Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa wielkopolska 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszystkim zainteresowanym podaję namiary na moja firmę budowlaną.:)

Warto skorzystać z ich usług... :)

Chłopcy są zajęci...ale nigdy nie odmówią forumowiczom muratora.

Sporo domków budowali u forumowiczów...ja też mam ich z polecenia..... i jestem nieziemsko zadowolona

BARTOSZ SĘKOWSKI - 695 476 453

A tutaj komentarz bardzo doświadczonego forumowicza....

Hej,

a tego numeru do Bartka nie pomyliłaś ??

nie powinno być czasem ....453 ?? :wink:

pomyliłam - dzięki :)

No też tak myślałem :D

Toż to słynna Ekipa Bartków - znani na forum od dawna :p

budują dzięki mnie nie chwaląc się 2 domy moich kolegów w Tulcach 8)

Jakoś tak wyszło, że Oni mi nie budowali i czasem myślę sobie że szkoda, że jakoś z nich nie skorzystałem.

Kiedyś z nim gadałem jak u Celta w Kruszewni dom stawiali, ale jakoś Bartek i może ja też mało konkretnie gadaliśmy - mniej więcej tak to było. :roll:

Wrzuć ich na Białą Listę bo na to zasługują :D

tu masz linka jakby co :wink:

http://forum.muratordom.pl/biala-lista-solidnych-wielkopolska,t27801-480.htm

NIC DODAĆ NIC UJĄĆ :)

Sporo domków budowali u forumowiczów...ja też mam ich z polecenia..... i jestem nieziemsko zadowolona

Jakoś tak wyszło, że Oni mi nie budowali i czasem myślę sobie że szkoda, że jakoś z nich nie skorzystałem.

Kiedyś z nim gadałem jak u Celta w Kruszewni dom stawiali, ale jakoś Bartek i może ja też mało konkretnie gadaliśmy - mniej więcej tak to było. :roll:

Pozwolę się nie zgodzić z powyższymi opiniami - niestety "Bartki" robią sporo błędów, są mało staranni, miejscami ich niechlujność przekłada się niestety na jakość i wytrzymałość murarki. Krótko mówiąc trzeba ich nieustannie pilnować i nadzorować, żeby robili poprawnie i zgodnie z projektem - lubią iść na skróty. Wiele z ich niedociągnięć wychodzi dopiero przy wykończeniowce.

Ponadto p. Bartek potrafi w kluczowym momencie zaszantażować, że jak nie dostanie pieniędzy to nie dokończy roboty, tudzież po wstrzymaniu niewielkiej części płatności (żeby później poprawił co spartolił) okazało się, że ma w nosie dane słowo i nie opłaca mu się przyjeżdżać na poprawki.

Nie wrzuciłam ich na czarną listę, bo pewnie przy małych nieskomplikowanych domach radzą sobie jako tako, ale raczej doradzam dwukrotne zastanowienie się przed skorzystaniem z ich usług, zwłaszcza jak się nie ma czasu i wystarczającej wiedzy na nieustanne kontrolowanie zgodności z projektem i sztuką budowlaną.

Pozwolę się nie zgodzić z powyższymi opiniami - niestety "Bartki" robią sporo błędów, są mało staranni, miejscami ich niechlujność przekłada się niestety na jakość i wytrzymałość murarki. Krótko mówiąc trzeba ich nieustannie pilnować i nadzorować, żeby robili poprawnie i zgodnie z projektem - lubią iść na skróty. Wiele z ich niedociągnięć wychodzi dopiero przy wykończeniowce.

Ponadto p. Bartek potrafi w kluczowym momencie zaszantażować, że jak nie dostanie pieniędzy to nie dokończy roboty, tudzież po wstrzymaniu niewielkiej części płatności (żeby później poprawił co spartolił) okazało się, że ma w nosie dane słowo i nie opłaca mu się przyjeżdżać na poprawki.

Nie wrzuciłam ich na czarną listę, bo pewnie przy małych nieskomplikowanych domach radzą sobie jako tako, ale raczej doradzam dwukrotne zastanowienie się przed skorzystaniem z ich usług, zwłaszcza jak się nie ma czasu i wystarczającej wiedzy na nieustanne kontrolowanie zgodności z projektem i sztuką budowlaną.

W takim razie mój domek jest mały i nieskomplikowany i radzą sobie świetnie... :) Zresztą każdy może ocenić samemu...jaki jest domek.....

I powtarzam ...polecam ta firmę....

Jeżeli chodzi o tą wypowiedz.....

Ponadto p. Bartek potrafi w kluczowym momencie zaszantażować, że jak nie dostanie pieniędzy to nie dokończy roboty

to ja mam zupełnie inne doświadczenie...bo w piątek kończy dom.... czyli 4 etap...a ja mu zapłaciłam dopiero za pierwszy...

Może dowiedział się, że jest Pni niewypłacalna i nie chciał dalej wykonywać zleconej pracy........hmmmm :roll:

Być może była Pani niezadowolona ze współpracy z ta firmą, ale zdecydowanie więcej forumowiczów było zadowolonych.... :)

a po drugie .......hmmmmm, dowiedziałam się z dobrego źródła, że...

....że Pani opinia to w zasadzie jest opinia konkurencji Bartka.

Ma Pani firmę budowlaną A....I.... (pełnej nazwy nie podam)

i Bartek kiedyś robił parę domów jako Wasz podwykonawca.

Chciałam poinformować, bo najwyraźniej jest Pani nieświadoma, że obecni murarze, również partacza robotę i są na nich skargi, mało tego wylądowali juz na czarnej liście wykonawców....

Skoro w ten sposób Pani załatwia swoje sprawy to nie dziwię się, że nie chcieli z Panią współpracować.... :)

Nie ładnie...:( :evil:

Gość Gosc_gość

Powyższe uwagi tyczą się każdego wykonawcy i na każdego trzeba uważać,

o każdym można wysmarować laurki.

Moi koledzy jakoś mnie nie ścigają za wykonawcę, wręcz przeciwnie.

Rozmawiali przed podjęciem decyzji z innymi firmami między innymi z A.I.

i jakoś Bartki zaproponowali im atrakcyjniejsze warunki.

To był ich świadomy wybór i ja ich specjalnie nie zachęcałem.

Ale do końca nie chciałbym tu wchodzić w szczegóły bo to nie jest w moim interesie, ani też nie mój biznes.

I tu duża uwaga do wszystkich forumowiczów zwłaszcza początkujących.

Nie polecajcie ekip w trakcie wykonywania roboty, bo to się czasem może zemścić.

Poczekajcie jak skończą i dopiero jak będziecie pewni w 100%, że na to zasługują to wtedy polecajcie.

Powyższe uwagi tyczą się każdego wykonawcy i na każdego trzeba uważać,

o każdym można wysmarować laurki.

Moi koledzy jakoś mnie nie ścigają za wykonawcę, wręcz przeciwnie.

Rozmawiali przed podjęciem decyzji z innymi firmami między innymi z A.I.

i jakoś Bartki zaproponowali im atrakcyjniejsze warunki.

To był ich świadomy wybór i ja ich specjalnie nie zachęcałem.

Ale do końca nie chciałbym tu wchodzić w szczegóły bo to nie jest w moim interesie, ani też nie mój biznes.

Nie polecajcie ekip w trakcie wykonywania roboty, bo to się czasem może zemścić.

Poczekajcie jak skończą i dopiero jak będziecie pewni w 100%, że na to zasługują to wtedy polecajcie.

u mnie juz skończyli...więc polecam w 100%. Dodam, że kierownik budowy odebrał budowę nie mając zastrzeżeń :)

Zgadzam się z Kristofurosem, żeby poczekać do zakończenia prac wykonawcy i dopiero oceniania całokształtu.

Dodam jeszcze, że wskazane by było wręcz wstrzymanie się z opinią do zakończenia wszystkich prac łącznie z wykończeniowymi - czasami niedociągnięcia murarzy wychodzą na dużo późniejszych etapach, niż byśmy się spodziewali.

U mnie teraz dopiero (jestem na etapie tynków) okazało się, że cieśla tak rozstawił jętki, że nie zmieszczą mi się teraz schody na strych w planowanym miejscu. Oczywiście zgłosiłem mu ten problem i bynajmniej nie wzdragał się przed poprawką. Umówiliśmy się na po świętach i co będzie, to się okaże.

Pozdrawiam!

Sprzedam skrzynkę prądową budowlaną z pełnym osprzętem.

Kupowałem nówkę w zeszłym roku i używałem dopóki mi prądu nie podłączyli.

Skrzynka porządna metalowa bez wad, sprawna, osprzęt też. W komplecie kabel taki gruby zasilający kilka metrów, na słup starczy (nie mierzyłem) kilkanaście złotych za metr kosztował :)

W skrzynce miejsce na duży licznik bezpieczniki i różnicówka.

W skrzynce gniazda trójfazowe 400V (do betoniarki) oraz zwykłe 230V z podejściem od dołu co jest dobrym rozwiązaniem gdy pada deszcz.

W komplecie również "nogi"

http://img514.imageshack.us/img514/7041/image037p.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/4346/image038vqh.jpg

Cena za komplet to 500 pln do negocjacji.

Skrzynka do odbioru w okolicy Kostrzyna.

Gość Gosc_gość

Hejka Foczki

ale drugiej skrzynki to ja od Ciebie nie kupię :lol: :lol:

Ta jedna mi starczy i dobrze się sprawuje 8)

Tylko mi jakieś budowlańcy drzwiczki oberwali :evil:

Chciałem tylko dodać:

jakby ktoś potrzebował licznik do tej skrzyneczki od Foczki lub jakiejś innej to chętnie pozbędę się swojego za 50 zł - oczywiście sprawny w bdb stanie

Ponadto p. Bartek potrafi w kluczowym momencie zaszantażować, że jak nie dostanie pieniędzy to nie dokończy roboty

to ja mam zupełnie inne doświadczenie...bo w piątek kończy dom.... czyli 4 etap...a ja mu zapłaciłam dopiero za pierwszy...

Może dowiedział się, że jest Pni niewypłacalna i nie chciał dalej wykonywać zleconej pracy........hmmmm :roll:

Być może była Pani niezadowolona ze współpracy z ta firmą, ale zdecydowanie więcej forumowiczów było zadowolonych.... :)

Chciałam poinformować, bo najwyraźniej jest Pani nieświadoma, że obecni murarze, również partacza robotę i są na nich skargi, mało tego wylądowali juz na czarnej liście wykonawców....

Skoro w ten sposób Pani załatwia swoje sprawy to nie dziwię się, że nie chcieli z Panią współpracować.... :)

Widzę, że odebrała Pani moją wypowiedź bardzo osobiście, jakbym zarzuciła Pani pisanie nieprawdy. Nie było moją intencją podważać Pani dobre zdanie na temat p. Bartka. To forum służy do wymiany informacji i myślę, że każdy w dobrej wierze chce podzielić się swoimi doświadczeniami. Wyraziłam jedynie swoją opinię bazując na doświadczeniach ze współpracy z p. Bartkiem, do czego mam takie samo prawo jak Pani. Ponadto pragnę sprostować nieco Pani wypowiedzi:

1) współpraca z p. Bartkiem zakończyła się po budowie 1 (słownie: jednego) domu (a nie paru jak Pani napisała) - właśnie z powodów o których napisałam wcześniej

2) nigdy nie zdarzyło mi się nie zapłacić za usługi, więc nie życzę sobie insynuacji, jakobym była niewypłacalna. Pan Bartek przed świętami stwierdził, że potrzebuje pieniędzy i jeśli nie zapłacę mu większości pieniędzy, pomimo iż nie wszystkie zlecone prace były jeszcze wykonane, on pójdzie sobie na inną budowę bo tam zapłacą mu od ręki. Skutek był taki, że pieniądze zapłaciłam a na poprawki nigdy się nie doczekałam. Ponadto p. Bartek nie wystawił faktury za pieniądze które otrzymał

3) byłabym wdzięczna o wskazanie, którzy moi murarze partaczą robotę i są na nich skargi - na bieżąco śledzę czarną listę i jakoś się tego nie dopatrzyłam. O jakości prac niech świadczą chociaż posty o precyzji murarki w dzienniku forumowicza Kristofurosa (pozdrawiam :)).

4) nie rozumiem, co znaczy Pani wypowiedź: "skoro w ten sposób załatwia Pani swoje sprawy" :o Od współpracy z p. Bartkiem minęło 1,5 roku, więc piszę to na chłodno, po przemyśleniach - tak jak pisałam, nie zależy mi na bezpodstawnym oczernianiu nikogo, gdyby tak było już dawno umieściłabym go na czarnej liście, ale jak już wspomniałam, prawdopodobnie nie zasługuje na to - chciałam jedynie uczulić forumowiczów na dokładne przyglądanie się jego pracy, i tyle. Być może od tamtego czasu jakość jego prac się poprawiła. Jeśli jednak ktoś naocznie chce się przekonać o przykładach jego błędów, mogę zaprosić na jedną budowę, gdzie niedługo będą przemurowywane wszystkie kominy na nowo :roll:

Widzę, że odebrała Pani moją wypowiedź bardzo osobiście, jakbym zarzuciła Pani pisanie nieprawdy. Nie było moją intencją podważać Pani dobre zdanie na temat p. Bartka. To forum służy do wymiany informacji i myślę, że każdy w dobrej wierze chce podzielić się swoimi doświadczeniami. Wyraziłam jedynie swoją opinię bazując na doświadczeniach ze współpracy z p. Bartkiem, do czego mam takie samo prawo jak Pani. Ponadto pragnę sprostować nieco Pani wypowiedzi:

1) współpraca z p. Bartkiem zakończyła się po budowie 1 (słownie: jednego) domu (a nie paru jak Pani napisała) - właśnie z powodów o których napisałam wcześniej

2) nigdy nie zdarzyło mi się nie zapłacić za usługi, więc nie życzę sobie insynuacji, jakobym była niewypłacalna. Pan Bartek przed świętami stwierdził, że potrzebuje pieniędzy i jeśli nie zapłacę mu większości pieniędzy, pomimo iż nie wszystkie zlecone prace były jeszcze wykonane, on pójdzie sobie na inną budowę bo tam zapłacą mu od ręki. Skutek był taki, że pieniądze zapłaciłam a na poprawki nigdy się nie doczekałam. Ponadto p. Bartek nie wystawił faktury za pieniądze które otrzymał

3) byłabym wdzięczna o wskazanie, którzy moi murarze partaczą robotę i są na nich skargi - na bieżąco śledzę czarną listę i jakoś się tego nie dopatrzyłam. O jakości prac niech świadczą chociaż posty o precyzji murarki w dzienniku forumowicza Kristofurosa (pozdrawiam :)).

4) nie rozumiem, co znaczy Pani wypowiedź: "skoro w ten sposób załatwia Pani swoje sprawy" :o Od współpracy z p. Bartkiem minęło 1,5 roku, więc piszę to na chłodno, po przemyśleniach - tak jak pisałam, nie zależy mi na bezpodstawnym oczernianiu nikogo, gdyby tak było już dawno umieściłabym go na czarnej liście, ale jak już wspomniałam, prawdopodobnie nie zasługuje na to - chciałam jedynie uczulić forumowiczów na dokładne przyglądanie się jego pracy, i tyle. Być może od tamtego czasu jakość jego prac się poprawiła. Jeśli jednak ktoś naocznie chce się przekonać o przykładach jego błędów, mogę zaprosić na jedną budowę, gdzie niedługo będą przemurowywane wszystkie kominy na nowo :roll:

bez komentarza... dla mnie jest to oznaka niezdrowej konkurencji.:)

Nie biorę niczego zbyt osobiście,nie jestem z Ta firmą w rzaden sposób związana, ani rodzinnie ani przyjacielsko ... dzisiaj jest jutro jej nie ma......

Są to przepychanki pomiędzy dwoma firmami.... proszę mnie nie mieszać w to, bo nie jestem tutaj stroną i większość opisanych przez Panią spraw mnie nie dotyczą i szczerze mówiąc mało interesują, bo ja współpracuję z p. Bartkiem na innych zasadach. Skoro większość forumowiczów jest zadowolona .... to chyba dobrze świadczy o tej firmie...

Moje informacje na temat pracy Pani pracowników nie są wyssane z palca, zostałam o tym poinformowana na priva od osób (bo niby skąd bym wiedziała, że p. Bartek był Pani podwykonawcą ) , którym budowaliście domy...i wyszło "sporo" kwiatów na budowie.... nie moja to ocena tylko osób które współpracowały z Pani firmą. Każda firma ma ma lepsze i gorsze budowy...jednak nie powinna tego oceniać firma konkurencyjna...to taka opinia nigdy nie będzie obiektywna

Nie twierdzę, że firma jest idealna, jednak ja jestem zadowolona ze współpracy i to wszystko i stąd moje polecenie. :)

Miłego dnia...i proszę nie odbierać mojego posta zbyt emocjonalnie.

Gość Gosc_gość

Również pozdrawiam.

Z Ekipy murarzy Przemka Zawadzkiego jestem bardzo zadowolony, ale co do precyzji dorzucę mały kwiatuszek - bo tego widać nawet przy super dobrych murarzach się nie uniknie.

Ściana na klatce schodowej nie była zbyt równo wymurowana, przez to w okolicach wejścia do pomieszczenia gospodarczego trzeba było grubszą warstwę tynku dać, przez to się zmniejszyło światło tych drzwi o 2cm - w tym przypadku o takim czymś jak węgarki i ościeżnicy z opaską drewnianą można zapomnieć, będzie musiała być ościeżnica bezopaskowa :roll:

Dlatego też jeszcze raz wszystkich uczulam - mierzcie, sprawdzajcie piony poziomy, nawet po 20x to samo, żeby wyeliminować jak najwięcej kwiatków, bo jak widać nie ma budowy na której nie było by mniej czy więcej kuch.

U mnie na szczęście było ich mniej 8)

Również pozdrawiam.

Z Ekipy murarzy Przemka Zawadzkiego jestem bardzo zadowolony, ale co do precyzji dorzucę mały kwiatuszek - bo tego widać nawet przy super dobrych murarzach się nie uniknie.

Ściana na klatce schodowej nie była zbyt równo wymurowana, przez to w okolicach wejścia do pomieszczenia gospodarczego trzeba było grubszą warstwę tynku dać, przez to się zmniejszyło światło tych drzwi o 2cm - w tym przypadku o takim czymś jak węgarki i ościeżnicy z opaską drewnianą można zapomnieć, będzie musiała być ościeżnica bezopaskowa :roll:

Dlatego też jeszcze raz wszystkich uczulam - mierzcie, sprawdzajcie piony poziomy, nawet po 20x to samo, żeby wyeliminować jak najwięcej kwiatków, bo jak widać nie ma budowy na której nie było by mniej czy więcej kuch.

U mnie na szczęście było ich mniej 8)

Kristofuros....nie drążmy tematu, bo nie warto! :)

Napisz lepiej jak dzidzia...? Wyszła już ze szpitala?

Widzę, że na forum działa cenzura i swojego zdania nie można wypowiedzieć, bez oskarżania o złe zamiary :roll:

Wypowiedziałam tylko swoje zdanie, poparte przykładami, nie są to rzeczy wyssane z palca. Nie wiedziałam, że na forum można piać tylko peany, a nie można wyrazić mniej przychylnej opinii. Pani ma doświadczenia takie jak opisała, ja mam swoje, które również opisałam i mam do tego pełne prawo. Nie wiem też, jaki miałabym interes w bezpodstawnym oczernianiu p. Bartka, gdyż bynajmniej nie jest on moją konkurencją. Moja firma koncentruje się na kompleksowej budowie domów, a nie na samej murarce. Nie wiem, czemu moja wypowiedź została odebrana przez Panią jako jakieś przepychanki pomiędzy mną a p. Bartkiem :o

Jeśli chodzi o jakość prac murarzy, to nie dotarły do mnie osobiście żadne zastrzeżenia, które nie zostałyby poprawione. Nie bardzo rozumiem, czemu moi klienci mieli by się żalić na pw na jakość prac, jednocześnie nie zgłaszając problemu do mnie :roll: Tym bardziej, czemu mieliby się żalić Pani GLAMOURMUM :roll: Jeśli ktoś jest niezadowolony może o tym śmiało napisać na forum, podając konkretne przykłady prac źle wykonanych. Pani wypowiedzi, że jakoby ma moich budowach "wychodziło sporo kwiatów" jest o tyle nie na miejscu, że nie jest Pani bezpośrednią stroną i zapewne nie widziała żadnej z budów na własne oczy. Nie wiem zatem jak może wyrażać Pani jakiekolwiek opinie o mojej firmie.

Kończąc ten wątek niniejszym proszę forumowiczkę GLAMOURMUM o oficjalne sprostowanie jej wypowiedzi, jakoby moi podwykonawcy znajdowali się na czarnej liście - nie jest to absolutnie prawdą.