Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po sąsiedzku zaprzyjaźnioną grupę.

Jestem członkiem grupy Marki.

Poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę budowlaną.

Jeżeli jesteście zadowoleni z prac Waszych ekip bardzo proszę o przesyłanie na priv kontaktów.

Szczególnie zależy mi na ekipie do stanu surowego oraz ekipie do postawienia dość skomplikowanej więźby dachowej.

Początek prac wyznaczyłem sobie na wiosnę 2008, ale wiadomo jak jest w tej branży z pracownikami i juz teraz zaczynam poszukiwania.

Miejsce budowy: Marki.

Będę wdzięczny za każdy kontakt.

Witajcie :)

U nas "pełne deskowanie" :)

powoli robota posuwa się do przodu

powoli, bo murarz ma kłopoty z pomocnikami, sam jest uczciwy i pracowity, a pomagającu mu się lenią ..... co za czasy

powoli rozglądamy się za ekipami do wykańczania wnętrz

na razie nas to wszystko przeraża

A KTO Z WAS SIĘ WPROWADZA W TYM ROKU?

jest to realne, jeśli zacznie się od wiosny wykańczanie

(dodam, że nie jestem milionerką i dom budujemy systemem gospodarczym

kasa będzie z kredytu ...jak dostaniemy :)))))))))))))) :lol:

ale na razie myślę optymistycznie

zobaczymy za rok, co będę tutaj pisać 8)

Słoneczny słoneczniku życzę powodzenia w budowaniu i wykańczaniu

jak zaczniecie wiosna wykańczanie to macie bardzo duże szanse wprowadzić się jescze w tym samym roku.

My mieliśmy plan wprowadzić się na święta w tym roku, ale teraz obawiam się że możemy się nie wyrobić.

a na jakim jesteście etapie ?

jak jest z ekipami? długo się czeka ?

Witam grupę po urlopie :)

W czasie urlopu udało nam się "ogarnąć" plac budowy, wywieźliśmy 8 wywrotek gruzu i ziemi marnej jakości, która zalegała na działce. Nareszcie zaczyna to wyglądać jak dom, a nie krajobraz księżycowy :)

Teraz szykujemy się na wstawianie stolarki i przyłącza (gaz, woda i kanalizacja). Jeśli dotąd nie ruszyliście tematu, to mogę Wam podpowiedzieć jedną rzecz - papierkologia trwa straaaasznie długo, zaczęliśmy się tym interesować w lutym czy marcu, a dopiero w piątek odebraliśmy z urzędu dokumenty. Jeszcze kilka tygodni i będziemy mogli realizować przyłącza...

Pozdrawiam

Brzuzens

Witam grupę "powiatu wołomińskiego".

Tak sobie czytałem wasze wypowiedzi i z miłą chęcią przyłącze się do waszej grupy.

Coś o mnie:

Buduje w kobyłce, zaczełem we wrześniu zeszłego roku (fundamenty oraz rozprowadzenie kanalizacji i wylanie chudziaka).

Teraz w obecnej chwili jestem na etapie Tynków, za moment (wtorek-środa) wchodzą i kładą mi blachodachówke.

Tynki skończą będą wchodzić z elewacją oraz wylewki podłogi to na najbliższy miesiąc.

Fotki ja będe miał to pokaze.

Pytanie

Jakie macie okna drewniane czy plastiki

Tak sobie czytałem wasze wypowiedzi i z miłą chęcią przyłącze się do waszej grupy.

Witam kolejnego Grupowicza :) To miło że grupa się rozrasta, w zimę jak budowy przycichną będzie z kim pogadać :D

Pytanie

U nas będą drewniane, na dniach montaż :)

Pozdrawiam

Brzuzens

A nie lepsze PCV??

Ja załozone mam PCV

Nie wiem czy lepsze czy gorsze :) Pewnie dobre PCV są dobre, a kiepskie są kiepskie. Tak samo z drewnianymi :) O oknach na tym forum było już tyle, że można się pogubić. My od początku zakładaliśmy że kupujemy tylko drewniane (tacy tradycyjni jesteśmy :D:D:D:D) i tak też się stało.

Pozdrawiam

Brzuzens

Witamy

Miło, że jeszcze ktoś buduje się w Kobyłce :D i odzywa się na forum, bo jak patrze po okolicy to widzę wiele budujących się domów, a na forum mało kto przyznaje się że właśnie tu się buduje.

Pytanie

My wstawiliśmy okna PCV- czy lepsze to się okaże. Ja od lat mieszkałam w domu z oknami drewniamymi - szczerze, mam już ich dosyć - drzwo pracuje i wypacza się. Możliwe że to okna drewniane nowej generacji są o wiele lepsze niż te z przed lat. :wink:

U nas też wielkie pożądki.

Zaczęliśmy przekopywać i czyścić ogród z wszelkich nieporządanych roślin. Mamy 3 tatry czarnej ziemi do rozsypania na ogrodzie, ale zanim to nastapi trzeba porządnie oczyścić podłoże. Mamy nadzieję, że zdążymy jeszcze w tym roku posiać trawę.

Właściwie to ciągle sprzątamy działkę i w zastraszającym tępie ponownie bałagan się robi - niewiarygone ile bałagany przy budowie sie przewija.

Dopiero co skączyliśmy zakopywać rurę do studni, a jeszcze w tym roku musimy zrobić drenaż - więc znowy będą rozkopy. :(

A na tym pustym placu, aż prosi sie o kilka zielonych tui. Już nie mogę się doczkać aż je posadzę.

Dziś byłem własnie podpisać umowę w MOZG (gaz juz mam dociągnięty kwestia licznika).

A w piątek powinni mi założyc licznik i gaz sobie popłynie.

Na zimię będe mógł ogrzewać gazem lub kominkiem zobacze co bedzie taniej wychodziło.

A wy na jaki rodzaj ogrzewania się nastawiliście.

Ps

Ktoś z was juz mieszka w swoim wymarzonym domku?

Dziś byłem własnie podpisać umowę w MOZG (gaz juz mam dociągnięty kwestia licznika).

A w piątek powinni mi założyc licznik i gaz sobie popłynie.

Na zimię będe mógł ogrzewać gazem lub kominkiem zobacze co bedzie taniej wychodziło.

A wy na jaki rodzaj ogrzewania się nastawiliście.

Ps

Ktoś z was juz mieszka w swoim wymarzonym domku?

My niestety jeszcze nie mieszkamy :(

Zdecydowaliśmy się na ogrzewanie gazem, którego jeszcze nie mamy - są widoki, że w przyszłym roku nam podłączą.

Do tego czasu będziemy ogrzewać kominkiem z płaszczem wodnym i dogrzewać się elektrycznie.

[My niestety jeszcze nie mieszkamy :(

Zdecydowaliśmy się na ogrzewanie gazem, którego jeszcze nie mamy - są widoki, że w przyszłym roku nam podłączą.

Do tego czasu będziemy ogrzewać kominkiem z płaszczem wodnym i dogrzewać się elektrycznie.

My też jeszcze nie mieszkamy, w końcu bez okien... za duże przeciągi... :lol: nastawiamy się z przeprowadzką na drugie urodziny córuni, czyli marzec 2008.

Z tego co widzę to chyba utworzymy Wołomiński Oddział Klubu Płaszcza i Pogrzebacza :D:D:D - my też gaz i kominek z płaszczem. Bluszczowcy, jaki wkład wybraliście? U nas (znaczy na razie u teścia w garażu) czeka już Makroterm 24kW.

Pozdrawiam

Brzuzens