gumisiowaty 20.09.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Dokladnie odpowiedzi nie udziele ale polozenie styropianu + siatka/klej + tynk (barwiony w masie czyli bez malowania) od 40 do 80 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emakkk 22.09.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 U mojego sąsiada zrobili ocieplenie za 25 zł/m2, a już u drugiego obok zawołali 30 zł, bo ma złożoną bryłę budynku - jakieś łuki itp. Tyle wiem, ale to wiadomości z drugiej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumisiowaty 22.09.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Ktos moze polecic jakas firme od kominkow i obudow... Mamy wybrany wklad Lechmy ale jakos nie moge znalezc wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 23.09.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 w temacie ocieplenia, jak wiadomo w narożnikach okien muszą być dodatkowe skośne fragmenty siatki, jak rozwiązać ten detal jeżeli do narożnika dochodzi boniowanie i z założenia siatka jest przerwana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna-Marcelina 23.09.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 witamdość niepewnie, ale z czasem się tu pewnie zadomowięobecnie poszukuję działki na terenie pow. poznańskiego (okolice Swarzędza) no a potem mam zamiar powalczyć o własny dommiło poczytać o Waszych postępach na placu budowy i pozazdrościć przede mną dłuuuga droga ale to nie wyścig na szczęście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 24.09.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 może miałbym dla Ciebie propozycję w okolicach Swarzędza ale napisz ile chcesz wydać lub jaką dużą działkę kupić lub co na niej postawić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 25.09.2009 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witamkupowal ktos moze rynny tytan-cynk? Jezeli to tak to gdzie i w jakich cenach?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 27.09.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Rynny tytan-cynk to naprawde solidny materiał, dużą zaleta jest to że są lutowane, a nie łączone na złączki,które czesto potrafią przeciekać(pomimo zapewnień producentów o absolutnie szczelnych zamkach.Dobre ceny na te rynny i to renomowanych producentów maja w DACH-BUD na ul. Samotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.09.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Rynny tytan-cynk to naprawde solidny materiał, dużą zaleta jest to że są lutowane, a nie łączone na złączki,które czesto potrafią przeciekać(pomimo zapewnień producentów o absolutnie szczelnych zamkach. Dobre ceny na te rynny i to renomowanych producentów maja w DACH-BUD na ul. Samotnej. dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkulik 28.09.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Polecam Pana Karola Walczaka z hutowni Bolann z Gniezna - ten czlowiek z cena czyni cuda )) tel. 4261414 w. 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 28.09.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witam kupowal ktos moze rynny tytan-cynk? Jezeli to tak to gdzie i w jakich cenach? pozdrawiam Witam, My kupowaliśmy rynny tytan-cynk (kolor quartz) w Budmarze w Baranowie. Braliśmy w komplecie z całą dachówką, oknami i wszystkim innym, co potrzebne do dachu więc ceny były dość negocjowalne Całość na dach ok. 320 m2 rynien wyniosła nas ok. 3000,00 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 28.09.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A ja chciałabym wrócić do tematu elewacji i zapytać ile kosztuje sama robocizna za ocieplenie domu, czyli położenie siatki i styropianu, bo w poprzednich wypowiedziach podawaliście ceny wraz z materiałem. Mam sprawdzonego fachowca-jeden ludek, który mi ociepli dom, ale nie wiemy jaka kwota za samą robociznę będzie przystępna, bo materiał jest po naszej stronie. Witaj, My płacimy za robociznę na gotowo 36zł / m2. Cena ta dotyczy położenia styropianu z tynkiem mineralnym wraz z malowaniem farbą silikonową ale ostatecznie bierzemy tynk silikatowy barwiony w masie a więc malowania nie będzie i w związku z tym liczę na to, że cena będzie niższa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 30.09.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Kochani, może mały OT, ale w grupie siła, więc może pomożecie. Poznańskie schronisko na Bukowskiej może dostać pieniążki i karmę jeśli wygra akcję organizowaną przez Tesco "Pomagajmy zwierzętom". Głos można oddać na stronie: http://www.tesco.pl/konkursy/schroniska/index.php Kliknięcie nic nie kosztuje, a zwierzakom przyda się każda pomoc. Póki co Poznań jest na 11 miejscu, więc musimy troszkę podgonić. Akcja trwa do 07.10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 30.09.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam!!!! Działkę już mam od tygodnia )))) Gruszczyn Gmina Swarzędz. Projekt wybrany w 99% oj, ciężko, ciężko wybrać. Plany: do końca roku, wykop fundamentów, sprawy papierkowe itp. Byle zima nie była sroga. Dla pocieszenia załatwianie formalności w Poznańskich urzędach na poziomie rewelacyjnym, miło, sprawnie z chęcią pomocy przy wypełnianiu dokumentów. Byle tak dalej . pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 30.09.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam!!!! Działkę już mam od tygodnia )))) Gruszczyn Gmina Swarzędz. Projekt wybrany w 99% oj, ciężko, ciężko wybrać. Plany: do końca roku, wykop fundamentów, sprawy papierkowe itp. Byle zima nie była sroga. Dla pocieszenia załatwianie formalności w Poznańskich urzędach na poziomie rewelacyjnym, miło, sprawnie z chęcią pomocy przy wypełnianiu dokumentów. Byle tak dalej . pozdrawiam. Oj byle tak dalej , a fundamenty tylko wykopane przed zima ? moze warto zalac ławe i wymurowac do stanu zero i zasypac piachem zeby ładnie sie ubił przez zimę.... Kurcze ale ten czas leci rok temu mialem o tej poze stan zero a teraz prawie przeprowadzka .... Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 30.09.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witajcie, Czy możecie polecić kogoś od montażu kominków z płaszczem wodnym ? Z góry dziękuję PS. - Jakie są mniej więcej koszty montażu takiego kominka ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 30.09.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam!!!! Działkę już mam od tygodnia )))) Gruszczyn Gmina Swarzędz. Projekt wybrany w 99% oj, ciężko, ciężko wybrać. Plany: do końca roku, wykop fundamentów, sprawy papierkowe itp. Byle zima nie była sroga. Dla pocieszenia załatwianie formalności w Poznańskich urzędach na poziomie rewelacyjnym, miło, sprawnie z chęcią pomocy przy wypełnianiu dokumentów. Byle tak dalej . pozdrawiam. Oj byle tak dalej , a fundamenty tylko wykopane przed zima ? moze warto zalac ławe i wymurowac do stanu zero i zasypac piachem zeby ładnie sie ubił przez zimę.... Kurcze ale ten czas leci rok temu mialem o tej poze stan zero a teraz prawie przeprowadzka .... Powodzenia ! I nie zapomnij założyć dziennika żebyśmy mieli co czytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 01.10.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 potrzebuje gruz lub coś czym można utwardzić drogę może ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 01.10.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 potrzebuje gruz lub coś czym można utwardzić drogę może ktoś pomoże Mi zostało sporo gruzu po budowie, jak masz transport to zapraszam, z przyjemnością się go pozbędę A żeby za bardzo nie kombinować, to nikt koło Ciebie się nie buduje??? Każdy na pewno z chęcią pozbędzie się gruzu. Nie wiem tylko, czy to dobry pomysł, żeby wyrzucać to na drogę. Może lepiej jakiś żwir, ale i tak i jedno i drugie będziesz musiał jakoś utwardzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 01.10.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 potrzebuje gruz lub coś czym można utwardzić drogę może ktoś pomoże Ostatnio robiłem droge - tzn utwardzałem własnie gruzem. Nie wiem jakie masz podłoze (u mnie piaszczyste) ale zeby mogły po tym jeździć betoniarki czy inny sprzet to musisz dac min 20 cm warstwe. Robisz korytko na 20 cm głęboki, na doł dajesz 10 cm gruzu grubego np,6-8 cm, potem 10 cm gruzu drobnego 3-4 cm a na koniec zasypujes piaskiem. U mnie jak na razie trzyma się dobrze. Gruz kupisz w firmach recyklingowych np Eko zec w cenie podobnej do ceny piasku. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts