jerzyki 21.07.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 jerzyki.... rozwijasz się nic innego mi nie pozostaje Prąd jest, gaz praktycznie też, pozostała woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 21.07.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 jerzyki.... rozwijasz się nic innego mi nie pozostaje Prąd jest, gaz praktycznie też, pozostała woda a po co ci woda.... w Jerzykowie...jest dużo jezior ! A tego prądu to trochę móglbyś do mnie w wiaderku przynieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawkub 23.07.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam Ja dopiero zaczynam tak wię witam wszystkich czy ktoś brał towar z firmy e-cegły?? interesują mnie bloczki i porotherm i jakie ogólnie wrażanie ze współpracy z nimi czy oprocz BODEKO polecacie gdzieś stal, strzemiona? pozdrawiamDawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 23.07.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam Ja dopiero zaczynam tak wię witam wszystkich czy ktoś brał towar z firmy e-cegły?? interesują mnie bloczki i porotherm i jakie ogólnie wrażanie ze współpracy z nimi czy oprocz BODEKO polecacie gdzieś stal, strzemiona? pozdrawiam Dawid Witamy ! Moim zdaniem lepiej jest się rozeznać w okolicznych hurtowniach abyś miał blisko na budowę jakby co - oszczędność 50zł nie ma znaczenia w całych kosztach. Dla mnie bardziej liczy sie pewność dostawy niż to że wydam 100 zł mniej - poza tym cegły na allegro (w tym e-cegły) podają cenę za sztuke bez transportu. Często mają towar z cegielni niemieckich a tutaj możesz zapłacić jak za zboże (transport). Rozsądniejszym wydaje sie upatrzyć sobie (po wcześniejszym porównaniu cen) jedną hurtownie, pójść, pogadać o rabatach (bo przecież będziesz brał na całą budowę). No chyba, że ktoś ma full czasu i może dzwonić, jeźdźić, załatwiać - zależy jak bardzo mobilny jesteś. Ja stal bralem z Kowstal w Swarzędzu - strzemiona mi murarze robili. Z tego co wiem Mini-Stal robi też strzemiona/poza handlem stalą oczywiście/ (http://www.mini-stalb.com.pl/biuro.html). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawkub 23.07.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam Ja dopiero zaczynam tak wię witam wszystkich czy ktoś brał towar z firmy e-cegły?? interesują mnie bloczki i porotherm i jakie ogólnie wrażanie ze współpracy z nimi czy oprocz BODEKO polecacie gdzieś stal, strzemiona? pozdrawiam Dawid Witamy ! Moim zdaniem lepiej jest się rozeznać w okolicznych hurtowniach abyś miał blisko na budowę jakby co - oszczędność 50zł nie ma znaczenia w całych kosztach. Dla mnie bardziej liczy sie pewność dostawy niż to że wydam 100 zł mniej - poza tym cegły na allegro (w tym e-cegły) podają cenę za sztuke bez transportu. Często mają towar z cegielni niemieckich a tutaj możesz zapłacić jak za zboże (transport). Rozsądniejszym wydaje sie upatrzyć sobie (po wcześniejszym porównaniu cen) jedną hurtownie, pójść, pogadać o rabatach (bo przecież będziesz brał na całą budowę). No chyba, że ktoś ma full czasu i może dzwonić, jeźdźić, załatwiać - zależy jak bardzo mobilny jesteś. Ja stal bralem z Kowstal w Swarzędzu - strzemiona mi murarze robili. Z tego co wiem Mini-Stal robi też strzemiona/poza handlem stalą oczywiście/ (http://www.mini-stalb.com.pl/biuro.html). Dzięki za słuszne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 25.07.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 no że się tak wtrącę rada jerzyki jest bardzo dobra my też szukaliśmy gdzie co tańsze a sięokazało żejak poszłam do miejscowej hurtowni to i ceny do negocjacji i rabaty duże (np. solbet suporex dostałam po 8.50 za szt.) i nie doliczają transportu ,a stal o dziwo dostałam taniej z firmy w której pracuję niż w hurtowniach czy gdziekolwiek a musiałam też kupić HEB 6 m , więc czasem warto rozejrzeć sie w bliskiej okolicy . Pozrowionka i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateczka2 26.07.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam wszystkich, planujemy budowę wiosną 2010 w okolicach Pobiedzisk. Jesteśmy na etapie wyboru projektu. Szukamy budujących dom od Lipińskich DCP94b lub podobny projekt, a także budujących w naszych okolicach. Jeżeli macie sprawdzoną ekipę budowlaną, proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 28.07.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam Wszystkich! Ja jestem na etapie zakończenia instalacji i wylewek.Nareszcie Teraz zaczynamy kładzenie płyt kar-gips i zastanawiam się czy robić tylko szpachlowanie na łączeniach czy zainwestować w specjalną matę antyrysową? Bardzo polecam wszystkim hurtownię By- pass na ulicy Piastowskiej 38 w Poznaniu, gdzie zakupiliśmy potrzebny towar do instalacji hydraulicznej. Bardzo miłe doradztwo ze strony Pana Pawła i bardzo dobre ceny w porównaniu do innych hurtowni. Polecam! Proszę powołać się na Mariusza i Monikę z Gowarzewa Zastanawiamy się teraz nad wyborem armatury sanitarnej i grzejnikami, które również zakupimy w hurtowni By- pass ze względu na konkurencyjne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 28.07.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy ktoś planuje przydomową oczyszczalnię??? U nas nie ma opcji szamba, a kanalizacja najwcześniej za 3 lata, więc nie ma innego wyjścia.Możecie polecić jakieś firmy?Będę wdzięczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 28.07.