gonzaless 24.07.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Odp. 1. Mówić możesz, jak będzie chciał kasę to podziękuj. Zgłoś kierownikowi budowy. 3. To masz odpowiedź, geodeta dodatkowo zarobi. Jeśli nie opuści poproś o samą działkę. Granice ma obowiązek wyznaczyć Twój geodeta i jak się nie mylę obszar 30 m poza działką. Mój geodeta latał po polach jak postrzelony i wyznaczał wszystko. Robię mapkę z sąsiadem i dzięki temu po 100 zł nam opuścił. Masz odpowiedź dlaczego czekasz ! 4. Robocizna faktycznie droższa (nie wiem czy dużo), w roku 2011 firma Wodnik z Marek robiła mi wycenę 10 dachówek i blach. Niektóre dachówki były tańsze niż blacha. Nie mogę znaleźć tej wyceny, jak znajdę wyślę. Dachówkę betonową ze względu na wygląd odrzuciłem. Wybrałem Roben Piemont - wyszła w cenie blachy dostawca Dach Met Łuków. Z geodetą już na wstępie się umówiłem (przed tym jak ktoś obok zaczął wyznaczać granice) na 500zł za mapki. A Wy ile płaciliście za mapki do celów projektowych? Z tą dachówką to przemyślę, bo faktycznie jak ma być to oszczędność rzędu 10tyś zł to żadna oszczędność vs trwałość. Ja mam 200m2 dachu dwuspadowego więc pewnie będzie jeszcze taniej. Jestem po rozmowach z architektami. Najniższą cenę (1000 zł) na adaptację dał p. Wojciech polecony przez @GraMar. Dzięki, dziś jestem z nim umówiony na spotkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 24.07.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Mapka geo do celów projektowych musi obejmować zmiany bodajże w odległości 30 m, więc wystarczy na kolejnej działce coś zmienić. nie tylko sąsiedniej... 1. Rozumiem, że mam nawet o tym nie mówić projektantowi/architektowi bo będzie chciał mnie zedrzeć? 2. No teraz już pewnie tak zrobię bo już nic więcej do przeróbek w projekcie mi nie zostało. 3. Dzwonię jutro do geodety. Ostatnio jak z nim gadałem mówił, że ktoś kupuje działkę obok i czeka na wyznaczenie jej granic, bo jak zrobi mi bez granic sąsiadów które powstają to mapka za chwilę nie będzie aktualna. 4. W projekcie doczytałem się właśnie, że mam zapisane dachówka ceramiczna, betonowa i blacha powlekana. No właśnie ze względów ekonomicznych. Z tego co wstępnie patrzyłem po cenach materiałów to różnica jest spora no i robocizna droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 24.07.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Z geodetą już na wstępie się umówiłem (przed tym jak ktoś obok zaczął wyznaczać granice) na 500zł za mapki. A Wy ile płaciliście za mapki do celów projektowych? /600zł/ Z tą dachówką to przemyślę, bo faktycznie jak ma być to oszczędność rzędu 10tyś zł to żadna oszczędność vs trwałość. Ja mam 200m2 dachu dwuspadowego więc pewnie będzie jeszcze taniej. Jestem po rozmowach z architektami. Najniższą cenę (1000 zł) na adaptację dał p. Wojciech polecony przez @GraMar. Dzięki, dziś jestem z nim umówiony na spotkanie.-będzie dobrze, nawet jak stał mój budynek zadeskowany, to zaglądał i się interesował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 24.07.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 U mnie też Pan Wojciech:) robił mi projekt indywidualny i będzie kierownikiem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 25.07.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Z geodetą już na wstępie się umówiłem (przed tym jak ktoś obok zaczął wyznaczać granice) na 500zł za mapki. A Wy ile płaciliście za mapki do celów projektowych? 450 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 25.07.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 U mnie też Pan Wojciech:) robił mi projekt indywidualny i będzie kierownikiem budowy. Ja bym nie zlecił projektantowi kierowania budową. U mnie kontrola była podwójna - Majster (co wieczór kontrolował projekt) i Kierownik Budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 25.07.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Mapka geo do celów projektowych musi obejmować zmiany bodajże w odległości 30 m, więc wystarczy na kolejnej działce coś zmienić. nie tylko sąsiedniej... GraMar - nie strasz. Robiąc mapką do celów projektowych raczej ją potrzebujemy i zgłaszamy w urzędzie. Wtedy sąsiad może sobie zmieniać co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzaless 25.07.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 GraMar - nie strasz. Robiąc mapką do celów projektowych raczej ją potrzebujemy i zgłaszamy w urzędzie. Wtedy sąsiad może sobie zmieniać co chce. Gadałem z geodetą i powiedział że mógłby sam wrysować granice dopóki nie są jeszcze wyznaczone i dać jakiś tam dopisek na mapie, ale jak mówił wiarygodniejsze są potwierdzone przez właścicieli i wymierzone przez geodetę niż na pałę wrysowane bez pomiarów. Pan Wojciech wydaje mi się być solidnym goście, który zna się na robocie. Widać, że siedzi w fachu od lat. Okaże się wszystko jak staną mury i się nie zawalą Wszystko w okolicy 30m musi być wrysowane na mapie i tak jak pisze pirawawa jest zgłaszana w urzędzie. Robi się ją na stan faktyczny jaki występuje podczas jej kreślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 27.07.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Mam do sprzedania DESKI, BLATY gotowe do szalunku po budowie. Mam tego ok 5m3 - cena 250 za m3 Odbiór osobisty w Markach koło Warszawy 502-995-178 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masz36 30.07.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam, Prośba o polecenie firmy budującej i montującej zbiorniki szamba w naszej okolicy. Z góry dzięki. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 30.07.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Jeśli szambo betonowe to najtaniej z "zagłębia Radom". Szambo z dowozem 10 m3 - 2500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 01.08.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Witam, mam do sprzedania trochę desek i stempli jako pozostałość z budowy. Desek jest ok. 0,4-0,5m3, a stempli 23 sztuki. Stemple mają długość 3m (kilka sztuk jest krótszych ok. 2-2,5m). Stemple są bardzo grube i ciężkie. Można je wykorzystać jako opał. Sprzedam za połowę ceny którą sam zapłaciłem w tartaku. Mam jeszcze zbiornik na wodę 1000l i małą beczkę okrągłą 200l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinGRABOWSKI 06.08.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 polecam taniego geodetę z powiatu Wołomińskiego geo-projekt tel.516535191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 08.08.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Tak jest źle że musisz się sam reklamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolinml 10.08.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Zastanawiam się nad kominkiem Jaki firmy kominek bez płaszcza wodnego polecacie, ktoś już ma? Czy macie namiary na ekipę, która by go ładnie obudowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryma 12.08.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam, budujemy dom w Klembowie, szukam obecnie tynkarzy, proszę o namiary na sprawdzonych fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolinml 12.08.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Tynki reczne czy mechaniczne mam namiary na dobrych tynkarzy którzy robią tynki tradycyjne ręczne. Nr telefonu 513499710 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryma 14.08.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Tynki raczej mechaniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 14.08.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Tynki cementowo - wapienne ręcznie, pięknie wyglądają ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 15.08.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Tynki cementowo - wapienne ręcznie, pięknie wyglądają ! Witaj, a poleciłbyś kogoś ? Wybrałam się ostatnio obejrzeć efekt pracy ręcznego tynkowania pewnej polecanej na FM ekipy. Praca niezła, ale materiału 1/4 zapewne było na posadzce, totalny chlew.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts