Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa wielkopolska 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

dość niepewnie, ale z czasem się tu pewnie zadomowię

obecnie poszukuję działki na terenie pow. poznańskiego

(okolice Swarzędza) no a potem mam zamiar powalczyć o własny dom

miło poczytać o Waszych postępach na placu budowy i pozazdrościć

przede mną dłuuuga droga ale to nie wyścig na szczęście...

Rynny tytan-cynk to naprawde solidny materiał, dużą zaleta jest to że są lutowane, a nie łączone na złączki,które czesto potrafią przeciekać(pomimo zapewnień producentów o absolutnie szczelnych zamkach.

Dobre ceny na te rynny i to renomowanych producentów maja w DACH-BUD na ul. Samotnej.

Rynny tytan-cynk to naprawde solidny materiał, dużą zaleta jest to że są lutowane, a nie łączone na złączki,które czesto potrafią przeciekać(pomimo zapewnień producentów o absolutnie szczelnych zamkach.

Dobre ceny na te rynny i to renomowanych producentów maja w DACH-BUD na ul. Samotnej.

dzieki bardzo

Witam

kupowal ktos moze rynny tytan-cynk? Jezeli to tak to gdzie i w jakich cenach?

pozdrawiam

Witam,

My kupowaliśmy rynny tytan-cynk (kolor quartz) w Budmarze w Baranowie. Braliśmy w komplecie z całą dachówką, oknami i wszystkim innym, co potrzebne do dachu więc ceny były dość negocjowalne :wink:

Całość na dach ok. 320 m2 rynien wyniosła nas ok. 3000,00 zł.

Pozdrawiam

A ja chciałabym wrócić do tematu elewacji i zapytać ile kosztuje sama robocizna za ocieplenie domu, czyli położenie siatki i styropianu, bo w poprzednich wypowiedziach podawaliście ceny wraz z materiałem. Mam sprawdzonego fachowca-jeden ludek, który mi ociepli dom, ale nie wiemy jaka kwota za samą robociznę będzie przystępna, bo materiał jest po naszej stronie.

Witaj,

My płacimy za robociznę na gotowo 36zł / m2. Cena ta dotyczy położenia styropianu z tynkiem mineralnym wraz z malowaniem farbą silikonową ale ostatecznie bierzemy tynk silikatowy barwiony w masie a więc malowania nie będzie i w związku z tym liczę na to, że cena będzie niższa 8)

Pozdrawiam

Kochani,

może mały OT, ale w grupie siła, więc może pomożecie. Poznańskie schronisko na Bukowskiej może dostać pieniążki i karmę jeśli wygra akcję organizowaną przez Tesco "Pomagajmy zwierzętom".

Głos można oddać na stronie: http://www.tesco.pl/konkursy/schroniska/index.php

Kliknięcie nic nie kosztuje, a zwierzakom przyda się każda pomoc. Póki co Poznań jest na 11 miejscu, więc musimy troszkę podgonić. Akcja trwa do 07.10.

Witam!!!!

Działkę już mam od tygodnia :-))))) Gruszczyn Gmina Swarzędz. Projekt wybrany w 99% :-) oj, ciężko, ciężko wybrać. Plany: do końca roku, wykop fundamentów, sprawy papierkowe itp. Byle zima nie była sroga. Dla pocieszenia załatwianie formalności w Poznańskich urzędach na poziomie rewelacyjnym, miło, sprawnie z chęcią pomocy przy wypełnianiu dokumentów. Byle tak dalej . pozdrawiam.

Witam!!!!

Działkę już mam od tygodnia :-))))) Gruszczyn Gmina Swarzędz. Projekt wybrany w 99% :-) oj, ciężko, ciężko wybrać. Plany: do końca roku, wykop fundamentów, sprawy papierkowe itp. Byle zima nie była sroga. Dla pocieszenia załatwianie formalności w Poznańskich urzędach na poziomie rewelacyjnym, miło, sprawnie z chęcią pomocy przy wypełnianiu dokumentów. Byle tak dalej . pozdrawiam.

Oj byle tak dalej :lol:, a fundamenty tylko wykopane przed zima ? moze warto zalac ławe i wymurowac do stanu zero i zasypac piachem zeby ładnie sie ubił przez zimę....

Kurcze ale ten czas leci rok temu mialem o tej poze stan zero :o a teraz prawie przeprowadzka .... :D

Powodzenia ! :wink:

Witam!!!!

Oj byle tak dalej :lol:, a fundamenty tylko wykopane przed zima ? moze warto zalac ławe i wymurowac do stanu zero i zasypac piachem zeby ładnie sie ubił przez zimę....

Kurcze ale ten czas leci rok temu mialem o tej poze stan zero :o a teraz prawie przeprowadzka .... :D

Powodzenia ! :wink:

I nie zapomnij założyć dziennika żebyśmy mieli co czytać... :wink:

potrzebuje gruz lub coś czym można utwardzić drogę może ktoś pomoże

Mi zostało sporo gruzu po budowie, jak masz transport to zapraszam, z przyjemnością się go pozbędę :D :D

A żeby za bardzo nie kombinować, to nikt koło Ciebie się nie buduje??? Każdy na pewno z chęcią pozbędzie się gruzu. Nie wiem tylko, czy to dobry pomysł, żeby wyrzucać to na drogę. Może lepiej jakiś żwir, ale i tak i jedno i drugie będziesz musiał jakoś utwardzić.

potrzebuje gruz lub coś czym można utwardzić drogę może ktoś pomoże

Ostatnio robiłem droge - tzn utwardzałem własnie gruzem. Nie wiem jakie masz podłoze (u mnie piaszczyste) ale zeby mogły po tym jeździć betoniarki czy inny sprzet to musisz dac min 20 cm warstwe. Robisz korytko na 20 cm głęboki, na doł dajesz 10 cm gruzu grubego np,6-8 cm, potem 10 cm gruzu drobnego 3-4 cm a na koniec zasypujes piaskiem. U mnie jak na razie trzyma się dobrze. Gruz kupisz w firmach recyklingowych np Eko zec w cenie podobnej do ceny piasku. Powodzenia