krzycha16a 09.05.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Tak, ale (zawsze jest jakieś ale) Teren całej działki zaczyna się wznosić w połowie działki nr. 2. W efekcie działka nr. 3 (czyli tam będę się budował) leży lekko 1.5m wyżej od działki 1. Zawsze jest to bezpieczniej od wilgoci, na tym terenie nie mam problemu z wodą stojącą, (ziemia też nie jest za dobra), ale wiem z doświadczenia od mojej żony która jest z Radzymina że niski teren to udręka. Na rysunku nie było widać, że jest wyżej Zgadzam się, też wybrałabym działkę leżącą najwyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabata 09.05.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Uporałem się już ze zmianą formatów plików. Oto mój projekt: http://img329.imageshack.us/img329/2079/parterty0.th.jpg http://img214.imageshack.us/img214/2602/pitrody9.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 09.05.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Bardzo fajny projekt, podoba mi się rozwiązanie salonu i kuchni na dole No i garaż 2 - stanowiskowy - też wstępnie taki był u mnie ale po przeliczeniu kosztów - zrezygnowałem Będę pilnie podglądał wasze rozwiązania i kibicował oczywiście także Pozdrawiam, aloooha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 09.05.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Uporałem się już ze zmianą formatów plików. Oto mój projekt: Nooo... bardzo bardzo Fajny projekcik i bardzo szczegółowy. Nasz projekt (też indywidualny) zawierał może 25% informacji, które są zawarte w Twoim projekcie. Podoba mi się... i mam wrażenie że to nie będzie taka tradycyjna bryła, stodółka Czy się mylę? Wrzuć jeszcze widok elewacji Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 09.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Uporałem się już ze zmianą formatów plików. Oto mój projekt: Aaaaa, zapomniałem dopisać Na mnie największe wrażenie zrobiły te 2 sztuki Porsche 911 w garażu :):) Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 09.05.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witajcie odnośnie domku sabata, bardzo fajny projekcik, czekam na wizualkę domu na zewnątrz jeśli chodzi o cenę, to myślę, że to bardzo dużo my budowaliśmy system gospodarczym, jedne murarz robił fundamenty, ściany (3-warstwowe) aż po dach z pełnym dekowaniem i papą grunt to dobra sprawdzona ekipa !!! kolega buduje dom równolegle z nami, zatrudnił firmę i teoretycznie nic go nie interesuje i wynik jest taki, że jest na takim samym etapie co my, a co dziwniejsze ma więcej stresu i kłopotów na budowie niż my .... tak więc jeszcz raz radzę szukać dobrej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabata 09.05.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Bardzo fajny projekt, podoba mi się rozwiązanie salonu i kuchni na dole No i garaż 2 - stanowiskowy - też wstępnie taki był u mnie ale po przeliczeniu kosztów - zrezygnowałem Pozdrawiam, aloooha Dzięki. Mi też się podoba Wbrew pozorom garaż 2 stanowiskowy zwiększa tylko kilka procent końcową cenę. Przecież garażu i tak się nie ogrzewa, a przy budowie to kilkadziesiąt cegieł więcej + trochę ocieplenia i kawałeczek stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabata 09.05.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Aaaaa, zapomniałem dopisać Na mnie największe wrażenie zrobiły te 2 sztuki Porsche 911 w garażu :):) Pozdrawiam Brzuzens Rzeczywiście robią wrażenie. Nie można robić odstępstw od projektu, bo można mieć problemy z odbiorem domu, więc zaczynam już zbierać kasę na te samochodziki, żeby wszystko się zgadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 09.05.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Bardzo fajny projekt, podoba mi się rozwiązanie salonu i kuchni na dole No i garaż 2 - stanowiskowy - też wstępnie taki był u mnie ale po przeliczeniu kosztów - zrezygnowałem Pozdrawiam, aloooha Dzięki. Mi też się podoba Wbrew pozorom garaż 2 stanowiskowy zwiększa tylko kilka procent końcową cenę. Przecież garażu i tak się nie ogrzewa, a przy budowie to kilkadziesiąt cegieł więcej + trochę ocieplenia i kawałeczek stropu. plus kawałeczek wykończenia, kawałeczek fundamentów kawałeczek dachu ... Heh z tych kawałeczków mój architekt oszacował że będzie to dodatkowe 60 000 (z wykończeniem oczywiście), u mnie nad garażem jest pokój i wtedy powiększył by się on dwukrotnie etc.... Trzeba mierzyć zamiary na siły Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 09.05.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Uporałem się już ze zmianą formatów plików. Oto mój projekt: Na mnie największe wrażenie (pomijając 2 sztuki Porsche ) zrobił piękny, olbrzymi salon, połączony z jadalnią (Sabata zdradzisz ile ma m2?) Ładny projekt, z przyjemnościa będę podglądała postępy w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabata 09.05.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Uporałem się już ze zmianą formatów plików. Oto mój projekt: Na mnie największe wrażenie (pomijając 2 sztuki Porsche ) zrobił piękny, olbrzymi salon, połączony z jadalnią (Sabata zdradzisz ile ma m2?) Ładny projekt, z przyjemnościa będę podglądała postępy w budowaniu. Nie wiem o cenę czego pytasz. Czy o cenę projektu, budowy, wykończenia, urządzenia? Napisz, to może zdradzę słodką tajemnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 09.05.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 cenę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabata 09.05.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 plus kawałeczek wykończenia, kawałeczek fundamentów kawałeczek dachu ... Heh z tych kawałeczków mój architekt oszacował że będzie to dodatkowe 60 000 (z wykończeniem oczywiście), u mnie nad garażem jest pokój i wtedy powiększył by się on dwukrotnie etc.... Ten Twój architekt, to chyba robił wycenę tak samo jak moja firma, do której zwróciłem się o wycenę budowy domu od A do Z. Garaż na 2 samochody to tylko 11-12 m.kw. więcej. Nad garażem w Twoim wypadku mógłbyś zrobić taras, wtedy kilka "kawałeczków" na pewno by odeszło, a taki taras zamiast balkonu to fajna sprawa. Ja mam właśnie tak rozwiązane a mogłem zrobić zamiast tarasu jeszcze przynajmniej jeden pokój. Ciekawe ile będzie kosztować Cię wiata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabata 09.05.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Nooo... bardzo bardzo Fajny projekcik i bardzo szczegółowy. Nasz projekt (też indywidualny) zawierał może 25% informacji, które są zawarte w Twoim projekcie. Podoba mi się... i mam wrażenie że to nie będzie taka tradycyjna bryła, stodółka Czy się mylę? Wrzuć jeszcze widok elewacji Pozdrawiam Brzuzens Zgadza się. Osoby, które widziały ten projekt podkreślały, że jest bardzo szczegółowy i dobrze zwymiarowany. Mam nadzieję, że w związku z tym podczas budowy nie będzie większych problemów. A oto moje elewacje: http://img385.imageshack.us/img385/8121/e1ks7.th.jpg http://img140.imageshack.us/img140/9094/e2fk7.th.jpg A tak wyglądała przedostatnia wersja, jeszcze z wykuszem i bez kilku okien: http://img509.imageshack.us/img509/7145/14205242ti8.th.jpg http://img227.imageshack.us/img227/2705/64295536jl0.th.jpg http://img232.imageshack.us/img232/3483/75868627mr1.th.jpg http://img152.imageshack.us/img152/526/73006863ue5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 09.05.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 plus kawałeczek wykończenia, kawałeczek fundamentów kawałeczek dachu ... ...... powiększył by się on dwukrotnie etc.... Ten Twój architekt, to chyba robił wycenę tak samo jak moja firma, do której zwróciłem się o wycenę budowy domu od A do Z. Garaż na 2 samochody to tylko 11-12 m.kw. więcej. Nad garażem w Twoim wypadku mógłbyś zrobić taras, wtedy kilka "kawałeczków" na pewno by odeszło, a taki taras zamiast balkonu to fajna sprawa. Ja mam właśnie tak rozwiązane a mogłem zrobić zamiast tarasu jeszcze przynajmniej jeden pokój. Ciekawe ile będzie kosztować Cię wiata? Tak to średnia wycena (ileś tam za m2 na cacy) razy to co byłoby dodane gdyby był garaż 2 -stan. Wiesz z takich małych cusików robi się duża kwota. Nawet ten projekt jest dla mnie bardzo duży więc mi wystarczy. Ja jestem młody i podejrzewam że moje dzieci będą myślały podobnie - tzn. wolimy na swoim niż z rodzicami - więc prawie 200 m2 które jest w projekcie obecnie to aż nadto moje potrzeby. A wiata jest w projekcie ale nie będzie robiona. Może kiedyś ją dorobię jak będę przy kasie - nie zaszkodziło narysować. @sabata - a twój projekcik bardzooo szczegółowy, jak popatrzę na mój to w sumie zastanawiałem się jak wg. tego murarz mi to postawi - ale powiedział "OK" więc mam nadzieję że będzie ok PS. heh podobno dopiero trzeci dom jest dla siebie więc czym ja sie tam martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 09.05.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 A tak jeszcze z innej beczki teraz odpalę: Czy ktoś z moich drogich współforumowiczów posiada w swoich planach lub już w realu takie elementy instalacji jak: - bufor ciepła - planuję zapodać taki ok 1000 L - wentylację mechaniczną - planuję również oczywiście z odzyskiem - kolektory - te planuję jak kaski starczy - ale bufor będzie gotowy do w/w Chodzi mi o takie kwestie jak: - za ile - jakie - kto instalował - czy się sprawdza - głownie reku! - co bym zrobił/a inaczej Na forum często się przewijają wątki na ten temat ale ludzi z naszej okolicy jakoś nie zauważyłem. Jest jeden człowiek - mistrz joda niejaki adam_mk ale z tego co czytałem to jego teren to śląsk zamierzam poradzić się i jego ale wolałbym zderzyć to z praktyką w naszym terenie Nad buforem to rozmyślam jakby go samemu sklecić - zobaczymy czy się uda. Będę wdzięczny za wymianę doświadczeń, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 09.05.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Uporałem się już ze zmianą formatów plików. Oto mój projekt: Na mnie największe wrażenie (pomijając 2 sztuki Porsche ) zrobił piękny, olbrzymi salon, połączony z jadalnią (Sabata zdradzisz ile ma m2?) Ładny projekt, z przyjemnościa będę podglądała postępy w budowaniu. Nie wiem o cenę czego pytasz. Czy o cenę projektu, budowy, wykończenia, urządzenia? Napisz, to może zdradzę słodką tajemnicę Nie pytałam o żadną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 09.05.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Bluszczowcy, wypatrzyłem dziś Wasz domek Okazało się że przejeżdżam obok prawie codziennie od paru lat :D:D Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 12.05.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Bluszczowcy, wypatrzyłem dziś Wasz domek Okazało się że przejeżdżam obok prawie codziennie od paru lat :D:D Pozdrawiam Brzuzens HE HE Łatwo go zlokalizować i łątwo do nas trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 12.05.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 KOCHANI jeśli możecie polećcie jakichś parkieciarzy (będę wdzięczna za namiary na priv lub forum) pozdrawiam p.s. czy ściąga się z ram okien te naklejki ochronne ?mam "okna z krakowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts