Prince 16.02.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 My już mieszkamy, ale będę Wam z całych sił kibicować. A dla tych zaczynających mam do odsprzedania WC budowlane (info pod nr 608 67 09 47) – odbiór okolice Kórnika. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocampa 16.02.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witajcie, a możecie powiedzieć jakie są ceny w tych betoniarniach i hurtowniach? I kiedy kupowaliście? Ja wszelakich cen w betoniarniach dowiadywać się będę w III tygodniu marca; teraz takie informacje w sumie zbędne, bo do czasu zrobienia wykopu pod fundamenty trochę czasu (śnieg za oknem i poziom wód wysoki ) i ceny mogą się zdezaktualizować PS. Czytałem twój dziennik, sporo o oknach naskrobałaś, w sumie ciekawe informacje. Zaskoczyło mnie, że w 2 tygodnie pozwolenie na budowę otrzymałaś. W Wydziale Urbanistyki i Architektury UM w Poznaniu to trzeba czekać bite 2 miesiące i nie ma szans,żeby było to szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 16.02.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czytając forum człowiek staje się niepewny, bo dostrzega, jak wiele zależy od przysłowiowego szczęścia. W naszym kraju nigdy nie wiesz, czy trafisz na fachowca, który dba o swoje miano dobrego fachowca, czy też kolesia, który chce szybko zarobić i ma gdzieś prawo, dobre imię i zwykłą ludzką przyzwoitość. Można tu przeczytać wiele takich historii................ Wszystko się zgadza. Polecam ciekawe strony: ------>Lista solidnych - Wielkopolska(kliknij) i te: ---------->Czarna lista Wielkopolski Warto zwrócić uwagę na tych, którym sława zaszkodziła i po jakimś czasie trafili z białej na czarną listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 17.02.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam! My również zaczynamy budowę w tym roku, a dokładnie za miesiąc i 1 dzień ''Wprawdzie mieliśmy zacząć jutro, ale pogoda spłatała nam figla'' Budujemy się w Poznaniu w Smochowicach. Materiały mamy już zakupione i leżą w składzie. Najniższe ceny wynegocjowaliśmy w V-Budzie na Wysogotowie i HDMB Maszewski na ul.Dziadoszańskiej 10. Ze względu na odległość w V-Bud transport mamy gratis. Jeśli chodzi o betoniarnie to najniższe ceny mają Bonus-Beton w Luboniu oraz Betoniarnia Waab na ul. Lutyckiej. Pozdrawiam wszystkich budujących Witajcie, a możecie powiedzieć jakie są ceny w tych betoniarniach i hurtowniach? I kiedy kupowaliście? W zeszłym tygodniu ceny w betoniarniach przedstawiały się następujaco: Bonus Beton B10 188zł netto/m3 B20 235zł netto pompa 200zł/h dojazd w zależności od odległości u nas 100zł Betoniarnia Waab B10 200zł netto/m3 B20 228zł netto pompa 260zł/h dojazd do nas 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 17.02.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 dzięki za info odnośnie betoniarni. jeśli chodzi o materiały to my kupowaliśmy pustaki w e-cegly.pl po 4 zł brutto ( POROTON 373x240x238 ) z odbiorem własnym przy granicy niemieckiej (transport własny załatwiony w firmie transportowej) . Bloczki betonowe płaciliśmy 2,2 zł (transport również własny). A lutycka niedaleko mnie, na pewno ich tam nawiedzę My też braliśmy pod uwagę e-cegły, ale doliczając koszty transportu cena nie była już dla nas taka atrakcyjna, natomiast w V-Budzie transport mamy gratis a siporeks w styczniu kupowaliśmy za 24 - 8,20zł brutto, 12 - 4,25zł brutto. Dostalismy spore rabaty, bo kupujemy u nich materiały na całą budowę. Bloczki betonowe za 2,60zł brutto z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 17.02.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Przeklejone z grupy zaczynającej na wiosnę 2009. Kolejne zakupy w Poznańskim: Bloczek betonowy M-6 2,68 brutto Transport 183 brutto za 1 kurs (Kupiłem 1900 szt więc wyszły 3 transporty, materiały do lipca czekają u producenta) Jakbyś podał jeszcze gdzie kupowałes byłoby fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnadias 17.02.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 O kurcze! Nie wiedziałem, że powstała już "Moja Grupa" Wracając do cen materiałów, uzupełniam więc wiadomości: Info dla tych co myślą o rozpoczęciu budowy w tym roku!!! STAL: Pręty żebrowane fi 12 - 2000,8 zł brutto Pręty gładkie fi 6 - 2293,6 zł brutto Drut wiązałkowy 1,2 mm żarzony - 29,28 zł brutto / 5kg Usługa transportowa dostawy- 146 zł brutto Strzemiona 300 szt gięte z fi 6 198 zł brutto Najtaniej znalazłem na Lutyckiej w Konsorcjum Stali (dawne Bodeko) BLOCZKI BETONOWE: Bloczek betonowy M-6 2,68 brutto Transport 183 brutto za 1 kurs (Kupiłem 1900 szt więc wyszły 3 transporty, materiały do lipca czekają u producenta) Najtaniej znalazłem w Dora Buk W innych szokujące ceny: 1. Dera 3,35 brutto szt 2. Drux 3,15 ---"---"---" 3. v-Bud 3,29 ---"---"---" 4. GS Mosina 2,90 ---"---"---" 5. W.I.R. Luboń 3,29 ---"---"---" Na 1900 szt kupując w Dora wliczając transport można było zaoszczędzić prawie 1000 zł!!! Pozdrawiam tych co zaczynają budować w tym roku! Cieszę się, że powstała taka grupa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 19.02.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam i dołączam do Wielkopolan. My budujemy się k. Kłecka. GUZMANKA-pozdrawiam i podziwiam za kreatywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.02.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 wpisuje sie naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 19.02.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam. i dopisuje się.Od wiosny będziemy ciągnąc ściany. Pytałam w grupie budującej 2008-pytam i tu. Czy ktoś z Was ma może jakies zastrzeżenia do składu budowlanego "TINA" z Gniezna.Dostaliśmy dobrą wycenę dachu.Ale pamiętam złą opinie na czarnej liście wielkopolski. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.02.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam. i dopisuje się.Od wiosny będziemy ciągnąc ściany. Pytałam w grupie budującej 2008-pytam i tu. Czy ktoś z Was ma może jakies zastrzeżenia do składu budowlanego "TINA" z Gniezna.Dostaliśmy dobrą wycenę dachu.Ale pamiętam złą opinie na czarnej liście wielkopolski. Pozdrawiam. Wycenę dachu?? Chodzi ci o dachówkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 19.02.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czesc.Wycenili nam dachówkę z całym orynnowaniem i oknami dachowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.02.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czesc.Wycenili nam dachówkę z całym orynnowaniem i oknami dachowymi. Zadzwoń jeszcze do Swarzędza . Zaraz dam ci namiary na priva, możesz powołać się na mnie. Objechałam chyba 5-6 hurtowni i właśnie tam dostałam najlepszą ofertę, bardzo precyzyjnie policzoną. Wybrałam 4 dachówki i właściciel zrobił mi wyceny na wszystkie...bez problemu. Mam go z polecenia...ja również jestem zadowolona z obsługi. Ma możliwości przechowania dachówki u siebie. Jeżeli z jakiś powodów, firma, która robiła ci wycenę znalazła sie na czarnej liście to proponuje odpuścić - to zależny z jakiego powodu sie tam znalazł... może podpytaj tą osobę, która ja tam wpisała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 19.02.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Dziękuję Już mi odpisali -grupa 2008.Wiem tyle że nic nie wiem.I na tak i na nie.Możesz poczytac jest tego sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.02.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Dziękuję Już mi odpisali -grupa 2008.Wiem tyle że nic nie wiem.I na tak i na nie.Możesz poczytac jest tego sporo. Zaraz dam ci namiar na Swarzędz...może sie okaże że dostaniesz lepszą ofertę, i problem sie sam rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 19.02.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Będę wdzięczna. Wycenił nam dach również NOW-BUD z Mogilna.Bardzo dokladnie. I czekamy jeszcze za wyceną PSB "BOL ANN" z Gniezna-braliśmy u nich materiał na fundamenty i ściany.Nie mam żadnych zastrzeżeń. Ale chętnie sprawdzę polecaną przez Ciebię firmę.Może będzie jeszcze lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 19.02.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Bardzo Ci dziękuję Gdybyś potrzebowała namiary na projektanta przyłączy wody-mam sprawdzony.Jest z Gniezna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.02.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Bardzo Ci dziękuję Gdybyś potrzebowała namiary na projektanta przyłączy wody-mam sprawdzony.Jest z Gniezna. Nie ma za co..... mam nadzieję, że się dogadacie - od wody już mam , teraz szukam elektryka i cieślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 19.02.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Do tej grupy też mogę się zapisać! Choć jestem na dalszym etapie ale zawsze mogę pomóc! Jeśli chodzi o cieślę to jetem bardzo zadowolona z naszej ekipy. Chłopaki z polecenia z Pniew. Przyszli za budowę zgodnie z ustalonym terminem a jak szybko więźbę ułożyli, cieśla ma też współpracującą ze sobą ekipę dekarza. Dachówkę kupowałam w DEK-POLu w Poznaniu. Można u nich na placu przetrzymać jakiś czas materiał. To co zostało zabrali a gdy blachę do opierzenia przywieźli w paskudnym kolorze następnego dnia wymienili. Cena również była atrakcyjna! POWODZENIA DZIEWCZYNY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.02.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Do tej grupy też mogę się zapisać! Choć jestem na dalszym etapie ale zawsze mogę pomóc! Jeśli chodzi o cieślę to jetem bardzo zadowolona z naszej ekipy. Chłopaki z polecenia z Pniew. Przyszli za budowę zgodnie z ustalonym terminem a jak szybko więźbę ułożyli, cieśla ma też współpracującą ze sobą ekipę dekarza. Dachówkę kupowałam w DEK-POLu w Poznaniu. Można u nich na placu przetrzymać jakiś czas materiał. To co zostało zabrali a gdy blachę do opierzenia przywieźli w paskudnym kolorze następnego dnia wymienili. Cena również była atrakcyjna! POWODZENIA DZIEWCZYNY!!!! to ja poproszę na priva namiary na cieślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts