brzuzens 11.01.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam Coś tu cicho nic nikt nie pisze. Bo roboty za dużo Wczoraj skończyłem obsadzać parapety wewnętrzne, dziś się zabieram za drzwi. Jak dopadnę aparat, będzie relacja Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 11.01.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam Coś tu cicho nic nikt nie pisze. Bo roboty za dużo Wczoraj skończyłem obsadzać parapety wewnętrzne, dziś się zabieram za drzwi. Jak dopadnę aparat, będzie relacja Pozdrawiam Brzuzens Czekamy na relacje i zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.01.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Ja troche w bok od Wolomina....ale napisze co sie stalo w usa po sprywatyzowaniu energetyki ..niby mialo byc tanio bo niby mialy powstac zaklady i rywalizowac i traratatatata a firmy energetyczne tylko na to czekaly szybko zrobily tzw merger jest ich jeszcze mniej niz bylo, sa potentatami, zadnej konkurencji, energia w gore kazdego roku - wszystkie stany musialy uruchomic pomoc finansowa dla emerytow ( z moich podatkow oczywiscie) bo przestalo im starczac na rachunki..... .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 15.01.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 KUPIĘ barak dla ekipy budowlanej.Może też być przyczepa kempingowa lub wszystko inne co nadaje się do tymczasowego zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 15.01.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 KUPIĘ barak dla ekipy budowlanej. Może też być przyczepa kempingowa lub wszystko inne co nadaje się do tymczasowego zamieszkania. Możesz spróbować dowiedzieć się o barak w Kobyłce przy trasie tzn. przy ul. Nadarzyńskiej (widać jak się jedzie) mają tam głównie kontenery, ale czasami pojawiają się też baraki. Nie wiem jakie ceny bo nie korzystałąm z ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 15.01.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Masz na myśli wypożyczalnię baraków?Jeżeli TAK, to wg. mnie taka impreza wychodzi za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 15.01.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Masz na myśli wypożyczalnię baraków? Jeżeli TAK, to wg. mnie taka impreza wychodzi za drogo. znalazłam ich w internecie: Place ekspozycyjne w Słupnie i w Kobyłce. Kontakt telefoniczny pod numerami 0 602 607 182 lub 0 502 650 852. Zadzwoń i dowiedz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 15.01.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam, i dziękuję za odzew;), co do namiarów to bardzo chętnie skorzystałabym, namiary poproszę na priv:)... a tak na marginesie, to już się nie mogę doczekać momentu w którym ja będę mogła polecać ekipę budowlaną , która postawi mój domek;).... Dziękuję Pozdrawiam serdecznie agnesbea Namiary poszły na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 15.01.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Na placu budowy mam obecnie swoja prowizorkę z prądem. Chodzi mi o to, ile to będzie kosztowało jak wywalę tą prowizorkę i już docelowo będę chciała pociągnąć prąd do domu. Te koszty od ogrodzenia do domu, to ile +/- za 1mb.? Chyba coś niejasno pytam... Od ogrodzenia do domu mam 20m. I ważne jest dla mnie jaka to będzie cena. Bo jak to jest np. 200zł za metr, to przeżyję, a jak 1000zł, to przy tej odległości już nie mam co się zastanawiać... no chyba, że przy podłączeniu powietrznym będę musiała kupić nowy słup, bo nie wiem ile metrów kabel może sobie dyndać. tak sobie czytam i czytam....też mnie interesuje cena podłączenia. Zastanawiam się też, jaki jest obecnie okres oczekiwania na podłączenie do budynku, czy mając stan surowy otwarty powinnam już zacząć "deptać" do ZE w Wołominie o podłączenie do budynku Po tym co napisał wcześniej Kruz23 ,tak sobie myślę, że chyba już zacznę załatwiać Wszystko zależy jak szybko chcesz mieć. ja zrobiłem błąd że wczesniej nie brałem warunków na plac budowy i dom miał bym wszystko razem a tak czekam ale z drugiej strony to dobrze bo będe miał ziemią i nie będą latać mi kable. Lepiej dreptać wszczesniej niź później czekać i się wkurzać, ja bynajmniej jak składałem wniosek o warunki na plac budowy to czekałem 2 tygonie a było to w 2005 listopad/grudzień, co do budynku to w kwieceń/maj 2006 i czekałem ponad 30 dni to i tak mówili że mi się udało bo jak odbierałem około 20 czerwca to usłyszałem że trzeba czekać ponad 2 miesiące NIE WIEM JAK JEST TERAZ może cos się polepszyło (oby) Dzięki za odpowiedź, chyba się do nich przejadę i podpytam jak jest teraz. Złożyliśmy wniosek o zwiększenie mocy i podłączenie do budynku. Wszystko o co chciałam zapytać, podobno będzie w warunkach.....Okres oczekiwania na warunki - 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atutekkepa 15.01.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam serdecznie.Na wstępie serdeczne pozdrowienia dla wszystkichPrzyłączam się do grupy.Planuję budowę w okolicach RadzyminaObecnie mieszkam w Markach( osiedle Mickiewicza) z żoną i trójką dzieciDom jest naszym ogromnym marzeniem także wolnymi krokami będziemy go realizować.Służę pomocą w sprawach ogrodniczych.Pracowałem w tej branży przez 3 lata(Leroy Merlin).Jeżeli chodzi o zainteresowania ,czy hobby to napewno podróże,a w szczegulności góry i latem i zimą.Od 15 lat jeżdżę na snowboardzie,także też mogę udzielić jakichś wskazówek świeżo upieczonym snowboardzistom. Jeżeli chodzi o dom to wybralismy z żoną projekt z biura Lipińskichhttp://ciepledomy.pl/project.xml?id=53955&backcmd=Ready&offset=1 Jest forumowicz muratora(maciejon) który wybudował taki dom i w sposób niesamowity przedstawił całą budowę.Naprawdę polecam jest to zamieszczone na forum.To narazie na tyle.Serdecznie pozdrawiam jescze raz grupę wołomińską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 16.01.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam serdecznie.Na wstępie serdeczne pozdrowienia dla wszystkich Przyłączam się do grupy.Planuję budowę w okolicach Radzymina Obecnie mieszkam w Markach( osiedle Mickiewicza) z żoną i trójką dzieci Dom jest naszym ogromnym marzeniem także wolnymi krokami będziemy go realizować.Służę pomocą w sprawach ogrodniczych.Pracowałem w tej branży przez 3 lata(Leroy Merlin).Jeżeli chodzi o zainteresowania ,czy hobby to napewno podróże,a w szczegulności góry i latem i zimą. Od 15 lat jeżdżę na snowboardzie,także też mogę udzielić jakichś wskazówek świeżo upieczonym snowboardzistom. Jeżeli chodzi o dom to wybralismy z żoną projekt z biura Lipińskich http://ciepledomy.pl/project.xml?id=53955&backcmd=Ready&offset=1 Jest forumowicz muratora(maciejon) który wybudował taki dom i w sposób niesamowity przedstawił całą budowę.Naprawdę polecam jest to zamieszczone na forum. To narazie na tyle. Serdecznie pozdrawiam jescze raz grupę wołomińską Witam miło powitac kolejną osobę. Bardzo fajny domek wybraliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.01.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Okolice Radzymina to ja . A mozna wiedziec jaka miejscowosc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.01.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Chyba zdecydujemy sie na dom z bali ale nie w stylu goralskim tylko taka mazowiecka chalupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atutekkepa 16.01.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Jadę jutro oglądać działkę w miejscowości Łosie 4km za Radzyminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.01.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Rany Boskie ! To i my przeciez Losie ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atutekkepa 16.01.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Noto może jak wszystko będzie ok. będziemy sąsiadami.Wokolicach 42 numeru jest sklep itam jest działka ze statusem rekraacyjna 16200m2 oczywiście do podziału.jest niby prąd,a gaz podobno ma być w tym roku.narazie wiem tyle,czyba że ty wiesz więcej na temat tej miejscowości czyli kiedy będzie gaz ziemny iczy w ogóle będzie.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.01.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Wow. Co do gazu to nie wiem jeszcze nic - jutro zadzwonie i sie podpytam. My jestesmy dalej za sklepem, w glebi lasow. No, 15 minut mamy do sklepu rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.01.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Co ja wiem o tej miejscowosci ? Mieszkala tam moja prababka, urodzila sie tam moja babcia i mama. Jezdzialam tam w kazde wakacje. Moj pradziadek pracowal jako stolarz przy wykanczaniu kosciola w Radzyminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 17.01.2008 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Prad jest na pewno, wode podciagneli pare lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 17.01.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Czy ktoś z Was ma szambo? Jakiego producenta polecacie? Szambo (pojemnik/pojemniki) najprawdopodobniej zamówimy u producenta z okolic Radomia, szukam chętnych do zakupu - będzie tańszy transport Szczegóły poproszę na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts