Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

Kruz 23,

Nasz dach to ok 260 m2, a pokryliśmy go dachówką ceramiczną.

Koszt to dośc duży, ale przy tak połamanym dachu z blachy byłoby dużo odpadu do wyrzucenia, więc stwierdziliśmy że trochę dołożymy i zrobimy solidny dach.

Powierzchnia użytkowa domu to 190 m2 w tym sam garaż zajmuje prawie 50 m2.

Kruz ale twój dom to wydaje się duzo większy od naszego. Ile masz metrów?

Jeśli chodzi o elewację to sytuacja zmusiła nas do tego,żeby teraz nie robic jeszcze koloru,po pierwsze ze względu na brak funduszy, a po drugie nasz wykonawca ma bardzo napięte terminy i dopiero wiosną znajdzie czas aby położyc kolor. A nam to odpowiada.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kruz 23,

Nasz dach to ok 260 m2, a pokryliśmy go dachówką ceramiczną.

Koszt to dośc duży, ale przy tak połamanym dachu z blachy byłoby dużo odpadu do wyrzucenia, więc stwierdziliśmy że trochę dołożymy i zrobimy solidny dach. Powierzchnia użytkowa domu to 190 m2 w tym sam garaż zajmuje prawie 50 m2..

Ja miałem dach około 240m2 wiec niewiele mniej. Teraz trochę żałuje że nie doczepiłem do domu garażu.

Kruz ale twój dom to wydaje się duzo większy od naszego. Ile masz metrów?.

U mnie powierzchnia uzytkowa około 230m2 i jest trochę za dużo gdzieś o 50m2 (garażu nie mam będzie osobno stał)

Jeśli chodzi o elewację to sytuacja zmusiła nas do tego,żeby teraz nie robic jeszcze koloru,po pierwsze ze względu na brak funduszy, a po drugie nasz wykonawca ma bardzo napięte terminy i dopiero wiosną znajdzie czas aby położyc kolor. A nam to odpowiada.

Co do elewacji to dobrze zrobiliscie zapłacicie trochę wiecej za położenie farby później niź robilibyście teraz ale wyjdzie to lepiej dla budynku

podłoga już wygląda zachęcająco dziękuje za odpowiedż . Będziesz lakierował czy olejował?

Ale zdjęcie które zamieściłem nie przedstawia naszej podłogi, nasza jeszcze jest w tartaku :D więc nie wiem czemu "już wygląda zachęcająco" :) Ale fakt, że zamówiliśmy takie same dechy i będą to robić Ci sami ludzie, więc spodziewamy się podobnego efektu końcowego. Na dechach będzie lakier, matowy.

Pozdrawiam

Brzuzens

Jeśli chodzi o postępy na budowie to w sobotę ukończone zostanie ocieplenie budynku, narazie wygląda tak:

Bluszczowcy, piękny domek Wam wychodzi. Jaki kolor elewacji planujecie?

No i dach pięknie wyszedł, co to za dachówka? Wydaje mi się że Roben Średzka miedziana tylko nie wiem czy angoba czy glazura...

Pozdrawiam

Brzuzens

Bluszczowcy, piękny domek Wam wychodzi. Jaki kolor elewacji planujecie?

No i dach pięknie wyszedł, co to za dachówka? Wydaje mi się że Roben Średzka miedziana tylko nie wiem czy angoba czy glazura...

Pozdrawiam

Brzuzens

Planujemy kolor jasno żółty lub łososiowy z ciemniejszymi dekorami, których jeszcze na budynku nie widac.

Zgadza się jest to dachówka Roben średzka falista plus - kasztanowa lakierowana.

Witajcie!

Dawno nic nie pisałam i przyznaję, że nawet i nie czytałam :oops: Od IX-XII mam najwięcej "pracy w pracy" i niestety "wcale" czasu, ale dziś udało mi się trochę Was poczytać - zazdroszczę Waszych postępów. U nas obecnie "walczymy z dachem" i mam nadzieję, że wygramy przed zimą.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH

żona krzycha16a

...bo na razie szukam działki, a marzę już o domku, wyobrażam już sobie jak to wszystko będzie itd... Tak w ogóle witam wszystkich z grupy wołomińskiej :-) Ja obecnie mieszkam w Łochowie... daleko, daleko... Ale szukamy działki w okolicach Wołomina (Dobczyn, Klembów lub w pobliżu). Jeśli wiecie o jakiejś do 1100m2 na sprzedaż dajcie proszę namiary na [email protected]. Będę baaardzo wdzięczna. Jak już coś kupimy to na pewno do Was dołączę :-) Pozdrawiam i życzę w wytrwałości w budowaniu.

Zakładaliście już parapety?

Ja cały czas się wacham co wybrać. Ja narazie skłanaim się ku parapetom wewntrznym z konglomeratu a zewnętrzne to nie wiem.

Jak zakładaliście to pewnie wiecie gdzie są najtańsze.

My mamy już zamówione wewnętrzne, za tydzień mają być gotowe. Bierzemy dębowe gr. 4cm, z tego co pamiętam 350zł/m2. Na zewnątrz ciągle się zastanawiamy, co prawda są wymurowane z tej cegły co elewacja, ale musimy je czymś przykryć - nasza cegła dosyć mocno nasiąka wodą i nie chcielibyśmy aby np. zalegający śnieg za kilka lat zniszczył nam parapety - więc będą albo z blachy, albo z płytek ceramicznych.

Pozdrawiam

Brzuzens

Witam

Ja u siebie już mam wewnętrzne i zewnętrzne.

Jeżli chodzi o wewnętrzne to nie wiem z czego są robione bo żona zamawiała, co do zewnętrznych to mam blaszane i płaciłem około 15zł/m2.

Można i taniej kupić na zasadzie blachy gdzie później ekipa wygnie, ja miałem mozliwość blacharz proponował, był by ten sam kolor co dach ale jakoś nie byłem przekonany (wyszło by mi około 7/10 zł m2).

Co do miejsca gdzie kupić to warto pojeździc no. w ekodomie pytałem ile kosztuje to 12 zł m2 netto tj około 15zł brutto, aluminiowe są jeszcze droższe ale podobno nie warto.

Nad innymi się nie zastanawiałem

Ja cały czas się wacham co wybrać. Ja narazie skłanaim się ku parapetom wewntrznym z konglomeratu a zewnętrzne to nie wiem.

Aha, jeszcze jedno. Znajomy wprowadził się dwa lata temu, założył parapety z konglomeratu. Ostatnio gdy rozmawiałem z nim na temat zakupu naszych parapetów wewnętrznych stwierdził, że też zamawia drewniane i wymienia tamte, bo "straszne badziewie" :-? Powodów tej opinii nie znam, nie wiem czemu nie spełniają jego oczekiwań...

A co do blaszanych zewnętrznych, kilka osób (m.in. mój przyszły sąsiad) chwali sobie parapety robione w Wołominie na Szarej, na tyłach hurtowni Budomat jest firma produkująca takie rzeczy.

Pozdrawiam

Brzuzens

Aha, jeszcze jedno. Znajomy wprowadził się dwa lata temu, założył parapety z konglomeratu. Ostatnio gdy rozmawiałem z nim na temat zakupu naszych parapetów wewnętrznych stwierdził, że też zamawia drewniane i wymienia tamte, bo "straszne badziewie" :-? Powodów tej opinii nie znam, nie wiem czemu nie spełniają jego oczekiwań...

A co do blaszanych zewnętrznych, kilka osób (m.in. mój przyszły sąsiad) chwali sobie parapety robione w Wołominie na Szarej, na tyłach hurtowni Budomat jest firma produkująca takie rzeczy.

Pozdrawiam

Brzuzens

Ja miałam tyle lat drewniane parapety i szczerze mam ich już dosyć, dlatego chcę coś innego. Wzięłabym plastikowe, ale wyglądają nie za dobrze.

A w sprawie parapetów zew. inne osoby też mi radziły żebym pojechała na Szarą.

A w sprawie parapetów zew. inne osoby też mi radziły żebym pojechała na Szarą.

Co do składu na szarej to mają tam drogo, nie wiem jak parapety ale na twoim miejscu sprawdził bym jeszcze gdzie indziej

Kruz, nie czytasz dokładnie. Nie chodzi o skład na Szarej, tylko o firmę na tyłach składu budowlanego.

Pozdrawiam

Brzuzens