riood4 29.03.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Ooo jak milutko... A już myślałam, że nie znajdę tu na forum sąsiadów. Skończyłam prze- i roz-BUDOWĘ w Kobyłce. Pozdrawiam P.S. Od trzech tygodni mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 29.03.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Mogę śmiało polecić mojego murarza, robota zrobiona czysto, równo i na czas Robi od fundamentów po dach, fachowiec pierwsza klasa Witamy wszystkich, dołączamy do grupy wołomińskiej. Nasza budowa jest w Kobyłce. Szukamy ekipy do wykonania stanu surowego (fundamenty już mamy) brzuzens czy możecie dać jakiś namiar na tego murarza?Wasza chałupka jest bardzo ładna Wysłaliśmy zapytanie na PW ale nie wiemy czy doszło? Pozdrawiamy Jeśli jeszcze poszukujecie ekipy, to służę namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 29.03.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Mogę śmiało polecić mojego murarza, robota zrobiona czysto, równo i na czas Robi od fundamentów po dach, fachowiec pierwsza klasa Witamy wszystkich, dołączamy do grupy wołomińskiej. Nasza budowa jest w Kobyłce. Szukamy ekipy do wykonania stanu surowego (fundamenty już mamy) brzuzens czy możecie dać jakiś namiar na tego murarza?Wasza chałupka jest bardzo ładna Wysłaliśmy zapytanie na PW ale nie wiemy czy doszło? Pozdrawiamy Jeśli jeszcze poszukujecie ekipy, to służę namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 02.04.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Mogę śmiało polecić mojego murarza, robota zrobiona czysto, równo i na czas Robi od fundamentów po dach, fachowiec pierwsza klasa Witamy wszystkich, dołączamy do grupy wołomińskiej. Nasza budowa jest w Kobyłce. Szukamy ekipy do wykonania stanu surowego (fundamenty już mamy) brzuzens czy możecie dać jakiś namiar na tego murarza?Wasza chałupka jest bardzo ładna Wysłaliśmy zapytanie na PW ale nie wiemy czy doszło? Pozdrawiamy Jeśli jeszcze poszukujecie ekipy, to służę namiarami Już znaleźliśmy. Bardzo dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy. Pozdrawiam żona krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 07.05.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam, ja też będę budować w Wołominie. Poszukuję ekipy do dachu, może możecie polecić solidnych wykonawców? Odpowiedziałem na priv. A swoją drogą, dużo domów w okolicy się buduje, dużo osób się odzywa na priv... a grupa jakaś martwa, cisza, spokój może warto by ją jakoś rozkręcić, powymieniać się namiarami, porobić wspólne zakupy? Opłaca się, kupiliśmy ze znajomymi w ten sposób styropian pod wylewki, bramy garażowe, drzwi wewnętrzne, wełnę na poddasze i masę innych materiałów... wszystko taniej niż w okolicznych hurtowniach. Zapraszam do aktywnego uczestnictwa Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 07.05.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Bardzo dziękuję za odzew. Też zrobiliśmy wycenę u tego sprzedawcy - plannja regent wyszła droższa niż dachówka betonowa Euronit, jedynie robocizna przy dachówce droższa. Problem w tym,że mamy już gotową więźbę pod blachodachówkę, bo miało być znacznie taniej. No i klops. <ciach> A ten grafitowy dach na Wesołej z czego jest? Chętnie zobaczę. Pan z Nadarzyńskiej mówił, że przykrył w okolicy tylko 3 dachy. Fajnie jest, bo odpowiadasz na wiadomość, która poszedł na priv i teraz nikt z "czytaczy" nie bedzie wiedział o co chodzi Nic to, uświadomię ich . Więc tak... dach, który robiła ekipa p. Tomka jest w Kobyłce na Zielonej, nie Wesołej i przykryty jest grafitową dachówką Roben Średzka. Drugi dach o którym wiem, z ręki tej samej ekipy jest w Wołominie na Sosnowej, za Wołomińską po lewej stronie. Kryty blachą, chyba właśnie Plannja. Trzeci... nie wiem gdzie jest Panowie są chyba gdzieś z okolic Siedlec (sądząc po rejestracji na samochodzie ) Poza tym pomysł ze wspólnymi zakupami przedni, tylko czy w dobie boomu budowlanego można liczyć na rabaty? Hurtownicy mówią, że schodzi im jak woda absolutnie wszystko. W każdym razie gdyby ktoś był gotów się jednoczyć, to proszę o kontakt. Ja mam kupione tylko cegły póki co. To zależy, czy chcesz dać zarobić hurtowniom My sporo rzeczy kupowaliśmy bezpośrednio od producentów, właśnie teraz, w dobie boomu. Np. za styropian (kupiliśmy około 200m3, wyszły 2 pełne transporty) zapłaciliśmy podobno o 2zł/m3 taniej, niż płaci za ten sam styropian duża hurtownia z naszego miasta . Hurtownia po kosztach Ci nie sprzeda, też chce zarobić... W dniu dostawy podzwoniliśmy po hurtowniach... najtaniej FS20 kosztował wtedy 190zł/m3, najdrożej - 205zł/m3, my płaciliśmy po 167zł/m3. Jest różnica? Każdy z nas wziął po 20-30m3 i zaoszczędził po kilka stówek. Niestety większość zapasów już porobiliśmy, więc ciężko będzie się dołączyć do tych zakupów. Jeśli będziemy robić kolejne duże zakupy, mogę zbierać chętnych na dołączenie się do listy Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 07.05.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam, ja też będę budować w Wołominie. Poszukuję ekipy do dachu, może możecie polecić solidnych wykonawców? Odpowiedziałem na priv. A swoją drogą, dużo domów w okolicy się buduje, dużo osób się odzywa na priv... a grupa jakaś martwa, cisza, spokój może warto by ją jakoś rozkręcić, powymieniać się namiarami, porobić wspólne zakupy? Opłaca się, kupiliśmy ze znajomymi w ten sposób styropian pod wylewki, bramy garażowe, drzwi wewnętrzne, wełnę na poddasze i masę innych materiałów... wszystko taniej niż w okolicznych hurtowniach. Zapraszam do aktywnego uczestnictwa Pozdrawiam Brzuzens Świetny pomysł!!! Szkoda, że wczesniej nikt z nas na to nie wpadł , można by było sporo zaoszczędzić. A teraz zmiana tematu, przygotowywuję się do krycia dachu i elewacji zewnętrznej może doradzicie coś np. gdzie mają materiały w rozsądnej cenie i może jakieś ekipy, które nie mają zachodnioeuropejskich stawek przy wątpiwej jakości pracy Liczę na pomoc. P.s. Mieszkam w Kobyłce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 07.05.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Świetny pomysł!!! Szkoda, że wczesniej nikt z nas na to nie wpadł , można by było sporo zaoszczędzić. A teraz zmiana tematu, przygotowywuję się do krycia dachu i elewacji zewnętrznej może doradzicie coś np. gdzie mają materiały w rozsądnej cenie i może jakieś ekipy, które nie mają zachodnioeuropejskich stawek przy wątpiwej jakości pracy Liczę na pomoc. P.s. Mieszkam w Kobyłce Wpadł, wpadł A co do doradzania - śmiało mogę polecić ekipę dekarzy. Materiały kupowałem w Dachluxie na Marsa u p. Piotra Staniczewskiego - też polecam. Elewacje - niestety nie mój temat nam murarz zrobił "gotowca" przy stawianiu budynku. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 29.05.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam KOCHANI ciesze sie, ze cos tutaj sie dzieje .........i nasza budowa ruszyła, okolice Duczek obecnie panowie murują ściany pod strop, są w połowie okien udało nam się kupić cegłę w styczniu po starych cenach (Dzięki Ci Panie Boże za to !!!!!) budujemy z U220 8 cm styropianu i K3 (mieliśmy budować z MAXA i K3, ale architek żle wiliczył grubość ścian - długa historia, ale jakieś wpadki muszą być, w końcu świat nie jest idealny dom 200m2 pow. całkowitej ( w tym gabinet z poczekalnią dla męza) projekt mamy robiony na zamowienie zaopatrujemy się w hurtowni mat. budowlanych w Lipce, którą szczerze polecam mamy dobrych murarzy: budują czysto, sprawnie, na razie bez żadnych problemów, nasz plan to : w tym roku stan surowy otwarty bez blachodachówki w przyszłym roku - KREDYT i wykańczanie to by było w skrócie zdjęcia umieszczę moze w przyszłym tygodniu, niestety nie mam komputera w domu i będę prosić o pomoc innych klikam z pracy ZATEM ROZKRĘCAMY NASZ WĄTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 29.05.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 BRZUZENS bardzo ładny jest Wasz domekjaki to projekt, z jakiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 29.05.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 BRZUZENS bardzo ładny jest Wasz domek jaki to projekt, z jakiej firmy ? Hej, nasz domek to projekt indywidualny... nie mogliśmy trafić niczego, co odpowiadałoby nam w 100%. Mam nadzieję że grupa się rozkręci, choć u nas obecnie marazm, zastój... czekamy na tynkarzy, którzy chwilowo się gdzieś zapodziali A terminy zaczynają nas gonić, trzeba robić hydraulikę, wylewki, bo na jesieni parkiety mogłyby się kłaść... Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 29.05.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Brzuzens, jesteście na tys samym etapie co my. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu zaczniemy tynki wew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 29.05.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Hejka! Widzę, że grupa powolutku się rozkręca...dobrze niech się "kręci" U nas już są ściany i strop podparty stemplami, szukamy więźby. Właściwie jesteśmy już w 90% zdecydowani gdzie zamówimy, ale może ktoś z Was poleci coś innego, może jakiś sprawdzony, niedrogi tartak .... Brzuzens aleeee podgoniliście z budową! - gratulacje Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 30.05.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Szanowna Grupo !!! Mam pewną propozycję, napiszcie parę słów o sobie, żebyśmy mogli się lepiej poznać ! No i może trochę o Waszych domkach, przydałoby się więcej zdjęć Napiszcie czego szukacie, może uda nam się wspólnie wymienić adresami dobrych fachowców i hurtowni ! zacznę od siebie Jestem mamą Julii (1 rok i 7 miesięcy) i żoną wspaniałego człowieka, obecnie mieszkamy u teściów w Kobyłce, mam 30 lat Domek - to nasze wspólne marzenie, które nie wierzyłam, że się kiedys spełni, Moje hobby to taniec i decoupage! - ostatnio nie mam na nic czasu to tak w skrócie, reszta wyjdzie "w praniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 30.05.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Hejka! Widzę, że grupa powolutku się rozkręca...dobrze niech się "kręci" U nas już są ściany i strop podparty stemplami, szukamy więźby. Właściwie jesteśmy już w 90% zdecydowani gdzie zamówimy, ale może ktoś z Was poleci coś innego, może jakiś sprawdzony, niedrogi tartak .... Brzuzens aleeee podgoniliście z budową! - gratulacje Pozdrawiam żona Krzycha Eeeeechhhh, wcale nie podgoniliśmy dach się zrobił, elektryka, alarmy itp, woda i kanalizacja... teraz czekamy na tynkarzy. Mieliśmy małą obsuwę, tynkarz chciał przyjść to domek nie gotowy, teraz domek gotowy a tynkarz robi innych, bo poumawiał konkretne terminy... według naszego harmonogramu, którego mieliśmy się mocno pilnować, powinniśmy mieć już zamontowaną stolarkę i na początku czerwca robić wylewki. A u nas, jak u Majewskiego, "końca nie widać" A tartaku Wam nie polecę. Zamawialiśmy więźbę w tartaku w Długiej Szlacheckiej (to za Okuniewem, jadąc w stronę Halinowa), wszystko OK ale terminy w zeszłym roku to mieli straszne - 2 miesiące czekania to minimum. Majster klął bo podgonił z robotą, na początku chciał więźbę na połowę sierpnia, a później się okazało że pod koniec lipca już się rozglądał. A w tartaku podgonić się nie dało... I jak, kto muruje? P. Józef??? Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 30.05.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Szanowna Grupo !!! Mam pewną propozycję, napiszcie parę słów o sobie, żebyśmy mogli się lepiej poznać ! Pomysł spoko, czekam na kolejnych odważnych To tak... jestem tatą Marysi (1 rok i 3 miesiące) i mężem wspaniałej kobiety Widać nas na avatarku, pewnie się domyślicie kto jest kto Fotka z budowy, z sierpnia 2006. Bardzo się nie zestarzeliśmy. Mieszkamy, a jakże... u teściów. Wiek - też coś koło tego, może ciut więcej (dobrze się trzymam) Dom - pierwszego Muratora kupiłem w 97 roku, już wtedy kreśliłem plany jak powinien wyglądać ten wymarzony. Niewiele z tamtych pomysłów zostało, ale najważniejsze, że Boże Narodzenie będzie już we własnym bałaganie (oby...) Hobby - budowanie może być??? :D:D Oprócz tego łażenie po górach (jeśli można powiedzieć że to hobby), fotografia. Kiedyś byłem zatwardziałym modelarzem kartonowym, potrafiłem godzinami siedzieć nad słoikiem butaprenu teraz brak czasu, miejsca... ale na strychu leży kilkadziesiąt sztuk czekając na jakiś bardzo dłuuuugi weekend Zdjęcia domu zaktualizuję jak będziemy mieli okna - na razie poza kolorem dachu niewiele się zmieniło Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 31.05.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Hejka! Widzę, że grupa powolutku się rozkręca...dobrze niech się "kręci" U nas już są ściany i strop podparty stemplami, szukamy więźby. Właściwie jesteśmy już w 90% zdecydowani gdzie zamówimy, ale może ktoś z Was poleci coś innego, może jakiś sprawdzony, niedrogi tartak .... Brzuzens aleeee podgoniliście z budową! - gratulacje Pozdrawiam żona Krzycha Eeeeechhhh, wcale nie podgoniliśmy dach się zrobił, elektryka, alarmy itp, woda i kanalizacja... teraz czekamy na tynkarzy. Mieliśmy małą obsuwę, tynkarz chciał przyjść to domek nie gotowy, teraz domek gotowy a tynkarz robi innych, bo poumawiał konkretne terminy... według naszego harmonogramu, którego mieliśmy się mocno pilnować, powinniśmy mieć już zamontowaną stolarkę i na początku czerwca robić wylewki. A u nas, jak u Majewskiego, "końca nie widać" A tartaku Wam nie polecę. Zamawialiśmy więźbę w tartaku w Długiej Szlacheckiej (to za Okuniewem, jadąc w stronę Halinowa), wszystko OK ale terminy w zeszłym roku to mieli straszne - 2 miesiące czekania to minimum. Majster klął bo podgonił z robotą, na początku chciał więźbę na połowę sierpnia, a później się okazało że pod koniec lipca już się rozglądał. A w tartaku podgonić się nie dało... I jak, kto muruje? P. Józef??? Pozdrawiam Brzuzens Pan Józef to bardzo miły, uczciwy i godny polecenia człowiek, bardzo trudno nam było z niego rezygnować ale....zrezygnowaliśmy, gdyż znaleźliśmy ekipę murarzy (też z polecenia) za dużo mniejsze pieniądze. Ekipa postawiła nam dom w ciągu dwóch tygodni (u Pana Józefa miało to trwać 1,5 miesiąca). Z pracy murarzy jesteśmy zadowoleni, tyle, że mąż musiał wykorzystać swój urlop "wypoczynkowy" aby być cały czas (non-stop) na budowie i uzupełniać na bieżąco materiały budowlane. Teraz jesteśmy na etapie dachu. Musimy kupić więźbę i ta sama ekipa będzie nam robiłła dach.....ale to za kilka tygodni. Na więźbę też musimy czekać około miesiąca. Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 31.05.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Szanowna Grupo !!! Mam pewną propozycję, napiszcie parę słów o sobie, żebyśmy mogli się lepiej poznać Może i ja coś dodam.... Nasza rodzina to 2+3. Budujemy się w Kobyłce. Nasz przyszły dom to Wierzba II (dom z poddaszem użytkowym i garażem dwustanowiskowym) Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 31.05.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jak wszyscy się przedstawiają to i my. Jesteśmy młodym małżeństwem, bo dopiero 1,5 rocznym, mieszkamy w Kobyłce u rodziców. Dęcyzję o budowie domu pojęliśmy od razu po ślubie i przez prawie rok szukaliśmy odpowiedniej działki. Dzięki temu poznaliśmy lepiej okolice Kobyłki i Wołomina. Mieliśmy wiele trudności zanim znaleźliśmy tę właściwą działkę. Ostatecznie kupiliśmy plac z rozpoczętą budową - postawione były same mury bez dachu. Projekt nam się podobał, więc decyzję podjęliśmy od razu. Budujemy Dom w bluszczu z garażem dwustanowiskowym - obecnie mamy już ukończony dach i wstawione okna, a ogrodznie jest prawie ukończone. Zdjęcia naszego domku: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=101712&highlight= Prozdrawiam całą grupę Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 31.05.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 przez prawie rok szukaliśmy odpowiedniej działki. Dzięki temu poznaliśmy lepiej okolice Kobyłki i Wołomina. Mieliśmy wiele trudności zanim znaleźliśmy tę właściwą działkę. My też dłuuugo szukaliśmy działki (zjeździliśmy 100-tki kilometrów) chcieliśmy aby była to działka w otulinie lasu a blisko Warszawy. Wreszcie padło na Kobyłkę A Kobyłka to prawie same lasy Ps. Wasz domek jest śliczny Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts