Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa wielkopolska 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

budowa od podstaw- stan surowy zamknięty

Co to za wykonawca co ma czas łazić po forum Muratora i nie pilnuje budów w taką pogodę :roll:

Taki co robi wyceny na budowie i zaraz zostawi formu muratora dla transportu porothermu winenbergera za 5,20- ładna cena co? :)

i ma takie coś takiego jak laptop na budowie, i wiele rzeczy załatwia przy uzyciu komórki i komputera.

Jak masz działać sprawnie to trzeba iśc z duchem czasu, teraz klient zyczy sobie przesłania zdjęcia e-malilem z budowy (jeśli go nie ma w kraju)

i wykonania szybkiej analizy cenowej materiałów, aby to wykonać trzeba znać ceny i kurs euro.

Dziwi Cię komputer, a Ty nie jesteś w pracy?

Gdzie można kupić winenbergera w tej cenie ?

Co to za wykonawca co ma czas łazić po forum Muratora i nie pilnuje budów w taką pogodę :roll:

Taki co robi wyceny na budowie i zaraz zostawi formu muratora dla transportu porothermu winenbergera za 5,20- ładna cena co? :)

i ma takie coś takiego jak laptop na budowie, i wiele rzeczy załatwia przy uzyciu komórki i komputera.

Jak masz działać sprawnie to trzeba iśc z duchem czasu, teraz klient zyczy sobie przesłania zdjęcia e-malilem z budowy (jeśli go nie ma w kraju)

i wykonania szybkiej analizy cenowej materiałów, aby to wykonać trzeba znać ceny i kurs euro.

W tej cenie można kupić ale w odpowiednich ilościach np. 4 pełne transporty po 22 palety.

to ja już wiem czemu tu tyle postów do czytania, to sport, to hemoroidy :D

Glamurka, my się tu budujemy a nie latamy :)

A poważniej to z powodu pracy, dzieci budowy i zlotów z innych forów już nie ma czasu na zlot muratora :(

foczki...mogę już wysłać do Ciebie moje rzuty..??

Rozmawialiśmy o tym przed Świętami Wielkanocnymi.. :lol:

W tej cenie można kupić ale w odpowiednich ilościach np. 4 pełne transporty po 22 palety.

To są spore ilości ( no chyba , że się mylę, bo znawcą budowlanym to ja akurat nie jestem - ja kupiłam 42 palety Ytonga i jeszcze mi zostało) .... czyli na zdrowy rozum - kuszenie inwestora dobrą ceną, która nie jest dla niego osiągalna...bo przecież bloku nie buduje.... :roll:

to ja już wiem czemu tu tyle postów do czytania, to sport, to hemoroidy :D

Glamurka, my się tu budujemy a nie latamy :)

A poważniej to z powodu pracy, dzieci budowy i zlotów z innych forów już nie ma czasu na zlot muratora :(

foczki...mogę już wysłać do Ciebie moje rzuty..??

Rozmawialiśmy o tym przed Świętami Wielkanocnymi.. :lol:

Jasne, wysyłaj, adresik na pw :)

aha i podzielcie się informacją, gdzie można dostać stal na zbrojenie w przystępnej cenie, najlepiej z transportem

Polecam Konsorcjum Stali na Lutyckiej. Niestety nie mogłam u nich zamówić, bo budujemy się k. Gniezna, więc transport byłby bradzo drogi, ale rozmawiałam z nimi. Bardzo miła obsługa, ceny przyzwoite. W marcu otrzymałam od nich kalkulację, możliwe że dzić ceny są inne, bo często się zmieniają:

fi 6 gł - 6mb 1,80 zł/ za kg

fi 6 żebro - 6mb 1,77 zł/ za kg

fi 8 żebro - 6 lub 12 mb 1,70 zł/ za kg

fi 10 żebro- 6 lub 12 mb 1,56 zł/ za kg

fi 12 żebro- 6 lub 12 mb 1,52 zł/ za kg

fi 14 żebro- 6 lub 12 mb 1,56 zł/ za kg

fi 16 - 25 żebro- 6 lub 12 mb 1,48 zł/ za kg

drut wiązałkowy 1,2 lub 1,4 3,90 zł / za kg

Co do transportu to oczywiście mają, ale nie wiem jakie koszty. Na moją działkę to ok 400 zł.

Wiem, że można u nich zamówić gotowe zbrojenie, trzeba im tylko dostarczyć projekt. Rozmawiałam z Panią Edytą Olszewską-Przybylską tel 664 946 799

Ale tutaj miło było.... idealne coś dla mnie...małe kłótnie :) :wink:

Krzysiu ja też lubie formułę 1 .... ile u Ciebie płacą i co musiałabym umieć robić, żeby siedzieć obok Ciebie i formułę oglądać ???

Za mało 8)

łe ten trening nieciekawy - podam wyniki od końca :wink:

20. HEI

19. KOV

18. RAI

17. KUB

16. MAS

15. PIQ

14. BOU

13. BUE

12. FIS

11. HAM

10. NAK

09. BAR

08. GLO

07. SUT

06. BUT

05. WEB

04. VET

03. TRU

02. ALO

01. ROS

Nie komentuję bo to nie to forum :roll:

ło matko!!! tak daleko też nasz "KUB"

Niestety, ale się ciasna stawka zrobiła od 1 do 20 tylko 1,451 s :roll:

ale to nie budowlane - pach po łapkach :wink:

qurcze - forum mnie nie informowało o postach :evil:

teraz dopiero czytam... no to widzę mamy kolejny wspólny temat - ja to maniak F1 jestem :D i to juz od jakiś 15 lat :D

czyli rozumiem ze jakiś nowy temat założyć trzeba np F1 GRUPA WLKP. :D

Pozdro

Gość Gosc_gość

teraz dopiero czytam... no to widzę mamy kolejny wspólny temat - ja to maniak F1 jestem :D i to juz od jakiś 15 lat :D

czyli rozumiem ze jakiś nowy temat założyć trzeba np F1 GRUPA WLKP. :D

Pozdro

Ja buszuję często gęsto na http://www.f1wm.pl najlepsza polska strona o f1 8)