Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy GAZ!!!! :D:D:D:D:D

tzn. mamy ale jeszcze nie używamy, we środę dopiero przyjedzie serwisant uruchomić kociołek. Czyli kroczek do przodu :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Gratuluję, cieszę sie razem z wami.

Ja na gaz czekam do jesieni w poryach do zimy, tak obiecują z Gaz Media. Muszą wybudować całą linię, mam nadziję że zdążą.

tzn. mamy ale jeszcze nie używamy, we środę dopiero przyjedzie serwisant uruchomić kociołek. Czyli kroczek do przodu :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Gratuluję, cieszę sie razem z wami.

Ja na gaz czekam do jesieni w poryach do zimy, tak obiecują z Gaz Media. Muszą wybudować całą linię, mam nadziję że zdążą.

No to super!

My czekamy na warunki, podobno w naszej okolicy projektuje się przyłącze :roll: Ciekawe ile będziemy czekać na ten gaz ?:roll:

No... my zaczęliśmy sprawę o ile dobrze pamiętam 17 grudnia 2006, a gazociąg mieliśmy 24 metry od granicy działki :o Niestety trafiliśmy na taki niefartowny moment :( biurokracja ciągnęła się do września bodajże...

Teraz podobno jest już lepiej (czyt. krócej) więc może u Was też będzie lepiej :)

Pozdrawiam

Brzuzens

UWAGA! SPRZEDAM WĘŁNĘ DO OCIEPLENIA PODDASZA!

Po ociepleniu poddasza pozostało mi 11 rolek wełny ISOVER, którą chętnie odsprzedam w atrakcyjnej cenie.

Jest to wełna o grubości 15 cm Uni-Mata. W jednej rolce jest 6,9 m2 wełny.

http://www.isover.pl/_files/Product/unimata.jpg

Sprzedam po 140 zł za roklę. Zainteresowanych proszę o kontakt na PRV.

Witam

Jak u was prace??

Ja moge się pochwalić układaniem parkietu, prawdopodobnie do piątku ułożą wszystko tj jakieś 160m2.

Jak będe miał zdjęcia to pokaże (może w środę - bo czuję że grypa na mnie ma ochotę).

A u was jak prace??

Ja jeszcze czekam na podłączenie docelowe budynku w tym tygodniu facet powinien mi robić tj stawiać skrzynkę.

Tych podwykonawców ZEWT powinien dobierać trochę lepiej bo są do bani.

Zawsze cos znajdzie żę nie może przyjsc w terminie a to już zaczyna być drażniące

Witajcie, przyłączam się do grupy. Z zazdrością prześledzilam wasze poczynania.

Ja niestety jestem na samym początku drogi. 9 miesięcy temu kupiłam działkę ok 5 km od Radzymina. Na dzień dzisiejszy mam tylko uzgodnienia z elektrownią. No i dziś zamówiłam projekt domku. Długa droga do przebycia ale widzę że w razie kłopotów zawsze można liczyć na niezawodnych forumowiczów.

Moje plany to wybudowanie stanu surowego otwartego z dachem na jesieni tego roku. Będzie wyglądał tak: http://projekty.z500.pl/projekt/z17.html

Ja na razie nie mam się czym chwalić bo dopiero co odebrałam pozwolenie na budowę :D :D :D :D :D :D :D :D a i tak jestem szczęśliwa bo tylee razy ile tam byłam to bałam się że mi nie dadzą :-?

brzuzenssuper łazieneczka...a płytki są w jakiś wzorek?

No i gratki tym co prace się posuwają do przodu...ja nie mogę się doczeka aż zaczniemy tak naprawdę

brzuzenssuper łazieneczka...a płytki są w jakiś wzorek?

No i gratki tym co prace się posuwają do przodu...ja nie mogę się doczeka aż zaczniemy tak naprawdę

To znaczy? :) jedyny "wzorek" widać na zdjęciach, na obudowie geberita jest kilka dekorów:

http://images24.fotosik.pl/132/f7b5f689c5146d96.jpg

a tu między ciemnymi dekorami będzie lustro i umywalka, wiemy już jakie ale nie powiemy :D zobaczycie sami niedługo...

http://images23.fotosik.pl/131/d2e00f0897611ee7.jpg

A od wczoraj mamy ogrzewanie gazowe, serwisant uruchomił nam kociołek. Mielibyśmy już w zeszłym tygodniu, ale mieliśmy awarię :( jeden zgrzew rury CWU puścił w podłodze w łazience na poddaszu i lała nam się woda przez strop na parter :evil: :evil: :evil: na szczęście szybko odnaleźliśmy punkt awarii (bez skuwania połowy podłogi) i już po krzyku. Teraz trzeba troszkę osuszyć i ogrzać budynek i może w przyszłym tygodniu zaczną się podłogi :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Brzuzens kto ci układał łazienke??

Wart jest polecenia??

Wart, ale pisałem już o nim:

Zaczynam powoli przymierza się do galzury, stąd proźba do was.

Podajcie mi namiary na spradzonych i dobrych glazurników. Z góry dziękuję.

Mój odpada, dobry i sprawdzony ale z Siemiatycz (opłaca mu się jechać tylko do większej roboty) i terminy zajęte na pół roku...

Pozdrawiam

Brzuzens