Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa wielkopolska 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

P.S. Mam prośbę - jak ktoś ma namiary na sprawdzoną i konkurencyjną cenowo ekipę budowlaną - proszę o namiary. Budujemy ścinę jednowarstwową więc umiejętności panów murarzy muszą być na tip-top (fuszerki nie ukryją pod styropianem)

Z góry bardzo dziękuję :)

Hejka. Jeśli nadal szukasz ekipy budowlanej to mogę Ci polecić swoja, też budowałem scianę jednowarstwową a i cenowa są tez konkurencyjni.

Możecie dac namiary na tą firme od dachówki w Swarzędzu.

Ja zrobiłem wycene na dachówke w BOL ANN i musze przyznac ze mnie mile zaskoczyli chyba u nich sie zaopatrze , wiem ze sie Tobie podopba Roben czarny (Tobago) ja chyba wezme wzor Fleming (falista) , ogladałem dzisiaj dachy w Robenie Fleming (czarny )i Monza Plus (falista plus) ) mialem szczescie bo dwa domy na przeciwko siebie stały wlasnie z tymi dachowkami i w tym kolorze :D no i decyzja zapadla na Fleming szczerze mowiac wyglada zupelnie inaczej na dachu niz w katalogu :roll:

Witam, czy mógł byś mi podesłać swoje zestawienie dachówki i obróbek. Jestem ciekaw czy mam lepsze ceny od dostawcy jako pod hurt.

Witam Wszystkich

Dołaczam do grupy budujacych w Wlkp a dokladnie w Gnieznie. Nie ma co prawda wielu aktywnych gnieznian ale moze dołączą...

Jako ze czekam na PnB szukam poki co namiary na miejsca z dobrymi cenami materiałów oraz dekarzy. Mam juz podpisane umowy na stan surowy otwarty oraz na wykonanie konstrukcji dachu z cieślą oraz moze na wyrost jestem po rozmowie na wykonanie płotu kutego z gosciem ktory mnie powalił na nogi tym co robi. Jesli ktos chetny sluże namiarami

Pozdrawiam

Witajcie!

My co prawda jeszcze "przed lasem" czyli dopiero podjęliśmy decyzję o budowie domu ale będę podczytywać wątek, bo możliwe że w przyszłym roku zaczniemy i my :-)

Aktualnie szukamy działki w Kaliszu i okolicach czyli rodzinnych stronach mojego eM. Do wakacji chcemy ją kupić. Metraż max 1500mkw a najlepiej 1000-1200. Wszystko zależy od lokalizacji i samej działki. Jak ktoś ma info o kimś kto chce sprzedać to chętnie przyjmę 8)

Chciałabym być tutaj jak najczęściej, bo ze wzgl. na rodzaj pracy eM budowa domu spadnie na mnie :roll: Chłonę wiedzę jak gąbka. Trochę już naczytałam się i z każdym dniem coraz bliżej mi do przekonania, że JA TEŻ DAM RADĘ :lol:

Trzymam kciuki za wszystkie budowy! Pozdrawiam serdecznie.

Będę wdzięczna.

Wycenił nam dach również NOW-BUD z Mogilna.Bardzo dokladnie.

I czekamy jeszcze za wyceną PSB "BOL ANN" z Gniezna-braliśmy u nich materiał na fundamenty i ściany.Nie mam żadnych zastrzeżeń.

Ale chętnie sprawdzę polecaną przez Ciebię firmę.Może będzie jeszcze lepsza :wink:

Ja zrobiłem wycene na dachówke w BOL ANN i musze przyznac ze mnie mile zaskoczyli chyba u nich sie zaopatrze , wiem ze sie Tobie podopba Roben czarny (Tobago) ja chyba wezme wzor Fleming (falista) , ogladałem dzisiaj dachy w Robenie Fleming (czarny )i Monza Plus (falista plus) ) mialem szczescie bo dwa domy na przeciwko siebie stały wlasnie z tymi dachowkami i w tym kolorze :D no i decyzja zapadla na Fleming szczerze mowiac wyglada zupelnie inaczej na dachu niz w katalogu :roll:

A ogólnie jakie wrażenie ?Piękna prawda?Nam bardzo się podoba średzka falista czarno-brązowa.

no to i ja sie dopiszę. start za jakiś miesiąc :D w zależności jak teren wyschnie. wlaśnie negocjuję materiały a w szczególności Niemieckie pustaki :D

Myślisz, że za miesiąc będzie lepiej? U nas czyli koło Rokietnicy starszne gliny są, gdzie to wszystko ma wsiąkać?

Skąd będziesz brał te pustaki jeśli można wiedzieć. W Mrowinie jest teraz "nowa" hurtownia. Zamierzasz brać wszystkie materiały z jednej hurtowni czy będziesz szukał okazji?

Pozdrawiam