Kruz23 26.10.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Sorry faktycznie, trochę zmęczone oczy mam i ledwo patrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 29.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Czy mogę się przyłączyć ? Obecne miejsce zamieszkania Kobyłka.....ale już niedługo Rozpoczęty remont i rozbudowa domu w Zielonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 30.10.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Czy mogę się przyłączyć ? Obecne miejsce zamieszkania Kobyłka.....ale już niedługo Rozpoczęty remont i rozbudowa domu w Zielonce Witam Miło powitać nową osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 30.10.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 06.11.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Witam To ja, Mamusia tego wątku dużo ostatnio się u nas działo, brak czasu na pisanie i czytanie .... postaram się to nadrobić, na razie muszę przeczytać posty od ostatniej wizyty musiałam zmienić nick, bo niemogłam się zalogować pozdrawiam wszystkich !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 06.11.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Witam To ja, Mamusia tego wątku dużo ostatnio się u nas działo, brak czasu na pisanie i czytanie .... postaram się to nadrobić, na razie muszę przeczytać posty od ostatniej wizyty musiałam zmienić nick, bo niemogłam się zalogować pozdrawiam wszystkich !!! Witamy "nową" w grupie :D:D skoro dużo się działo, to czekamy na relację (lub najlepiej fotorelację ) A moje zaproszenie? Wysłałem PW już chyba ze 2 miesiące temu, ale nie dotarła i skasowałem. Ale teraz to pewnie już sami jesteście po tynkach Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 06.11.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 brzuzens mam Wasze zaproszenie! i dziękuję za nie przy najbliższej okazji - jeśli pozwolicie - skorzystam tynków jeszcze brak, na razie stan surowy przed nami w tym roku hydraulik i chudziak (nie wiem jak to się pisze ) jeszcze chcemy nawieźć trochę ziemi ... robimy starą metodą, dlatego dopiero teraz chudziak, taka była decyzja teścia i murarza, dlatego my żółtodzioby się niewypowiadaliśmy brzuzens jestem zachwycona zdjęciami Waszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 06.11.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 brzuzens mam Wasze zaproszenie! i dziękuję za nie przy najbliższej okazji - jeśli pozwolicie - skorzystam A pewnie, zapraszam. tynków jeszcze brak, na razie stan surowy przed nami w tym roku hydraulik i chudziak (nie wiem jak to się pisze ) Właśnie tak się pisze jeszcze chcemy nawieźć trochę ziemi ... robimy starą metodą, dlatego dopiero teraz chudziak, taka była decyzja teścia i murarza, dlatego my żółtodzioby się niewypowiadaliśmy brzuzens jestem zachwycona zdjęciami Waszego domu My też tak robiliśmy, budynek przezimował, poosiadał, a na wiosnę lałem wodę i jeździłem skoczkiem jeszcze raz. Chudziak z betoniarki, trochę dłużej niż z gruchy, ale przy stanie surowym nie mieliśmy zrobionej kanalizacji i odłożyliśmy na później. Sporo ludzi tak robi i jest dobrze. I dziękuję za zachwyty, cieszę się że się podoba. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 07.11.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Hej, mogę się pochwalić, od dziś się "wykańczamy" Pan glazurnik od 8-ej rano kładzie gres. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 09.11.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 gratuluję! gdzieś czytałam, że wybraliście inverno do łazienki, który kolor wyraliście w brązach, beżach czy pomarańczowy ? mi się też bardzo podobają te płytki tutaj są linki z tymi płytkami http://forum.muratordom.pl/pokaz-mi-swoja-lazienke-tubadzin-inverno,t113696.htm?highlight=inverno http://forum.muratordom.pl/inverno-i-kuba-z-tubadzina,t101340.htm?highlight=inverno http://forum.muratordom.pl/aranzacja-lazienki-inverno-tubadzin,t109074.htm?highlight=inverno http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,794,66025010,66097026,0,2.html?v=2 http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,67571362.html http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,66679665,66679665,0,2.html?v=2 obiecuję wkleić zdjęcia mojego domu ale muszę się dostać do komputera, w domu nie mam, a w pracy mam blokady na razie jeśli pozwolicie, wkleję trochę inspiracji wykończenia wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 09.11.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 gratuluję! gdzieś czytałam, że wybraliście inverno do łazienki, który kolor wyraliście w brązach, beżach czy pomarańczowy ? mi się też bardzo podobają te płytki Tak, kupiliśmy już nawet te płytki do łazienki. Wybraliśmy brąz, ale tak naprawdę to łazienka będzie prawie biała. Nasza mała łazienka jest mała nie ma okna i nie chcieliśmy żeby wyglądała ponuro. Oprócz brązowej podłogi będą dwa pionowe pasy listwy brązowej przy lustrze i kilka poziomych listw Fiore w okolicy miski ustępowej. A na razie to się robi tylko kotłownia, żeby hydraulicy mogli uruchomić upragnione ogrzewanie Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawus 10.11.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 rozpadła mi się ekipa - potrzebuję pilnie do wieńca i działówek na piętrze - POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 14.11.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Słuchajcie, od wczoraj mamy swoją wodę znaczy przyłącze. A poza tym, rurki, pompki, wymienniki, kotły, piece i grzejniki... człowiek nie czuje jak mu się rymuje Robi się ogrzewanie w naszym domku, przewieźliśmy kominkem (z płaszczem wodnym), kociołek i inne drobiazgi, a dziś od rana wpadła silna grupa 5 hydraulików i na dniach będziemy mogli grzać kominkiem... bo gazu nadal jeszcze nie ma. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 14.11.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 brzeznus, niesamowiete postepy u was. Zazdroszczę bo u mnie hydraulukę i ogrzewanie robi mój tata i już 3 miesiąc się z tym dłubi i końca nie widać, ale mam małą nadzięję, że w najbliższych dniach będę mogła napalić w kominku. Brzeznus, kiedy planujecie przeprowadzić się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 14.11.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 brzeznus, niesamowiete postepy u was. Zazdroszczę bo u mnie hydraulukę i ogrzewanie robi mój tata i już 3 miesiąc się z tym dłubi i końca nie widać, ale mam małą nadzięję, że w najbliższych dniach będę mogła napalić w kominku. Brzeznus, kiedy planujecie przeprowadzić się. To tak jak u mnie z elektryką było, też 2 miesiące się zeszło... i w końcu poprosiłem 2 znajomych zaprawionych w bojach i skończyli w 3 dni Przeprowadzkę kiedyś planowaliśmy na grudzień, ale nie ma szans oczywiście. Spóźnił nam się pan od ocieplenia poddasza (przychodzi od najbliższego poniedziałku) no i przyłącza trwają już 8 miesięcy Nowy termin, którego będziemy pilnować to 8 marca - 2 urodziny córki mogłyby być już u nas (jakiś "kinderbal :)") Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 14.11.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 My też planwaliśmy przeprowadzić sie na grudzień, tzn. na święta, ale mamy duże opóźnienie. Na święta wielkanocne chyba też się nie uda. Nie mamy wylewek, a w zimę ciężko będzie je zrobić, stąd opóźnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 14.11.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 No to fakt... u nas wylewki są od lipca, a mimo wszystko do przeprowadzki daleko. Jak sobie umówicie ekipę do wylewek na początek sezonu, to w wakacje macie szansę na przeprowadzkę. PozdrawiamBrzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 14.11.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 szukam ekipy do stanu surowego zamknietego godna polecenia na przyszly rok- II polowa rokuBARDZO PROSZE O POMOC-dziekuje z gory serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 23.11.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 WitamDawno nic nie pisałem, a to dla tego że miałem i mam sporo roboty na działce. To do rzeczy u mnie już "działa" kominek - mogę już palić, miałem nawet chęć zamieścić na forum ale zrezygnowałem bo wszystko jeszcze nie zrobione, jak bedzie wszystko to wtedy wrzuce.Następnie co się robi to poddasze. Robie z moim ojcem pomieszczenia mieszklane mamy juz całkowicie zrobione tj. ocieplne oraz położona jest płyta gipsowa teraz przygotowujemy wszystkie sciany do malowania - leci z tych scian gips (mam sciany gipsowe i mimo to trzeba szpachlować cekolem).Po scianach wezmiemy sie dalej za ocieplanie strychu. A i kotłownia u mnie działa, pochwalcie sie jakie piece macie kupione lub zamierzacie kupić i co do tego zakupu was skłoniło.Ja mam piec Saunier Duval ISOMAX CONDENS F30/35, podono jest b.dobry taki mi mówił instalator który uruchamiał piec (ma uprawnienia do kilku firm np. Junkers, Viessman, Valliant, Sauniera możliwe że jeszcze ale o tych od niego słyszałem i Sauniera sobie chwali w porównaniu z innymi piecami). Czekam na wasze piece i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 27.11.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam Dawno nic nie pisałem, a to dla tego że miałem i mam sporo roboty na działce. To do rzeczy u mnie już "działa" kominek - mogę już palić, miałem nawet chęć zamieścić na forum ale zrezygnowałem bo wszystko jeszcze nie zrobione, jak bedzie wszystko to wtedy wrzuce. Następnie co się robi to poddasze. Robie z moim ojcem pomieszczenia mieszklane mamy juz całkowicie zrobione tj. ocieplne oraz położona jest płyta gipsowa teraz przygotowujemy wszystkie sciany do malowania - leci z tych scian gips (mam sciany gipsowe i mimo to trzeba szpachlować cekolem). Po scianach wezmiemy sie dalej za ocieplanie strychu. A i kotłownia u mnie działa, pochwalcie sie jakie piece macie kupione lub zamierzacie kupić i co do tego zakupu was skłoniło. Ja mam piec Saunier Duval ISOMAX CONDENS F30/35, podono jest b.dobry taki mi mówił instalator który uruchamiał piec (ma uprawnienia do kilku firm np. Junkers, Viessman, Valliant, Sauniera możliwe że jeszcze ale o tych od niego słyszałem i Sauniera sobie chwali w porównaniu z innymi piecami). Czekam na wasze piece i opinie Cześć Kruz, u mnie podobnie jak u Ciebie. W salonie mamy kotłownię czyli kominek z płaszczem wodnym, podłączony, instalacja zalana, grzejniki wiszą itp - krótko mówiąc "ciepełko". Sama kotłownia też skończona, ale ciągle nie mamy jeszcze gazu - jest instalacja wewnętrzna, ale czekamy na przyłącze, podobno jutro mają robić, a przed Świętami może będzie gaz. Poddasze też się robi, ekipa w sile 3 chłopa ociepla, wiesza profile itp - 2/3 domu już opłytowane. Jak będzie już wszystko ocieplone i opłytowane, zostawią tą robotę (żeby poschło i wygrzało się) i będą układać kafle w łazience, kuchni, hallu i wiatrołapie. A później szpachlowanie, szlifowanie, malowanie... Co do kociołka, u nas wisi De Dietrich MC25LP, podobno "THE BEST" Oczywiście kondensat, z zasobnikiem 130L, grzejniki Purmo + co nieco podłogówki, pogodówka itp. Co mnie skłoniło? Sprzedawca oczywiście , bardzo dobra cena + bardzo dobrej jakości kociołek (tu na forum też wielu instalatorów go sobie chwali). Podobno większość ludzi wszystkie kotły porównuje do Viessmanna, bo z dostępnych kotłów są naj naj (i przy okazji najdroższe), a Dietrich to podobno co najmniej ta sama klasa tylko z mniejszym marketingiem za niższe pieniążki. Ale prawda jest taka, że każdy chwali to, co ma i lubi. A skoro instalator zna ten produkt i zrobi mi bezawaryjną i bezobsługową kotłownię, to czemu miałbym mu nie zaufać Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts