Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Brunet wieczorową, jak tam casting ? W marcu ja ruszam z poddaszem

Ja chcę zacząć jeszcze w grudniu, aczkolwiek aż tak bardzo się mi nie spieszy i być może przesunie się to na styczeń. Mam kilka ekip na oku, ale jeszcze nie wybrałem. Firma, która robiła mi wylewki, zajmuje się również wykończeniówką, więc oni jak na razie są faworytem, aczkolwiek wiele zależy od ceny jaką mi krzykną. Wylewki zrobili dobrze, jestem zadowolony, ale wykończeniówkę będą robić inni ludzie niż wylewki. Właściciel firmy konkretny i sympatyczny, posiada dużą wiedzę.

Jakie masz ceny ?

Możemy negocjować razem !

Jaki masz pomysł na wspólne negocjacje cenowe?

Wkrótce będę miał całościową wycenę od mojego wykonawcy. Wstępnie dał cenę 45zł/m2 plus 100zl za okno dachowe. To nie jest tanio, nie jest też jednak bardzo drogo.

Jak zaczną robić, to wpadnij do mnie i ocenisz jakość.

Witam,

czy zna ktoś i mógłby podać kontakt do kominiarza, który wystawi opinię kominiarską? Ile taka usługa kosztuje? Chodzi mi o wstępną opinię, dla gazowni celem podłączenia gazu.

Pozdrawiam,

BWP

Witam,

Koszt opinii kominiarskiej to 230 zł, numer tel. do kominiarza z okolic Tłuszcza który mi wystawiał dokument to 604848110.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam wszystkich sympatyków forum:)

Moja budowa w Pasku gm Klembów, jak na razie mogę polecić tylko ekipę od dachu (Stan Surowy 0).

Dostawców betonu miałem chyba 4 o ile dobrze pamiętam :)

A ekipa od dachu w czym robi (w jakich pokryciach się specjalizują) ?

Ja z chęcią przyjmę namiary gdyż chciałbym w tym roku zrobić dach.

Mi robili blacho-dachówkę ruukki finera kolor czarny, korzystnie wychodzi bo blacha jest w modułach chyba 0,8 m x 1,2 m, przy bardziej skomplikowanym dachu (ilość załamań) jest mało odpadu. Blacha dosyć droga w zakupie, ma głębokie fale (z daleka wygląda jak dachówka) i ma 30 lat gwarancji. Dzwoniłem do siedziby głównej w Żyrardowie wystarczy fv zakupu i podstawowe zasady jakie mają na stronie co do montażu (wydaje mi się że nie będzie problemu z gwarancją), majster mi mówił że jeszcze się nie spotkał z jakimiś problemami...

Nie wiem czy mogę podać publicznie namiary prześlę na prv

:)