Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa wielkopolska 2009

Recommended Posts

Dzięki za odpowiedź - na Ciebie zawsze można liczyć ! :D :D :D

No ja właśnie idę jutro do prawnika i składam sprawę w sądzie - mój już ex-wykonawca okazał się totalną porażką :evil: :evil: (kłamca, krętacz, oszust i złodziej a do tego jeszcze chce ode mnie wyłudzić pieniądze za etap, którego on już nie robił; że nie wspomnę o zaliczkach pieniężnych, które ma mi zwrócić :evil: ) Masakra !! Tak jak zaczęłam budowę na początku marca - tak cały czas można powiedzieć, że siedzę "w ziemi". Brak czasu, nerwy i ponad miesięczne opóźnienie - ot cała moja dotychczasowa historia budowy ... :cry:

Jedyne co mnie ratuje - to osławiony pan Zbyszko K. - który oczywiście jest Kierownikiem u mnie.

Zresztą opiszę wszystko na czarnej liście - tylko muszę to skonsultować z prawnikiem, żebym nie miała przez to dodatkowych problemów :roll:

Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość

Łoooo :o to pechowo zaliczyłaś start

Koniecznie z tym wykonawcą na Czarną listę, nawet przypomnę wątek :wink:

http://forum.muratordom.pl/czarna-lista-niesolidnych-wielkopolska,t27800-180.htm

i przy okazji białą dla tych co jeszcze jej nie znają :p

http://forum.muratordom.pl/biala-lista-solidnych-wielkopolska,t27801-540.htm

jak popadało to widać gdzie woda stoi, miejscami są podłużne wybrzuszenia-efekt kiepskiego zatarcia:( ale je myślę że można troszkę skuć ale i tak płyty styropianu nie będą przylegały na całej powierzchni do stropu, co potem może grozić uginaniem/pękaniem wylewki, stąd plan wyrównania

Gość Gosc_gość

No nie wiem, czy jest sens,

bo jak są nierówności to styropian będzie dociśnięty do stropu przez wylewkę, a to wylewka ma być równa i w poziomie. Strop nie koniecznie musi być idealny.

wiadomo że to wylewka a nie styro nada poziom podłodze, obawiam się że styropian nie ugnie się pod samą wylewką i zostaną pod nim puste przestrzenie, 6 cm wylewka to 150kg/m2 a stojący człowiek na jednej nodze:) to powiedzmy 80kg/(0,25*0,1)=320kg/m2 zakładając ze w przyszłości przytyje trochę i zachce mi się skakać po podłodze to da jakieś 120/(0,25*0,1)*2=960kg/m2!! tak więc sama wylewka to nic w porównaniu z tym co czeka styropian później:)

Gość Gosc_gość

Martwisz się na zapas, a nie ma o co - moim zdaniem.

Styropian nie będzie w jednym kawałku, także te nierówności Ci trochę wyrówna, a resztę zrobi wylewka.

Chociaż w sumie to nie wiem jakie masz te nierówności - w każdym razie Kierbud to powinien osądzić i Ci powiedzieć czy coś z tym robić, czy się nie przejmować.

Nie nam to osądzać. :roll: