profile...? Mmmmm... mniam! :D

Renatko, wiemy, że da się to ominąć i nawet znajomy poinstruował nas jak. Jak tylko będziemy pewni jaki chcemy mieć dach (ja miotam się między naturalną ceglastą, wyblakłą czerwienią, a brązem, natomiast A. wolałby właśnie tę czerwień), to wtedy będziemy działać. Póki co, najpierw musimy "wypracować" sobie wspólne stanowisko w tej kwestii :)

Martusia, dzięki.... Sama wiesz jak to jest z tym życiem, raz jest fajniej, innym razem trochę mniej fajnie, ale ja zawsze staram się pokazywać tę weselszą stronę. Co do dzieci, to uwielbiam wszystkie, ale nie zawsze mam dla nich tylko uśmiech numer 5 - moje dziewczyny mogą coś o tym powiedzieć (czasem matka potrafi warczeć :D). Nauczycielka - nieeeeeeeeee nieeeeee nieeee! Dwoje dzieci mi w zupełności wystarczy - ćwiczą moją cierpliwość za całą grupę :D

Ale to właśnie Ty wydajesz mi się chodzacą cierpliwością i anielską dobrocią - serio - taka z Ciebie pogoda emanuje (przynajmniej w postach)

Renatamama3<------ gratulejszyn rozpoczęcia tynkowania u mnie wchodzą po długim weekendzie bo maja mała obsuwę niestety.

A u mnie pada wiec pewnie dachu oraz ocieplenie nie robią buuuuuuuuuuuuuu

za to robią wentylacje

http://img44.imageshack.us/img44/9233/dsc00895np.jpg

ja chce jeszcze tydzień pogody :wave: :wave: :wave: :wave:

No i hydraulik zaczwonił ,że skończył super miał 3 łazienki w jednej 2 umywalki ,wanne ,kibelek i pralke w 2 ) pralka ,prysznic ,kibelek ,umywalka ,w 3) prysznic ,umywalka ,kibelek plus garaż plus osobny licznik na zewnątrz domy podlewanie ogrody mycie auta ,oraz umywalka w garaż 3000 tys z jego materiałe myśle ,że cena super .Po tynkach wraca dokończyć kotłownie i co ale na co mamy materiał do wody skrzynki z rozdzielaczmi mieliśmy swoje .Roboczne pan wycenił na 1.400 i polecam go Bardzo.

zefirispka pan na 6 i ceny też na 6 i to robił sam ,jego chłopaki na innej budowie ale się wyrobił .Cieszę się ,że są jeszcze tacy ludzie.

Naprawdę zazdroszczę. Ja miałem szczęście do przyłaczy wod-kan i do dekarza. Tych ludzi mogę polecic z czystym sumieniem.

Co do hydraulika, zobaczę końcem miesiąca.