Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

To my nie mieliśmy problemów z wyborem miejsca na ziemi :) Oboje z żoną pochodzimy z Wołomina, więc wybór był jasny... Tak się fajnie złożyło, że udało nam się kupić działkę dokładnie w połowie drogi (z dokładnością do kilku metrów) między domem jednych i drugich rodziców - także wnuczki będą miały tak samo blisko do jednej i drugiej babci :D:D. Ale faktycznie, same poszukiwania działki to masa czasu i wyjeżdżonej benzyny. Szukaliśmy pół roku, zanim trafiła się nasza okazja.

Pozdrawiam

Brzuzens

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My też dłuuugo szukaliśmy działki (zjeździliśmy 100-tki kilometrów) chcieliśmy aby była to działka w otulinie lasu a blisko Warszawy. Wreszcie padło na Kobyłkę :D A Kobyłka to prawie same lasy :wink:

Ps. Wasz domek jest śliczny :D

Pozdrawiam :D

żona Krzycha

ja mieszkam obecnie przy rezerwacie Grabicz,

może jesteśmy sąsiadami?

Jak wszyscy się przedstawiają to i my.

Jesteśmy młodym małżeństwem, bo dopiero 1,5 rocznym, mieszkamy w Kobyłce u rodziców.

Dęcyzję o budowie domu pojęliśmy od razu po ślubie i przez prawie rok szukaliśmy odpowiedniej działki. Dzięki temu poznaliśmy lepiej okolice Kobyłki i Wołomina. Mieliśmy wiele trudności zanim znaleźliśmy tę właściwą działkę.

Ostatecznie kupiliśmy plac z rozpoczętą budową - postawione były same mury bez dachu. Projekt nam się podobał, więc decyzję podjęliśmy od razu.

Budujemy Dom w bluszczu z garażem dwustanowiskowym - obecnie mamy już ukończony dach i wstawione okna, a ogrodznie jest prawie ukończone.

Zdjęcia naszego domku: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=101712&highlight=

Prozdrawiam całą grupę

Edyta

bardzo ładny jest ten domek ! gratuluję

chciałabym podpytać o koszty ogrodzenia

możesz napisać ile kosztować będzie jedno przęsło ?

ja mieszkam obecnie przy rezerwacie Grabicz,

może jesteśmy sąsiadami?

No prawie :) Z nami prawie jesteście sąsiadami, my też przy rezerwacie, tylko po drugiej stronie lasu :)

Pozdrawiam

Brzuzens

WIELKA szkoda, do rezerwatu to mamy spory kawałek :( :(

Czy ten rezerwat to jeszcze istnieje? Czy tylko nazwa "rezerwat" została? Kiedyś podobno można było usłyszeć setki rechoczących żab i tysiące śpiewających i krzyczących ptaków? A teraz? :roll:

żona Krzycha

WIELKA szkoda, do rezerwatu to mamy spory kawałek :( :(

Czy ten rezerwat to jeszcze istnieje? Czy tylko nazwa "rezerwat" została? Kiedyś podobno można było usłyszeć setki rechoczących żab i tysiące śpiewających i krzyczących ptaków? A teraz? :roll:

żona Krzycha

Hej,

nie wiem czy rezerwat nadal istnieje... tablic o wejściu do rezerwatu już nie widuję. Z żabami i ptakami to prawda, mało tego... w zimie na ulicę przychodziły w poszukiwaniu jedzenia dziki :) Można było wyjść rano i poczęstować je ziemniaczkiem :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Witam grupę wołomińską!

Cieszę się, że trafiłam na ten wątek. Patrząc na Wasze osiągnięcia, to myślę sobie, że budowa domu nie jest dla mnie tak nierealna, jak początkowo sądziłam. Może mi się nawet udać :lol: Dopiero zaczynam, walczę z papierami a chciałabym wbić pierwszą łopatę na jesieni 2007. Od zawsze mieszkam w Wołominie i podobnie jak Brzuzens, nie ciągnęło mnie w inne okolice. Działkę znalazłam w Rasztowie (okolice Klembowa). Może ktos z Was zamierza zacząć budowę w tym rejonie również na jesieni? Jeżeli tak, to proszę o kontakt na priva. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę sukcesów "na polu bitwy".

Gunni[/b]

Witam grupę wołomińską!

Cieszę się, że trafiłam na ten wątek. Patrząc na Wasze osiągnięcia, to myślę sobie, że budowa domu nie jest dla mnie tak nierealna, jak początkowo sądziłam. Może mi się nawet udać :lol: Dopiero zaczynam, walczę z papierami a chciałabym wbić pierwszą łopatę na jesieni 2007. Od zawsze mieszkam w Wołominie i podobnie jak Brzuzens, nie ciągnęło mnie w inne okolice. Działkę znalazłam w Rasztowie (okolice Klembowa). Może ktos z Was zamierza zacząć budowę w tym rejonie również na jesieni? Jeżeli tak, to proszę o kontakt na priva. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę sukcesów "na polu bitwy".

Gunni[/b]

Witam :D

Trzymam kciuki i życzę powodzenia w załatwianiu "papierków"

Pozdrawiam

żona Krzycha

Witam grupę wołomińską!

Gunni[/b]

witaj !

my budujemy w okolicach klembowa, ale z drugiej strony

Klembów ma bardzo dobrego wójta, generalnie gimna jest prężna

byliśmy tam 2 razy, wszystko załatwiliśmy od ręki

z papierkami w Wołominie też nie było żadnych kłopotów

powodzenia !!!

my wczoraj zamówiliśmy terrivę w Leśniakowiźnie

koszt 9500zł, trzeba czekać 2,5 tygodnia

do tego jeszcze beton, bierzemy z Radzymina

drewno na więźbę zakupiliśmy w lutym

jak skończymy stan surowy zaczniemy myśleć o wjeździe i ogrodzeniu

chcemy też nawieźć trochę ziemi, by zrównać teren działki z drogą,

ale jeszcze chcemy w gminie zapytać czy tak można, czy potrzeba jakichś pozwoleń itd.,

mamy już zamówionego kolegę do tynkowania na przyszły rok, a także hydraulika i elektryka

nasz plan to wprowadziś się jesienią 2008 :) .......zobaczymy czy to się uda

w zimie na ulicę przychodziły w poszukiwaniu jedzenia dziki :) Można było wyjść rano i poczęstować je ziemniaczkiem :)

:o :o :o :lol:

z tymi dzikami to prawda

a żab już prawie nie słychać :(

ptaki owszem,

a wiewiórki biegają po naszych drzewach na podwórku

Wiem, że prawda :D

Tak tylko sobie pomyślałam , że gdybym ja "takiego osobnika" spotkała to szybciej bym uciekła :oops: :wink: niż poczęstowała go ziemniaczkiem :wink:

żona Krzycha

Witajcie !!!

oto krótka historia z naszej budowy .....

panowie z firmy przywieźli elementy stropu terriva

najpierw poprosili o kawę, potem poszli do sklepu kupić piwo, wypili je i po godzinie, bardzo powoli wzięli się za rozładunek ....

po czym wieczorem zadzwonił ich szef, że mamy mu dopłacić za rozładunek, bo zeszły się na tym 2 godziny, a on planował 1/2 godziny

na szczęście rozmawiał z nim teściu, który widział całą sytuację i wszystko mu opisał .........

No to hop! troszkę do góry ten nasz wątek :wink:

U nas ze stropem TERIVA też było wesoło. Co prawda było to już jakiś czas temu, ale miło :D Zamówiliśmy terive i okazało się, że sporo "garów" zostało, więc przyjechali, niepotrzebne "gary" zabrali i kasę oddali :D

Teraz czekamy na więźbę.

Co dobrego u Was słychać? Jakieś postępy na budowach?

Brzuzens co u Ciebie?

Pozdrawiam

żona krzycha

Brzuzens co u Ciebie?

Pozdrawiam

żona krzycha

Hej,

u nas brak postępów. Tynkarze zapowiadają się około 20 czerwca dopiero, więc poza nieustającymi porządkami nic się nie dzieje. Jak już się coś wydarzy, nie omieszkam zawiadomić :)

Pozdrawiam

Brzuzens

U nas też czekanie i porządki :wink:

O! widzę, że doczekaliśmy się 2 strony...no to jest nadzieja, że będzie i 3 i 4 i .... :wink:

Pozdrawiam

żona Krzycha

A ja proszę o zdjęcia !!!! :D 8) :oops: :roll: :evil: :o :p

zdjęcia domków, płotów itd ....

ja nie mam jak wkleić zdjęć, bo klikam z pracy

a w domu nie mam komputera :(

hmmm, zdjęcia... bałaganu nie będę fotografował :) Jak coś uwiecznię to wkleję.

A co do Twoich argumentów... patrząc na godziny wysyłania postów, to większość z nas klika z pracy :D - w czym problem wklejać zdjęcia będąc w pracy?

Pozdrawiam

Brzuzens