masz36 19.02.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Miałem doświadczenia w Radzyminie. Zamawiasz gruz, koparkę i droga utwardzona. Niestety nie jest to takie proste Trzeba mieć zgodę gminy na wysypanie gruzu na drogę gminną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 19.02.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 No to gratuluje, też mam problemy w tym urzędzie nie idzie załatwić nic, wszędzie kłody pod nogi. Tylko nie idź do wójta (na obietnicach się skończy), próbuję wyegzekwować zasypanie dołu przed moją działką, jak są roztopy czy popada deszcz woda do kolan!!! W urzędzie jest facet chyba Wojciech Rakowski (od dróg) - tylko ja nie mam szczęścia żeby go złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masz36 20.02.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 No to gratuluje, też mam problemy w tym urzędzie nie idzie załatwić nic, wszędzie kłody pod nogi. Tylko nie idź do wójta (na obietnicach się skończy), próbuję wyegzekwować zasypanie dołu przed moją działką, jak są roztopy czy popada deszcz woda do kolan!!! W urzędzie jest facet chyba Wojciech Rakowski (od dróg) - tylko ja nie mam szczęścia żeby go złapać. Dzięki za namiar. Spróbuje może jakieś pismo skrobnąć. Zobaczymy jaka będzie reakcja. Współczuję, rozumiem że dół jest na drodze gminnej. Ja buduję w Michałowie. Generalnie droga nie jest taka najgorsza. W kilku miejscach pomiędzy asfaltem a moja działką jest bardziej grząsko i przydało by się coś wysypać. Mogę to zrobić sam do spółki z sąsiadami ale wolę mieć zgodę gminy żeby potem nie było że "zaśmiecam" drogę gminną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 20.02.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Najszybciej będzie jak zrobisz to sam (tylko koszty), na pewno nikt nie będzie miał pretensji że utwardzisz drogę - przecież nikt nie interesuje się drogami, nawet nie zauważą Zaprasza http://www.klembow.fora.pl - nie wiem czy można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 20.02.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 najszybciej będzie jak zrobisz to sam (tylko koszty), na pewno nikt nie będzie miał pretensji że utwardzisz drogę - przecież nikt nie interesuje się drogami, nawet nie zauważą zaprasza http://www.klembow.fora.pl - nie wiem czy można? lepiej spróbuj załatwić to w gminie bo jak jednak kogoś to zainteresuje to możesz mieć spore problemy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 20.02.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 lepiej spróbuj załatwić to w gminie bo jak jednak kogoś to zainteresuje to możesz mieć spore problemy ! Jakie konsekwencje grożą za utwardzenie drogi gminnej i na jakiej podstawie prawnej? Widzę że chyba nie "próbowałeś" załatwić coś w UG Klembów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masz36 21.02.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 lepiej spróbuj załatwić to w gminie bo jak jednak kogoś to zainteresuje to możesz mieć spore problemy ! Też tak myślę. Dlatego nawet jak nie będą chcieli utwardzić tej drogi z takich czy innych powodów to przynajmniej postaram się uzyskać zgodę na zrobienie tego we własnym zakresie. Powinni się na to zgodzić. W końcu nic ich to nie będzie kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 22.02.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Też tak myślę. Dlatego nawet jak nie będą chcieli utwardzić tej drogi z takich czy innych powodów to przynajmniej postaram się uzyskać zgodę na zrobienie tego we własnym zakresie. Powinni się na to zgodzić. W końcu nic ich to nie będzie kosztowało. Spróbuj to załatwić w ten właśnie sposób, jeżeli nie będą chcieli z tobą rozmawiać to zorientuj się kto jest radnym w twojej miejscowości i poproś go o poruszenie tej kwestii na sesji rady gminy w końcu to my wybieramy radnych i po to biorą pieniądze żeby nam pomagać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 22.02.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Jakie konsekwencje grożą za utwardzenie drogi gminnej i na jakiej podstawie prawnej? Widzę że chyba nie "próbowałeś" załatwić coś w UG Klembów. Masz rację nie miałem " przyjemności " z urzędnikami z Klembowa . Odnośnie konsekwencji jakie grożą za utwardzenie drogi gminnej to oglądałem kiedyś bodajże " Sprawę dla Reportera " gdzie w podobnym przypadku UG skierował sprawę do sądu i osoba która dokonała utwardzenia drogi musiała na własny koszt usunąć tłuczeń z drogi. Jaka jest podstawa prawna tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 22.02.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Zależy, jeżeli ten tłuczeń bardziej utrudniał niż ułatwiał przejazd to oczywiści UG miałby możliwość wyegzekwowania usunięcia, ale jeżeli ułatwiał czyli na plus nie to nie ma takiej opcji (bynajmniej ja nigdzie nie mogę się doszukać takiej podstawy prawnej) oczywiście mam na myśli zwykłe utwardzenie drogi wszelkie "grubsze" roboty wymagające projektu i pozwolenia na budowę nie "łapią" się w tym zakresie, a ograny administracji mogą działać tylko "na podstawie i w granicach prawa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masz36 26.02.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 A tak z innej beczki. Czy możecie polecić jakąś firmę instalującą alarmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 27.02.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Też jestem w podobnej sytuacji, firma z niezłymi cenami ADI - kolega tam pracuje i ma mi dać dodatkowy rabat. Instalatora możesz poszukać na własną rękę lub spróbować samemu... Napisz jak wrażenia z UG i co z drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masz36 28.02.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Rozmawiałem z człowiekiem z ZGK. Oczywiście nie maja pieniędzy na utwardzenie drogi. Ustaliłem z nim, że złożymy pismo, żebyśmy mieli podkładkę na utwardzenie drogi we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 01.03.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Zdziwiłbym się jak by powiedział Ci coś innego Ale ściemiają przecież mamy początek roku i kasa w budżecie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolinml 01.03.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Czy robocizna 7200 za dach około 200 m2 to jest dużo czy to cena w normie? Jak to u was było? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekk2000 04.03.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam Możecie doradzić jaka jest teraz cena w naszym rejonie za tynki maszynowo robione Mam niby z polecenia za 28 zl z metra z materialem i nie wiem czy to duza czy mala cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 04.03.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 28 to jest normalna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 04.03.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Czy robocizna 7200 za dach około 200 m2 to jest dużo czy to cena w normie? Jak to u was było? Pozdrawiam A ten dach do ze słomy, papy, marmuru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekk2000 05.03.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 28 to jest normalna cena Dzięki za informacje też tak myślałem ale chciałem sie upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekk2000 05.03.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 A tak z innej beczki. Czy możecie polecić jakąś firmę instalującą alarmy? Masz juz ta firme do alarmu ? Na jakim systemie chcesz to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts