Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

Szukam niedrogiego ale dobrego stolarza do zrobienia mebli kuchennych, może ktos podzieli się opinią i namiarami? ;)

hej,

ja będę zamawiał swoje meble u Pana Mieczysława Wojno, ma warsztat w Warszawie na ul. Białołęckiej

porównywałem ceny i wychodzi podobnie jak firmy z podlasia

TUTAJ znajdziesz namiary

jakieś pięć lat temu robił nam zabudowy meblowe w salonie, jadalni i korytarzu, jakość wykonania była bardzo dobra a i ceny przyzwoite

nie wiem tylko czy teraz nie ma urlopu bo dzwonił do mnie jakieś 2 tyg temu, że wybiera się do sanatorium :)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jeżeli ktoś z Wołomina lub bliskich okolic ma zapotrzebowanie na podniesienie swojej działki to proszę o kontakt ze mną

mam namiar na około 100 wywrotek ziemi z kopania kanalizacji

ziemia podobno niezbyt rewelacyjna, ale na samo podwyższenie może być

najchętniej do zwiezienia w całości w jedno miejsce :)

yetijoda - napisał

mam pytanie gdzie są najtańsze pustaki w

naszym rejonie i beton b15 b20???? Ja beton kupowałem TOP-JUR i ceny były bardzo dobre [ 2 lata temu] ale targowałem się tylko z właścicielem [ w porządku gość i dostawa praktycznie na telefon ] a jak jest teraz to nie wiem . Pustaki kupowałem w Stalko . Dowozili po palecie jak zabrakło nie robili problemów i też trzeba się targowac .

jeżeli ktoś z Wołomina lub bliskich okolic ma zapotrzebowanie na podniesienie swojej działki to proszę o kontakt ze mną

Witam,

jestem zainteresowany tą ziemią (mam działkę w Zielonce). Poproszę o namiary.

Witam,

jestem zainteresowany tą ziemią (mam działkę w Zielonce). Poproszę o namiary.

ehh .. coś gość w jajo robi ... miał wozić w zeszłym tygodniu i do dziś cisza :(

sprawdzę czy to jeszcze aktualne i wyślę Wam namiary na PM

ja właśnie rozmawiałam z elektrykiem i zaproponował mi cenę 50 zł za punkt z materiałem. Za 1 punkt liczy gniazdko i punkt świetlny (czyli światło i przełącznik); za 2 punkty liczy dojście do pralki, do pieca, punkt na klatce schodowej. Ogólnie tych podwójnych punktów ma być w domu ok 5-7. Dodatkowo rozdzielnia 500 zł ( 2x12) i bezpieczniki 20 zł szt. Za wykop bierze 20 zł /mb. Proszę powiedzcie czy to dużo czy mało, o co powinnam jeszcze dopytać, a na co uważać. Niecierpliwie czekam na odpowiedzi bo za kilka dni mam z nim podpisać umowę.

ja właśnie rozmawiałam z elektrykiem i zaproponował mi cenę 50 zł za punkt z materiałem. Za 1 punkt liczy gniazdko i punkt świetlny (czyli światło i przełącznik); za 2 punkty liczy dojście do pralki, do pieca, punkt na klatce schodowej. Ogólnie tych podwójnych punktów ma być w domu ok 5-7. Dodatkowo rozdzielnia 500 zł ( 2x12) i bezpieczniki 20 zł szt. Za wykop bierze 20 zł /mb. Proszę powiedzcie czy to dużo czy mało, o co powinnam jeszcze dopytać, a na co uważać. Niecierpliwie czekam na odpowiedzi bo za kilka dni mam z nim podpisać umowę.

ja za punkt płaciłem tyle samo ... i w ten sam sposób było to liczone

za bezpieczniki mój elektryk bierze 10 zł/szt

wydaje mi się że cena za wykop 20 zł/mb to sporo ! .... kabel ziemny zakopuje się na ok 50 cm (ok 2 sztychy) więc wykopanie 1mb zajmie 5-10 min ... chyba że macie tam kopanie w gruzie :)

zapytaj go jakich kabli urzywa (oby nie tania chińszczyzna), ile i gdzie przewiduje puszki łączeniowe, ile obwodów Ci zrobi i jak je zamierza podzielić itd

ostatnio kupowałem dla znajomej tam gdzie dakos

jadąc z wołomina do zielonki za multimediką po prawej stronie jest mały składzik drewna ... przy samym wjeździe stoi piękny drewniany sraczyk

taki na budowę wystarczy :)

za jakiś miesiąc będę sprzedawał swoją szopę, erbetkę z 30 metrowym kablem ziemnym, hydrofor budowlany i mój piękny "ocieplany" sraczyk ... jak ktoś będzie zainteresowany to zapraszam :)