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy ktoś planuje przydomową oczyszczalnię??? U nas nie ma opcji szamba, a kanalizacja najwcześniej za 3 lata, więc nie ma innego wyjścia. Możecie polecić jakieś firmy? Będę wdzięczna za info. My planujemy, ale nie mamy specjalnie rozeznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.07.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy ktoś planuje przydomową oczyszczalnię??? U nas nie ma opcji szamba, a kanalizacja najwcześniej za 3 lata, więc nie ma innego wyjścia. Możecie polecić jakieś firmy? Będę wdzięczna za info. Szczęściarze z Was - u mnie nie ma opcji oczyszczalnia, bo ma być docelowo kanaliza za max 2 lata i muszę robić szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 28.07.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy ktoś planuje przydomową oczyszczalnię??? U nas nie ma opcji szamba, a kanalizacja najwcześniej za 3 lata, więc nie ma innego wyjścia. Możecie polecić jakieś firmy? Będę wdzięczna za info. Szczęściarze z Was - u mnie nie ma opcji oczyszczalnia, bo ma być docelowo kanaliza za max 2 lata i muszę robić szambo ja tez nie dostałam zgody z gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 28.07.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy ktoś planuje przydomową oczyszczalnię??? U nas nie ma opcji szamba, a kanalizacja najwcześniej za 3 lata, więc nie ma innego wyjścia. Możecie polecić jakieś firmy? Będę wdzięczna za info. Szczęściarze z Was - u mnie nie ma opcji oczyszczalnia, bo ma być docelowo kanaliza za max 2 lata i muszę robić szambo U nas kanaliza będzie troszkę później, ale będzie. A dlaczego nie możecie zrobić oczyszczalni? U nas szambo odpada (miejscowy plan zagospodarowania wyklucza szambo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 28.07.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy ktoś planuje przydomową oczyszczalnię??? U nas nie ma opcji szamba, a kanalizacja najwcześniej za 3 lata, więc nie ma innego wyjścia. Możecie polecić jakieś firmy? Będę wdzięczna za info. Szczęściarze z Was - u mnie nie ma opcji oczyszczalnia, bo ma być docelowo kanaliza za max 2 lata i muszę robić szambo U nas kanaliza będzie troszkę później, ale będzie. A dlaczego nie możecie zrobić oczyszczalni? U nas szambo odpada (miejscowy plan zagospodarowania wyklucza szambo). u nas miejscowy plan wyklucza oczyszczalnię.... względy ekonomiczne. Podobno w tym roku ma być kanaliza.... chociaż ja w cuda nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 28.07.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam, zaglądam tu nie pierwszy raz, podczytuję... Dziś mam pytanie. Czy ktoś sie buduje na samiutkim południu wielkopolski? Ciekawość mnie zżera czy mam w okolicy jakiegoś forumowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.07.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy ktoś planuje przydomową oczyszczalnię??? U nas nie ma opcji szamba, a kanalizacja najwcześniej za 3 lata, więc nie ma innego wyjścia. Możecie polecić jakieś firmy? Będę wdzięczna za info. Szczęściarze z Was - u mnie nie ma opcji oczyszczalnia, bo ma być docelowo kanaliza za max 2 lata i muszę robić szambo U nas kanaliza będzie troszkę później, ale będzie. A dlaczego nie możecie zrobić oczyszczalni? U nas szambo odpada (miejscowy plan zagospodarowania wyklucza szambo). u nas miejscowy plan wyklucza oczyszczalnię.... względy ekonomiczne. Podobno w tym roku ma być kanaliza.... chociaż ja w cuda nie wierzę Tia, Na Szczepankowie kanaliza miała być już w 2007 roku i co ? dooopa, ale... podobno już się robi... tylko ciekawe gdzie Oczyszczalni nie możemy zrobić, bo miasto by straciło klienta w postaci odbiorcy kanalizy - jakby każdemu pozwalało na oczyszczalnie, to nie miało by po co robić kanalizę. Także jestem mocno zdziwiony , że u Was Michał i Magda pozwalają na oczyszczalnię skoro kanaliza jest w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 29.07.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Także jestem mocno zdziwiony , że u Was Michał i Magda pozwalają na oczyszczalnię skoro kanaliza jest w planach Niektórzy mieszkają tam już dwa lata, jak miejscowy plan wyklucza szambo, to nie ma innej opcji-pozostaje oczyszczalnia. Kanalizację mieli już zacząć w tym roku, ale okazało się, że nadal czekają na decyzję w sprawie dofinansowania z UE. Od przyznania środków, mają jeszcze 3 lata na budowę. Więc może jeszcze upłynąć sporo czasu zanim cokolwiek zaczną robić. Pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 29.07.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Szczęściarze z Was - u mnie nie ma opcji oczyszczalnia, bo ma być docelowo kanaliza za max 2 lata i muszę robić szambo u mnie tak samo a bardzo chciałam!!!!! biedna gmina nie mialaby z tego korzyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 29.07.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam, Czy ktoś może mi polecić jakąś dobrą i niedrogą ekipę z okolic Poznania do szpachlowania płyt karton-gips w domku 103m2. Dziekuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 30.07.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Właśnie skończyliśmy robić tynki cementowo-wapienne i zostało nam 15 ton piasku typ-02 (drobny). Gdyby ktoś był zainteresowany to chętnie oddam go za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts