Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

Hej,

Czy ktoś z was brał kredyt?

Pewnie większość :) potrzebuje wykonać do m-Banku oparat szacunkowy czyli taki kosztorys z wyceną mojej działki i przyszłą budową przez kogoś uprawnionego do takich rzeczy.

Macie kogoś takiego????

Ile takie cus może kosztować??

Sprawa pilna....

Dzięki

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my kredytu jeszcze nei braliśmy bo jeszcze czkemay na pozwolenie

ale jak w Open Finance facet nam wyliczał ratę kredytu to wspominał o takiej wycenie i z tego co pamiętam to mówił że to z banku kogoś przysyłają do wyceny nieruchomości - jeżeli się nei myklę to koszt to ok. 300 zł (ale mogę się mylić)

Hej,

Czy ktoś z was brał kredyt?

Pewnie większość :) potrzebuje wykonać do m-Banku oparat szacunkowy czyli taki kosztorys z wyceną mojej działki i przyszłą budową przez kogoś uprawnionego do takich rzeczy.

Macie kogoś takiego????

Ile takie cus może kosztować??

Sprawa pilna....

Dzięki

Hej,

ja robiłem operat szacunkowy u gościa, który mieszka przy ul. Wileńskiej koło ul. Katowickiej. Namiarów chyba nie mam, musiałbym sprawdzić w domu. Kosztował mnie o ile dobrze pamiętam około 700zł.

Pozdrawiam

Brzuzens

my kredytu jeszcze nei braliśmy bo jeszcze czkemay na pozwolenie

ale jak w Open Finance facet nam wyliczał ratę kredytu to wspominał o takiej wycenie i z tego co pamiętam to mówił że to z banku kogoś przysyłają do wyceny nieruchomości - jeżeli się nei myklę to koszt to ok. 300 zł (ale mogę się mylić)

to pewnie mówił o wizytach nadzorcy z banku podczas wypłacania kolejnych transz

niektóre banki same robią operat, niektóre jak m-bank zrzucają to na klienta :(

@brzuznes jeśli masz gdzieś ten numerek to podeślij na priv, na razie każdy mi 1000 - 1100 mówi za taką przyjemność.

Pozdrawiam,

Ja brałam w Nordei , ale operat też na własną kieszeń , trzeba uważać żeby nie wycenili za mało , bo potem wartość wkładu własnego wchodzi niżej ....a poza Wołominem jak nie było ofert sprzedaży domów w danej okolicy to potem taki palant rzeczoznawca nie ma się na czym oprzeć , bierze dane z aktów notarialnych -a wiadomo w AKT not. ceny zaniżone .....

Ja mam namiar na taką Panią Jolę 505-255-812 ale nie wiem ile bierze nie więcej niż 700zł .

PILNE !!!

BłAGAM O POMOC

Jutro mieli przyjść do nas tynkarze, czekamy na nich od zeszłego roku :(

ale niestety mieli wypadek samochodowy.....

szukamy pilnie sprawdzonej ekipy tynkarzy

pierwotnie tynki miały być tradycyjne, ale teraz jest nam już to obojętne

będę wdzięczna o przesłanie mi nr tel. kontaktowych

praca na budowie od zaraz

LICZĘ NA WASZĄ POMOC,

pozdrawiam

• 2 weeks później...
Ad.1

Czemu nie ucieknę ? Kominek ma zamkniętą komorę spalania (szybka), powietrze będzie miał dostarczone rurą fi100 pod podłogą i bezpośrednio pod palenisko. kominek musi mieć własne źródło powietrza - nie z pomieszczenia

Własne źródło powietrza OK, ale wylot spalin gdzieś musi być. Inaczej niż kominem tego sobie nie wyobrażam.

To będzie komin SPALINOWY :) jeden

Jeśli chodzi o pompę to dużo czytałem i się zastanawiałem (a i jeszcze myślę). Okres zwrotu takich 60 tyś jest bardzo długi

Ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła (myślę że jeszcze nie za późno

A co do kominka to też się z tego powodu zastanawiam czy pakować kasę bo palić później pewnie sie nie będzie chciało :( zobaczymy jeszcze - trzeba będzie usiąść i jeszcze raz wsio policzyć

Dzięki i pozdroo

myślę że jeśli lubisz ogień w domu to stawiaj kominek drewno jest tanie a przyjemność ...wielka- my postawiliśmy tradycyjny ale z szybą -jesteśmy zachwyceni dzieci, jak tylko się rozpali to patrzą w ogień jak w telewizor moga siedzieć godzinami, jas też lubię szczególnie jesienią jak jeszcze nie palimy w całym domu,a święta .........to szkoda mówić wrażernia niezapomniane (nie samym chlebem człowiek żyje trochę przyjemności niezaszkodzi) pozdrawiam

• 2 weeks później...

u nas zaczęło się coś dziać:

1. dzisiaj odebraliśmy pozwolenie na budowę - w terminie urzędowym - bez żadnych problemów

