Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa wielkopolska 2009

Recommended Posts

My kupowaliśmy systemy kominowe Plewy w Pokrzywnie, a obsługę bardzo polecam, bo jest profesjonalna. Pojechaliśmy tam z projektem i pan wszystko nam wyliczył, doradził i dał spory rabat. Za dwa kominy- jeden do kominka, drugi na paliwo stałe, wentylację do piecy i okapu do kuchni zapłaciliśmy 5 tys. Materiał był wyliczony idealnie. Jeśli pojedziecie tam bezpośrednio to polecam tego pana w wieku ok.50-tki (bo jest jeszcze jeden, ale młody).

My korzystaliśmy z ich pomocy (telefonicznie) i też polecam.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
Podpinam się do pytania kolegi ryz-a też mnie potrzeba firmy do wywózki śmieci budowlanych, namiary mile widziane :p

jak moj kolega mieszkajacy w Swarzedzu mial taki problem to przjechalem do niego z przyczepka i wywiezlismy samo na skladowisko w Zalasewie

Jest to jakaś opcja - tylko trzeba znaleźć kolegę z przyczepką, albo chociaż z hakiem i przyczepkę wypożyczyć :roll:

Podpinam się do pytania kolegi ryz-a też mnie potrzeba firmy do wywózki śmieci budowlanych, namiary mile widziane :p

Wywóz śmieci budowlanych i gruzu:

511 181 818

Wiem tylko tyle,że podstawiają kontener na 7 dni...a może 10... :roll:

i chyba kosztuje to 150 zł...

Najlepiej zadzwonić i dowiedzieć sie szczegółów :)

Znalazłam ogłoszenie na allegro na stemple budowlane

Witam Państwa na jednej z moich aukcji

Mam w stałej ofercie stemple budowlane sosnowe o standardowej dł.2,85-3.00m.

Generalnie prowadzimy sprzedaż żerdzi do 12 metrów!!!!!!!!!!

Docinamy również na specjalne zamówienie gratis!!!

Stemple są świeże z żywicą co gwarantuję im dłuższą żywotność

Można je również wykorzystać na ogrodzenie terenu budowy co teraz jest obowiązkowe.

Tniemy wtedy krótsze np. 2,30 i bardzo dobrze się nadają jako słupki ogrodzeniowe.

Na życzenie dowozimy drewno pod wskazany adres ,więcej szczegółów pod nr. tel 888 033 933

Służymy doradztwem i fachową obsługą.

Z Poważaniem

Rafał Jabłoński

Mam nadzieję, że sie komuś przyda :)

Witam

Ja dopiero zaczynam tak wię witam wszystkich

czy ktoś brał towar z firmy e-cegły?? interesują mnie bloczki i porotherm i jakie ogólnie wrażanie ze współpracy z nimi

pozdrawiam

Dawid

ja brałem od nich cegłe, a dokładnie tą sprowadzaną z Niemiec. Ekipa budowlana, która u mnie była potwierdziła wysoką jakość bloczków(wizualnie). Wystawiają FV, zwrot palet bezproblemowy, to tyle co mogę napisać.

:) Witam wszystkich, planujemy budowę wiosną 2010 w okolicach Pobiedzisk. Jesteśmy na etapie wyboru projektu. Szukamy budujących dom od Lipińskich DCP94b lub podobny projekt, a także budujących w naszych okolicach. Jeżeli macie sprawdzoną ekipę budowlaną, proszę o informację.

Witajcie !

interesują mnie opinie o nastepujacych firmach działających na terenie Poznania:

1. Hell Bud

Pozdrawiam

Tragedia, pobudowali dom niedaleko mnie. Zasypywali fundamenty bez żadnej izolacji wodnej, a teren na którym stawiają charakteryzuje się wysokim poziomem wód gruntowych. Później rozkopywali i poprawiali. Ściany budynku były poprawiane i kładzione jakieś płyty. najlepiej widać pod słońce jak idą krzywizny na rynnie i ścianach. na dachu wykończone tak,że woda leci po ścianie. taras bez podparcia, 6 miesięcy później była jakaś ekipa i coś robili na tarasie bo im coś tam pękło ...

Wiem tylko tyle,że podstawiają kontener na 7 dni...a może 10... :roll:

i chyba kosztuje to 150 zł...

Sprawdziłem właśnie telefonicznie 6m3 - 540 zł - pojemnik może stać tydzień.

pozdrawiam

Pawlok

PS: dla porównania Eko-Rondo to 125zł/m3 - i pojemnik dają na 2-3 dni.

no właśnie nie byłam pewna co do cen....ale co to za cena...którą acet mi podał 150 zł...????? ..... :roll: :roll:

GWC

Zimą podgrzewa powietrze o max 5-6 *C co daje nam zysk energetyczny, dodatkowo nie będzie tak często zamarzał wymiennik w reku, więc jeśli ma grzałki do rozmrażania ti również oszczędność spowodowana rzadkim ich włączaniem. No i latem gdy temperatura na zewnątrz minie 25 kresek to jak załączysz By-pas to powietrze wpływające do domku zawsze się delikatnie schłodzi... (oczywiście na klimę to nielicz, ale mimo wszystko wolał bym siedzieć w salonie przy temp. 23* niż 28 tak jak teraz....

Wady?

Większe opory powietrza w rurach co wiąże się z wentylatorami o większym sprężu, czyli jednorazowo wydatek jest większy, dodatkowo automatyka, (możesz sobie sterować ręcznie By-pasem za pomocą dźwigni, lub sterownik za ciebie to zrobi, gy temperatura zewnętrzna przekroczy zaprogramowaną wartość.)

No i jakie rury do GWC. Jak masz kaskę to Rechau z dodatkiem jonów srebra, coby bakterii nie chodować, lub zwykła kanalizę.

Ale co do średnic są różne zdania, w Niemieckich instalacjach stosuja rury o średnicy około 50mm w Polsce mówi sie że jak największa średnica, aby zniwelować opory... Tylko wtedy mniej grunt oddaje ciepło, czyli dla lepszego efektu dajesz dłuższa rurę, co znowu daje opory o kosztach nie wspominając.

Do GWC trzeba mieć odpowiednio zlokalizowaną działkę ( rur nie ma sensu kopać op północy i wschodu), no i teren ten nie może być obsadzony roślinami (trawnik może być :D ), i nioe możesz go zacienić aby zapewnić prawidłową regenerację gruntu.

Sorka że nie namawiałem tylko też wady wykazałem, ale inaczej się nie da, jak dla mnie zalety przważają nad wadami...