Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa wielkopolska 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Moglibyście podrzucić namiary na ciekawe studia kuchenne w wlkp lub po prostu miejsca gdzie produkują lub sprzedają kuchnie nowoczesne. Szukamy po necie sporo ale ceny przyprawiaja o zawrot....

Nie wiem jak z cenami,ale bardzo dobre meble kuchenne robią w Nowym Tomyślu. Ich przedstawiciel jest w Poznaniu na ulicy Umultowskiej 9 . Pozdrawiam.

Witam

Moglibyście podrzucić namiary na ciekawe studia kuchenne w wlkp lub po prostu miejsca gdzie produkują lub sprzedają kuchnie nowoczesne. Szukamy po necie sporo ale ceny przyprawiaja o zawrot....

Nie wiem jak z cenami,ale bardzo dobre meble kuchenne robią w Nowym Tomyślu. Ich przedstawiciel jest w Poznaniu na ulicy Umultowskiej 9 . Pozdrawiam.

Widziałem już wiele kuchni, niestety często cena idzie w parze z jakością. Osobiście kupiłbym meble z WFM... A jeżeli nie, to zwróciłbym uwagę na następujące szczegóły:

1. System wysuwania szuflad nie na plastikowych rolkach, ale na szynach (pełen wysuw z samodomykaniem)

2. Boczne ścianki mebli łączone z resztą na kołki, a nie na wkręty, aby z boku nie było widać śladu montażu (zaślepki)

3. Jakość forniru.

Witam Was ponownie ! Czy ktoś z Was ma u siebie kominy z gotowych elementów ? szukam wskazówek,gdzie i jakie kupić,by nie przepłacić i być zadowolonym :oops:

Witam,

ja mam Plewe. Jest tanszy od Schiedla i Leiera.

pozdrawiam

To jeszcze proszę tylko o wskazówkę,gdzie kupowaliście te kominy i będę szczęśliwy...

Witam Was ponownie ! Czy ktoś z Was ma u siebie kominy z gotowych elementów ? szukam wskazówek,gdzie i jakie kupić,by nie przepłacić i być zadowolonym :oops:

Witam,

ja mam Plewe. Jest tanszy od Schiedla i Leiera.

pozdrawiam

To jeszcze proszę tylko o wskazówkę,gdzie kupowaliście te kominy i będę szczęśliwy...

ja kupowalem w przedstawicielstwie w Poznaniu teraz sa na ulicy Pokrzywno (chyba) zobacz na stronie www

Ja kupowałem w hurtowni Hausner w Mrowinie. I właśnie mam zamiar go wybudować. Może podrzucicie mi kilka wskazówek? Na co zwrócić uwagę?

ps. Pod jakim kątem macie kształtkę wprowadzającą rurę od spalin? Chcę do niego podłączyć kominek z płaszczem wodnym. Czy ma to jakieś znaczenie?

pozdrawiam

Pozdrawiam wszystkich budujących w Wielkopolsce. Prosiłbym o pomoc. Brat mieszkający na wschodzie stracił pracę ale znalazł nową w Poznaniu. Ma dom który chce sprzedać i kupić inny w pobliżu Poznania. Niestety dom nie jest zbyt dużo warty więc i to co może kupić musi być niezbyt drogie. Czy możecie mi doradzić w jakiej miejscowości pod Poznaniem szukać by ta cena nie była zbyt wysoka? Warunkiem jest by był możliwy dojazd do Poznania do pracy. Tak maksymalnie pół godziny od granic miasta. Może być oczywiście bliżej ale cena nieruchomości tam musi być zachęcająca. Jakieś mało popularne miejsca?

Mając ograniczony budżet szukałbym czegoś w okolicy Stęszewa, Wronczyn itp. Ceny myślę mogą być tam jeszcze przystępne, a w perspektywie 3 lat dwupasmówka do Poznania. Ewentualnie coś w okolicy Środy Wlkp, również dobry dojazd od Kórnika :)

Dzięki, faktycznie można coś w okolicy niedrogo znaleść.