katja03 02.04.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam, poszukuję ekipy murarskiej do budowy domu jednorodzinnego ok. 150 m2 (prosta bryła projekt Z239, z pracowni Z500) w miejscowości Dobczyn (koło Wołomina). Mąż uparł się wcześniej na generalnego wykonawcę, ale jak zobaczył kosztorys, to zaczął się jednak skłaniać budowy domu w systemie gospodarczym. Barzo proszę o ewentualne namiary na sprawdzone ekipy. Pozdrawiam Witam ponownie, otrzymałam ofertę od trzech ekip murarskich. Swoją robociznę wycenili na 44-45 tys. Czy płaciliście podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 02.04.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Po pierwsze ekipa powinna być nie tania tylko polecona, po drugie powinna być spisana porządna umowa.44 tys za fundamenty dużo, 44 tys za dom pod klucz mało - za co 44 tys ?Mój dom budowa SSO sierpień 2011. Powierzchnia 260 m2 po podłodze, bryła trudna 26 rogów, fundament szalowany, strop szalowany, materiał gazobeton na klej, 4 kominy, wieźba, 2 lukarny - 29 tys.Dach 290 m2 - pełne deskowanie, montaż 7 okien dachowych, położenie dachówki ceramicznej, montaż rynien stalowych - 16 tys złCałość - 45 tys. Ekipy z polecenia, miałem tańsze !Z informacji które mam od ekipy dachowej cena robocizny u nich spadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 02.04.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam ponownie, otrzymałam ofertę od trzech ekip murarskich. Swoją robociznę wycenili na 44-45 tys. Czy płaciliście podobnie? Tak jak napisał Kolega- za co te 44/45 tys zł? Ja zapłaciłam także 45 tys brutto, ale zdjęcie humusu,wykopy pod fundament, wywóz ziemi, przywozy piasku-płaciłam innym firmom. Prace w tej cenie, w umowie zawierały: -szalowanie i wykonanie pogrubionych ław fundamentowych; -ich izolacja; -wykonanie ścian fundamentowych o wys 1,8 m, ich izolacja, ocieplenie, położenie folii kubelkowej; -zasypanie ścian fundamentowych /to płaciłam innej firmie za obrotówkę/, ale ekipa ubijała swoim urządzeniem; -zalewanie chudziaka, ale pompogruszki płaciłam oddzielnie; -postawienie ścian konstrukcyjnych, ścian działowych, 3 kominów oraz dokończenie ich cegłą klinkierową,, dwu pełnych stropów/nad parterem i nad piętrem/, zaszalowanie i wykonanie schodów ze spocznikiem o szer 120cm /tylko między parterem i piętrem/; -postawienie więźby, pełne odeskowanie dachu ok 210 mkw, wykonanie wyłazu na dach, położenie papy wierzchniego krycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja03 02.04.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Tak jak napisał Kolega- za co te 44/45 tys zł? Ja zapłaciłam także 45 tys brutto, ale zdjęcie humusu,wykopy pod fundament, wywóz ziemi, przywozy piasku-płaciłam innym firmom. Prace w tej cenie, w umowie zawierały: -szalowanie i wykonanie pogrubionych ław fundamentowych; -ich izolacja; -wykonanie ścian fundamentowych o wys 1,8 m, ich izolacja, ocieplenie, położenie folii kubelkowej; -zasypanie ścian fundamentowych /to płaciłam innej firmie za obrotówkę/, ale ekipa ubijała swoim urządzeniem; -zalewanie chudziaka, ale pompogruszki płaciłam oddzielnie; -postawienie ścian konstrukcyjnych, ścian działowych, 3 kominów oraz dokończenie ich cegłą klinkierową,, dwu pełnych stropów/nad parterem i nad piętrem/, zaszalowanie i wykonanie schodów ze spocznikiem o szer 120cm /tylko między parterem i piętrem/; -postawienie więźby, pełne odeskowanie dachu ok 210 mkw, wykonanie wyłazu na dach, położenie papy wierzchniego krycia. Witam, mało precyzyjnie się wyraziłam, ale jestem laikiem w tych sprawach....... Cena podana przeze mnie dotyczyła stanu surowego otwartego z więżbą dachową i deskowaniem (bez pokrycia stricte dachowego, czyli prac dekarskich). Oczywiście chodzi o samą robociznę , bez materiałów. A ekipy polecone, nie szukam tanich tylko sprawdzonych ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masz36 03.04.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Hejka, Pytanie. Czy ktoś z Was może polecić firmę układającą kostkę granitową? Jakie są ceny - robocizna + materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 03.04.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Może znajdziesz coś potrzebnego wśród tych wpisów: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48916-Warszawa-i-okolice-bia%C5%82a-lista/page145 Hejka, Pytanie. Czy ktoś z Was może polecić firmę układającą kostkę granitową? Jakie są ceny - robocizna + materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masz36 04.04.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 04.04.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 a nie wiesz czy mają może strone internetową bo wpisując w google nie moge znaleźć http://al-net.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 04.04.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Elektryk, alarmy http://al-net.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gudałka 05.04.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witambudujemy Dom w Duczkach i mam już stan 0 zamkniętyposzukuje teraz osoby godne do polecenia w kwestii tynków maszynowych i położenie blachy na dach. Wiem że taki temat już był na naszym forum ale jak trzeba to nie mogę go znaleźćProszę o jakieś namiary do osób które polecacie i jaki ceny płacilicie ja ze swojej strony mogę polecić firmę od okien Aluplast i ewentualnie murarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diodonna 05.04.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 To jeśli jesteś zadowolony i możesz pokazać innym pracę ekip- to wpisz ich na białą listę woj. mazowieckiego, link jest kilka postów wyżej zamieszczony. Witam budujemy Dom w Duczkach i mam już stan 0 zamknięty poszukuje teraz osoby godne do polecenia w kwestii tynków maszynowych i położenie blachy na dach. Wiem że taki temat już był na naszym forum ale jak trzeba to nie mogę go znaleźć Proszę o jakieś namiary do osób które polecacie i jaki ceny płacilicie ja ze swojej strony mogę polecić firmę od okien Aluplast i ewentualnie murarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 05.04.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Ja niestety nie mogę polecić fachowców, ale teraz przy wyborze zwróciłbym uwagę na to czy ekipa ma "wibrator" do betonu - różnicę widać gołym okiem i oczywiście opinie klientów - najlepiej przejechać się po budowach już zrealizowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek1719511257 05.04.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 proszę dajcie namiary na kilka firm z okolic radzymina które podejmą się wylania fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 06.04.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 proszę dajcie namiary na kilka firm z okolic radzymina które podejmą się wylania fundamentów. Niestety ja nie znam nikogo z okolic Radzymina, ale z okolic Ostrołęki mogę kogoś polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek1719511257 06.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Jeśli możesz to daj namiary spytam może dojadą, im więcej ofert tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 07.04.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Na pewno dojadą, prześlij na priw kontakt do Ciebie to im podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek1719511257 07.04.2013 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 nie umiem 604409092 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
few 08.04.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam,czy ktoś buduje z cegły silikatowej?potrzebuję namiar na dobrą i niedrogą..buduję w okolicach Radzymina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 09.04.2013 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Silikaty kupowałem w Agrobud Wyszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.04.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Czy ktoś w Markach robił studnię głębinową do wody pitnej? Jak to wyglądało cenowo? Warto w Markach wiercić taką studnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts