Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

U mnie był gość od schodów (ale robi też parkiety), oglądał, pochwalił... i doradził, że jak nie chcę zmarnować sobie materiału i mam gdzie mieszkać, to niech wylewki poschną z pół roku.

Wiesz ja też zaprosiłem do siebie parkieciarza i powiedział że nie wcześniej niź w styczniu, trochę przyspieszyłem, jednak i tak przed połozeniem będzie sprawdzał wilgotność by była odpowiednia

Chyba że kładziesz wszędzie gres albo panele, to faktycznie czas do przeprowadzki Ci się skróci. My kupiliśmy na prawie cały parter fajną deskę dębową (dokładnie coś takiego: http://www.klepki.pl/parkiet_foto/deska_dab_I_fazowana_3.jpg) i nie uśmiecha nam się, żeby się to zmarnowało. Więc czekamy :)

A chodzić (delikatnie) to można już następnego dnia.

Pozdrawiam

Brzuzens

Gresy itp kłade tylko w kuchni i wiatrołapie nigdzie indziej.

Ja będe kładł parkiet 300mm x 60mm dębową i też mi się nie widzi zmarnować materiał.

Ile brali u ciebie za wylanie podłóg?

Skąd masz parkeciarza i jakie stawki sobie krzyczy mój za położenie parkietu z cyklinowaniem i 3 razy lakierowaniem 35zł za m2 i jest z Sulejówka.

Fajnie wygląda ta deska

Pozdrawiam

KruZ

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ile brali u ciebie za wylanie podłóg?

Skąd masz parkeciarza i jakie stawki sobie krzyczy mój za położenie parkietu z cyklinowaniem i 3 razy lakierowaniem 35zł za m2 i jest z Sulejówka.

Fajnie wygląda ta deska

Pozdrawiam

KruZ

Za wylewki płaciłem 12zł/m2. Parkieciarz i materiał jest z Siemiatycz, ale stawek nie pamiętam - negocjacje przy wykończeniówce prowadzi żona :)

Pozdrawiam

Brzuzens

witam,

budujemy dom w okolicy Klembowa. Poszukuję ekipy do tynków zewnętrznych.

Witam

Widziłes mój budynek na formu kilka postów wyżej?

Ekipa robiła teraz we wrześniu zaczeli 10 zakończyli około 19 robili wszystko od położenia Styropianu do naciągnięcia koloru.

Jak chcesz to napisz na PW

• 2 weeks później...

Witam,

Ponieważ jestem zupełnie niedoświadczona i stoję na początku mojej budowlanej drogi, byłabym wdzięczna za Waszą pomoc. Posiadam działkę w Rasztowie (okolice Klembowa), kompletuję w tej chwili dokumenty do PnB. Kupiłam projekt gotowy (Archon, Dom w peoniach) i robię jego adaptację. Zaczęłam od porządkowania działki i teraz mam zamiar zabrać się za zrobienie ogrodzenia. Budowę domu zamierzam zacząć na wiosnę 2008.

Byłabym szczerze zobowiązana za namiary na dobre hurtownie materiałów budowlanych, na dostawców piasku, ziemi, żwiru, betonu oraz solidne ekipy murarzy do stanu surowego, speców od więźby i dekarzy.

W ramach rewanżu mogę zaoferować wyśmienitą szarlotkę i dobrą kawę.

Pomóżcie dobrzy ludzie!

Pozdrawiam serdecznie.

Witam,

Ponieważ jestem zupełnie niedoświadczona i stoję na początku mojej budowlanej drogi, byłabym wdzięczna za Waszą pomoc. Posiadam działkę w Rasztowie (okolice Klembowa), kompletuję w tej chwili dokumenty do PnB. Kupiłam projekt gotowy (Archon, Dom w peoniach) i robię jego adaptację. Zaczęłam od porządkowania działki i teraz mam zamiar zabrać się za zrobienie ogrodzenia. Budowę domu zamierzam zacząć na wiosnę 2008.

Byłabym szczerze zobowiązana za namiary na dobre hurtownie materiałów budowlanych, na dostawców piasku, ziemi, żwiru, betonu oraz solidne ekipy murarzy do stanu surowego, speców od więźby i dekarzy.

Pomóżcie dobrzy ludzie!

Pozdrawiam serdecznie.

Witaj gunni :)

Zacznę od najważniejszego - my na szarlotkę oczywiście chętnie :):):)

Co do Twoich pytań:

Hurtownie - korzystam na budowie praktycznie z 2 hurtowni, Budomix w Kobyłce (na pograniczu Kobyłki i Wołomina przy stacji Shell) i Mirbud Bis w Zielonce na Krótkiej (koło glinianek). W pozostałych hurtowniach z reguły sprawdzam ceny ale i tak w tych dwóch wywalczę najlepsze ceny.

Beton - ja bloczki betonowe, beton na ławy i strop brałem w firmie Top Jur w Kobyłce, byli najtańsi i dawali w cenie transport i pompę. Tylko nie wiem czy jeżdżą do Rasztowa, musiałabyś zadzwonić i popytać. Nie wiem też jak u nich teraz z cenami, ostatni beton kupowałem prawie 1,5 roku temu.

Piasek, żwir itp brałem od p. Sylwka (z tego co pamiętam to jest z okolic Radzymina, więc do Ciebie pewnie ma bliżej niż do mnie) tel. 501188786.

No i ekipy - mogę polecić murarza (raczej bez ekipy, chyba że się coś zmieniło), robi też więźbę. Dekarzy swoich też polecam. Ale te namiary na priv jeśli będziesz nadal zainteresowana.

Pozdrawiam

Brzuzens

Witam,

Pomóżcie dobrzy ludzie!

Pozdrawiam serdecznie.

Witam kolejną osobę w grupie Wołomińskiej.

Dawno nikt nie pisał to teraz cos sie ruszy.

Jezeli chodzi o ekipy mogę służyć pomocą (jeśli jestes zainteresowana proszę o wiadomość na PW).

Co do hurtowni każdy z forumowiczów może ci powiedzieć co nie co o hurtowniach jesli będziemy wiedzieć jakich materiałów dotyczą.

Tak jak napisał mój poprzednik faktycznie BUDMIX daje dobre ceny i można targować - nawet trzeba jednak nie wszystkie materiały mają tańsze.

Co do Betonu ja też brałem z TOP-JUR tylko proponuje mocno naciskac na pompę nawet przy fundamentach ( mi chcieli wcisnąć bez pompy gdzie nie było opcji bez niej - a rozmawiałem wielokrotnie że musi być pompa.

Bloczki betonowe też brałem od nich.

Gonni witamy w naszej grupie.

My też wielokrotnie w tym roku korzystaliśmy z TOP-JUR (ceny miają konkurencyjne) i nadal zaopatrujemy się w Budomixie. Te firmy mogę polecić.

Wszelkie kruszywa zamawialiśmy w Leśniakowiznie to niedaleko Kobyłki.

Ekipy, które u nas pracowały i mogę polecić to:

- cieśli

- dekarzy

- elektryka

- tynkarzy wenętrzynych (tynki cememntowo-wapienne)

- ocieplenie i tynki zewnętrzne

- ogodzenia murowane

Gunni jesli chcesz namiary to odezwij się to podam na prv.

Bardzo Wam dziękuję za odzew!

Brzuzens szarlotka się robi, podajcie adres dostawy :-)

Co do namiarów na murarza i speców, to poproszę na priv.

Bluszczowcy, od Was też poproszę namiary, przede wszystkim ten na ogrodzenia. Moja działkama prawie 4500 m2, więc ogrodzenie też mam długie, a co za tym idzie drogie :-(.

Dzięki wszystkim za info w sprawie hurtowni.

Kruz 23 Co do materiałów, to chodziło mi głównie o pustaki i bloczki fundamentowe. W projekcie na ściany mam Maxa 29, ale zastanawiam się nad zmianą na keramzyt. Takie decyzje są trudne, szczególnie dla niedoświadczonych. Jeszcze muszę pomyśleć.

Co o tym sądzicie? (nie o moim myśleniu, tylko o zamianie materiałów:-))

W wypiekach jestem doświadczona, a że nie rzuca się słów na wiatr, proszę o info gdzie dostarczyć szarlotki:-).

Pozdrawiam

Sylwia

witam, jestem tu nowa .mieszkam w wołominie a buduję w legionowie ale czasami was podglądam i mam prośbe do brzuzens gdzie kupiłes tą piękną podłogę? będę wdzięczna za namiary

A ja jeszcze nie wiem czy mam piękną podłogę :) Mam nadzieję że będzie piękna jak już zostanie ułożona. Parkiet pochodzi z firmy Wiśniewski z Siemiatycz, mają m.in. współpracującego parkieciarza na Bartyckiej - u nas właśnie on będzie układał podłogę w styczniu.

Pozdrawiam

Brzuzens

Dzięki wszystkim za info w sprawie hurtowni.

Kruz 23 Co do materiałów, to chodziło mi głównie o pustaki i bloczki fundamentowe. W projekcie na ściany mam Maxa 29, ale zastanawiam się nad zmianą na keramzyt. Takie decyzje są trudne, szczególnie dla niedoświadczonych. Jeszcze muszę pomyśleć.

Co o tym sądzicie? (nie o moim myśleniu, tylko o zamianie materiałów:-))

W wypiekach jestem doświadczona, a że nie rzuca się słów na wiatr, proszę o info gdzie dostarczyć szarlotki:-).

Pozdrawiam

Sylwia

Znowu zacznę od najważniejszego :) Myślałem ostatnio że moglibyśmy spotkać się grupą przy piwku, na którejś budowie, poznać i powymieniać doświadczeniami. Mogłoby to być u mnie, ale póki co w środku bałagan straszny, a pogoda ostatnio nie nastraja do spotkań plenerowych. No i nie wiem czy piwo i szarlotka to szczęśliwe połączenie :D:D Ale jak ogarnę budowę to dam znać i zapraszam.

A co do Twojego pytania o materiały... a co obecnie jest tańsze? Jeżeli Świat nie stanął na głowie i pustaki keramzytowe są nadal droższe od maxa, to rób z maxa. I tak później przyjdzie tynk i nie będziesz pamiętała z czego ta ściana jest, a przede wszystkim po roku nie będzie Ci to robiło różnicy (po za tym że zaoszczędzone pieniążki wydasz np na ładniejsze kafelki :))

Pozdrawiam

Brzuzens

Witam

Jak tam u was postępy w budowach.

U mnie w poprzednim tygodniu ekipa zrobiła wylewki-posadzki (podłogi).

Mało brakowało i by zrobili inaczej niź mówiłem.

W jednym miejscu wylali za dużo zamiast zrobic na równo wylewki to zrobili uskok (tak by terakota była niż niź parkiet (dotyczy to łazienki) to zrobili tak jakby było równo) a w wiatrołapie odwrotnie zamiast zrobić uskok to wylali beton na równo z korytarzem.

W pierwszym przypadku trzeba było zdzierać a w drugim nadlewali.

Ale nie ma co i tak ładnie wyszło polecam wylewki z MIKSOKRETU

Znowu zacznę od najważniejszego :) Myślałem ostatnio że moglibyśmy spotkać się grupą przy piwku, na którejś budowie, poznać i powymieniać doświadczeniami. Mogłoby to być u mnie, ale póki co w środku bałagan straszny, a pogoda ostatnio nie nastraja do spotkań plenerowych. No i nie wiem czy piwo i szarlotka to szczęśliwe połączenie :D:D Ale jak ogarnę budowę to dam znać i zapraszam.

Pozdrawiam

Brzuzens

Z tym spotkaniem to bardzo dobry pomysł,

Brzuzens u nas na budowie jeszcze gorszy bałagan bo jeszcze nawet wylewki nie ma i można się o nie jedną rzecz sromotnie potknąć :p

Bluszczowcy ładny domek macie bardzo mi się podoba. Chciałem o podobnych kształtach zrobić jednak koszty roboty i materiały przemówiły mi do rozsądku.

Pokrycie dachowe robiliście z dachówki??

Jaką mieliście powierzchnie dachu??

Jaką macie powierzchnie użytkową domku?

Co do elewacji ja też się zastanawiałem nad zrobieniem później (wiekszośc przemawiała za min. że może elewacja popękać).

Ale cóż zrobiłem a czas pokaże czy dobrze.