Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa wielkopolska 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My budujemy w Dębogórze pod Poznaniem (gm. Czerwonak). Pozwolenie jest, ekipa murarzy i dekarzy również. Obecnie czekamy na decyzje kredytową (z jednego banku mamy już pozytywna odpowiedź), no i zamawiamy materiały.

Życzymy powodzenia wszystkim rozpoczynającym budowę.

Pozdrawiamy,

Magda i Michał

:D No to witamy sąsiadów, a w którym miejscu w Dębogórze konkretnie, podejrzewam, że na gdzieś na "górce", obok naszego SPA :lol:

Witam :)

To i ja sie zapisze do tej grupy :) budujemy w Kostrzynie/k. Poznania tzn. mamy zamiar zacząć :p. Wybór projektu oczywiście nie był prosty, ale w końcu padło na Rozeta z domeny z garażem dwustanowiskowym poszerzonym jeszcze o 1m. Wczoraj odebraliśmy PnB (juz prawomocne :) ) Jesteśmy na etapie załatwiania wszelkich formalności m.in.

- prad, na który trzeba czekać ok 11 miesiecy -tragedia :( ale moze uda sie cos przyspieszyc

- gaz, dzisiaj zostal złożony wniosek o określenie warunków przyłącza i pan powiedział ze ok 9 miesiecy ( ale to akurat moze poczekac )

- woda i kanaliza - za tydzie beda juz wszystkie pozwolenia

W moze pod koniec marca a jak nie to w kwietniu chcielibysmy chociaz ogrodzic działke, a wczesniej oczywiście musi wjechac kopareczka zeby wszytsko wyrównac :) wiec jezeli ktos znalazl atrakcyjne ceny na siatke to bede wdzieczna za namiary

hmm troszke sie rozpisalam jak na pierwszy raz :)

Pozdrawiam

Podobno na dzień dzisiejszy ceny ceramicznych zjechały w dół.

Pozdrawiam

Też biorę robena.Spiesz się bo od 1 kwietnia bedzie podwyżka na ta dachówkę.Jesli chodzi o okna dachowe velux - podwyżka już nastąpiła :wink: .Fakro prawdopodobnie od 1 maja.

Gdzie w końcu zamawiacie dachówki? Możesz dać namiary, np. na priva.

Witam wszystkich na tym Forum. Cieszę się, że znalazłem towarzystwo rozpoczynające budowę w tym roku, bo na pewno Wasze doświadczenia będą dla mnie cenne.

Jestem dopiero na etapie wytyczania geodezyjnego budynku (w przyszłym tygodniu ławy), ale już czuję ciśnienie, pozytywne emocje i niestety trochę strachu też :lol:

Pozdrawiam

Witam wszystkich na tym Forum. Cieszę się, że znalazłem towarzystwo rozpoczynające budowę w tym roku, bo na pewno Wasze doświadczenia będą dla mnie cenne.

Jestem dopiero na etapie wytyczania geodezyjnego budynku (w przyszłym tygodniu ławy), ale już czuję ciśnienie, pozytywne emocje i niestety trochę strachu też :lol:

Pozdrawiam

Będzie dobrze, wszyscy tak mamy.

Gość Gosc_gość

Pozdrawiam

Spoko Sąsiad, budowa bez malutkich stresów to nie budowa, ale się nie bój, przypilnuje się co trzeba :wink: i jak się mówi - Będzie Pan zadowolony........... :lol:

Witam

Jestem na etapie wyboru dachówki.

Byłem w kliku miejscach i mówili mi, że nie mam wybierać dachówki ceramicznej Roben falista plus kasztan, gdyż wystepują w partach różnice odcieni a podobno Roben informuje o takich możliwościach występowania. Miałem równiez takie info od mojej ekipy która bedzie mi kładła dach.

Czy wy tez mieliście takie problemy i czy się spotkaliście takim czymś czy to tylko sprzedawcy maja prowizję od sprzedania innych producentów?

Proszę o info

Bardzo bym chciał napisać, że już ruszam z budową ale niestety nasz geodeta nie może zakończyć wydzielania działki. :x Napiszcie mi moi drodzy czy u Was też tak długo geodeta wydzielał działkę? Chodzi mi o podział( z większej działki wydzielić mniejszą) Nasz walczy od lata zeszłego roku i efektów nie widać, nie wiem czy to wina urzędów czy lenistwo geodety. :evil:

Witam

Jestem na etapie wyboru dachówki.

Byłem w kliku miejscach i mówili mi, że nie mam wybierać dachówki ceramicznej Roben falista plus kasztan, gdyż wystepują w partach różnice odcieni a podobno Roben informuje o takich możliwościach występowania. Miałem równiez takie info od mojej ekipy która bedzie mi kładła dach.

Czy wy tez mieliście takie problemy i czy się spotkaliście takim czymś czy to tylko sprzedawcy maja prowizję od sprzedania innych producentów?

Proszę o info

Prosze bardzo.Moze ten link Ci pomoże.

http://forum.muratordom.pl/kto-narzeka-l-na-dachowke-robena,t154959.htm

Witam

Pdnośnie dachówki Roben

Po rozmowach z przedawcami mówili mi , że również te drogie margi jak Ruppa czy inne u nich równiez zdarzają się odcienie.To tak jak z samochodami.Jeden kupi i mu pasuje drugi kupi ten sam model i ciągle mu się psuje.

W końcu wybraliśmy Kasztan Roben.

A teraz prosze o na miary na tartaki sprzedające więźbę dachową w rozsądnych cenach i w miarę dobrą.