Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa wielkopolska 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!Zgłaszam się do grupy budujących 2009.

Będę budował we Wirach,jestem na etapie zakupu wybranego projektu,potem oczekiwanie na pozwolenie budowlane.

pozdrawiam wszystkich budujących w 2009 r.

witamy :D

Ja juz rozpocząłem w sobotę..... wykopałem szpadlem dwa kanały, które odprowadzają wodę z wykopu, który jest na mojej działce :lol: Teraz tylko modlić się o dobrą pogodę co by CAT mógł wjechac na moja glinę :D

aha - no i pustak niemiecki tez już zarezerwowany - Wieneberger Poroton 24, czyli tak jak chciałem.

Pozdrawiam wszystkich

Gość Gosc_gość

Jakby ktoś potrzebował to mam na zbyciu sam licznik prądu za 50 zł

- południowo/wschodnia część Poznania

- był używany jak miałem pożyczany prąd od sąsiada.

Teraz już mam "swój" prąd i mi niepotrzebny.

Jeśli zainteresow-any/-ana to pisz na maila lub P.W.

Będę budował we Wirach,jestem na etapie zakupu wybranego projektu,potem oczekiwanie na pozwolenie budowlane.

Ja juz rozpocząłem w sobotę..... wykopałem szpadlem dwa kanały, które odprowadzają wodę z wykopu, który jest na mojej działce :lol: Teraz tylko modlić się o dobrą pogodę co by CAT mógł wjechac na moja glinę :D

aha - no i pustak niemiecki tez już zarezerwowany - Wieneberger Poroton 24, czyli tak jak chciałem.

Pozdrawiam wszystkich

Hej

U nas też sucho na działce było w sobotę. Ten tydzień ma ponoć popadać, a później już prognozują ładną wiosnę. Liczę na to. My tez zamierzamy ściągać humus w tym tygodniu.

A powiedz po ile dostałeś pustak? My jeszcze negocjujemy ceny.

Hej

U nas też sucho na działce było w sobotę. Ten tydzień ma ponoć popadać, a później już prognozują ładną wiosnę. Liczę na to. My tez zamierzamy ściągać humus w tym tygodniu.

A powiedz po ile dostałeś pustak? My jeszcze negocjujemy ceny.

Hej,

5,45 PLN brutto z dostawą, rozładunkiem, przechowaniem, odbiorem resztki nawet kilku pustaków, dowóz kilku szt itd.

Polski Portherm jest chyba po 5,36 brutto

Też liczę na ładną i ciepłą wiosnę :D

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich

:p

:p :p :p :p :p :p :p SUPER :p :p :p :p :p :p

Witam po sąsiedzku my budujemy w Kiekrzu pod Rokietnicą!!! Też mamy glinę na działce

Mnie interesowały bloczki 36,5 i dostałam cenę netto 99,50/m2

No właśnie nie pamiętam, ale ile wchodzi bloczków Ytong na 1m2

8,33 szt/m2

właśnie zaczytałam sie w dzienniku, że zaczęliście budowę ....

GRATULUJĘ :)

Ale niestety deszcz nam wszystko pomieszał. Mam teraz problem z koparką. A niech to wszyscy :evil: :evil: :evil:

Mnie interesowały bloczki 36,5 i dostałam cenę netto 99,50/m2

No właśnie nie pamiętam, ale ile wchodzi bloczków Ytong na 1m2

8,33 szt/m2

właśnie zaczytałam sie w dzienniku, że zaczęliście budowę ....

GRATULUJĘ :)

Ale niestety deszcz nam wszystko pomieszał. Mam teraz problem z koparką. A niech to wszyscy :evil: :evil: :evil:

nie martw sie , nie Ty jedna..... a tez czekam na pogodę.....

słyszałam, że jeszcze jutro ma padać......

o zgrozo...... :evil: :cry:

Z tą pogodą to jakaś masakra jest :cry: Humus zdjęty, gleba goła leży, gotowa do kopania pod ławy, a tu leje i leje. Dobrze, że przynajmniej konkretnie wieje, to może błotko szybko wyschnie :)

Budujemy tuż obok Kristofurosa w Szczepankowie Komfortowy II z biura MG Projekt. Jutro mamy wizytację z banku - fachowiec będzie robił wycenę gruntu. Może mu jakieś kaloszki sprawię na tę okoliczność :lol: