mycha73 27.05.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Dzięki za odpowiedź - na Ciebie zawsze można liczyć ! No ja właśnie idę jutro do prawnika i składam sprawę w sądzie - mój już ex-wykonawca okazał się totalną porażką (kłamca, krętacz, oszust i złodziej a do tego jeszcze chce ode mnie wyłudzić pieniądze za etap, którego on już nie robił; że nie wspomnę o zaliczkach pieniężnych, które ma mi zwrócić ) Masakra !! Tak jak zaczęłam budowę na początku marca - tak cały czas można powiedzieć, że siedzę "w ziemi". Brak czasu, nerwy i ponad miesięczne opóźnienie - ot cała moja dotychczasowa historia budowy ... Jedyne co mnie ratuje - to osławiony pan Zbyszko K. - który oczywiście jest Kierownikiem u mnie. Zresztą opiszę wszystko na czarnej liście - tylko muszę to skonsultować z prawnikiem, żebym nie miała przez to dodatkowych problemów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.05.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Łoooo to pechowo zaliczyłaś start Koniecznie z tym wykonawcą na Czarną listę, nawet przypomnę wątek http://forum.muratordom.pl/czarna-lista-niesolidnych-wielkopolska,t27800-180.htm i przy okazji białą dla tych co jeszcze jej nie znają http://forum.muratordom.pl/biala-lista-solidnych-wielkopolska,t27801-540.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 27.05.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 No - pechowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 28.05.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Mam do sprzedania domofon dwurodzinny Fermax Neox 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.05.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Podobno dobre ceny Robena mają w Gnieźnie w Bollanie.... kupowała atam Dankaf i tam dostała najlepszą cenę. A to prawda Zawsze dostaje najlepsze ceny od Marcina Może dlatego że biorę towar od niego od 8 m-cy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 29.05.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Dzińdybry. Poszukuję namiarów na sprawdzone tartaki + żwirownie (piasek itp) i byłbym wdzięczny za namiary pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 01.06.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 witam, robiliście jakąś wylewkę wyrównującą albo podsypkę z piasku pod styropian na stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.06.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 witam, robiliście jakąś wylewkę wyrównującą albo podsypkę z piasku pod styropian na stropie? Nie, nie było takiej potrzeby. Masz taki nierówny strop ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 01.06.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 jak popadało to widać gdzie woda stoi, miejscami są podłużne wybrzuszenia-efekt kiepskiego zatarcia:( ale je myślę że można troszkę skuć ale i tak płyty styropianu nie będą przylegały na całej powierzchni do stropu, co potem może grozić uginaniem/pękaniem wylewki, stąd plan wyrównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.06.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 No nie wiem, czy jest sens,bo jak są nierówności to styropian będzie dociśnięty do stropu przez wylewkę, a to wylewka ma być równa i w poziomie. Strop nie koniecznie musi być idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 01.06.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 wiadomo że to wylewka a nie styro nada poziom podłodze, obawiam się że styropian nie ugnie się pod samą wylewką i zostaną pod nim puste przestrzenie, 6 cm wylewka to 150kg/m2 a stojący człowiek na jednej nodze:) to powiedzmy 80kg/(0,25*0,1)=320kg/m2 zakładając ze w przyszłości przytyje trochę i zachce mi się skakać po podłodze to da jakieś 120/(0,25*0,1)*2=960kg/m2!! tak więc sama wylewka to nic w porównaniu z tym co czeka styropian później:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.06.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Martwisz się na zapas, a nie ma o co - moim zdaniem. Styropian nie będzie w jednym kawałku, także te nierówności Ci trochę wyrówna, a resztę zrobi wylewka. Chociaż w sumie to nie wiem jakie masz te nierówności - w każdym razie Kierbud to powinien osądzić i Ci powiedzieć czy coś z tym robić, czy się nie przejmować. Nie nam to osądzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 01.06.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 przez pogodę przerwa na budowie to i czas na dywagacje jest:) jak już dojdzie do etapu wylewek to przyłożę płytę styro, jak będzie w widoczny sposób się ruszać to zrobię podsypkę z piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emakkk 01.06.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam.Czy ktoś się orientuje po ile są deski szalunkowe?[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 01.06.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam. Czy ktoś się orientuje po ile są deski szalunkowe?[/u] My kupiliśmy w cenie 480 netto/m3, w Gnieźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emakkk 01.06.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Właśnie chodziło mi o orientacyjną cenę - dzięki pawalara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 02.06.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam. Czy ktoś się orientuje po ile są deski szalunkowe?[/u] My kupiliśmy w cenie 480 netto/m3, w Gnieźnie My dalismy 700zł za 1,5m3-okolice Gniezna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 02.06.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Obrzeża wieńcowe-25cm -2,50zł-okolice Gniezna.Cement-1t 380zł-u Marcina z Bol annu.Ceny netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 02.06.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Podziękowania dla Guzmanki za namiary na instalatora. Od dziś mam instalację podposadzkową. Panów było dwóch, ale pracowali tak ... dyskretnie, że tylko efekt końcowy świadczy o ich obecności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 03.06.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Hmm, cieszę się pawalara, że mogłam pomóc. A powiedz mi kiedy to Tobie robili, ponieważ próbuję się dodzwonić do nich i telefon jest poza zasięgiem od wczoraj. Tygodzień czasu opóźniaja się z wyceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts