Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka :)

Ale dużo się u Was dzieje! Gratulacje - trzymam kciuki za szybkie zakończenie prac. Zefirispka, Renatka super, że trafiliście na fajnych fachowców - ze świecą takich szukać, a jak już się znajdą, to trzeba chuchać i dmuchać, żeby się nie popsuli :)

Makawel[, pięknie podgoniłeś roboty. Tańczę z Tobą, bo dość już mam deszczu - co prawda nic wielkiego się u nas nie dzieje, ale nie lubię jak tak szaro jest na świecie. :)

Marta, mów sobie co chcesz, mnie i tak się będziesz kojarzyć z anielską cierpliwością - przy Tobie, to ja sama sobie wydaję się niezłą zołzą :D

Hejka :D

Cholera, własnie zżarło mi przed chwilą cały post!!! Jeszcze raz:

Gratuluję Wam serdecznie i trzymam kciuki za szybkie zakończenie prac, bo strasznie dużo się u Was jeszcze na budowach dzieje. :)

Renata, zefirispka, świetnie, że trafiliście na takich fachowców - dopieszczajcie ich ile wlezie, żeby się nie popsuli i byli równie fajni dla innych...

makawel, ależ podgoniłeś roboty! Super! Tańczę z Tobą, bo mam już dość takiego szarego i rozmazanego świata - na budowie niewiele się u nas dzieje odkąd murarze sobie poszli, ale pogoda by się przydała, bo chcemy ognisko dzieciom zrobić i z racji deszczu kończy się na obietnicach...

Marta, mnie i tak będziesz kojarzyć się z anielską dobrocią (nie pytaj czemu, bo nie wiem). Przy Tobie ja sama w swoich oczach, to niezła zołza! :D

Beatko kupiliśmy Uni mate współczynnik 39 14,20 metr rolka 98 zł wiem ,że jest na promocji jeszcze Ursa wsółczynik 45 8,84 metr rolka ponad 53 zł .Po wylewkach chcemy ocieplić strych , później sufity u dzieciaków ale sufity chcemy ocieplić Super matą współczynnik 33 a ta jest tańsza na necie .Grubość 15 cm my ocieplać dędziemy 15 + 10 .

Hejka:)

Ale dużo wpisów przybywa. Musiałam trochę poczytać co tam u was, pogoda sprzyja zatem czały czas do przodu.

U mnie po dwutygodniowej przerwie w oczekiwaniu na naszego murarza, "zaczęły się tynki" :yes:

http://lh4.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/TOAPPZduEbI/AAAAAAAACQY/KXV1w8puUnE/11.jpg

Ja podobnie jak i wy spędzam czas na przeglądaniu netu i sklepów (kafelki, wanny, brodziki, umywalki, kabiny, baterie.....)

Na dodatek do naszych drzwi pukają potencjalni kupcy mieszkania :D:D:D

Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif

Joluś ten sam etap mamy tylko większy syf ,chłopaki robią tynki ręczne .

Kochana "mój" murarz jest już przeze mnie wyćwiczony http://emotikona.pl/emotikony/pic/0acute.gif ( u sąsiadów zostawił syf z zastygłych tynków), a ja zamiast siłowni wolę sprzątanie na budowie. Niestety na dole jest bajzel (wszystko pod nogami).

U mnie chłopaki to co spadnie w większośći zbierają i spowrotem do betoniary i znów na ściane są oszczędni .W pierwszy dzień był taki syf ,że lepiej było na budowe nóżek nie wkładać robili obrzute cały dom był obrzucony 1 warstwą no i podłoga też .W sobote jak pojechali troche posprzątałam 3 pokoje bo tyle zrobili ,w tygodniu ciężko sprzątać bo pracują o 7-8 do 18-19 .

witam

Jako że wszyscy się tynkują to i ja dzisiaj mogę tez się do tych osób zaliczyć :D panowie przez dwa wcześniejsze dni przygotowywali narożniki a dzisiaj mieli juz zacząć tynkować :wave:.

W czwartek jako że miałem wolne i myślałem wszyscy tez maja pojechałem na działkę łopata pomachać dla zdrowotności o to co zastałem na działce bardzo mnie ucieszyło panowie układali dachówkę(spytałem się czy wolnego dzisiaj nie maja a oni ze wolne to wczoraj mieli bo padało a dzisiaj to trzeba ładna pogodę wykorzystać :jawdrop:)

wiecej w dzienniku oczywiscie

http://img600.imageshack.us/img600/2589/pict0787.jpg

Gratuluję wszystkim postępów!

Jak są tynki to już tak bardzo domowo w środku się robi :)

Ja tynków dobrze nie wspominam, bo ciągnęło się to i ciągnęło... teraz tak samo myślę o gładzeniu ścian- podobna robota :/

Choć efekt później robi wrażenie i bardzo cieszy więc chcąc nie chcąc trzeba się przemęczyć.

A u nas dziś wszedł pan od glazury i terakoty. Właśnie gruntuje ściany. Dół wygładzony, pan Rysiu ściera klatkę schodową.

Czekamy na kuriera z brodzikiem i kabiną prysznicową. Czas rozglądać się za panelami.

Za 2-3 tygodnie będziemy zamawiali kuchnię w Ikea, bo do 24.12 jest dobra promocja.