Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa wielkopolska 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oooo jak miło.... :oops: :oops: :oops:

Na dobry początek wklejam dane mi przez Glamurkę/ GLAMOURMUM namiary na żwirownie:

Żwirownia Biskupice p. Cieślak 601441863

Żwirownia Nadrożno 61 8154297

Żwirownia Złotniczki 61 8154640

Żwirownia Dąbrowa 61 8143152

Żwirownia Caro Wierzyce 61 4274719

Żwirownia Iwno 602244272

Żwirownia Borówko 61 8662249

No to my również dołączamy, wprawdzie grup budujących w Wielkopolsce całe mnóstwo, ale czasem trudno przeczesuje się po kilkanaście stron szukając odpowiedzi na nurtujące pytania. A tu wszyscy na podobnym etapie :)

My budujemy w Dębogórze pod Poznaniem (gm. Czerwonak). Pozwolenie jest, ekipa murarzy i dekarzy również. Obecnie czekamy na decyzje kredytową (z jednego banku mamy już pozytywna odpowiedź), no i zamawiamy materiały.

Życzymy powodzenia wszystkim rozpoczynającym budowę.

Pozdrawiamy,

Magda i Michał

My również pozwolenie mamy, na razie jeszcze w urzędzie, czekamy na uprawomocnienie.

Mamy kierownika budowy, który nagrał nam ekipę. Niestety ekipa ma jakieś opóźnienia, ale w razie czego kierbud ma jeszcze kogoś innego godnego polecenia i nie mamy się denerwować.

Czekamy aż ziemia rozmarznie i ruszamy z budową ogrodzenia, chcemy postawić barak, a później .... będziemy kupować materiały.

Pozdrowienia i powodzenia.

Droga Guzmanko przecież od razu widać, że to gorący kubek Knorr :lol: U nas projekt jest, ale czekamy na zapis działki, którą dostajemy od rodziców. Niestety trochę było problemów z wydzieleniem ziemi ale myślę, że na dniach powinna się sprawa zakończyć. Ekipę mam umówioną po świętach wielkanocnych bo w tym czasie będę w Polsce i osobiście muszę dopilnować robót do stanu zero. Niestety przebywam w Irlandii i będę zmuszony budować się etapami. Takie życie emigranta. :cry:

Pozdrawiam.

W związku z tym, że również zaczynamy budowę naszego domu w tym roku zgłaszamy swój access do grupy. Jesteśmy na etapie dostosowania projektu Domu za Rogiem. Zauważyłem, że coraz więcej ludzi wybiera północny kierunek Poznania...

Wszystkim budującym życzymy solidnych wykonawców i tanich materiałów! (tanich wykonawców i solidnych materiałów również) 8)

W tym roku mamy w planach stan surowy zamknięty a jeżeli będą środki to może coś więcej. Wszystko zależy od pracy i kursu euro, który na dzień dzisiejszy jest bardzo wysoki :) . Chcemy zrobić wszystko, żeby nie brać kredytu. Ja to najchętniej bym już dzisiaj wrócił na łono ojczyzny ale wiadomo, że trzeba teraz trochę się poświęcić żeby później delektować się własnym kwadratem. A jakie plany ma reszta budowlańców? 8)

To i ja się przyłączam :)

Zaczynamy budowę w tym roku. Ponieważ mamy już działkę w Poznaniu, to mogliśmy kupić wcześniej materiały budowlane: cegły porotherm i bloczki betonowe :) To był w sumie strzał w dziesiątkę, bo zakupy robiliśmy w grudniu, po okazyjnej cenie :D

Teraz czekamy na pozwolenie na budowę (1 tydzień marca ), no i zacznie się szukanie betoniarni za niedługo

Witam!

My również zaczynamy budowę w tym roku, a dokładnie za miesiąc i 1 dzień ':D'Wprawdzie mieliśmy zacząć jutro, ale pogoda spłatała nam figla':(' Budujemy się w Poznaniu w Smochowicach. Materiały mamy już zakupione i leżą w składzie. Najniższe ceny wynegocjowaliśmy w V-Budzie na Wysogotowie i HDMB Maszewski na ul.Dziadoszańskiej 10. Ze względu na odległość w V-Bud transport mamy gratis. Jeśli chodzi o betoniarnie to najniższe ceny mają Bonus-Beton w Luboniu oraz Betoniarnia Waab na ul. Lutyckiej.

Pozdrawiam wszystkich budujących

dzięki za info odnośnie betoniarni.

jeśli chodzi o materiały to my kupowaliśmy pustaki w e-cegly.pl po 4 zł brutto ( POROTON 373x240x238 ) z odbiorem własnym przy granicy niemieckiej (transport własny załatwiony w firmie transportowej) . Bloczki betonowe płaciliśmy 2,2 zł (transport również własny).

A lutycka niedaleko mnie, na pewno ich tam nawiedzę :)

Witam wszystkich.

Czekam na pozwolenie na budowę (ok. 10-go marca) i mam nadzieję zacząć w kwietniu. Budowa w Biskupicach.

Jak na razie skontaktowałem się z jedną ekipą polecaną na forum do wykonania fundamentów. Nie mam nawet jeszcze kierownika. Także u mnie jeszcze wszystko w fazie wstępnej.

Czytając forum człowiek staje się niepewny, bo dostrzega, jak wiele zależy od przysłowiowego szczęścia. W naszym kraju nigdy nie wiesz, czy trafisz na fachowca, który dba o swoje miano dobrego fachowca, czy też kolesia, który chce szybko zarobić i ma gdzieś prawo, dobre imię i zwykłą ludzką przyzwoitość. Można tu przeczytać wiele takich historii.

Dlatego życzę wszystkim, żeby nie mieli do przedstawiania negatywnych emocji.

Witam wszystkich zielonych, do których z przyjemnością się wpisuję. Razem raźniej. No i oczywiście z radością wypatruję przedstawicieli elity i cennych rad i opinii.

Witam!

My również zaczynamy budowę w tym roku, a dokładnie za miesiąc i 1 dzień ':D'Wprawdzie mieliśmy zacząć jutro, ale pogoda spłatała nam figla':(' Budujemy się w Poznaniu w Smochowicach. Materiały mamy już zakupione i leżą w składzie. Najniższe ceny wynegocjowaliśmy w V-Budzie na Wysogotowie i HDMB Maszewski na ul.Dziadoszańskiej 10. Ze względu na odległość w V-Bud transport mamy gratis. Jeśli chodzi o betoniarnie to najniższe ceny mają Bonus-Beton w Luboniu oraz Betoniarnia Waab na ul. Lutyckiej.

Pozdrawiam wszystkich budujących

Witajcie, a możecie powiedzieć jakie są ceny w tych betoniarniach i hurtowniach? I kiedy kupowaliście?