2. wstępne zapowiedzi gazowni na podłączenie prądu - 18 miesięcy od podpisania umowy - a na umowe czekamy już miesiąc :x

3. teraz szukamy elektryka który zrobi podłączenei prądu na budowę - a elektrownia szacuje że prąd podłączy w 2-3 miesiące od momentu zgoszenia im wykonania pracy przez elektryka

więc jeżeli ekipa będzie miała czas żeby w najbliższym czasie zawitać na nasz plac to musimy sobie radzić bez prąd

4. planujemy wycinkę kilku drzew na działce więc znowu musimy się prosić w urzędzie a najpierw trzeba zidentyfikowac te drzewa - jakiś atlas botaniczny by się przydał

5. działkę mamy wytyczoną chociaż sąsiad dalej oprotestowuje tę granice i wciąż śle pisma do powiatowego geodety - chociaż racji nie ma

musze jeszcze znaleźć studniarza i w końcu ogrodzić tę działkę

ale ogólnie napawa mnie to optymizmem bo naprawdę po 2 latach walczenia z papierologią ruszyło to w końcu do przodu

Witam całą grupę Wołomińską :)

mam nadzieję rozpocząć budowę we wrześniu, między Wołominem a Radzyminem :)

proszę bardziej zaawansowanych w budowie o podpowiedzenie w pewnych kwestaiach ... szukam .... ekipy do postawienia domu w stanie surowym otwartym. Jeżeli możecie kogoś polecić to ... bardzo dziękuję ...

Witam

Jestem całkowicie nowy na forum więc i pytanie jak od nowicjusza;)

Zamierzam kupić projekt domu APIS 3. Widzę że projekt jest w miarę popularny. Chciałbym również zobaczyć wykonany projekt na włsne oczy. Jak rónież podyskutować z budowniczymi. Czy jest w grupie ktoś kto powyższy projekt buduje lub zbudował?

Proszę o kontakt

Liseczek

Witam

Jestem całkowicie nowy na forum więc i pytanie jak od nowicjusza;)

Zamierzam kupić projekt domu APIS 3. Widzę że projekt jest w miarę popularny. Chciałbym również zobaczyć wykonany projekt na włsne oczy. Jak rónież podyskutować z budowniczymi. Czy jest w grupie ktoś kto powyższy projekt buduje lub zbudował?

Proszę o kontakt

Liseczek

http://forum.muratordom.pl/apis-z-domeny-czy-ktos-buduje-prosze-ocencie-ten-projekt,t60179.htm?highlight=apis

Witam,

Z moich "obdzwonień" wynika że najtaniej jest w tłuszczu

Beton-Majbet. Kowalewski J. 0 501 17 35 74 05-240, Tłuszcz, Wygodna 22

Jak dzwoniłem jakiś czas temu to mieli B15 po 280, transport free, pompa za 450 - całość.

Pozdroo

Jak by ci było mało to mam kilka kontaktów z okolicy - daj PW to Ci podeślę

Dzięki za pomoc, choć ten namiar znalazłem już wcześniej;)

No dobra - chlodnym okiem :wink:

http://projekty.budujemydom.pl/projekty.php?w=1&id=2868_apis_i_-_domus&s=rzuty

Garaz w bryle - troche trudno oddzielic go cieplnie od reszty domu. Bedzie wiec zrodlem strat ciepla, zwlaszcze, ze ma wspolna sciane z lazienka na dole i strop z lazienka na gorze.

Jak zwykle w przypadku tarasu trzeba uwazac na to, zeby oddzielic go cieplnie od fundamentow.

Okno tarasowe a takze polkoliste okienko nad wejsciem beda drogie.

Fajny pokoj z garderoba na dole.

Fajny przedpokoj na gorze.

No dobra - chlodnym okiem :wink:

http://projekty.budujemydom.pl/projekty.php?w=1&id=2868_apis_i_-_domus&s=rzuty

Garaz w bryle - troche trudno oddzielic go cieplnie od reszty domu. Bedzie wiec zrodlem strat ciepla, zwlaszcze, ze ma wspolna sciane z lazienka na dole i strop z lazienka na gorze.

Jak zwykle w przypadku tarasu trzeba uwazac na to, zeby oddzielic go cieplnie od fundamentow.

Okno tarasowe a takze polkoliste okienko nad wejsciem beda drogie.

Fajny pokoj z garderoba na dole.

Fajny przedpokoj na gorze.

Dzięki za opinię, poprosze jeszcze o opinię na temat Apis3 http://www.projekty.budujemydom.pl/projekty.php?w=1&id=3227_apis_3_-_domena bo ten który zaopiniowałeś to Apis1;) Ewentualnie jakbyś mógł sie jeszcze troszkę ropisać na temat sposobów uniknięcia niektórych błędów np. "oddzielić cieplnie od fundamentów" , "oddzielić cieplnie od reszty domy"

z góry dzięki