Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

proszę dajcie namiary na kilka firm z okolic radzymina które podejmą się wylania fundamentów.

Nie wiem czy dalej aktualne bo minął miesiąc od Twojego postu, mogę polecić firmę z Długosiodła która wykonywała fundamenty u mnie - w Dąbrówce jesienią zeszłego roku. Potrafili zazbroić i wylać łuk pod wykuszem mimo. ;-) Pracują w okolicach - budują teraz w Emilianowie, u mnie zaczynają w okolicach lipca.

Namiar: Hubert Gościniec 502 663 714.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

poszukuję fachowca - gazownika do podłączenia kuchenki gazowej. Może ktoś zna? Ile taka usługa kosztuje i czy dostaje się jakieś potwierdzenie/dokument od gazownika?

Podłączenie kuchenki gazowej z tego co kojarzę nie wymaga "papieru" - w sensie nie dostajesz na to żadnego certyfikatu że robił to uprawniony gazownik/monter instalacji gazowych. W bloku kuchenkę podłączył mi teść (notabene z zawodu hydraulik). W spółdzielni chodzą i sprawdzają co pół roku szczelność*instalacji gazowej - od 2009 roku brak jakichkolwiek problemów.

• 2 weeks później...

Czesc,

czy macie namiary do kogos kto w naszej okolicy robi altanki ogrodowe w przystepnej cenie?

Mamy zamia takze wylozyc taras deska tarsaowac (modrzew) wiec jak znacie tanie miejsca gdzie mozna kupic lub kogos kto podejmie sie ulozenia to bede wdzieczny za namiary

pozdrawiam

Tomek

Jak sobie radziliście z pokryciem dachu?

Oddzielnie negocjowaliście robociznę a oddzielnie materiał?

Jak to zrobić aby było dobrze, mam śmiesznie prosty deskowany i pokryty papą dach...

Do obróbki są 3 kominy i malutki wyłaz przy kominie dymowym. :(

:bash:

Mi wycenę robił Dach Lux przez dekarza. Dekarz powiedział ile za robotę, Dachlux wycenił wszystkie materiały z 8% VATem

Generalnie ja mam trochę problem ze znalezieniem dekarza. Na dachu papa wierzchniego krycia na deskowaniu. Pokrycie wstępne jest szczelne. Naczytałem się na forum że przy papie wierzchniego krycie należy uszczelniać kontrłaty - ze względu na posypkę na papie która daje dystans i nieszczelność. Na razie dekarz na którego miałem namiary jak się go zapytałem o to uszczelnianie to stwierdził, że nigdzie tak nie robił i jest dobrze. Więc sobie go darowałem, chociaż ogólnie sprawiał dobre wrażenie. Więc jak byś znalazła kogoś kto robi w dachówce, i będziesz zadowolona to podziel się namiarami. Będę wdzięczny ;).

Mi wycenę robił Dach Lux przez dekarza. Dekarz powiedział ile za robotę, Dachlux wycenił wszystkie materiały z 8% VATem

Generalnie ja mam trochę problem ze znalezieniem dekarza. Na dachu papa wierzchniego krycia na deskowaniu. Pokrycie wstępne jest szczelne. Naczytałem się na forum że przy papie wierzchniego krycie należy uszczelniać kontrłaty - ze względu na posypkę na papie która daje dystans i nieszczelność. Na razie dekarz na którego miałem namiary jak się go zapytałem o to uszczelnianie to stwierdził, że nigdzie tak nie robił i jest dobrze. Więc sobie go darowałem, chociaż ogólnie sprawiał dobre wrażenie. Więc jak byś znalazła kogoś kto robi w dachówce, i będziesz zadowolona to podziel się namiarami. Będę wdzięczny ;).

Zadzwoń do szefa mojej ekipy budowlanej, p.Jarka 696 530 224

- oni znają dekarzy do ceramicznego pokrycia. Ja szukam tych polecanych od blachodachówki :(

To jedziemy na jednym wózku, ja też mam deskowanie + papa wierzchniego krycia Icopal 400.

To znaczy, że jeśli będziesz mieć swego dekarza-to jest możliwość przeprowadzenia zakupów ze składu na 8%? To musi wystąpić jakaś umowa między składem, inwestorem a dekarzem? :o Jesteś pewien o takiej możliwości?

To byłoby już coś!