sonar 09.07.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Będę wdzięczny jeżeli ktoś z Was podzieli się namiarami na ekipę, która zna się na więźbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 12.07.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Z przyjemnością zapisuję do grupy budującej 2009 - na razie walczymy jeszcze trochę z projektemi i pozwoleniem i mam nadzieję że w tym roku ruszymy z fundamentami. Czekając na poprawę warunkow w bankach:) szykujemy się z budową na wiosnę. Proszę o namiary na godnych polecenia kierowników budowy i firmy budujące.. na razie a potem na wszystko co potrzebne do budowy domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duzydyzio28 12.07.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Witam, my też zaczynamy... Właśnie kupiliśmy projekt domu pod sekwoją http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-pod-sekwoja/m3ffac3a368ace i będziemy budować w Skórzewie. Czy ktoś wie gdzie szukać najlepszych wykonawców/ możecie kogoś polecić? A jak u Was z decyzją dotyczącą zakupu materiałów - kupujecie sami czy zlecacie to firmie budowlanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 13.07.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Mogę polecić moją ekipę budowlaną Bis-Bud ze Skoków. Są bardzo pracowici, na budowie zawsze panuje porządek i są w przystępnej cenie. Na forum wielokrotnie się o nich pisało.Jeśli chodzi o materiały to my kupowaliśmy sami. Najlepiej jak wszystko kupujesz w jednej hurtowni to możesz dostać naprawdę spory rabat. Skoro budujesz w Skórzewie to najbliżej masz V-Bud. My cały towar tam braliśmy i na dodatek transport mieliśmy gratis. Podejrzewam, że ze względu na bliskość ty też będziesz miał za free. Polecam tobie przedstawiciela Michała Glaca, od początku do końca zajmował się nami bardzo profesjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duzydyzio28 13.07.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Czytałem kilka opinii nt. V-Buda z Bukowskiej (raczej tych dobrych). Czy to oznacza Waszym zdaniem, że inne firmy (np. Lepiko) nie są godne polecenia/ zbyt drogie? Myślimy też nad rozpytaniem dotyczącym kosztów materiałów w firmach spoza Poznania. Czy to gra warta świeczki. Z góry dziękuję za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 13.07.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Nie uważam, że inne firmy są gorsze czy nie są godne polecenia, ale zanim zaczniesz się budować sprawdź kilka hurtowni i zobacz gdzie dadzą tobie najlepsze ceny. Nam V-Bud dał najniższe ceny i najwyższe rabaty ze wszystkich składów które sprawdziliśmy, a było ich naprawdę dużo. Biorąc materiały spoza Poznania przede wszystkim zapytaj o cenę transportu, bo tutaj może się okazać, że choć materiały będziesz miał tańsze to doliczając koszt transportu wyniesie cię drożej. Z doświadczenia swojego i znajomych mogę tobie powiedzieć, że najlepiej brać materiały gdzieś w pobliżu budowy, bo zawsze jak czegoś zabraknie będzie można podjechać, a poza tym transport przyjedzie na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptak01 15.07.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam, czy ktoś mógłby mi podać dobry namiar , gdzie dostane piasek na zasypanie fundamentów w okolicy Kaźmierza.Niestety nie jestem z okolic poznania, i nie mam rozeznania w miejscowych firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 16.07.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 witam, czy ktoś mógłby mi podać dobry namiar , gdzie dostane piasek na zasypanie fundamentów w okolicy Kaźmierza. Niestety nie jestem z okolic poznania, i nie mam rozeznania w miejscowych firmach. My braliśmy piasek od p. Wierzbickiego z Krzyszkowa Tel. 504 252 217 Można też brać od Goraja - Rumcyk z Rokietnicy te;. 604 213 957 albo 061 8145 427. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 17.07.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Czy to oznacza Waszym zdaniem, że inne firmy (np. Lepiko) nie są godne polecenia? Czy ktoś mógłby mi podać dobry namiar , gdzie dostane piasek na zasypanie fundamentów w okolicy Kaźmierza? piach i wszelkie kruszywa DĄBROWA tel. 81 43 152 Pustaki i różne mat budowlane: NADSTAGA z Dąbrówki Leśnej tel. 0-61 29 61 303 oraz BEGIER ul. Obornicka 8A tel. 0-61 81 25 399 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 17.07.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Będę wdzięczny jeżeli ktoś z Was podzieli się namiarami na ekipę, która zna się na więźbie. Radziejewski Janusz 509 400 929 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 17.07.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Czy ktoś wie gdzie szukać najlepszych wykonawców/ możecie kogoś polecić? Chojnacki 600 322 899 Budował u mojego sąsiada. Sąsiad nie miał zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 17.07.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 A gdzie odprowadzacie wodę z rynien? Bo zupełnie nie wiemy jak ten problem rozwiązać. My ostatecznie zrobiliśmy odprowadzenie z każdej rynny rurami pcv (jak do kanalizy)do studni oddalonej od domu. Rynny zakończone są osadnikami, w których zbiera się wszystko. Nawet małe ptaki, które wpadają do rynien. Jeżeli stawiasz zbiornik na deszczówkę to wydaje się, ze minimum objetości to 2 m3, do tego nadmiar powinien być odprowadzony do studni chłonnej. Sama jedna studnia może się nie sprawdzić. Sąsiadom podczas ostatnich deszczów studnie "wybijały". Ja w związku z tym będę mieć 2 studnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 19.07.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 na poczatek witam nowoprzybyłych (choć sama niewiele sie udzielam ale sledze forum ) no to się pochwale mury pną sie do góry w środę kładziemy płyty na strop i dalej w górę piszecie o rynnach czyli dachy połozone a ja w sprawie dachu , może Wy mi pomożecie mąż uparł się na dachówkę a mnie podoba się bardziej dach z blachodachówki ale ludzie mi mówią że jak mam poddasze użytkowe to będzie stukało jak będzie padał deszcz (nie chodzi o różnice w cenie materiełu ) chętnie poznam Wasze opinie . Pozdrawiam forowiczów , powodzenia życze . Ps. jak załozyc ten dziennik budowy (proszę się nie smiać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonar 19.07.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Będę wdzięczny jeżeli ktoś z Was podzieli się namiarami na ekipę, która zna się na więźbie. Radziejewski Janusz 509 400 929 krys1, dzięki za namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 19.07.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 na poczatek witam nowoprzybyłych (choć sama niewiele sie udzielam ale sledze forum ) no to się pochwale mury pną sie do góry w środę kładziemy płyty na strop i dalej w górę piszecie o rynnach czyli dachy połozone a ja w sprawie dachu , może Wy mi pomożecie mąż uparł się na dachówkę a mnie podoba się bardziej dach z blachodachówki ale ludzie mi mówią że jak mam poddasze użytkowe to będzie stukało jak będzie padał deszcz (nie chodzi o różnice w cenie materiełu ) chętnie poznam Wasze opinie . Pozdrawiam forowiczów , powodzenia życze . Ps. jak załozyc ten dziennik budowy (proszę się nie smiać) To prawda, moi rodzice mają blachodachówkę w domku letniskowym i jak pada jest dość głośno, zaznaczę, że na górze mają tylko antresolę, a nie poddasze użytkowe, więc rzadko tam się przebywa. Poza tym blachodachówka bardziej się nagrzewa latem. Może osoby, które mają blachodachówkę w domach całorocznych doradzą Ci jak to wyciszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 19.07.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ps. jak załozyc ten dziennik budowy (proszę się nie smiać) http://forum.muratordom.pl/dzienniki-budowy-dzien-po-dniu,f40.htm Zakładasz nowy temat ze swoim dziennikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 20.07.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Michał i Magda bardzo dziękuję za odpowiedź faktycznie o porze letniej nie pomyslałam , no i kurcze chyba znowu będę musiała przyznać racje mężowi no i może wezmę się w końcu za ten dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 20.07.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 WitamPoszukuję namiarów na firmę, która podejmie się projektu, uzyskania pozwolenia na budowę (czyli cała papierologia) oraz wykonawstwo sieci wodociągowej dla 5-6 działek. A po wszystkim przejście proceduty przekazania sieci do wodociągów. dzięki z góry. wszelkie info mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 21.07.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam Poszukuję namiarów na firmę, która podejmie się projektu, uzyskania pozwolenia na budowę (czyli cała papierologia) oraz wykonawstwo sieci wodociągowej dla 5-6 działek. A po wszystkim przejście proceduty przekazania sieci do wodociągów. dzięki z góry. wszelkie info mile widziane jerzyki.... rozwijasz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 21.07.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Chciałabym w tym temacie podać namiary na frmę, która zajmuje sie odkurzaczami centralnymi. Firma jest solidna i tania !!!!Nie pisałam wcześniej o tej firmie, gdyż czekałam na opienię kierownika budowy, który był u mnie wczoraj i potwierdził wysoką jakość wykonanej usługi.Dodam,że firmie zapłaciłam 180 zł za punkt z materiałem... Wszystkie firmy w Poznaniu nie schodziły poniżej 1200 - 1500 zł za 4 punkty.... MICHAŁ FRĄCKOWIAK 879 - 225 - 846 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts