wodzu1 30.04.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Hmmm a mnie Glamurko jak nazwiesz, bo bez drugiej połówki nie przyjdę, tzn. przyjdę ale z nim , no chyba że by nie chciał A co myślicie o 15.05? Tak ... pośrodku. I zapraszamy wszystkich forumowiczów z Wielkopolski!!! jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 30.04.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 cześć ludziska. Niedługo zwiozę barakowóz i potrzebuje namiary na dźwig, który mi rozładuje przesyłkę. Ma ktoś namiary ? Najlepiej ze wschodniej strony Poznania. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 30.04.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Sprzedam garaz blaszany 6 x 3 m (używany jako magazynek ) stoi na mojej budowie od wrzesnia 2008 . Zamknięcia na 2 kłódki + zamek na klucz Cena do uzgodnienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medenes 30.04.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witajcie Jakie są obecnie stawki roboczogodziny koparką? No i ile zwykle trwa wykomanie humusu. Oprócz wykopania humusu konieczne też będzie wykopanie ok 40-50 pni ściętych drzew.Mam jedną propozycję 80PLN/h plus dojazd ze Skoków.Może ktoś ma namiary na operatora koparki z okolic Czerwonaka (Kicin, Kliny, Owińska, Bolechowo ...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 30.04.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 takie są stawki, nam udało się znaleźć za 70 i za 100 zł, ale 80 to normalna cena, większość liczy czas od momentu wyjazdu na działkę,chyba że jest bardzo blisko,u nas humus zdjęto w 1,5h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medenes 30.04.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 takie są stawki, nam udało się znaleźć za 70 i za 100 zł, ale 80 to normalna cena, większość liczy czas od momentu wyjazdu na działkę,chyba że jest bardzo blisko,u nas humus zdjęto w 1,5h No to jestem juz spokojniejszy Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IGEPA 01.05.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 80 zł za godz. koparki to nie jest dużo, generalnie ja trafiałem ceny 90-100 zł, niekiedy nawet za dojazd sobie liczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agessner 01.05.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 80 zł za godz. koparki to nie jest dużo, generalnie ja trafiałem ceny 90-100 zł, niekiedy nawet za dojazd sobie liczyli Ja za koparkę płaciłem 75zł/h plus za dojazd w jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonar 01.05.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Ja płaciłem 100 za godzinę, ale spieszyło mi się. "Normalnie" chciał 90zł, netto oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.05.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Wracajcie ....już dłuuuugi weekend minął.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 04.05.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 hehe, ja ledwo żyję 3 dni na działce od rana do nocy, ruszać się nie mogę... ale za to prace nieco do przodu poszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 04.05.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Oj my też i na grilla patrzeć już nie możemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medenes 04.05.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ja płaciłem 100 za godzinę, ale spieszyło mi się. "Normalnie" chciał 90zł, netto oczywiście. Dzięki wszystkim, którzy zechcieli podzielić się swoją wiedzą nt kosztów koparkowego. Gość już od samego rana działa. I właśnie dostałem tel. że skończył. Tym samym pierwsza koparka poszła w ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.05.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Oj my też i na grilla patrzeć już nie możemy Guzmanko Ty dawaj sprawozdanie z budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 04.05.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Oj my też i na grilla patrzeć już nie możemy Guzmanko Ty dawaj sprawozdanie z budowy... Mogę opisać ale chyba tego nie lubisz. Po raz pierwszy nie zabraliśmy kamery z domu, więc zdjęć nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.05.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Oj my też i na grilla patrzeć już nie możemy Guzmanko Ty dawaj sprawozdanie z budowy... Mogę opisać ale chyba tego nie lubisz. Po raz pierwszy nie zabraliśmy kamery z domu, więc zdjęć nie mam No tak Ja zdecydowanie wolę zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacza82 06.05.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Potrzebuju pilnie namiary na betoniarnie w okolicach Obornik WLkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bozen 08.05.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam serdecznie. Choć jeszcze nie buduję, to baaardzo uważnie śledzę Wasz wątek, znajdując na nim wiele cennych porad i wskazówek. Obecnie jestem na etapie poszukiwania działki i chyba znalazłam tą upragnioną. Mam jednak pytanie, gdyż Wy jesteście najlepszym źródłem informacji. Do działki trzeba doprowadzić wodę, prąd i gaz, które są w drodze. Odległość do działki około 90-100m. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi informacji jaki to jest koszt ?? O ile gaz nie będzie aż tak bardzo konieczny (rozważamy zakup pieca na paliwo z biomasy - pallet) o tyle prąd i wodę musimy podłączyć z drogi. Proszę poradźcie Pozdrawiam Wszystkich budujących i mam nadzieję, że nie powalicie mnie na ziemie cenami, gdyż działka którą znalazłam mogłaby być "moim miejscem na ziemi" jak bym czytała o sobie... Wiec,żeby cie nie zabić cenami...powiem ci tak: za podłączenie wody wyszło tyle u mnie,że wolałam wykopać studnię... a prąd to koszt około 12 tyś z robocizną.... - około 250 metrów Poszukaj wykonawcy, któremu brak wody i prądu nie przeszkadza w budowaniu.Wmomencie robienia instalacji doprowadzono wodę ( niebieska rurką), gaz i prąd- tak zrobił wykonawca u mojej znajomej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 08.05.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 u mnie koszt pradu to ok 2 tys zł - tyle zaśpiewała enea. woda nie powinna wynieść więcej niz 40 zł/m2. wyżej to zdzierstwo. poszukaj ludzi wokół co maja wode - pociągnij wąż, dogadaj sie z sąsiadem, zalóż prowizoryczny licznk na wężu i rozliczaj sie za zużytą wodę - taka prowizorka na czas budowy. Wyjście tez to beczkowoż zi pojemniki IBC - nowy koszt ok 1000 zł, używany czysty (175-250 zł), używany na wodę do budowy domu ok 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 13.05.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam wszystkich Czy orientujecie się może ile obecnie kosztuje ocieplanie styropianem za m2 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts