pirawawa 17.08.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Niestety nie polecę, mój tynkarz jest w Norwegii. Cenę i tak ustalasz z materiałem, ja płaciłem 27 zł m2, więc nie ma znaczenia ile będzie na podłodze pod warunkiem że po skończonej pracy będzie posprzątane!. Najważniejsze aby tynki były proste i równe na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 17.08.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam,Poszukuje kogoś dobrego i sprawdzonego do pomalowania ELEWACJI tzw. baranek na kolor, do OGRODZENIA (podmurówka + siatka) I DO UŁOŻENIA KOSTKI (razem z kostka)Pozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pskosz 19.08.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam was drodzy forumowiczewłasnie skończyłem budowę domu i już mieszkam.Zacząłem 3 kwietnia 2012 a mieszkam os 2 tygodni na swoim.Jeszcze czekają mnie porządki na zewnątrz, ale to już w miarę. Zeby pomóc tym którzy kończą bydowę daję listę papierów które trzeba załatwić: 1. Inwentaryzacja geodezyjna budynku 2.Protokuł odbioru przyłączy: - elektrycznych - wodno- kanalizacyjnych -gazowych 3. Próba szczelności gazowej wewnętrznej. 4. Oświadczenie elektryka o instalacji elektrycznej wewnętrznej. musi być wpisany na listę w izbie inżynierów budownictwa i swój numer? 5.Nadanie numeru porządkowego. 6. Kominiarz protokół odbioru przewodów. 7. Świadecwo energrtyczne budynku Mam też do sprzedania słup betonowy z prowizorką cena do dogadania. A macie kogoś kto by rozliczył faktury w urzędzie skarbowym Pozdrawiami jakby coś pytajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 21.08.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam was drodzy forumowicze własnie skończyłem budowę domu i już mieszkam. Zacząłem 3 kwietnia 2012 a mieszkam os 2 tygodni na swoim. Jeszcze czekają mnie porządki na zewnątrz, ale to już w miarę. Zeby pomóc tym którzy kończą bydowę daję listę papierów które trzeba załatwić: 1. Inwentaryzacja geodezyjna budynku 2.Protokuł odbioru przyłączy: - elektrycznych - wodno- kanalizacyjnych -gazowych 3. Próba szczelności gazowej wewnętrznej. 4. Oświadczenie elektryka o instalacji elektrycznej wewnętrznej. musi być wpisany na listę w izbie inżynierów budownictwa i swój numer? 5.Nadanie numeru porządkowego. 6. Kominiarz protokół odbioru przewodów. 7. Świadecwo energrtyczne budynku Mam też do sprzedania słup betonowy z prowizorką cena do dogadania. A macie kogoś kto by rozliczył faktury w urzędzie skarbowym Pozdrawiami jakby coś pytajcie Podaj, proszę osoby/firmy, które pracowały u Ciebie i polecałbyś je innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pskosz 21.08.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Podaj, proszę osoby/firmy, które pracowały u Ciebie i polecałbyś je innym. Masz rację Ekipa budowlana z Wołomina Mar - Bud" Marcin Perekińczuk Adres ul. Sikorskiego 9 lok. 3 Wyszków 601 773 452 ekipa tak 4 na początku wszystko w porządku. Ale pod koniec wzieli za duzo roboty i trzeba było ich mocno naciskać żeby skończyli. Tak mniej więcej 3 tygodnie do miesiąca opóżnienia. No i był problem z reklamacją, z którą musiałem sobie sam poradzić. Mała nieszczelność, ale 45 minut roboty i się udało. Elektryk taki sobie z Zielonki nie polecam, tym bardziej że nie wszystkich uprawnień i póżniej jest problem Darek.. Ale polecam p. Andrzeja Ławryka elektryk z uprawnieniami tel 601-914-589. z Zielonki Bardzo dobry i fachowy hydraulik p. Krzysiek z Ząbek już go polecałem tel 787-406-407 Fachowiec od wylewek imienia nie pamiętam, ale szybko sprawnie nawet czysto więc też mogę polecić tel. 508-210-815, Teraz przechodzimy do tynków Ekipa z Wołomina i z Odrzywołu (ojciec mieszka w Wołominie a syn w Odrzywole). Przyjechali 2 tygodnie po terminie, skończyli miesiać po. Ogólnie masakra, ekipy nie polecam, ściany nie za proste nie pozacierane jak póżniej znajomy od wykończeń przyłożył halogen do ściany to się przeraziłem. Ogólnie TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA. Pełne namiary żeby ktoś się nie dał wrobić BAU-TECH ul. Tomaszewska 61 ODRZYWÓŁ nip 601-001-00-03 regon 143232679 EWELINA GŁUSZCZ ostatnio zmieniła nazwisko ale reszta się zgadza ""EWELINA SPOCZYŃSKA""" jeszcze dodaje telefony 505869411 507472782 536803803 No i dalej wspaniali specjaliści od dachów. Ekipa z Jabłonnej z czystym sercem polecam tel. 601-315-057 zdaje się Krzysiek. Teraz środki wykończenia osadzenie komina i rozprowadzenie po domu ogrzewania z kominka plus ocieplenie poddasza plus KG na sufitach p. Andrzej z Zielonki 501-784-048 teraz także buduje ja się niestety nie załapałem . Ale też polecam. Roi także tynki zewnętrzne i ocieplenia z zewnątrz. Glazura terakoty i inne wykończenia w środku (osadzenie drzwi, poprawki po tynkarzach , malowanie agregatem, kompleksowo wykonane łazienki) właściwie cały środek to znowu p. Andrzej z Zielonki tel 606-661-603. No i jeszcze schody brałem od p. Marka z Chrzcianki, za Wyszkowem ale przyjeżdza na miejsce wymierza wycenie. Z tego co wiem na razie ma roboty na 2 miesiące naprzód tel. 509-236-543. Ogrodzenie na razie zamówiłem ale co i jak napiszę po zamontowaniu. W każdym razie na 22m ogrodzenia w tym 2 bramy 3m i 3,5m plus furtka 1m 4700. Zobaczymy . Jak będę miał zamontowane zamieszcze zdjęcia. Jak będizcie dzwonić powołujcie się na Pawła z Zielonki. Większość mnnie kojarzy. Pozdrawiam. Jabky coś to pytajcie p.s. no i jeszcze gazownik . Też go mogę polecić , zresztą był już polecany na forum p. Darek 607-214-966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.08.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Czy ktoś robił może odpływ liniowy pod prysznicem i może polecić swojego glazurnika? chodzi o zrobienie wylewki pod prysznicem, osadzenie odpływu i położenie płytek z odpowiednim spadkiem (wiem niby oczywiste, ale nie każdemu glazurnikowi wychodzi ), no i płytki na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yenulka 06.09.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Witam serdecznie czy ktoś w okolicach Zielonka/Wołomin buduje dom z phorothermu Wienerbergera na piorowpusty i czy była by możliwość dzisiaj po południu albo w sobotę podjechania na budowę i obejrzenia jak to wygląda? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splatch 08.09.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam serdecznie czy ktoś w okolicach Zielonka/Wołomin buduje dom z phorothermu Wienerbergera na piorowpusty i czy była by możliwość dzisiaj po południu albo w sobotę podjechania na budowę i obejrzenia jak to wygląda? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Z tego co widzę to co drugi dom w okolicy Wołomina i Zielonki powstaje właśnie z ceramiki, głównie Wienerbergera. Wydaje mi się, żenajlepiej przejechać*się*po wybudowaniach i zagadać*do właścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yenulka 09.09.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Z tego co widzę to co drugi dom w okolicy Wołomina i Zielonki powstaje właśnie z ceramiki, głównie Wienerbergera. Wydaje mi się, żenajlepiej przejechać*się*po wybudowaniach i zagadać*do właścicieli. Jakoś tak głupio bez zapowiedzi, ale może masz rację pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splatch 09.09.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Pora i na mnie. Szukam murarza do postawienia komina. Komin ma wyglądać kształtem tak jak ten: http://www.alicja.bogusz.mojabudowa.pl/pliki/alicja.bogusz/image/zdjecie0348.jpg Cegłę mam tańszą niż ta ze zdjęć. Jeśli znacie kogoś*kto byłby w stanie coś*takiego pobudować - proszę o udostępnienie kontaktu. Druga kwestia - jaką dachówkę*braliście (jeśli braliście), skąd i po ile wyszedł Wam m2 dachu? Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 11.09.2013 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Druga kwestia - jaką dachówkę*braliście (jeśli braliście), skąd i po ile wyszedł Wam m2 dachu? Roben Piemont, sprzedawca Dach Met Łuków - polecam !!!. M2 dachu (dachówka + materiały) 66,75 zł. Ale to zależy od dachu, dachówki skrajne podwyższają koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 11.09.2013 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Druga kwestia - jaką dachówkę*braliście (jeśli braliście), skąd i po ile wyszedł Wam m2 dachu? Roben Piemont, sprzedawca Dach Met Łuków - polecam !!!. M2 dachu (dachówka + materiały) 66,75 zł. Ale to zależy od dachu, dachówki skrajne podwyższają koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 11.09.2013 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Jak się wkleja zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 11.09.2013 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Może ktoś polecić instalatora kotłowni, z materiałem lub bez. Giec gazowy, piec węglowy hydrofor. Jakie są koszt podłączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 19.09.2013 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 U mnie robił podstawową instalację grzewczą p. Andrzej z ekipą. Materiały kupował sam i je przywoził, a mnie dawał fakturę na moje nazwisko z montażem 8%. Wiem, że teraz jest bardzo zajęty, pędza instalując przed zimą różne urządzenia. Zadzwoń do niego, zapytaj: 502 358 661,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 21.09.2013 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 GraMar odnośnie wylewek odpowiem na forum. Ja robiłem w następujący sposób. Styropian pod wylewki musi być przeznaczony na podłogę, po odwiedzeniu kilku składów okazało się według mnie że najbardziej twardy (nie wiem czy najlepszy) był Genderka. Folię paroizolacyjną z atestem !!! kupowałem w internecie. Włókno szklane i palstyfikator proponują wykonawcy dać swój. Kupując w internecie wyszło mnie taniej.Koszt wylewek na 280 m2 podłogi.Piach - 800 złCement - 1730 złStyropian - 2600 złPlastyfikator, włókno, dylatacja - 274,54 złFolia - 259,70 złRobocizna - 3150 zł Czas pracy ekipy 3 os. 10 godzin. Warstwy wylewek - dół:- chudziak- folia- styropian 10 cm (uważam że to jest bardzo min. !!!)- ogrzewanie podłogowe- wylewka 6 cm góra:- strop- folia- styropian 5 cm- folia (nie pamiętam - może folia była raz?)- wylewka 6 cm Na etapie wylewek pamiętaj o balkonie jeśli masz aby go zaizolować papą lub inną izolacją. Pamiętaj o garażu aby dać siatkę zbrojeniową.Ja garażu nie izolowałem styropianem, zamierzam go w zimę nie ogrzewać więc liczę na matkę ziemią o pomoc w utrzymaniu temperatury powyżej 0 st. Tynki skończone u mnie były w sierpniu, wylewki robione w październiku. Ważne temperatura po zrobieniu wylewek nie może być niższa niż 0 st. przez ok. 5 dni !!! Kontaktu tel. już nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 21.09.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 GraMar odnośnie wylewek odpowiem na forum. [...] Na etapie wylewek pamiętaj o balkonie jeśli masz aby go zaizolować papą lub inną izolacją. Pamiętaj o garażu aby dać siatkę zbrojeniową. Ja garażu nie izolowałem styropianem, zamierzam go w zimę nie ogrzewać więc liczę na matkę ziemią o pomoc w utrzymaniu temperatury powyżej 0 st. Tynki skończone u mnie były w sierpniu, wylewki robione w październiku. Ważne temperatura po zrobieniu wylewek nie może być niższa niż 0 st. przez ok. 5 dni !!! Kontaktu tel. już nie pamiętam Bardzo Ci dziękuję, tym bardziej, że nie wiedziałam o balkonie!! Garaż muszę zaizolować i ocieplić na dole mimo braku kaloryfera, bo mam dołek Czytając niedawno wypowiedzi forumowiczów postanowiłam go zostawić ciepłocie gruntu,a tu zonk!Czy do tej wylewki można dodać grubego kamyczka pozostałego z mutowania wieńców, mam go jeszcze kilka dużych taczek. Tynki skończone zostały w tym tygodniu, będą najprawdopodobniej poprawiane do 4X br, taki mam zapis w umowie przy ich odbiorze. Mój insp nadzoru zakwestionował ich jakość jaka była zawarta w umowie. W ten sposób zablokowałam się z wylewkami. Jest jednak mokro w budynku, więc i tak nie odważyłabym się położyć folie aby nie zagrzybić budynku. Na razie rozglądam się za styropianami podłogowymi /czy warto kupować do garażu tzw parkingowy??!! czy wykorzystać resztki stali?/ Mam ocieploną ścianę między garażem a mieszkaniem, pod warstwą tego styropianu a wylewką garażu zostawiona jest luka, teraz muszę to ocieplić aby zimno nie wędrowało dalej. Czy mogę ułożyć tam pasy styroduru BASF uratowane z ocieplania ściany fundamentowej? Co krok, to nowe zagadki! Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 21.09.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Mi robił - [email protected] 10 zł wylewka 1 zł styropian Materiał kupowałeś sam i także sam układałeś izolacje na chudziaku?? Co wybrałeś na izolację balkonu, kładłeś tam blachę i gdzie, jak? Czy przed przyjęciem zlecenia oglądali budynek i doradzali cokolwiek? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 22.09.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 1. Co oznacza "dołek" w garażu?2. Wydaje mi się (nie jestem fachowcem w tej dziedzinie) że gruz do wylewki to zły pomysł. Wylewka jest cięka i będzie pękać. Jak masz problem z gruzem przyjmę każdą ilość na drogę.3. Styropian parkingowy zależy od grubości portfela i ciężaru jaki będzie w garażu. Jednak jeśli nie ogrzewasz garażu zrezygnuj z pomysłu styropianu !!!4. Myślę że za bardzo kąbinujesz ze "śmieciami". Resztki stali są resztkami a siatka zbrojeniowa kosztuje grosze.5. Dlaczego zostawiłąś lukę w ociepleniu, oczywiście daj styropian, styrodur będzie super.6. Wszystkie materiały kupuję sam, izolację układała ekipa pod moim nadzorem. Dół hydraulik w cenie podłogówki, góra wylewkarze za 1 zł m2.7. Na dzisiejszym etapie na balkonie mam papę zgrzewaną, ze względu na nietypowy balkon obróbkę blacharską mam wbrew sztuce na wylewce a nie pod nią.8. Ekipa była przed, wymierzyła poziom chudziaka. Doradzali (najbardziej wykonanie z własnym materiałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 22.09.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 ]1. Co oznacza "dołek" w garażu? 2. Wydaje mi się (nie jestem fachowcem w tej dziedzinie) że gruz do wylewki to zły pomysł. Wylewka jest cięka i będzie pękać. Jak masz problem z gruzem przyjmę każdą ilość na drogę. -To nie gruz lecz kamyczek, do zalewania wieńców, bardzo drogi 3. Styropian parkingowy zależy od grubości portfela i ciężaru jaki będzie w garażu. Jednak jeśli nie ogrzewasz garażu zrezygnuj z pomysłu styropianu !!! -Mam dołek na jedną cegłę i tak samo jest obniżony poziom w spiżarce. 4. Myślę że za bardzo kąbinujesz ze "śmieciami". Resztki stali są resztkami a siatka zbrojeniowa kosztuje grosz -Te resztki są po 7 i 5 mb 5. Dlaczego zostawiłąś lukę w ociepleniu, oczywiście daj styropian, styrodur będzie super. -Jak wrócłam na budowę, to już były przyklejone 4 warstwy wysokości i stały na cegłach, aby pod spód wsunąć styropian podłogowy 6. Wszystkie materiały kupuję sam, izolację układała ekipa pod moim nadzorem. Dół hydraulik w cenie podłogówki, góra wylewkarze za 1 zł m2. -Nie odpisują na emaile i nie odbierają telefonu, znalazłam ich namiar podany przez Ciebie na białej liście i mój wpis. 7. Na dzisiejszym etapie na balkonie mam papę zgrzewaną, ze względu na nietypowy balkon obróbkę blacharską mam wbrew sztuce na wylewce a nie pod nią. -To jak to zrobić właściwie nie licząc na wiedzę ekipy? 8. Ekipa była przed, wymierzyła poziom chudziaka. Doradzali (najbardziej wykonanie z własnym materiałem). Czy kładłeś wąską piankę dylatacyjną?-Znalazłam firmę z Wawra na allegro, oferuje różne wysokości, grubość 5mm, długość 50mb. Co kładłeś DOKŁAdnie na grunt /na chudziak/ przed styropianem?-to dla mnie ważne, jest zawsze tak wysoki poziom wody w stawie obok! Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts