Jarek EM08 15.10.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witam Poszujkuję (raczej pilne) namiarów na sprawdzone tartaki. Interesuje mnie - więźba (sosnowa). - deski (na deskowanie dachu), - łaty i kontrłaty Z góry dziękuje za namiary. No to może oddolnie zainicjuję ideę nowocześniejszego dzielenia się namiarami na polecane i godne zaufania firmy/osoby we Wielkopolsce. Niniejszym udostępniam zebrane na naszych wielkopolskich grupach namiary na tartaki: Jako HTML: http://spreadsheets.google.com/pub?key=tgWIe6BvHjgcbETQx-TsKtw&output=html PDF: http://spreadsheets.google.com/pub?key=tgWIe6BvHjgcbETQx-TsKtw&output=pdf XLS: http://spreadsheets.google.com/pub?key=tgWIe6BvHjgcbETQx-TsKtw&output=xls i coś dla maniaków OpenDocument format ODS: http://spreadsheets.google.com/pub?key=tgWIe6BvHjgcbETQx-TsKtw&output=ods Myślę, że sukcesywnie będę udostępniał namiary zebrane przeze mnie (a mam ich trochę) na naszym forum. Sorry za może trochę niedopracowany wygląd, ale w ostatnim czasie nie mam za dużo czasu żeby się bawić i upiększać tabelki. Gdyby ktoś miał odnośnie tej listy jakieś uwagi proszę o PW. Co sądzicie o takim sposobie udostępniania namiarów? Bo myślę, że można by zasłużonym forumowiczom przydzielić prawo do edycji i tabelki zaczęłyby żyć swoim własnym życiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 15.10.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Jarek EM08 jak dla mnie bomba, pełen szacunek, że mimo braku czasu skleciłeś te tabelki. Myślę, że pomysł rewelacyjny. Sama spędziłam kiedyś sporo czasu na spisaniu wszystkich namiarów na polecane ekipy z "Białej listy solidnych".Pozdrawiam,Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 15.10.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 co robiliście najpierw, ocieplenie poddasza czy gładzie na ścianach?? z racji z pogody chyba nie ma innej możliwości jak najpierw ocieplić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 15.10.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Poszukuję sprawdzonego wykonawcę kominka oraz schodów.Czy możecie mi kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emakkk 16.10.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam. Ja z kolei poszukuję ekipy ciesielsko-dekarskiej w umiarkowanej cenie. Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam Moge polecic ekipę która u mnie kryła dachówką ale więźby tez robią: p.Maciej Bagrowski 604 739 593 Możesz sie powołac na Krzysztofa z Dopiewa Dzięki. Skorzystałem. Niestety zajęty. Ale mój problem chyba powoli się rozwiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 19.10.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam!!! Prosze o info ile placiliście za adaptacje projektu architektowi?? Mi za ten sam projekt jeden zaspiewał 3500 zł, a inny 1800 . A jak było u was ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 19.10.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam!!! Prosze o info ile placiliście za adaptacje projektu architektowi?? Mi za ten sam projekt jeden zaspiewał 3500 zł, a inny 1800 . A jak było u was ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmz 20.10.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Co najpierw robiliście: wstawialiście okna czy też robiliście tynki i posadzki?Pytam bo sama nie wiem , wszystko ma swoje plusy i minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 20.10.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Co najpierw robiliście: wstawialiście okna czy też robiliście tynki i posadzki? Pytam bo sama nie wiem , wszystko ma swoje plusy i minusy. U nas najpierw okna, tynki w przyszłym roku. Okna mamy PCV, wiem, że w przypadku drewnianych producenci zalecają montaż okien po tynkach pod groźbą utraty gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.10.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam!!! Prosze o info ile placiliście za adaptacje projektu architektowi?? Mi za ten sam projekt jeden zaspiewał 3500 zł, a inny 1800 . A jak było u was ?? My płaciliśmy 1500 (adptacja z niewielkimi zmianami typu rezynacja z okna i drzwi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 22.10.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam budujących!Mam problem, czytałem gdzieś na forum, albo w dzienniku że istnieje ręczne wiertło do gleby którym się wierci otwory pod słupki ogrodzeniowe.Wiem że ktoś właśnie to wykorzystywał by wkopać stemple od tymczasowego ogrodzenia i efekt był lepszy niz kopanie łopatą bo słupek od razu stał stabilniej.Poradźcie bo musze juz zacząć grodzić działeczkę a stan mojej nogi uniemożliwia kopanie łopatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kilervirago 22.10.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam wszystkich umęczonych budową Czy ktoś z Was przerabiał temat karpiówki ? Będę wdzięczny za radę gdzie korzystnie kupię dobrą dachówkę.Mogę odwdzięczyć się namiarem na dobrą i solidną ekipę murarską z północno zachodniej wlkp.Potrzebuję też namiar na kilka wywrotek dobrej ziemi lub torfu pod przyszły ogród. Dom buduję w okolicach Sierakowa. Pozdrawiam Was ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medenes 23.10.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam budujących! Mam problem, czytałem gdzieś na forum, albo w dzienniku że istnieje ręczne wiertło do gleby którym się wierci otwory pod słupki ogrodzeniowe. Czy masz na myśli coś takiego? http://www.ramirent.pl/prace_w_ogrodzie/swider_glebowy_spalinowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 24.10.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Dzięki serdecznie Podobno w Casto maja taki ręczny świder, ale szczerze mówiąć wolę wydać kapke więcej na wypożyczenie i przez jeden dzień pobrykać i powiercić niż ręcznym dłubać przez kilka dni. Zrobił bym i ręcznym ale bym też dłużej cierpal później (zdrówko jeszzce mi nie wrociło). Zresztą jak by mnie orzecznik ZUSu złapał na takiej pracy.... Dzięki pozdrawiam Pozdrawiam mojego przyszłego sąsiada, z dzialeczki obok na ulicy Leśnej może też tu zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 26.10.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Macie namiary skąd wziąć najtaniej osb3 frezowane, potrzebuje tego około....1000m2 każda złotówka więc robi mi różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 27.10.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Dzięki za wskazanie linka w Twoim podpisie ale ilości jakich potrzebuję raczej nikt nie ma na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 27.10.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 tomclav najtaniej płyty osb udało mi się kupić w Malta Trading , frezowane też mają ale nie znam ceny , poniżej linkhttp://www.maltatrading.pl/go.live.php/PL-H16/produkty/P8584/plyty-osb.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 27.10.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Macie namiary skąd wziąć najtaniej osb3 frezowane, potrzebuje tego około....1000m2 każda złotówka więc robi mi różnicę. Mozesz dowiedzieć się w Kronopolu(Malta Decor)przy os.Tysiąclecia w zeszłym roku udało nam się wynegocjować przy dużym zamówieniu niezłe ceny.Pobili ptromocje w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 27.10.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Dzięki za odzew, niestety w Malcie zarówno ceny jak i poziom rabatu maja niesatysfakcjonujący:) Trzeba będzie ponegocjować z nimi poza płytami muszę kupić belki dwuteowe steico albo kronopol więc chyba trzeba będzie uderzyć do producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts