Gość Gosc_gość 17.03.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Kolega Kristofuros ma np. piękne zdjęcia dobrze wykonanego zbrojenia. Polecam . Dzięki za słowa uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 17.03.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 My budujemy w Dębogórze pod Poznaniem (gm. Czerwonak). Pozwolenie jest, ekipa murarzy i dekarzy również. Obecnie czekamy na decyzje kredytową (z jednego banku mamy już pozytywna odpowiedź), no i zamawiamy materiały. Życzymy powodzenia wszystkim rozpoczynającym budowę. Pozdrawiamy, Magda i Michał No to witamy sąsiadów, a w którym miejscu w Dębogórze konkretnie, podejrzewam, że na gdzieś na "górce", obok naszego SPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 18.03.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Podobno na dzień dzisiejszy ceny ceramicznych zjechały w dół. Pozdrawiam Też biorę robena.Spiesz się bo od 1 kwietnia bedzie podwyżka na ta dachówkę.Jesli chodzi o okna dachowe velux - podwyżka już nastąpiła .Fakro prawdopodobnie od 1 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majad 18.03.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam To i ja sie zapisze do tej grupy budujemy w Kostrzynie/k. Poznania tzn. mamy zamiar zacząć . Wybór projektu oczywiście nie był prosty, ale w końcu padło na Rozeta z domeny z garażem dwustanowiskowym poszerzonym jeszcze o 1m. Wczoraj odebraliśmy PnB (juz prawomocne ) Jesteśmy na etapie załatwiania wszelkich formalności m.in. - prad, na który trzeba czekać ok 11 miesiecy -tragedia ale moze uda sie cos przyspieszyc - gaz, dzisiaj zostal złożony wniosek o określenie warunków przyłącza i pan powiedział ze ok 9 miesiecy ( ale to akurat moze poczekac ) - woda i kanaliza - za tydzie beda juz wszystkie pozwolenia W moze pod koniec marca a jak nie to w kwietniu chcielibysmy chociaz ogrodzic działke, a wczesniej oczywiście musi wjechac kopareczka zeby wszytsko wyrównac wiec jezeli ktos znalazl atrakcyjne ceny na siatke to bede wdzieczna za namiary hmm troszke sie rozpisalam jak na pierwszy raz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.03.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Podobno na dzień dzisiejszy ceny ceramicznych zjechały w dół. Pozdrawiam Też biorę robena.Spiesz się bo od 1 kwietnia bedzie podwyżka na ta dachówkę.Jesli chodzi o okna dachowe velux - podwyżka już nastąpiła .Fakro prawdopodobnie od 1 maja. Gdzie w końcu zamawiacie dachówki? Możesz dać namiary, np. na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaS 18.03.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Już mam ławy, buduja się ścianki. Po trudnym pierwszym dniu, juz zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1975 18.03.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam wszystkich na tym Forum. Cieszę się, że znalazłem towarzystwo rozpoczynające budowę w tym roku, bo na pewno Wasze doświadczenia będą dla mnie cenne. Jestem dopiero na etapie wytyczania geodezyjnego budynku (w przyszłym tygodniu ławy), ale już czuję ciśnienie, pozytywne emocje i niestety trochę strachu też Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 19.03.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam wszystkich na tym Forum. Cieszę się, że znalazłem towarzystwo rozpoczynające budowę w tym roku, bo na pewno Wasze doświadczenia będą dla mnie cenne. Jestem dopiero na etapie wytyczania geodezyjnego budynku (w przyszłym tygodniu ławy), ale już czuję ciśnienie, pozytywne emocje i niestety trochę strachu też Pozdrawiam Będzie dobrze, wszyscy tak mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.03.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam wszystkich na tym Forum. Cieszę się, że znalazłem towarzystwo rozpoczynające budowę w tym roku, bo na pewno Wasze doświadczenia będą dla mnie cenne. Jestem dopiero na etapie wytyczania geodezyjnego budynku (w przyszłym tygodniu ławy), ale już czuję ciśnienie, pozytywne emocje i niestety trochę strachu też Pozdrawiam Spoko Sąsiad, budowa bez malutkich stresów to nie budowa, ale się nie bój, przypilnuje się co trzeba i jak się mówi - Będzie Pan zadowolony........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.03.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witam nowych... Dankaf cieszę się, że ostatecznie wybrałaś dachówkę.... w Gnieźnie kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 20.03.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witam nowych... Dankaf cieszę się, że ostatecznie wybrałaś dachówkę.... w Gnieźnie kupujesz? Inaczej byc nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elisee 20.03.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 U nas gotowa studzienka a i gości mieliśmy gości na działce - żurawie w tańcu godowym i bażanty po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witam nowych... Dankaf cieszę się, że ostatecznie wybrałaś dachówkę.... w Gnieźnie kupujesz? Inaczej byc nie może a jakże by inaczej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 20.03.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 WitamJestem na etapie wyboru dachówki.Byłem w kliku miejscach i mówili mi, że nie mam wybierać dachówki ceramicznej Roben falista plus kasztan, gdyż wystepują w partach różnice odcieni a podobno Roben informuje o takich możliwościach występowania. Miałem równiez takie info od mojej ekipy która bedzie mi kładła dach.Czy wy tez mieliście takie problemy i czy się spotkaliście takim czymś czy to tylko sprzedawcy maja prowizję od sprzedania innych producentów?Proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartas i AG 20.03.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Bardzo bym chciał napisać, że już ruszam z budową ale niestety nasz geodeta nie może zakończyć wydzielania działki. Napiszcie mi moi drodzy czy u Was też tak długo geodeta wydzielał działkę? Chodzi mi o podział( z większej działki wydzielić mniejszą) Nasz walczy od lata zeszłego roku i efektów nie widać, nie wiem czy to wina urzędów czy lenistwo geodety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 20.03.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Zapraszam do lektury w moim dzienniku. Też tyczyliśmy z dużej działki małą!!! Trwało to 1,5 roku od momentu złożenia pierwszego dokumentu a nas zalewała złość !!! Powodzenia i cierpliwości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 20.03.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Jeśli znacie kogoś kto chce kupić działkę w cichej spokojnej okolicy i być moimi sąsiadami to gorąco polecam!!! Cena rozsądna jak na obecne szaleństwo kryzysowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.03.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam Jestem na etapie wyboru dachówki. Byłem w kliku miejscach i mówili mi, że nie mam wybierać dachówki ceramicznej Roben falista plus kasztan, gdyż wystepują w partach różnice odcieni a podobno Roben informuje o takich możliwościach występowania. Miałem równiez takie info od mojej ekipy która bedzie mi kładła dach. Czy wy tez mieliście takie problemy i czy się spotkaliście takim czymś czy to tylko sprzedawcy maja prowizję od sprzedania innych producentów? Proszę o info Prosze bardzo.Moze ten link Ci pomoże. http://forum.muratordom.pl/kto-narzeka-l-na-dachowke-robena,t154959.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 22.03.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam Pdnośnie dachówki RobenPo rozmowach z przedawcami mówili mi , że również te drogie margi jak Ruppa czy inne u nich równiez zdarzają się odcienie.To tak jak z samochodami.Jeden kupi i mu pasuje drugi kupi ten sam model i ciągle mu się psuje.W końcu wybraliśmy Kasztan Roben.A teraz prosze o na miary na tartaki sprzedające więźbę dachową w rozsądnych cenach i w miarę dobrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.03.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Zerknijcie tutaj http://forum.molosy.pl/showthread.php?t=14190 i tutaj http://www.dogomania.pl/forum/f96/zaginal-duzy-pies-leonberger-leszno-wielkopolskie-133801/index6.html moze ktos z Was go zaowazyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts