Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja troche w bok od Wolomina....ale napisze co sie stalo w usa po sprywatyzowaniu energetyki ..niby mialo byc tanio bo niby mialy powstac zaklady i rywalizowac i traratatatata a firmy energetyczne tylko na to czekaly szybko zrobily tzw merger jest ich jeszcze mniej niz bylo, sa potentatami, zadnej konkurencji, energia w gore kazdego roku - wszystkie stany musialy uruchomic pomoc finansowa dla emerytow ( z moich podatkow oczywiscie) bo przestalo im starczac na rachunki..... ....

KUPIĘ barak dla ekipy budowlanej.

Może też być przyczepa kempingowa lub wszystko inne co nadaje się do tymczasowego zamieszkania.

Możesz spróbować dowiedzieć się o barak w Kobyłce przy trasie tzn. przy ul. Nadarzyńskiej (widać jak się jedzie) mają tam głównie kontenery, ale czasami pojawiają się też baraki. Nie wiem jakie ceny bo nie korzystałąm z ich usług.

Witam, i dziękuję za odzew;), co do namiarów to bardzo chętnie skorzystałabym, namiary poproszę na priv:)... a tak na marginesie, to już się nie mogę doczekać momentu w którym ja będę mogła polecać ekipę budowlaną , która postawi mój domek;)....

Dziękuję

Pozdrawiam serdecznie

agnesbea

Namiary poszły na PW

Na placu budowy mam obecnie swoja prowizorkę z prądem. Chodzi mi o to, ile to będzie kosztowało jak wywalę tą prowizorkę i już docelowo będę chciała pociągnąć prąd do domu. Te koszty od ogrodzenia do domu, to ile +/- za 1mb.? Chyba coś niejasno pytam... :oops:

Od ogrodzenia do domu mam 20m. I ważne jest dla mnie jaka to będzie cena. Bo jak to jest np. 200zł za metr, to przeżyję, a jak 1000zł, to przy tej odległości już nie mam co się zastanawiać... no chyba, że przy podłączeniu powietrznym będę musiała kupić nowy słup, bo nie wiem ile metrów kabel może sobie dyndać.

tak sobie czytam i czytam....też mnie interesuje cena podłączenia. Zastanawiam się też, jaki jest obecnie okres oczekiwania na podłączenie do budynku, czy mając stan surowy otwarty powinnam już zacząć "deptać" do ZE w Wołominie o podłączenie do budynku :o :roll: :wink:

Po tym co napisał wcześniej Kruz23 ,tak sobie myślę, że chyba już zacznę załatwiać :o :roll: :wink:

Wszystko zależy jak szybko chcesz mieć. ja zrobiłem błąd że wczesniej nie brałem warunków na plac budowy i dom miał bym wszystko razem a tak czekam ale z drugiej strony to dobrze bo będe miał ziemią i nie będą latać mi kable.

Lepiej dreptać wszczesniej niź później czekać i się wkurzać, ja bynajmniej jak składałem wniosek o warunki na plac budowy to czekałem 2 tygonie a było to w 2005 listopad/grudzień, co do budynku to w kwieceń/maj 2006 i czekałem ponad 30 dni to i tak mówili że mi się udało bo jak odbierałem około 20 czerwca to usłyszałem że trzeba czekać ponad 2 miesiące NIE WIEM JAK JEST TERAZ może cos się polepszyło (oby)

Dzięki za odpowiedź, chyba się do nich przejadę i podpytam jak jest teraz.

Złożyliśmy wniosek o zwiększenie mocy i podłączenie do budynku. Wszystko o co chciałam zapytać, podobno będzie w warunkach.....Okres oczekiwania na warunki - 2 miesiące :o :-?

Witam serdecznie.Na wstępie serdeczne pozdrowienia dla wszystkich

Przyłączam się do grupy.Planuję budowę w okolicach Radzymina

Obecnie mieszkam w Markach( osiedle Mickiewicza) z żoną i trójką dzieci

Dom jest naszym ogromnym marzeniem także wolnymi krokami będziemy go realizować.Służę pomocą w sprawach ogrodniczych.Pracowałem w tej branży przez 3 lata(Leroy Merlin).Jeżeli chodzi o zainteresowania ,czy hobby to napewno podróże,a w szczegulności góry i latem i zimą.

Od 15 lat jeżdżę na snowboardzie,także też mogę udzielić jakichś wskazówek świeżo upieczonym snowboardzistom.

Jeżeli chodzi o dom to wybralismy z żoną projekt z biura Lipińskich

http://ciepledomy.pl/project.xml?id=53955&backcmd=Ready&offset=1

Jest forumowicz muratora(maciejon) który wybudował taki dom i w sposób niesamowity przedstawił całą budowę.Naprawdę polecam jest to zamieszczone na forum.

To narazie na tyle.

Serdecznie pozdrawiam jescze raz grupę wołomińską

Witam serdecznie.Na wstępie serdeczne pozdrowienia dla wszystkich

Przyłączam się do grupy.Planuję budowę w okolicach Radzymina

Obecnie mieszkam w Markach( osiedle Mickiewicza) z żoną i trójką dzieci

Dom jest naszym ogromnym marzeniem także wolnymi krokami będziemy go realizować.Służę pomocą w sprawach ogrodniczych.Pracowałem w tej branży przez 3 lata(Leroy Merlin).Jeżeli chodzi o zainteresowania ,czy hobby to napewno podróże,a w szczegulności góry i latem i zimą.

Od 15 lat jeżdżę na snowboardzie,także też mogę udzielić jakichś wskazówek świeżo upieczonym snowboardzistom.

Jeżeli chodzi o dom to wybralismy z żoną projekt z biura Lipińskich

http://ciepledomy.pl/project.xml?id=53955&backcmd=Ready&offset=1

Jest forumowicz muratora(maciejon) który wybudował taki dom i w sposób niesamowity przedstawił całą budowę.Naprawdę polecam jest to zamieszczone na forum.

To narazie na tyle.

Serdecznie pozdrawiam jescze raz grupę wołomińską

Witam miło powitac kolejną osobę.

Bardzo fajny domek wybraliście.

Noto może jak wszystko będzie ok. będziemy sąsiadami.

Wokolicach 42 numeru jest sklep itam jest działka ze statusem rekraacyjna 16200m2 oczywiście do podziału.jest niby prąd,a gaz podobno ma być w tym roku.narazie wiem tyle,czyba że ty wiesz więcej na temat tej miejscowości czyli kiedy będzie gaz ziemny iczy w ogóle będzie.

Pozdro