Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

Witam,

poszukuję ekipy murarskiej do budowy domu jednorodzinnego ok. 150 m2 (prosta bryła projekt Z239, z pracowni Z500) w miejscowości Dobczyn (koło Wołomina).

Mąż uparł się wcześniej na generalnego wykonawcę, ale jak zobaczył kosztorys, to zaczął się jednak skłaniać budowy domu w systemie gospodarczym. Barzo proszę o ewentualne namiary na sprawdzone ekipy.

Pozdrawiam

Witam ponownie, otrzymałam ofertę od trzech ekip murarskich. Swoją robociznę wycenili na 44-45 tys. Czy płaciliście podobnie?

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po pierwsze ekipa powinna być nie tania tylko polecona, po drugie powinna być spisana porządna umowa.

44 tys za fundamenty dużo, 44 tys za dom pod klucz mało - za co 44 tys ?

Mój dom budowa SSO sierpień 2011.

Powierzchnia 260 m2 po podłodze, bryła trudna 26 rogów, fundament szalowany, strop szalowany, materiał gazobeton na klej, 4 kominy, wieźba, 2 lukarny - 29 tys.

Dach 290 m2 - pełne deskowanie, montaż 7 okien dachowych, położenie dachówki ceramicznej, montaż rynien stalowych - 16 tys zł

Całość - 45 tys. Ekipy z polecenia, miałem tańsze !

Z informacji które mam od ekipy dachowej cena robocizny u nich spadła

Witam ponownie, otrzymałam ofertę od trzech ekip murarskich. Swoją robociznę wycenili na 44-45 tys. Czy płaciliście podobnie?

Tak jak napisał Kolega- za co te 44/45 tys zł? Ja zapłaciłam także 45 tys brutto, ale zdjęcie humusu,wykopy pod fundament, wywóz ziemi, przywozy piasku-płaciłam innym firmom.

Prace w tej cenie, w umowie zawierały:

-szalowanie i wykonanie pogrubionych ław fundamentowych;

-ich izolacja;

-wykonanie ścian fundamentowych o wys 1,8 m, ich izolacja, ocieplenie, położenie folii kubelkowej;

-zasypanie ścian fundamentowych /to płaciłam innej firmie za obrotówkę/, ale ekipa ubijała swoim urządzeniem;

-zalewanie chudziaka, ale pompogruszki płaciłam oddzielnie;

-postawienie ścian konstrukcyjnych, ścian działowych, 3 kominów oraz dokończenie ich cegłą klinkierową,, dwu pełnych stropów/nad parterem i nad piętrem/, zaszalowanie i wykonanie schodów ze spocznikiem o szer 120cm /tylko między parterem i piętrem/;

-postawienie więźby, pełne odeskowanie dachu ok 210 mkw, wykonanie wyłazu na dach, położenie papy wierzchniego krycia.

Tak jak napisał Kolega- za co te 44/45 tys zł? Ja zapłaciłam także 45 tys brutto, ale zdjęcie humusu,wykopy pod fundament, wywóz ziemi, przywozy piasku-płaciłam innym firmom.

Prace w tej cenie, w umowie zawierały:

-szalowanie i wykonanie pogrubionych ław fundamentowych;

-ich izolacja;

-wykonanie ścian fundamentowych o wys 1,8 m, ich izolacja, ocieplenie, położenie folii kubelkowej;

-zasypanie ścian fundamentowych /to płaciłam innej firmie za obrotówkę/, ale ekipa ubijała swoim urządzeniem;

-zalewanie chudziaka, ale pompogruszki płaciłam oddzielnie;

-postawienie ścian konstrukcyjnych, ścian działowych, 3 kominów oraz dokończenie ich cegłą klinkierową,, dwu pełnych stropów/nad parterem i nad piętrem/, zaszalowanie i wykonanie schodów ze spocznikiem o szer 120cm /tylko między parterem i piętrem/;

-postawienie więźby, pełne odeskowanie dachu ok 210 mkw, wykonanie wyłazu na dach, położenie papy wierzchniego krycia.

Witam, mało precyzyjnie się wyraziłam, ale jestem laikiem w tych sprawach....... Cena podana przeze mnie dotyczyła stanu surowego otwartego z więżbą dachową i deskowaniem (bez pokrycia stricte dachowego, czyli prac dekarskich). Oczywiście chodzi o samą robociznę , bez materiałów. A ekipy polecone, nie szukam tanich tylko sprawdzonych .............

Witam

budujemy Dom w Duczkach i mam już stan 0 zamknięty

poszukuje teraz osoby godne do polecenia w kwestii tynków maszynowych i położenie blachy na dach.

Wiem że taki temat już był na naszym forum ale jak trzeba to nie mogę go znaleźć

Proszę o jakieś namiary do osób które polecacie i jaki ceny płacilicie

ja ze swojej strony mogę polecić firmę od okien Aluplast i ewentualnie murarza.

To jeśli jesteś zadowolony i możesz pokazać innym pracę ekip- to wpisz ich na białą listę woj. mazowieckiego, link jest kilka postów wyżej zamieszczony.

Witam

budujemy Dom w Duczkach i mam już stan 0 zamknięty

poszukuje teraz osoby godne do polecenia w kwestii tynków maszynowych i położenie blachy na dach.

Wiem że taki temat już był na naszym forum ale jak trzeba to nie mogę go znaleźć

Proszę o jakieś namiary do osób które polecacie i jaki ceny płacilicie

ja ze swojej strony mogę polecić firmę od okien Aluplast i ewentualnie murarza.