brachol 23.06.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi i konkretny namiar. Co do cegieł pod zbrojenie, to wyczytałem gdzieś na forum, że to niedozwolone, ale dlaczego tego nie wiem. ja dawalem pociete w krazki rury do kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 24.06.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi i konkretny namiar. Co do cegieł pod zbrojenie, to wyczytałem gdzieś na forum, że to niedozwolone, ale dlaczego tego nie wiem. U mnie terz podkładali kawałki cegieł przecież zbrojenie nie leży tylo na tych cegłach , podkłada sie w kilku miejscach o wiele bardziej ważne jest odpowiednie powiązanie uzbrojenia poszczególnych fragmentów niz jakies kawałki cegieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek_swarzędz 24.06.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi i konkretny namiar. Co do cegieł pod zbrojenie, to wyczytałem gdzieś na forum, że to niedozwolone, ale dlaczego tego nie wiem. U mnie terz podkładali kawałki cegieł przecież zbrojenie nie leży tylo na tych cegłach , podkłada sie w kilku miejscach o wiele bardziej ważne jest odpowiednie powiązanie uzbrojenia poszczególnych fragmentów niz jakies kawałki cegieł podkłada się pcv lub kawałki np z bloczka betonowego cegła po jakimś czasię się zlasuje powodując przestrzeń i korozję pręta więc stosowanie nie jest zalecane inne sprawa, że zanim to nastąpi to upłynie trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 24.06.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam. Gdy u Was (do ogółu) wylewali ławę, to w jaki sposób "dystansowali" od gruntu zbrojenie? Wiem, że są takie podkładki, ale nie wiem, gdzie je dostać (pytałem w kilku miejscach). Może coś wiecie na ten temat? Pozdrawiam My podkładaliśmy kawałki kostki pozbrukowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 24.06.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam wszystkich Właśnie rozpoczynam budowę wymarzonego domku - gmina Rokietnica. Czy możecie mi podać namiary na tanie hurtownie, najlepiej w okolicy? Interesuje mnie stal i bloczki fundamentowe. z góry dzięki pozdrawiam W Mrowinie jest niepozorna hurtownia w miejscu, gdzie kowalstwo i ARiMR. Kierunek na Kokoszczyn. Dość solidni jak już to rozmawiaj z Damianem! Dzisiaj tam byłem ale cenami mnie nie zaskoczyli Różnica w cenie stali zł/kg w porównaniu z Baranowem była dość spora. A sprawdzaliście hurtownie w Rokietnicy? pozdrawiam Tam mogą pojawić się problemy z terminami realizacji zamówień! Ale można spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 24.06.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam wszystkich Właśnie rozpoczynam budowę wymarzonego domku - gmina Rokietnica. Czy możecie mi podać namiary na tanie hurtownie, najlepiej w okolicy? Interesuje mnie stal i bloczki fundamentowe. z góry dzięki pozdrawiam W Mrowinie jest niepozorna hurtownia w miejscu, gdzie kowalstwo i ARiMR. Kierunek na Kokoszczyn. Dość solidni jak już to rozmawiaj z Damianem! Beatko zapomniałam,że Ty też z tych terenów Zgadza się Ja także!!! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 25.06.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Ja kupowałem prawie całą stal przy wiadukcie na ul Obornickiej (trzeba zjechac na Szarych Szeregów pod wiaduktem jadac od Poznania dowiezli towar nawet do Dopiewa ceny mieli najnizsze a pytałem naprawde w wielu hurtowniach. To było we wrzesniu ale zapytac mysle ze warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 25.06.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 po ociepleniu zostało mi sporo odpadów styropianu. macie jakieś pomysł jak można takie odpadki wykorzystać? mi niestety nic do głowy nie przychodzi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 26.06.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 po ociepleniu zostało mi sporo odpadów styropianu. macie jakieś pomysł jak można takie odpadki wykorzystać? mi niestety nic do głowy nie przychodzi:( Niestety ale chyba bedzie trzeba wezwac kontener i to wywieśc na wysypisko bo z resztek stryropka to sie raczej nic juz nie zrobi , chyba że łódeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 26.06.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam wszystkich Właśnie rozpoczynam budowę wymarzonego domku - gmina Rokietnica. Czy możecie mi podać namiary na tanie hurtownie, najlepiej w okolicy? Interesuje mnie stal i bloczki fundamentowe. z góry dzięki pozdrawiam W Mrowinie jest niepozorna hurtownia w miejscu, gdzie kowalstwo i ARiMR. Kierunek na Kokoszczyn. Dość solidni jak już to rozmawiaj z Damianem! Dzisiaj tam byłem ale cenami mnie nie zaskoczyli Różnica w cenie stali zł/kg w porównaniu z Baranowem była dość spora. A sprawdzaliście hurtownie w Rokietnicy? pozdrawiam Hej sąsiedzie Trochę przeobiliśmy temat hurtowni w okolicach. Hausner - Mrowino - na razie nas nie zawiódł. Doradzi. Powie prawdę!!! jak sa problemy z transportem - nie mąci, żeby utrzymać klienta za wszelką cenę Efekt - Rokietnica - Hmmm, jakbby tu powiedzieć.... Ceny ma lepsze, ale nawala. To co ma u siebie możesz śmiało brać, nie było problemu ze stalą (najtańsza była u niego), z bloczkami, bo od Muchy, na strop czekaliśmy 4 dni. Jeżeli chodzi o ceraminkę - nerwówka. Trzeba zapłacić z góry oczywiście. Szef obiecuje "na jutro" i czekasz niewiadomo ile... Jeżeli lubisz wydzwanianie, odrzucane telefony... Próbuje za wszelką cenę przytrzymać klienta u siebie. Jeżeli chodzi o styropian - do dziś się nie wywiązał. Rada - ceramiki u niego nie bierz. W Mrowinie na Dworcowej jest nowa hurtownia. Poszukam numeru jak chcesz. Ale nie potrafię powiedzieć jak wygląda z nimi wspólpraca. Dzisiaj tam dzwoniłam po działówkę, bo nam palety zabrakło. Powiedziano mi, że na placu nie ma będzie w przyszlym tygodniu. Jeżeli chcesz piasek - polecam Wierzbickiego. Nie zawiódł mnie, piasek, kruszywo zawsze na czas. No zagęszczarka jechała 2 h, ale ... przy tych wszytskich przygodach związanych z budowaniem, to... pryszcz W razie czego pytaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 26.06.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam starszyznę z doświadczeniami - zaczynam budowę w Potaszach gm. Czerwonak i potzrebuję namiarów na sprawdzonych kierowników budowy. Dodatkowo przydałoby się parę kontaktów na polecane przez Was firmy od fundamentów. Przy okazji pytanko - jak to jest kupujecie materiał sami a firmie placicie za robociznę czy bierze sie od nich wszystko? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarot 26.06.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Guzmanka (sąsiadka ) dzięki za pomoc. Zastanawiam się, gdzie na Dworcowej jest hurtownia? W starym więzieniu??? Ja dopiero rozpoczynam moją przygodę z domem i będę w najbliższym czasie szukał bloczków fundamentowych? Gdzie je kupiłaś? ps. zamawiałaś może beton z naszej mrowińskiej betoniarni? Jak się z nimi współpracuje? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 26.06.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi i konkretny namiar. Co do cegieł pod zbrojenie, to wyczytałem gdzieś na forum, że to niedozwolone, ale dlaczego tego nie wiem. Potwierdzam, nam też kierownik zabronił wkładania jakiejkolwiek ceramiki, ponieważ nie można łączyc betonu z ceramiką (nie wiem dlaczego). Kupiliśmy dystanse betonowe, jak znajdę namiary to wyślę Ci na PW. Firma spoza Poznania, wysyłaja kurierem, za dwa worki 5 cm dystansów betonowych (nie wiem ile to sztuk,. ale spokojnie wystarczyło na ławy) i plastikowych (te do zdrojenia stropu) zapłaciłam ok 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.06.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 co do dystansow to jechalem na Pile i widzialem reklame w Goleczewie jest tam chyba jakas firma ktora robi dystanse plastikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emakkk 26.06.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 PW otrzymałem. Dziekuję pawalara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 28.06.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Dystanse do zbrojenia stropów można dostać w Poznaniu ul. Wołkowyska(koło Malty) firma Butrans, proponuje stosować dystanse przypominające stoliki, nie te w kształcie rozetki (te rozpadaja się ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 29.06.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Guzmanka (sąsiadka ) dzięki za pomoc. Zastanawiam się, gdzie na Dworcowej jest hurtownia? W starym więzieniu??? Ja dopiero rozpoczynam moją przygodę z domem i będę w najbliższym czasie szukał bloczków fundamentowych? Gdzie je kupiłaś? ps. zamawiałaś może beton z naszej mrowińskiej betoniarni? Jak się z nimi współpracuje? pozdrawiam Osobiście do tej hurtowni na Dworcowej nie dotarłam, rozwozili ulotki po okolicy .... Stare więzienie...., hmmmm podaje adres Mad-Max P.H.U Mrowino, ul. Dworcowa 20 tel.kom. 512 144 944, 061 8 144 982 e-mail: [email protected] Bloczki fundamentowe kupowałam w Efekcie, on bierze od Muchy. U samego Muchy było drożej A beton braliśmy z Waap-u w Mrowinie. Z betoniarnią kłopotu nie było. Ustaliliśmy z szefem niższą cenę za pompę. Normalnie chyba jest 360 za 1 h i 260 za każdą nastepną. Ze względu na krótką odległość mieliśmy od razu za 1 godzinę 260zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 29.06.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witam wszystkich Czy ktoś z Was brał może więźbę z tartaku w Kiszkowie ? Nie znalazłam na białej (ani czarnej) liście żadnych opinii o nich a chciałabym od nich więźbę bo impregnują ją ciśnieniowo i nie mają długich terminów. Z góry dzięki za info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 29.06.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi i konkretny namiar. Co do cegieł pod zbrojenie, to wyczytałem gdzieś na forum, że to niedozwolone, ale dlaczego tego nie wiem. Potwierdzam, nam też kierownik zabronił wkładania jakiejkolwiek ceramiki, ponieważ nie można łączyc betonu z ceramiką (nie wiem dlaczego). Kupiliśmy dystanse betonowe, jak znajdę namiary to wyślę Ci na PW. Firma spoza Poznania, wysyłaja kurierem, za dwa worki 5 cm dystansów betonowych (nie wiem ile to sztuk,. ale spokojnie wystarczyło na ławy) i plastikowych (te do zdrojenia stropu) zapłaciłam ok 250 zł. Ta sprawa mnie zaintrygowała i przeglądałem fotki z moich zbrojeń ławy , przyznaję ze faktycznie nie wkładali moi murarze cegieł pod zbrojenie tylko kawałki bloczków betonowych (w zasadzie koszty prawie zerowe) na całe szczęście nie miłaem jeszcze wówczas cegieł na budowie więc ni e mieli wyjścia.... Cegły faktycznie mogłyby się po jakimś czasie rozkruszyc , no chyba że to klinier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 29.06.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi i konkretny namiar. Co do cegieł pod zbrojenie, to wyczytałem gdzieś na forum, że to niedozwolone, ale dlaczego tego nie wiem. Potwierdzam, nam też kierownik zabronił wkładania jakiejkolwiek ceramiki, ponieważ nie można łączyc betonu z ceramiką (nie wiem dlaczego). Kupiliśmy dystanse betonowe, jak znajdę namiary to wyślę Ci na PW. Firma spoza Poznania, wysyłaja kurierem, za dwa worki 5 cm dystansów betonowych (nie wiem ile to sztuk,. ale spokojnie wystarczyło na ławy) i plastikowych (te do zdrojenia stropu) zapłaciłam ok 250 zł. Ta sprawa mnie zaintrygowała i przeglądałem fotki z moich zbrojeń ławy , przyznaję ze faktycznie nie wkładali moi murarze cegieł pod zbrojenie tylko kawałki bloczków betonowych (w zasadzie koszty prawie zerowe) na całe szczęście nie miłaem jeszcze wówczas cegieł na budowie więc ni e mieli wyjścia.... Cegły faktycznie mogłyby się po jakimś czasie rozkruszyc , no chyba że to klinier... U nas przy zalewaniu ław nie było jeszcze bloczków na budowie, więc kupilismy te dystanse, ale przeglądając dzienniki często widziałam całe cegliska pod zbrojeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts